Jump to content
dimkat23

Ερώτηση για αγορά γαντιών

Recommended Posts

η επιλογη υλικου ειναι gore-tex απο αποψη βροχης!

απο θεμα κρυου χωρις τις γνωστες προστασιες ( χουφτες, θερμαινομενα κτλ. ) τι παιζει ??

Εκεί παίζουν άλλα τεχνικά υφάσματα, όπως το Thinsulate, Primaloft κλπ.

Με αυτά τα υφάσματα πετυχαίνουν λιγότερο πάχος & βάρος...

Δυστυχώς πανάκριβα όλα τους, ακόμη και αν τα πάρεις με το τόπι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εκεί παίζουν άλλα τεχνικά υφάσματα, όπως το Thinsulate, Primaloft κλπ.

Με αυτά τα υφάσματα πετυχαίνουν λιγότερο πάχος & βάρος...

Δυστυχώς πανάκριβα όλα τους, ακόμη και αν τα πάρεις με το τόπι...

καταλαβα...

οπότε ενα γαντι σε μια ''νορμαλ'' τιμη της ταξεως μεχρι των 100 ευρω ?

και επισης μια ακομα ερωτηση...

ειναι καλυτερα τα υφασματινα ή τα δερματινα γαντια? 

παντα απο αποψη κρυου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

3 ζευγαρια κιολας 2 dainese κ ενα alpinestar

δυστιχως φιλε μου στα γαντια δεν υπαρχει αδιαβροχο 100%

το alpine περσι που ερχομουν απο λαρισα ειχε βαλει τοσο νερο που οταν το εβγαλα δεν ξαναεμπενε

τα dainese σε μικροτερης εντασης κ διαρκειας δεν εμπασαν νερο αλλα τις επομενες 3 μερες ηταν μουσκεμα μεσα-εξω απο υγρασια

μιλαμε παντα χωρις χουφτες γιατι με χουφτες αλλαζει εντελος η κατασταση

Αδιάβροχα είναι απο την στιγμή που δεν περνάει το νερό στο δέρμα σου... Αλλιώς κάτι δεν είναι ok. Εγώ την τελευταία φορά ξεχάστηκα... Τα είχα βάλει λάθος. Όλα καλά για ένα 4ωρο με βροχή μέχρι που σταμάτησα και κατέβασα τα χέρια μου... :D

Δυστυχώς μουλιάζει η επένδυση και θέλουν βοήθεια στο στέγνωμα γιατί θα βρομίσουν, και δεν θα μπαίνουν εύκολα όταν θα τα χρειάζεσαι...

Εγώ τοποθετώ έναν δακτύλιο μέσα στο γάντι ώστε να μένει ανοικτό και το βάζω μπροστά απο έναν ανεμιστήρα ώστε να στεγνώσουν πολύ πιο γρήγορα (ποτέ ζεστό αέρα).

καταλαβα...

οπότε ενα γαντι σε μια ''νορμαλ'' τιμη της ταξεως μεχρι των 100 ευρω ?

και επισης μια ακομα ερωτηση...

ειναι καλυτερα τα υφασματινα ή τα δερματινα γαντια? 

παντα απο αποψη κρυου

Έχω πολύ καιρό να κάνω έρευνα αγοράς...

Το δέρμα ή η Cordura δεν σε προστατεύουν απο το κρύο. Το δέρμα είναι καλύτερο απο θέμα αντοχής στην τριβή και στο κάψιμο αλλά δεν τα πάει και τόσο καλά με το νερό...

Τροποποιήθηκε από τον Ste7ios

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχει κάποιο δοκιμασμένο γάντι εντός 50ευρου που να αντέχει κρύο αρκετό; Δεν με πειράζει η αδιαβροχοποίηση,απλά θέλω καθημερινά να πηγαίνω στην δουλειά και να μην κοκκαλώνουν τα χέρια μου.Μιλάω για κηφισίας με αμάξια οπότε όχι τρελές ταχύτητες.Απλά είναι πολύ πρωί και το κρύο τσούζει.

Offtopic:Το Bikers World στην Ν.Ιωνία πολύ ωραίο μαγαζάκι,εξυπηρετικότατος ο υπάλληλος,μεγάλη ποικιλία,αν και μικρός χώρος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχει κάποιο δοκιμασμένο γάντι εντός 50ευρου που να αντέχει κρύο αρκετό; Δεν με πειράζει η αδιαβροχοποίηση,απλά θέλω καθημερινά να πηγαίνω στην δουλειά και να μην κοκκαλώνουν τα χέρια μου.Μιλάω για κηφισίας με αμάξια οπότε όχι τρελές ταχύτητες.Απλά είναι πολύ πρωί και το κρύο τσούζει.

Offtopic:Το Bikers World στην Ν.Ιωνία πολύ ωραίο μαγαζάκι,εξυπηρετικότατος ο υπάλληλος,μεγάλη ποικιλία,αν και μικρός χώρος.

εγω αυτα θα επερνα

http://www.bikers-world.gr/el/rider/gloves/winter-gloves/five-wfx2.html

εχω five γαντια κ ειναι πολυ ζεστα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το δέρμα ή η Cordura δεν σε προστατεύουν απο το κρύο

οπότε κοιταζω εσωτερικη επενδυση οσο αφορα το κρυο?

τι πρεπει να κοιταξω δλδ? :_unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με τις επενδύσεις δεν το έχω ψάξει... Με μια αναζήτηση ίσως βρεις κάποια συγκρτικά reviews μεταξύ αυτών των υλικών...

π.χ. https://www.google.gr/search?q=thinsulate+vs+primaloft&sourceid

Εδώ π.χ. αναφέρει ότι το Primaloft είναι καλύτερο από το Thinsulate όταν κάθεσαι ακίνητος (όπως εμείς στη μηχανή):

http://blogs.basspro.com/blog/bass-pro-shops-springfield-mo/thinsulate-vs-primaloft-insulations

Επιστήμη και εδώ... :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθημερινά ανεβαίνω Κηφισίας για δουλειά με τα Richa Defence εδώ και κανένα μήνα (οπότε υπολόγισε θερμοκρασίες) δεν κρυώνουν τα χέρια. Πολύ σημαντικό να είναι σχετικά ζεστά πριν βάλεις τα γάντια. Θα μπορούσαν να είναι και πιο ζεστά, αλλά προσωπικά δεν περίμενα ακόμα παραπάνω. ΓΙα παραπάνω λογικά θέλεις χούφτες και θερμαινόμενα grips.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα.

Για καλό χειμωνιάτικο γάντι και με καλή αίσθηση, δες αυτό: http://motofashion.gr/for-the-rider-accessories/for-the-rider-accessories-clothes/for-the-rider-accessories-clothes-gloves/for-the-rider-accessories-clothes-gloves-winter-waterproof/Waterproof-Goretex-Gloves-Heat-Pack-Held-Tonale

Αν πας από το μαγαζί, μπορείς να δεις και άλλα που ανεβαίνουν όμως αρκετά σε κόστος όπως αυτό: http://motofashion.gr/for-the-rider-accessories/for-the-rider-accessories-clothes/for-the-rider-accessories-clothes-gloves/for-the-rider-accessories-clothes-gloves-winter-waterproof/waterproof-goretex-winter-glove-held-twin

Νίκος

Τροποποιήθηκε από τον Nikos988

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με τις επενδύσεις δεν το έχω ψάξει... Με μια αναζήτηση ίσως βρεις κάποια συγκρτικά reviews μεταξύ αυτών των υλικών...

π.χ. https://www.google.gr/search?q=thinsulate+vs+primaloft&sourceid

Εδώ π.χ. αναφέρει ότι το Primaloft είναι καλύτερο από το Thinsulate όταν κάθεσαι ακίνητος (όπως εμείς στη μηχανή):

http://blogs.basspro.com/blog/bass-pro-shops-springfield-mo/thinsulate-vs-primaloft-insulations

Επιστήμη και εδώ... :D

ευχαριστω για τη βοηθεια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθημερινά ανεβαίνω Κηφισίας για δουλειά με τα Richa Defence εδώ και κανένα μήνα (οπότε υπολόγισε θερμοκρασίες) δεν κρυώνουν τα χέρια. Πολύ σημαντικό να είναι σχετικά ζεστά πριν βάλεις τα γάντια. Θα μπορούσαν να είναι και πιο ζεστά, αλλά προσωπικά δεν περίμενα ακόμα παραπάνω. ΓΙα παραπάνω λογικά θέλεις χούφτες και θερμαινόμενα grips.

Το κανω καθε μερα εδω και 3 χρόνια. Το θέμα ειναι μεχρι που πας πχ μετα το S πεφτει 3-4 βαθμούς η θερμοκρασία ανάλογα την ωρα. Μεχρι τώρα δεν εχει κανει κρυο, εγω είμαι με τα καλοκαιρινα ακόμα αν και βεβαια το βράδυ μετα τισ 10 παγώνω.....

Ψαχνω και εγω ρε παιδια ακριβως το ιδιο, εκει γυρω στο 50 με 70 €...

Απλα να εχουνε αισθηση τα χερια μου στο γκριπ γιατι εχω τωρα τα tucano urbano ζεστα, μια χαρα στην βροχή αλλα αισθηση και προστασια 0.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το κανω καθε μερα εδω και 3 χρόνια. Το θέμα ειναι μεχρι που πας πχ μετα το S πεφτει 3-4 βαθμούς η θερμοκρασία ανάλογα την ωρα. Μεχρι τώρα δεν εχει κανει κρυο, εγω είμαι με τα καλοκαιρινα ακόμα αν και βεβαια το βράδυ μετα τισ 10 παγώνω.....

Ψαχνω και εγω ρε παιδια ακριβως το ιδιο, εκει γυρω στο 50 με 70 €...

Απλα να εχουνε αισθηση τα χερια μου στο γκριπ γιατι εχω τωρα τα tucano urbano ζεστα, μια χαρα στην βροχή αλλα αισθηση και προστασια 0.

Ξεκινάω από Χαλάνδρι και φτάνω Χίλτον.Δεν ξέρω πόσο κρύο κάνει,δεν ξέρω πόσο κρύο αντέχουν τα χέρια μου,ξέρω όμως ότι κάθε μέρα κοκκαλώνουν σε αυτήν την διαδρομή εδώ και κανα μήνα(με υφασμάτινα γάντια κλαιν,που τα'χω 2-3 χρόνια).Πολύ καλά φαίνονται τα Richa πιο πάνω που πρότεινε ο Μπάμπης,αλλά κι εγώ θα ήθελα κάτι με προστασία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένα update για τα Riche Defence:

Μετά από ένα χειμώνα που τα φόρεσα, αυτήν την εβδομάδα που τα έβγαλα από την ντουλάπα και τα φόρεσα 2 φορές για την νέα σαιζόν παρατήρησα ότι άνοιξαν οι ραφές στο ένα δάκτυλο. 1 χειμώνα έβγαλαν και σιγά την βαρβάτη χρήση. Δεν με χάλασε ιδιαίτερα γιατί ήδη σκεφτόμουν για καλύτερα (στο ψάξιμο είμαι..!) και αυτά θα τα κρατήσω για δεύτερα ή μπορεί να τα δώσω και στον πατέρα να τα φοράει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα