Jump to content
Sign in to follow this  
skim

Απορία για κύλινδρο-πιστόνι σε crypton 105

Recommended Posts

Καλησπέρα. Αποφάσισα πριν λίγο καιρό να κάνω ανακατασκευή στο μοτερ ενός yamaha crypton 105 που έχω. Αλλά έχω μία απορία. Θέλω να αλλάξω το πιστόνι. Αν βάλω ένα ίδιο, 49mm, πρέπει να παω τον κύλινδρο για γυάλισμα; Το μηχανάκι είναι απείραχτο. Αν του βάλω μόνο ένα πιστόνι στα 51mm και κάνω ρεκτιφιε στον κύλινδρο, θα πρέπει να πειράξω και άλλα πραγματάκια ή θα είμαι εντάξει; Ευχαριστώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ένα γυάλισμα αφαιρεί υλικό από τον κύλινδρο. Ελαχιστότατο μεν, αλλά αφαιρεί. Αυτό σημαίνει ότι η διάμετρος του κυλίνδρου θα γίνει ελαφρώς μεγαλύτερη. Ανάλογα με τη φθορά που έχει ο κύλινδρος από την προηγούμενη χρήση, ένα γυάλισμα μπορεί να τον βγάλει πέρα από τα όρια που ορίζει ο κατασκευαστής. Γνώμη μου είναι να πας πρώτα απ' όλα τον κύλινδρο σε μηχανουργείο, να τον μετρήσουν, να υπολογίσουν την νέα διάμετρο μετά το γυάλισμα και να δείτε αν θα είναι μέσα στα όρια. Αν ναι, έχει καλώς και προχωράς με το μαμά πιστόνι. Αν βγαίνει εκτός, θα πρέπει να δεις τι επιλογές έχεις σε oversized πιστόνια, ώστε να καλυφτεί η φθορά του κυλίνδρου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες