Jump to content
g.klomi13

Απορια για power commander V;

Recommended Posts

Γεια σε ολους,

πριν απο λιγες μερες πηρα ενα power commander V για suzuki hayabusa 2008-2012 ελαφρως μεταχειρισμενο και σε πολυ καλη τιμη απο ενα φιλο,εγω εχω το suzuki gsx 1250 fa και υπεθεσα πριν το ψαξω οτι θα εχουν τις ιδιες φυσσες αλλα την πατησα.

power commander suzuki hayabusa

http://www.surfsidem...SuzBusa0910.pdf

power commander suzuki gsx 1250 fa

http://www.surfsidem...andit125009.pdf

Η απορια μου ειναι η εξης,υπαρχει η δυνατοτητα να γινει καποια πατεντα στις φυσσες του PC5 για να ταιριαξουν στις φυσσες της μηχανης μου η το ξεχναω εντελως το θεμα της πατεντας και να μην μπλεξω καν σε αυτη την διαδικασια;

Σκεφτηκα να παρω τηλεφωνο και τον αντιπροσωπο της dynojet που ειναι στην καλλιροης αλλα μπορει να μου πει π@π@ριες για να αγορασω καινουργιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Γενικα καθε PC αντιστοιχει σε ενα μοντελο γιατι παιζουν ρολο φυσες εγκεφαλοι κτλ... καλυτερα να το πουλησεις και να παρεις αυτο που πρεπει εκτος αν σου εγγυηθει καποιος οτι θα στο κανει αν και παλι δεν αξιζει το ρισκο για 250 που εχουν new...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο φιλος που μου το πουλησε τρεχει σε αγωνες dragster με hayabusa kai μου ειπε οτι αλλαζουν αλλα θα ρωτησει τους μαστορες του και θα μου πει μετα το ΣΚ.

Αν μου πει για κοψε-ραψε τις φυσσες θα προτιμησω να το πουλησω και να παω για καινουργιο,με αυτα τα πραγματα δεν παιζεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο φιλος που σου το πουλησε πολυ κακως σου το πουλησε..

Αν δεν ταιριαζουν οι φισες δεν γινεται να κοψεις-ραψεις τις καταλληλες...απλα δεν θα δουλεψει κ θα το εχεις καταστρεψει..

Πολλες φορες αλλαζει κ το software απο μοντελο σε μοντελο..

Εν ολιγεις...εμπλεξες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οτι οι φίσες αλλάζουν, είναι σίγουρο. Ποιος μπορεί να σου εγγυηθεί όμως οτι θα αλλάξουν σωστά; Κ επίσης, ακόμα κ να αλλάξουν σωστά, που ξέρεις οτι το πρόγραμμα που έχει μέσα είναι ίδιο για το δικό σου μηχανάκι; Και πες οτι τις αλλάζεις τις φίσες, κ δεν ταιριάζει. Μετά πως θα το πουλήσεις αν έχεις κάνει τέτοιες "πατέντες"; Καλύτερα πούλα το όπως είναι, μην μπαίνεις καν στην διαδικασία, κ πάρε ένα για το δικό σου μηχανάκι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και εγώ απ' οσο γνωρίζω κάθε pcv βγαίνει για συγκεκριμένο μοντέλο. και δεν μιλάω ένα για όλα τα busa ή όλα τα gixxer.ούτε καν. συνήθως αναφέρουν συγκεκριμένα οι πωλητές για ποιο μοντέλο και χρονολογία κάνουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδια οτι προγραμμα και να εχει ,πρεπει να φτιαχτει καινουργιο...ακομα και απο busa σε busa αλλαζει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κακώς έβαλες pc τα σουζουκι γίνονται πολυ δυνατά επεμβαινοντας στον δικό του εγκέφαλο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κακώς έβαλες pc τα σουζουκι γίνονται πολυ δυνατά επεμβαινοντας στον δικό του εγκέφαλο

Αδερφε δεν το εχω βαλει ακομα και αν θα βαλω τελικα θα παρω καινουργιο για το δικο μου το μοντελο, και απο site του εξωτερικου για την μηχανη μου με το PC5 δουλευει πολυ καλυτερα .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλα και καινουργιο να βαλω παλι η μηχανη θα παει για ρυθμιση (καυσαναλυση -δυναμομετρηση και επαναπρογραμματισμο του PC5) γιατι με τους χαρτες που δινει η dynojet μπορει να μην λειτουργησει σωστα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μεχρι 20% ομως!

Αλλα και καινουργιο να βαλω παλι η μηχανη θα παει για ρυθμιση (καυσαναλυση -δυναμομετρηση και επαναπρογραμματισμο του PC5) γιατι με τους χαρτες που δινει η dynojet μπορει να μην λειτουργησει σωστα.

Σβησε το μπορει και κρατα το ΔΕΝ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μεχρι 20% ομως!

Σβησε το μπορει και κρατα το ΔΕΝ!

Δεν τον επιασα τον συνειρμό σου , αν θελεις κανε το μου ποιο λιανα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν τον επιασα τον συνειρμό σου , αν θελεις κανε το μου ποιο λιανα;

Ειπες οτι μπορει να μην λειτουργει σωστα με τους χαρτες που δινει η dynojet και απλα σου ειπα οτι ΔΕΝ θα λειτουργει σωστα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εννοείται πως και καινούργιο να πάρεις, θα θέλει ρύθμισμα σε δυναμόμετρο για το δικό σου και μόνο για το δικό σου μηχανάκι, ωστε να πετύχεις την μέγιστη απόδοση, που διαφέρει με βάση πολλών παραγόντων, πχ Aftermarket εξάτμιση κλπ.

Ένα άλλο Power Commander όμως, για κάποιο άλλο μοντέλο, ακόμα κ αν ρυθμιστεί πάνω στην δική σου μηχανή, μπορεί να μην ταιριάξει καν, λόγο κάποιας διαφορετικής αντιστοιχίας Software κ υλικού μεταξύ των 2 εγκεφάλων, η διαφορετικής χαρτογράφησης κλπ. Ένα πολύ απλό παράδειγμα: Η ECU στο ένα, μπορεί να είναι διαφορετική απο το άλλο, και όταν στο 1το μηχανάκι το γκάζι είναι κλειστό, με τον εγκέφαλο του άλλου μπορεί να το καταλαβαίνει ως "5% ανοιχτό".

Φυσικά το παραπάνω είναι ενα απλό παράδειγμα, που μπορεί να μην συμβεί κ ποτέ, αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πώ :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εννοείται πως και καινούργιο να πάρεις, θα θέλει ρύθμισμα σε δυναμόμετρο για το δικό σου και μόνο για το δικό σου μηχανάκι, ωστε να πετύχεις την μέγιστη απόδοση, που διαφέρει με βάση πολλών παραγόντων, πχ Aftermarket εξάτμιση κλπ.

Ένα άλλο Power Commander όμως, για κάποιο άλλο μοντέλο, ακόμα κ αν ρυθμιστεί πάνω στην δική σου μηχανή, μπορεί να μην ταιριάξει καν, λόγο κάποιας διαφορετικής αντιστοιχίας Software κ υλικού μεταξύ των 2 εγκεφάλων, η διαφορετικής χαρτογράφησης κλπ. Ένα πολύ απλό παράδειγμα: Η ECU στο ένα, μπορεί να είναι διαφορετική απο το άλλο, και όταν στο 1το μηχανάκι το γκάζι είναι κλειστό, με τον εγκέφαλο του άλλου μπορεί να το καταλαβαίνει ως "5% ανοιχτό".

Φυσικά το παραπάνω είναι ενα απλό παράδειγμα, που μπορεί να μην συμβεί κ ποτέ, αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πώ :)

Συμφωνω 100% σε αυτα που λες απλως η βλακεια ηταν δικια μου εξαρχης οσο αφορα την αγορα του PC5.

Θα το βαλω σε αγγελια και πιστευω δεν θα αργησει να πουληθει για να παρω καινουργιο για την μηχανη μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα