Jump to content
Draken

Ανδαλουσια - Αθηνα μετ επιστροφης

Recommended Posts

Καλημεριζω.

Λοιπον το ταξιδι πρεπει αργα η γρηγορα να γινει οποτε υστερα απο αναβολες αρκετων μηνων βρηκα κενο στο προγραμμα κ πηρα 2 βδομαδες off.

Το αρχικο πολυ προχειρο προγραμμα λεει

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Μερα 1

Ανδαλουσια - σταση Μαδριτη - τελικος προορισμος Βαρκελωνη

Μακραν η πιο μακρια διαδρομη του προγραμματος με 1300 km περιπου χιλιομετρα

Μερα 2

Βαρκελωνη - καπου εξω απο Καννες - 600km

Συμβουλες ευπροσδεκτες για το που να σταματησω

Μερα 3

Καννες - Σιενα - 600km

Οντας παντα fan της Σιενα και εχοντας επισκευτει την περιοχη αρκετες φορες στο παρελθον σκεφτομαι να αφιερωσω ενα απογευμα

Μερα 4

Σιενα - Μπαρι - 600km

Ιδανικα θα ηθελα να σταματησω Ρωμη αλλα δυστυχως η "μονο" 2 βδομαδες αδειας δεν το επιτρεπουν

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μερα 1

Μπαρι - Μπολονια - 600km

Για την δευτερη εχω ακουσει τα καλυτερα οποτε θελω να την επισκεφτω

Μερα 2

Μπολονια-λιγο εξω απο Λιον - 600km

Συμβουλες ευπροσδεκτες για το που θα πρεπει να μεινω

Μερα 3

Λιον - Βαρκελωνη - 600km

Πατρια εδαφη πια

Μερα 4

Βαρκελωνη - Ανδαλουσια - μεσω Βαλενθια - 1100km περιπου

Η ερωτησεις μου παρακατω:

α) Προς τους "Γαλλους" του forum καθε συμβουλη για το που θα επρεπε να μεινω κοντα σε Λιον η Καννες θα ηταν ευπροσδεκτες, οπως επισης κ για Ιταλια αλλα σε μικροτερο βαθμο.

β) Αν εχετε μερικα ενδιαφεροντα detour feel free οπως λενε οι Αγγλοσαξονες, θα προσπαθησω να αποφυγω τους αυτοκινητοδρομους οσο ο χρονος μου το επιτρεπει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πολλά τα χιλιόμετρα δεν είναι για κάθε μέρα;;; δεν θα ευχαριστηθείς την διαδρομή... Ειδικά αποστάσεις πάνω από 600 χιλιόμετρα είναι επικίνδυνες για μοτοσυκλετιστές!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αποφυγη των αυτοκινητοδρομων κ 600χιλ/ημερα δεν συναδει..ειδικα τωρα που η μερα ειναι μικροτερη

για Γαλλια εξω απο την Λυον επελεξε νοτια την Αρλ για να μεινεις.

Ιταλια προς/απο Μπαρι αφου θα περασεις απο την επαρχια του Abruzzo παρε κανεναν επαρχιακο,εχει δυνατες ομορφιες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολλά τα χιλιόμετρα δεν είναι για κάθε μέρα;;; δεν θα ευχαριστηθείς την διαδρομή... Ειδικά αποστάσεις πάνω από 600 χιλιόμετρα είναι επικίνδυνες για μοτοσυκλετιστές!

Δυστυχως δεν μπορω να εχω την πολυτελεια του χρονου. 600km μεσα σε 8-9 ωρες δεν νομιζω οτι ειναι υπερβολικο νουμερο.

αποφυγη των αυτοκινητοδρομων κ 600χιλ/ημερα δεν συναδει..ειδικα τωρα που η μερα ειναι μικροτερη

Γνωριζω οτι δεν θα μπορεσω να αποφυγω παντου τους αυτοκινητοδρομους και αυτο θα γινει σε περιπτωσεις μονο που εχω αρκετο χρονο μπροστα μου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απλα να προσθεσω οτι υπαρχει και η επιλογη Ρωμη - Βαρκελωνη με πλοιο για το ταξιδι της επιστροφης αν αποφασισω οτι θελω να περασω περισσοτερες μερες στο ταξιδι απο Ισπανια - Ελλαδα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δυστυχως δεν μπορω να εχω την πολυτελεια του χρονου. 600km μεσα σε 8-9 ωρες δεν νομιζω οτι ειναι υπερβολικο νουμερο.

Αν πηγαίνει από εθνικές όχι, αν πηγαίνεις από επαρχιακό είναι πάρα πολλά!! Και τα 1100 και 1300 χιλιόμετρα, όπως και αν τα κάνεις είναι πολύ επικίνδυνα για μία μέρα μόνο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ταξιδι ολοκληρωθηκε. 10 μερες στον δρομο κ 6500 km. Δυστυχως επειδη δεν τα πηγαινω καλα με τις φωτογραφιες δεν εχω τπτ να ανεβασω :(

Οποιες πληροφοριες θελει καποιος συμφορουμιτης ας ποσταρει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ταξιδι ολοκληρωθηκε. 10 μερες στον δρομο κ 6500 km. Δυστυχως επειδη δεν τα πηγαινω καλα με τις φωτογραφιες δεν εχω τπτ να ανεβασω :(

...οταν ερθει η ωρα να παμε θα ρωτησουμε οπως εκανες κ εσυ αλλωστε.

επειδη ομως ΕΣΥ πηγες αμα -λεω αμα- γουσταρεις κατσε κ γραψε 2-3 αραδες,αχρειαστες να 'ναι...

αν οχι παλι φιλοι θα 'μαστε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κριμα με τετοιο ταξιδι φιλε μου να μη βγαζεις και φωτογραφιες και να κανεις τον κοπο να γραψεις ενα ωραιο αρθρακι να μας το παρουσιασεις.

Θα βγαιναμε ολοι μας πολυ κερδισμενοι απο αυτο!

εγω προσωπικα 50km βολτα κανω και βγαζω μια δυο φωτογραφιες να τις μοιραστω με τους φιλους μου και στο facebook και εδω στο forum.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αδερφε τσαμπα ταλαιπωρια θα φας

παρε αεροπλανο να χαρεις κ περισοτερο την πατριδα

κ πιο φθηνα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλώς ήρθες και νάσαι γερός να ξαναπάς.

...οταν ερθει η ωρα να παμε θα ρωτησουμε οπως εκανες κ εσυ αλλωστε.

επειδη ομως ΕΣΥ πηγες αμα -λεω αμα- γουσταρεις κατσε κ γραψε 2-3 αραδες,αχρειαστες να 'ναι...

αν οχι παλι φιλοι θα 'μαστε...

Συμφωνώ με τον Γιώργη. Αλλά δεν πειράζει,next time.. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το χω ετοιμο το αρθρακι αλλα εχει πεσει δουλεια δωστε μου εως αυριο μεθαυριο και θα το εχω ανεβασει B)

Τροποποιήθηκε από τον Draken

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το χω ετοιμο το αρθρακι αλλα εχει πεσει δουλεια δωστε μου εως αυριο μεθαυριο και θα το εχω ανεβασει B)

Πολύ ωραία φίλε ευχαριστούμε και περιμενουμε να διαβασουμε τις εντυπώσεις σου. ! Εκανες ταξιδαρα αυτό είναι το μόνο σίγουρο! !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρωτο σκελος του ταξιδιου ηταν Ανδαλουσια->Αθηνα, ολο οδικως μεσω Brindisi->Ηγουμενιτσας.

1η μερα

Ανδαλουσια -> Zaragoza

Ξεκινημα στις 2 τα χαραματα διοτι επρεπε να ειμαι Μαδριτη εως το μεσημερι για κατι δουλιτσες. Το Ανδαλουσια->Μαδριτη με επιστροφη εχει γινει πια δευτερη φυση διοτι οι Ισπανοι παρολι την κριση δεν εχουν πουλησει ολους τους δρομους, οποτε μπορεις να κανει 700km χωρις να πληρωσεις τπτ. Επιπλεον η βενζινη κανει 1,4€ αυτη τη στιγμη οποτε οταν/οποτε χρειαζομαι να παω Μαδριτη προτιμω μηχανη γιατι δεν ειναι πολυ ακριβοτερη απο αεροπλανο/τρενο.

Σταση Μαδριτη λοιπον κ αναχωρηση με καταρακτωση βροχη για αεροδρομιο Zaragoza (οπου και ειχα κλεισει ξενοδοχειο). Συνολικη αποσταση περι τα 1200 km. Αξιζει να κανετε μια σταση Jaen κ Granada αν ερχεστε για διακοπες. Υστερα απο Jaen εχουν ενα εκνευριστικο αυτοκινητοδρομο χωρις κανενα ενδιαφερον εως Μαδριτη. Η περιοχη μοιαζει παρα πολυ με Λαρισα.

2η μερα

Zaragoza->Montpellier

Συνεχιζοντας την παραδοση της μη πληρωμης διοδιων προτιμησα τον N11 για Lleida και απο εκει τον C25 (Καταλωνια πια). Ο πρωτος περναει απο περιοχες που θυμιζουν Σαχαρα με 0 βλαστηση και σχεδον κανενα χωριο, με το που φτανεις Καταλωνια ομως και περνας απο Lleida το σκηνικο αλλαζει. Ο C25 ειναι ισως η καλυτερη εθνικη που πηρα στην διαδρομη, γεματη στροφες ιδανικες για sport touring. Η γυρω περιοχη πανεμορφη θυμιζε εντονα χωρια στις Αλπεις, χωρις το χιονι. Λιγο πριν απο τα συνορα μπηκα εθνικη, δυστυχως Ισπανια η μηχανες ανηκουν στην ιδια κατηγορια με τα αυτοκινητα οποτε πληρωνεις την ιδια τιμη. Περασμα Γαλλια κ συνεχεια σε εθνικη, το αυτοματο μηχανημα για καποιο λογο σε κανενα σημειο στη Γαλλια δεν αναγνωριζε την μηχανη και επρεπε να πατησω το κουμπι βοηθειας για να μου δωσουν το εισιτηριο μπαινοντας σε αυτοκινητοδρομους. Στα + οτι οι τιμες ειναι διαφορετικες για μηχανες και αυτοκινητα Γαλλια. A9 λοιπον εως Montpellier κ εκει υπνος στο χειροτερο ξενοδοχειο που εμεινα στην διαδρομη. Η ακτη τπτ το ιδιαιτερο, χαμηλα συννεφα, αλικες κ ασχημες παραλιες.

3η Μερα

Montpellier->Menton

Μακραν η πιο ομορφη διαδρομη του ταξιδιου. Εκουσια μονο ~300 km εκεινη την ημερα, μην εχοντας υπολογισει βεβαια οτι ειναι Κυριακη (λεπτομερειες αργοτερα).

Περασμα απο Montpellier σε Marseille σχετικα γρηγορα κ μετα αρχισε ο παραδεισος του μοτοσυκλετιστη. Εκουσια πηρα τον D8N για να κατεβω απο Marseille προς Toulon, βεβαια δεν περιμενα ποτε οτι θα περασω απο την πιστα Paul Richard σε μερα αγωνων, ουτε οτι θα συναντησω τοσες πολλες μηχανες, σε σημειο να εχεις μονιμως σηκωμενο το αριστερο χερι για να χαιρετας. Γρηγορη σταση Toulon και μετα ο παραδεισος επι Ευρωπης. Toulon-St Tropez-Καννες-Μονακο-Menton. Το 50% των οχηματων ηταν μηχανες καθε ειδους κ κυβικων, ολη η Κυανη Ακτη πανεμορφη (θυμιζει εντονα Ιονιο στο πολυ πιο οργανωμενο και προσεγμενο). Παρα πολυ κινηση ομως κ δυστυχως σχετικα στενος δρομος οποτε δεν μπορουσα να χωθω εξαιτιας σαμαριων σε ολες τις περιπτωσεις. Μετα απο το St Maxime η κινηση επεσε. Η Νικαια πανεμορφη επισης. Στο Μονακο εχω την εντυπωση οτι ολοι οι οδηγοι F1 δουλευουν ντιλιβεραδες τα βραδια. Σταση Menton η τελευταια Γαλλικη πολη πριν την Ιταλια ενωμενη σχεδον με Μονακο (εχουν ακομα και τοπικα λεωφορεια Μεντον->Μονακο).

4η Μερα

Menton-> Arezzo

Μην ρωτησετε γιατι Arezzo, γενικοτερα στην Ιταλια εχω ξαναπαει αρκετες φορες οποτε δεν ειχα κατι το ιδιατερο που ηθελα να δω. Το Arezzo απλα ηταν ~600 km απο τα συνορα που ηταν και ο στοχος της κάθε μερας. Δυστυχως αυτοκινητοδρομος διοτι ο χρονος δεν με επερνε για τον SS1. Σε καποιο σημειο εχω την εντυπωση ότι οι Ιταλοι το παραεκαναν. Απλα εβαλαν καποιον να τραβηξει μια γραμμη με τον χαρακα και δεν τους απασχολησε το γεωγραφικο αναγλυφο της περιοχης. Τουνελ τα οποια διαδεχονται γεφυρες κ παλι τουνελ. Τα διοδια ακριβα (περι το 1€ ανα 10 km) κ η βενζινη επισης. Βορεια Ιταλια κατι σαν Ελλαδα στο αρκετα πιο οργανωμενο.

Συνεχεια μες το ΣΚ οταν βρω λιγο χρονο

Τροποποιήθηκε από τον Draken

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα