Jump to content
PKAP

Derbi Terra Adventure 125

Recommended Posts

Ένεκεν λοιπόν η ώρα να γράψω λίγα λόγια για το ΤΕΡΑΣ μου.Θα ήθελα καταρχήν να ομολογήσω ότι στην αγορά του έπαιξε ρόλο κι η γυναίκα μου,διότι όπως λέει "αν δε σου αρέσει αυτό που οδηγάς μην το αγοράζεις".Η πρώτη ματιά ομολογώ ήταν κι αυτή που με κέρδισε και μετά από 6000χλμ μου αρέσει εκτός από τη δουλεία να την καβαλάω και γιατί γουστάρω.Το μηχανάκι πράγματι φοράει ότι καλύτερο στα 125κ.ε. και φαίνεται,εκτός από την ισχύ (για τα δεδομένα) παίζει μεγάλο ρόλο και το ψυγείο, ιδίως μέσα στο κέντρο,βοηθώντας το moto να παραμένει σε χαμηλές θερμοκρασίες.Βέβαια λόγο ότι ο κινητήρας είναι πολύστροφος κατά την εκκίνηση έχει κάποιες αρρυθμίες αλλά χωρίς να ενοχλεί, μεγάλη βοήθεια δίνει και το ηλεκτρονικό τσόκ χειμώνα - καλοκαίρι με εκκίνηση χωρίς ζορίσματα.Το κόψιμο του τιμονιού είναι υποδειγματικό , με το χαμηλό ύψος σέλας να ενισχύει την εμπιστοσύνη και σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος της όλα μοιάζουν με παιχνίδι,εδώ να προσθέσω και το πολύ ανάλαφρο συμπλέκτη.Στον τομέα τον φρένων έχουμε αριστεία,πιάνουν με πολύ λίγο κόπο και είναι αποτελεσματικότατα.Αναρτήσεις προοδευτική μπροστά και λίγο σκληρή πίσω (εξ ου κι o adventure χαρακτήρας),που με 2ο άτομο όμως δείχνει ότι δε μασάει αλλά δε σου σπάει και τη μέση από τις λακκούβες,βοηθώντας βέβαια και η αρκετα καλή για εργοστασιακή πάντα σέλα.Τα ελαστικά vee rubber καλό θα είναι να αλλαχθούν μετά από λίγο γιατί........(έπρεπε από κάπου να μειωθεί το κόστος).Πλαστικά - χρώματα - σκελετός=άριστα (μιλάω εκ πείρας,σύγκρουση με ταρίφα βαθμολογία 10).Στα μείον μέχρι τώρα εκτός τα λάστιχα,θα προσθέσω το κατέβασμα από 2α σε νεκρά όπου μπαίνει μερικές φορές 1η,το σταντ που έβρισκε στο πιρούνι και το χτύπαγε (διορθώθηκε με πατέντα),την εξάτμιση που δεν μου αρέσει καθόλου ο ήχος της και τέλος ένα καλώδιο που μου κόπηκε από το διακόπτη το κεντρικό εσωτερικά (κολλήθηκε εκ νέου το καλώδιο πάνω στην επαφή του διακόπτη και μπήκε λαστιχοταινία εξωτερικά των καλωδίων για να μην κάνουν μεγάλη διαδρομή στις στροφές).Κλείνοντας να πω ότι τα πάντα είναι αντικειμενικά και εξαρτώνται από το πως βλέπει ο καθένας τα πράγματα,κάποιος δεν θα αγόραζε εκτός απο Γιαπωνέζικο άλλο moto,άλλος θα έδινε τα ίδια λεφτά να πάρει κάτι μεγαλύτερο σε κυβικά.Για μένα προσωπικά 1ον ξεκινάς με το πόσα χρήματα διαθέτεις και 2ον το τι σου αρέσει και εξυπηρετεί τις ανάγκες και τα θέλω σου καλύτερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ενα απο τα μοτο που μου αρεσουν και παρακολουθω την βρετανικη σελιδα που εχουν στο φατσοβιβλιο... https://www.facebook.com/groups/derbi.terra.adventure.uk/?fref=ts

Καλα σου χιλιομετρα να το χαιρεσε καθε μερα σου ευχομαι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλα χιλιομετρα!!!!!!!!!!!!!

Ευχαριστώ.

Ας γράψω και κάτι σχετικό με μερικά που μου έχουν πει στο δρόμο:

1.

-Πόσο το πήρες ?

-3 χιλιάρικα.

-Τι λε ρε φίλε με αυτά τα λεφτά έπαιρνες μεταχειρα Varadero

-Και τι να την κάνω τη Varadero ρε φίλε μες την Αθήνα ? αφού δε πάω ποτέ εκτός.

-Αααα.

2.

-Τι είναι αυτό Ιταλικό ?

-Οχι Ισπανικό.

-Και πως και το πήρες?

-Ε αυτό μου άρεσε,είναι οικονομικό και μου έκανε για τη δουλεία που το θέλω.

-Όχι εννοώ πως δεν πήρες κάνα Γιαπωνέζικο.

3

-Φίλος πόσο είναι 250 ?

-Όχι 125.

-Και πόσο πάει ?

-3000

-Με αυτά έπαιρνες σκούτερ.

-Μα δε μου αρέσουν τα σκούτερ.

-Ναι αλλά πάνε πιο γρήγορα.

-??????

Τροποποιήθηκε από τον PKAP

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με τη χθεσινή καταιγίδα έγινε και ακόμα ένα τεστ,εκεί που δουλεύω οι δρόμοι είναι αρκετά στενοί χωρίς φρεάτια και γίνανε μικροί χείμαρροι,έπρεπε να διανύσω μια απόσταση περίπου 3 χιλ περίπου.Είπα να περιμένω να φύγω να κόψει λίγο αλλά δεν το βλέπα να κόβει οπότε και ξεκίνησα.Το DERBI συμπεριφέρθηκε άψογα ακόμα κι όταν βγήκα από το δρόμο και μπήκα στη λάσπη, γιατί το νερό στο δρόμο σε κάποια σημεία είχε φτάσει σε απαγορευτικό ύψος ακόμα και για βάρκα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά χιλιόμετρα με το derbi. Ενδιαφέρουσα λύση, ίσως και η μοναδική στην κατηγορία Adventure στα 125κ.εκ. Πρώην κάτοχος 125κεκ σε σκούτερ, το άλλαξα λόγω των συχνών service και γιατί το cvt μου έσπαγε τα νεύρα. Φαντάζομαι, η συντήρηση του Adventure είναι ποιό απλή. Όσον αφορά γιατί το πήρες και για όσους σου λένε για το κόστος κλπ, το πήρες για εσένα, για κανέναν άλλον. Όποιος πραγματικά σέβεται τον εαυτό του σαν μοτοσυκλετιστή, οφείλει να γνωρίζει πως ποτέ δεν κρίνεις την μηχανή άλλου μοτοσυκλετιστή.

Παράδειγμα πώς θα απαντούσα εγώ:

1.

-Πόσο το πήρες ?

-3 χιλιάρικα. Εφορία είσαι;

-Τι λε ρε φίλε με αυτά τα λεφτά έπαιρνες μεταχειρα Varadero

-Και τι να την κάνω τη Varadero ρε φίλε μες την Αθήνα ? αφού δε πάω ποτέ εκτός. και Fiat punto έπαιρνα

-Αααα.

2.

-Τι είναι αυτό Ιταλικό ?

-Οχι Ισπανικό.

-Και πως και το πήρες?

-Ε αυτό μου άρεσε,είναι οικονομικό και μου έκανε για τη δουλεία που το θέλω. Είδα όραμα

-Όχι εννοώ πως δεν πήρες κάνα Γιαπωνέζικο.

3

-Φίλος πόσο είναι 250 ?

-Όχι 125.

-Και πόσο πάει ?

-3000 Το θέλεις;

-Με αυτά έπαιρνες σκούτερ.

-Μα δε μου αρέσουν τα σκούτερ. Είχα ένα μικρός

-Ναι αλλά πάνε πιο γρήγορα.

-?????? Έλεος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

4 χρόνια ,30000km ,ακόμα καίει καρδίες,εκτός απο τα αναλώσιμα το μόνο ότι έκαψε τα λαμπάκια του φρένου και μου κοψε η ντιζα του συμπλέκτη.Σήμερα να έψαχνα να αγοράσω πάλι το ίδιο θα έπαιρνα,έχουν αναστενάξει τα πεζοδρόμια της Αθήνας και του Πειραιά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με αφορμη την ερευνα αγορας για το γιο μου στα 125cc να πω οτι παραμενει ενα απο τα vfm 125 αρια με εναν απο τους καλυτερους κινητηρες και την καλυτερη τιμη σε μεταχειρισμενο για αυτα που δινει.Το δικο μου το σκυλι εχει 65000 χιλ. μετα απο 8 χρονια και δεν εχει ζητησει τιποτα.Μηχανακι πολης που το ερωτευεσαι και δυσκολα το αλλαζεις.Οσο για τα προβληματα και καλα των ιταλικων...να πω οτι το μηχανακι ειναι ισπανικο και ποιοτικο.Δεν εχει θεμα με ηλεκτρικα μεχρι σημερα και εχουν γινει αντικαταστασεις λαμπτηρων και σε σωληνακια του καρμπυρατερ λογο χρονων και φυσιολογικής φθορας.

Τροποποιήθηκε από τον PKAP

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και μερικές χρήσιμες πληροφορίες,στην αγορά κυκλοφορεί και το βρίσκουμε εύκολα το μπροστινο τακάκι της FERODO   FDB2242FE το οποίο είναι οργανικό και είναι αρκετά μαλακό και προοδευτικό στο φρενάρισμα και σε φρενάρισμα πανικού έχει πολύ καλή συμπεριφορά και είναι και πολύ οικονομικό.Υπάρχει και η σειρά platinum FDB2242P με τιμή 2,5 φορές πάνω ,το οποίο άποψη μου είναι πολύ καλό και λίγο πιο σκληρό αλλά αχρείαστο για ένα ελαφρύ μηχανάκι σαν το DERBI.
Aπό λάδια κινητήρα έχω δοκιμάσει τα παρακάτω ( https://ibb.co/Qn8XWsN ) στην οικονομική κατηγορία και θα πω ότι ξεχωρίζει το MOTUL 7100 λόγο της μεγαλύτερης διάρκειας του, στο χρόνο και τα χιλιόμετρα,στις αλλάγές ταχυτήτων.Όλα τα υπόλοιπα κάνουν λίγο πιο δύσκολες τις αλλαγές ταχυτήτων και πιο σκληρό το σασμάν .Δεύτερο καλύτερο θα έβαζα το castrol.Επόμενη δοκιμή είναι το Fuchs Silkolene Pro 4 XP το οποίο πήγα να πάρω και είχε τελειώσει και πήρα το Fuchs Silkolene Comp 4 XP το οποίο δε με ικανοποίησε.Σε μάρκες ελαστικών θα πω οτι τα VEE RUBBER που είχε όταν το πήρα ήταν πάρα πολύ καλα,με γρήγορο ζέσταμα και καλό κράτημα ,απλά δεν τα βρήκα σε καλή τιμή ξανά και δε τα εβαλα.Έχω βάλει μόνο τα Michelin Sirac τα οποία κρατάνε την ίδια συμπεριφορά μέχρι να τα πετάξεις,αρκετά μαλακό λάστιχο με μεγάλα αυλάκια οπότε αυξάνεται η τριβή λόγο μικρότερης επιφάνειας που πρέπει να ζεσταθεί και έτσι μες την πόλη ζεσταίνετε γρήγορα .Επίσης πολύ καλό κράτημα και στο βρεγμένο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα