Jump to content
Giorgos Pallikaras

Yamaha XT600E 15.000km παρεα...

Recommended Posts

Καλησπερα συντροχοι!

Εχωντας το XT μου 5 μηνες περιπου και 15.000km αποφασισα να γραψω τις εμπειριες μου απο την συμβιωση με αυτην την μηχανη.

Η μηχανη αγοραστηκε απο ``σποντα`` ας πουμε γιατι εψαχνα κατι πιο δυνατο απο το cbr125 που ειχα 2 χρονια και κατεληξα με το ΧΤ,

Αγοραστηκε τελη Μαιου και μεχρι σημερα με συντοφευει στις βολτες μου κοντινες και μακρυνες.

Μπορω να πω οτι ειναι ενα all arounder μηχανακι αρκει να ξερεις τι ζητας και να μην περιμενεις και παααρα πολλα σε θεμα αερα στησιματος και διαφορα αλλα. θα σε παει παντου με ταχυτητες 120-140 max αρκει να εχεις υπομονη και να ξερεις τι εχεις. ειναι πολυ οικονομικο και υπερβολικα αξιοπιστο σε ολα.

Μιας και το δικο μου μηχανακι ειναι σχεδον 20 ετων οταν αγοραστηκε ηθελε πολυ λιγα μαζεματα και ηταν πολυ καθαρο απο θεμα καταστασης. με το που το πηρα εγινε ενα σερβακι λαδια ξυδια κλπ και αντικατεστησα την δεξια εισαγωγη του καρμπ γιατι ειχε μια πολυ μικρη τρυπουλα και ρυθμισα βαλβιδες.

Μετα απο 2 μηνες που αγορασθηκε εγινε motard γιατι σαν enduro δεν μου αρεσε το περπατημα του καθολου και αποφασισα να ριξω καποια λεφτα σε αναρτησεις και τα σχετικα μιας και ο μαστορας μου ειχε ενα μπροστινο τρακαρισμενο με after market ελατηρια δεν θυμαμε μαρκα θα τον ρωτησω!

Στο ταξιδακι που εκανα μεχρι την Λαμια μεχρι τα 120-130 ημουνα πολυ καλα τολμω να πω αν και δεν φυσαγε τοσο εκεινη την μερα αλλα πιστευω οτι παλευετε σε γενικες γραμμες ο αερας.

Τελος θα ηθελα να αναφερω οτι οποιος θελει να αναιβει σταδιακα σε δυναμη απο ενα 125 η 250 του το προτεινω με κλειστα ματια αρκει να ειναι σε καλη κατασταση και προτεινω να μην αγορασθει motard αν δεν ξερεις τον προηγουμενο ιδιοκτητη διοτι πρωσοπικα εγω οτι και να βρηκα motard ηταν λιωμενο και ηθελε πολυ μαζεμα το μοτερακι του μην σας ξεγελαει η εξωτερικη κατασταση διοτι λενε οτι απ`εξω κουκλα και μεσα πανουκλα!

Καλα χιλιομετρα σε ολους μας και παντα ορθιοι!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πολύ τίμιο μηχανάκι και ότι πρέπει για Ελλάδα, έτσι και αλλιώς οι πωλήσεις που είχε για πολλά χρόνια μιλάνε από μόνες τους.Σου εύχομαι πολλά χιλιόμετρα ακόμα αλλά βάλε και καμιά φότο!!! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλη μηχανή και μην την φοβάσαι οσο την προσέχεις, εγω προσωπικά κοντεύω να του κάνω 185.000χλμ μπορεί και να τα έχω περάσει δεν θυμάμαι, σαν σκαρί εχεις πάνω του αυτήν την στιγμή 247.000χλμ με τα ίδια ηλεκτρικά, σαν πιστόνι το παλιο μοτέρ εγκατέλειψε στις 205.000χλμ (από ελατήρια δεν το πρόλαβα) με κανένα πρόβλημα ολο αυτόν τον καιρό και ολα τα σέρβις μόνος μου

εχω να σου πω μερικά πράγματα

απο την στιγμη που το έκανες μοταρντ το κοντερ σου κλέβει οπότε μην πιστεύεις αυτα που γράφει, και οταν λεμε κλέβει εννοώ πολύ, αν περάσει τα 180 στο κοντέρ απλα πας περίπου 155

μην το δουλεύεις πολυ χαμηλά αν θελεις να κρατήσεις το σασμάν σου σε καλη κατάσταση, ιδικά την 5η και ποσο μάλιστα αν λεμε για ανθρακι μοτερ, ειναι απαγορευτική να την δουλεύεις κατω απο τα 80 (σε μοταρντ 100) και αν δεν ανεβάσεις χλμ μην την ανοίγεις τέρμα (το μόνο ευπαθές σημείο των χτ)

αν δεν το προσέχεις θα αρχίζει να βουίζει το σασμαν, κατα τα αλλά δεν θα εχεις κανένα θεμα ποτέ

αν θυμηθώ και άλλα θα σου πω, οτι αλλη απορία εχεις ρώτα

Τροποποιήθηκε από τον jpn_sakis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χαχαχα!!! ειδα οτι εχω ειδοποιηση και ψιλοκαικα!!! χαχαχα!!! δεν πειραζει! περασαμε ωραιες στιγμες μαζι ομως!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα