barmanx 1.107 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2013 Φίλε μου με τέτοιο πακέτο ότι γουστάρεις παίρνεις.... Εμένα μου ήρθε στο μυαλό όλη η σειρά της bmw... Είναι πολύ θέμα προσωπικού γούστου πλέον γιατί στην ουσία δεν υπάρχει οικονομικός περιορισμός. Και bmw μπορείς να πάρεις ή 650 ή 800, και το tdm είναι super, και το nc700 κουκλί, εγώ στην θέση σου προς bmw θα κοιτούσα... Πριν λίγο κιόλας επειδή γράφεις για οδηγική άνεση είχα το bmw 650 ενός φίλου... Ποδήλατο,απλά ποδήλατο και έβαλε τον σατανά μέσα μου....Δεν ξέρω αν με εννοείς... :whistling: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Draken 107 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2013 Επειδη τυχαινει να εχω κ την BMW F650GS (2004 το διευκρινιζω γιατι η BMW τα εχει κανει μπαχαλο με το συγκεκριμενο μοντελο) οφειλω να ομολογησω οτι αν το μηχανακι ειχε 20+ αλογα θα προτιμουσα το F800S ακομα πιο σπανια. Με μεγαλυτερη ζελατινα που εχει το GS κ με χουφτες ειναι απειρως πιο ανετο απο το S κ ειδικα αν εχεις και δευτερο επανω. Στο ST δεν εχω ανεβει αλλα απο οσο ξερω οι διαφορες του με το S περιοριζονται σε ελαφρως ψηλοτερη ζελατινα κ την μη υπαρξη clip on αλλα δεν νομιζω να επηρεαζει αυτο σημαντικα την ανεση ειδικα του συνεπιβατη. Παντως και το S και το ST απο service ειναι σκυλια. Καθε 10000 km το μικρο και 20000 km το μεγαλο οποτε δεν θα σου κοστισει παρα πολυ στην συντηρηση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
cora 79 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2013 Καταρχάς τα 8.000 είναι πολύ ικανοποιητικό Budget. Ικανοποιητικότερο από τις προτάσεις που βλέπω. Είσαι αρκετά ψηλός οπότε πλησιάζεις το οριακό για κάποια μεσαία σούπερσπορτ ή σπορτ τούρινγκ που προτάθηκαν. Τα on/off γενικά υπερέχουν σε άνεση του συνεπιβάτη από όλα τα street. Κυρίως λόγω της όρθιας θέσης του Οδηγού, την μικρότερη υψομετρική διαφορά σέλας και μετέπειτα λόγω συνήθως ανετότερων σελών, ανώτερες γωνίες μαρσπιέδων και υψηλότερες ζελατίνες(φτιάχνει). Αν ταξιδεύεις ως τα 160-180 και δεν είσαι ξαδελφος του Ρόσι δεν βλέπω κανένα αντικειμενικό λόγο να πας σε οποιοδήποτε στρεετ. Μπορείς όμως να δεις και μερικά τούρινγκ όπως τα r1200rt, norge 1200. Μακράν ανώτερη άνεση και προστασία από όλες τις άλλες λύσεις. Μάλλον οριακός στο Budget. Είναι και οι 2 πολύ μανιτζέβελες για καθημερινή χρήση και εύκολες στην συντήρηση αν πιάνουν λίγο τα χέρια. Το vfr800 είναι αρκετά σπορτ μοτοσυκλέτα με κάποιους περιορισμούς για το δεύτερο άτομο. Προσωπικά θεωρώ πολύ ανώτερη μοτοσυκλέτα το st1050 αλλά και τα ducati st3/st4. Από on/off το tiger800 είναι εξαιρετικό και πολύ ανώτερο από tdm/vstrom/versys. Το tdm σχεδιάστηκε το 2002. 8000 ευρώ θέλει να δώσει το παιδί. Δεν συγκρίνονται οι μοτοσυκλέτες σε θέση οδήγησης, στήσιμο αλλά και σε λοιπές παραμέτρους. 8 χρόνια εξέλιξης. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zampination 301 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2013 Κατά τη γνώμη μου και για να σε κάνω να απορρίψεις πολλά μοντέλα που προτάθηκαν ωστε να καταλήξεις πιο εύκολα σε κάτι, σου προτείνω να αγοράσεις καινούριο. Μόνο και μόνο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αδερφέ, μιας και είπες ότι έλεγχο σε μεταχειρισμένο δεν μπορείς να κάνεις. Οπότε με 8 χιλιάρικα περιορίζεσαι πλέον αρκετά αν πας για καινούριο και έτσι θα ξεδιαλύνει και το κεφάλι σου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
frikadelas 58 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19 , 2014 Καθώς πλησιάζει ο καιρός της αγοράς έχω ξεκαθαρίσει αρκετά τις προτιμήσεις μου και καταλήγω στην παρακάτω λίστα. Με εξαίρεση την BMW μιλάμε για αγορά καινούριας μηχανής:Tiger 800: Μου άρεσε εξαρχής και είναι μέχρι και σήμερα η πρώτη μου επιλογή. Με τα τωρινά δεδομένα αν δεν αλλάξω γνώμη στο τεστ ράιντ θα είναι η επόμενή μου μηχανή. Στα θετικά της ότι κάνει τα πάντα αρκούντως καλά (αρκετά ευέλικτο για καθημερινή χρήση, αρκετά άνετο για ταξίδι, αρκετά γρήγορο ώστε να μην το βαρεθώ γρήγορα, πατάει και λίγο χώμα αν χρειαστεί), σε λογική τιμή. Κάτι ιδιαίτερα αρνητικό δεν βρήκα πέρα από αυτό που μου είπε ο μαγαζάτορας και αναφέρω παρακάτω.Versys 650: Αν και αρχικά δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, βλέποντας το από κοντά άλλαξα γνώμη. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι η τιμή αφού αρχική έχει 1500 κάτω από τον Τίγρη. Το αρνητικό ότι, θεωρητικά τουλάχιστον, φαίνεται να τα κάνει όλα λίγο χειρότερα από τον Τίγρη (ειδικά η άνεση στο ταξίδι με ανησυχεί αρκετά).Crossrunner: Αν και αρχικά είχα στο μυαλό μου το original VFR800, αφού αποφάσισα να κινηθώ σε ψηλότερα στρητ και ον-οφ το crossrunner ήταν πιο λογική επιλογή. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι φυσικά ο κινητήρας που (στη θεωρία και πάλι) έχει ότι θα μπορούσα να ζητήσω σε αυτή τη φάση. Μεγάλο μειονέκτημα η τιμή αφού αρχική έχει 1700 ευρώ πάνω απ'τον Τίγρη χωρίς να υπολογίζω την άφτερ μάρκετ ζελατίνα που απ'ότι φαίνεται θα χρειαστεί για να ταξιδεύει αξιοπρεπώς.R1200GS: Ναι ξέρω αυτό δεν κολλάει στη λίστα. Τα μειονεκτήματα πολλά. Τα 2 μεγαλύτερα για μένα: α) επειδή δεν ψήνομαι να διπλασιάσω το μπάτζετ μου για να το πάρω καινούριο μιλάμε για μεταχειρισμένο 2009-2010 με 30-40 χιλ. χιλιόμετρα και β) είναι υπερβολικά μεγάλο για καθημερινή χρήση πόλης. Έχει όμως ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Η κοπέλα μου έχει ανέβει ήδη σε ένα 1150GS και ενθουσιάστηκε με την άνεσή του. Αν πάρω αυτό ξέρω ότι (πέρα από μηχανές τύπου Goldwing) έχω κάνει ότι καλύτερο μπορούσα από θέμα άνεσης. Οπότε αν ακόμη και έτσι αρνείται να ακολουθήσει σε εκδρομές θα ξέρω οριστικά ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Με όλα τα άλλα, σε περίπτωση αποτυχίας θα έχω πάντα την απορία "κι αν είχα πάρει κάτι πιο άνετο;" Αυτά σκέφτομαι για την ώρα. Το σχέδιο είναι, μόλις ανοίξει λίγο ο καιρός να κάνω ένα τεστ ράιντ με καθένα και να αποφασίσω μετά. Κι έτσι έρχομαι στον μαγαζάτορα ο οποίος με συμβούλευσε να μην κάνω τεστ ράιντ στο GS γιατί θα είναι άδικο για τις άλλες μηχανές που ανήκουν σε διαφορέτικη κατηγορία και διαφορετικό μπάτζετ. Αυτό βέβαια με προβλημάτισε λίγο. Αν μου φανεί τόσο ανώτερο το GS μήπως είναι προτιμότερο να αγοράσω αυτό έστω και μεταχειρισμένο; Αυτά τα λίγα από μένα. Φυσικά όλες οι γνώμες από "ΆφρικαήΤρανσάλπ" μέχρι "μηνπάρειςευρωπαϊκόγιατίχαλάνε" είναι άκρως ευπρόσδεκτες :P Ευχαριστω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
LeonidasDs 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19 , 2014 Πιστευω οτι το V-Strom θα σε καλυψει σε ολα αυτα που θες.Εχει ομαλο γκαζι,ειναι ανετο,αν χρειαστει να πας σε χωματοδρομο δεν θα κωλωσει,και ειναι οικονομικοτατο 5,75 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα με 7000 σαλ.(ταξιδι που ειχα κανει με φιλο τοσο μας εβγαλε μεσο ορο)Στο προτινω επειδη ειμαι απο ολλανδια(ασχετα αν μενω αθηνα) και ξερω τους δρομους και πως κινουντε τα πραγματα. Αν θες κοιτα και το KTM SMT.Δεν το πολυ εχω ψαξει αλλα απο αυτα που εχω ακουσει ειναι καλο. Θα σου προτινα και το Aprilia Mana GT απλα εχει το μειον του κιβωτιου.Κοιτα το λιγο.Δεν χανεις κατι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MyMike 301 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19 , 2014 CBF 1000 θες νομίζω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
frikadelas 58 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19 , 2014 Πιστευω οτι το V-Strom θα σε καλυψει σε ολα αυτα που θες.Εχει ομαλο γκαζι,ειναι ανετο,αν χρειαστει να πας σε χωματοδρομο δεν θα κωλωσει,και ειναι οικονομικοτατο 5,75 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα με 7000 σαλ.(ταξιδι που ειχα κανει με φιλο τοσο μας εβγαλε μεσο ορο)Στο προτινω επειδη ειμαι απο ολλανδια(ασχετα αν μενω αθηνα) και ξερω τους δρομους και πως κινουντε τα πραγματα. Αν θες κοιτα και το KTM SMT.Δεν το πολυ εχω ψαξει αλλα απο αυτα που εχω ακουσει ειναι καλο. Θα σου προτινα και το Aprilia Mana GT απλα εχει το μειον του κιβωτιου.Κοιτα το λιγο.Δεν χανεις κατι. Όντως με βάση τα θέλω μου το V-Strom είναι μια λογική επιλογή. Επειδή όμως η μηχανή δεν είναι μόνο λογική αλλά και συναίσθημα και επειδή το στρώμα δεν με συγκινεί (τουλάχιστον εμφανισιακά) το απέκλεισα σαν επιλογή. Τα άλλα 2 δεν τα κοίταξα καθόλου. Θα ρίξω μια ματιά και βλέπουμε. CBF 1000 θες νομίζω... Το CBF1000 ήταν η πέμπτη βούλα του μηνύματος αλλά τελικά την έσβησα. Στο μαγαζί που πήγα για να δώ τον Τίγρη από κοντά είχαν και ένα CBF1000 στοκ του 2011 νομίζω στα 10 χιλιάρικα και δεν μου φάνηκε κακή ιδέα (συγκριτικά ο Τίγρης έχει 10.800). Τελικά είπα να το αφήσω και να κοιτάξω πιο πολύ το crossrunner από χόνδα. Δεν αποκλείεται πάντως να το κάνω κι αυτό ένα τεστ ράιντ πριν αποφασίσω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
shadowhunter 426 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19 , 2014 (τροποποιήθηκε) Πήγαινε κάνε test ride όλα όσα σ' ενδιαφέρουν για να δεις τι θα σου αρέσει. Εγώ έτσι "παντρεύτηκα" τον Τίγρη πριν περίπου 3 χρόνια και δεν μου περνά από το μυαλό να τον αλλάξω. Versys - Vstrom μόνο αν θέλεις να ρίξεις το budget, αλλιώς είναι πολύ υποδεέστερα μηχανάκια (τα είχα και τα 2), με το Vstrom προσανατολισμένο στην άνεση αναβάτη & επιβάτη ενώ το Versys είναι σαφώς πιο οδηγοκεντρικό. Υ.Γ Το Tiger 800 έχει μεγάλο service (και βαλβίδες) κάθε 20.000. Στο δικό μου όταν το έκανα, δεν χρειάστηκε ρύθμιση μια που ήταν εντός προδιαγραφών (ήμουν μπροστά σε όλη τη διαδικασία στο εξουσιοδοτημένο). Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 19 , 2014 από τον shadowhunter 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
frikadelas 58 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2014 Πήγαινε κάνε test ride όλα όσα σ' ενδιαφέρουν για να δεις τι θα σου αρέσει. Αυτό σκοπεύω να κάνω. Πριν το τεστ ράιντ όμως θα ήθελα να πάρω τη γνώμη κάποιων που έχουν οδηγήσει ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω μηχανάκια (όπως εσύ καλή ώρα), ή να ακούσω κάποια άλλη πρόταση που πιθανόν μου διαφεύγει τώρα. Γενικά επειδή είμαι πολύ άπειρος ακόμα, δεν ξέρω πόσα θα καταλάβω από ένα σύντομο τεστ ράιντ. Οπότε όσα περισσότερα μπορώ να μάθω σχετικά με αυτές τις μηχανές, τόσο το καλύτερο νομίζω. Κανένα σχόλιο για την προσπάθεια του μαγαζάτορα να με αποτρέψει απ'το να κάνω τεστ ράιντ το GS; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
frikadelas 58 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2014 Το ανεβάζω μια τελευταία μπας και πάρω καμιά ακόμα γνώμη και μετά σταματάω να σας ζαλίζω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες