Jump to content

Recommended Posts

εγω παντως τα unior τα γερμανοπολυγωνα τα θεωρω αρκετα καλα.

για τα rothenberger δεν ειδα να σχολιαζετε τιποτα γιατι?

γαλλικό και πένσα αρκετα ποιοτικα(για επαγγελματικη χρηση) και σε καλη τιμη ποια εχετε να μου προτεινετε ρε παιδες?

Τα Unior είναι πολύ καλά, Σλοβένικα νομίζω. Και τα γερμανοπολύγωνα και τα καρυδάκια, μανέλες και οι παλιές καστάνιες. Οι καινούριες δεν ξέρω αλλά προφανώς είναι και αυτές καλές. Από χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα πάντως τα σπάνε. Θα τα πρότεινα ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε μπορεί να τα αγοράσει.

Τα rothenberger είναι εργαλεία για σωλήνες ε? Είναι κάπως εξειδικευμένη η χρήση τους!

Γαλλικό ε? 2 μάρκες θα σου πω. Bacho και Irega. Μπορείς να τα βρεις σε δυο χιλιάδες μάρκες (από snap on μέχει wurth) αλλά καλύτερα να πάρεις απ' τον κατασκευαστή τους.

Η Bacho έχει και την φήμη της εφευρέτριας του Γαλλικού κλειδιού.

Bacho Σουηδικά, Irega Ισπανικά.

Λεπτά άκρα για να χωράει παντού και ελάχιστη πλευρική κίνηση του κινητού μέρους. Με ανατομική λαβή ή μεταλλική.

profile.jpg

Αν σε ενδιαφέρει να πιάνεις και σωλήνες ή χαλασμένες βίδες μπορείς να πάρεις μοντέλο που αν βάλεις το κινητό μέρος ανάποδα λειτουργεί και γι' αυτά που ανέφερα.

Punto170007.jpg

Puntb053.jpg

Irega με η χωρίς μαλακή λαβή η οποία αν θέλεις αλλάζει όταν φθαρεί. αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χωρίς αυτή.

IRET926.jpg

Θα πάθεις πλάκα απ' την ποιότητα.

aqw22025.jpg

Αν δουλεύεις σε υδραυλικά και θέλεις μεγάλο άνοιγμα με μικρό μήκος υπάρχει αυτό.

tgzu021.jpg

Αν και σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο (και πάρα πολύ ακριβότερο) το ρυθμιζόμενο κλειδί πένσα της κνίπεχ (ή άλλης μάρκας). Αυτό που φαίνεται από πίσω είναι το αντίστοιχο μικρο με μεγάλο άνοιγμα της bacho.

Puntyx071.jpg

Είναι πάρα πολύ γρήγορο στην χρήση γιατί δεν χρειάζεται να το αφαιρέσεις απ' τη βίδα λειτουργεί όπως η γκαζοτανάλια στον σωλήνα.

Φυσικά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις παντού όχι μόνο σε υδραυλικά. Ακόμα και σε φθαρμένες βίδες που δεν χωράει πολύγωνο, διότι σφίγγει πολύ και δεν γλιστράει.

knipex_plier_wrenches_1_300x.jpg

Το μοντέλο που πόσταρε ο μισκιν είναι σε προσφορά και το είχα παλιότερα χωρίς την μαλακή λαβή. Πολύ καλό και συμφέρει γιατί είναι σε προσφορά. Στην μια άκρη έχει και έχτρα σκληρυμένη προεξοχή για να το χρησιμοποιείς και για χτυπήματα. (Το κατάλαβαν ότι τα κοπανάμε και πρόβλεψαν για τους σiδεροφάγους :lol:) Η Gedore έχει κι' άλλα μοντέλα επίσης σε πολύ καλή τιμή και νορμάλ σχεδίαση.

Ότι και να πάρεις επέλεξε κάτι που να έχει λεπτά άκρα. Υπάρχουν κάποια που προορίζονται για βιομηχανική χρήση και δεν χωράνε πουθενά.

Στην Γερμανία αντί για πένσα λένε knipex και ειναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής της Γερμανίας.

Knipex, NWS, και VBW είναι οι 3 καλύτεροι. Oribis και Will τις ακολουθούν σε μικρή απόσταση. Gedore, Wiha κ.α είναι καλές αλλά όχι καλύτερες.

Ιαπωνικά μοντέλα δεν θα σου πω γιατί είναι δύσκολο να βρεις και θέλεις και την εγγύηση.

Knipex βρίσκεις παντού. Όλα τα μαγαζιά έχουν οπότε μπορείς να τις βρεις και σε λίγο καλύτερες τιμές απ' ότι τις εξίσου καλές NWS. Συνεπώς θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα και με την εγγύηση.

Οι αμερικάνοι αντί να πουν πένσα λένε chanelock. Έχουν πάθει όμως πλάκα με τις knipex και τις nws γιατί απλά είναι πιο πρωτοποριακές, με καλύτερες λαβές, πιο συμμαζεμένες σε διαστάσεις και πολύ ανθεκτικές.

Αν δεν θέλεις να κόβεις χοντρά σύρματα, πρόκες και ελατήρια επέλεξε το μοντέλο κανονικού υπομοχλίου. Είναι πιο φθηνό και τα δόντια είναι πιο χοντρά και άγρια. Το μοντέλο κοντού υπομοχλίου χρειάζεται λιγότερη δύναμη να για κόψεις κάτι χοντρό αλλά είναι ακριβότερο και η πένσα έχει μικρότερο άνοιγμα.

Αν θα τη χρησιμοποιείς συχνά και δεν δουλεύεις σε βάρκες με αλάτι κτλ μην επιλέξεις τις χρωμιωμένες για να γλιτώσεις χρήματα. Συνεπώς δεν πρέπει να δώσεις παραπάνω από 17 ευρώ για μια 180άρα με ανατομική λαβή.

Αν σε ενδιαφέρει πένσα με κεκλιμένη κεφαλή δες το ποστ του μισκιν αυτή τη στιγμή είναι η πιο οικονομική. Η αντίστοιχη nws είναι πολύ ακριβότερη. Η κνίπεχ δεν έχει τέτοιο μοντέλο. Σε λίγο καιρό η gedore θα βγάλει καινούριο κατάλογο προσφορών, ίσως έχει και το κανονικό μοντέλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ναι ενταξει τα rothenberger ειναι πιο εξειδικευμενα εργαλεια οποτε αστα.

πενσα εχω της unior και μετα απο απειρη κακομεταχειριση και πολυ νερο τραβαει ακομα σαν σκυλι.κνιπεξ εχω δουλεψει και ξερω οτι βγαζει μια απο τις καλυτερες.

στο γαλλικο τα χαλαμε,εχω παρει 500 μαρκες και ακομα δεν εχω πετυχει ενα σκυλι δυστυχως.

την bahco δεν την εχω και σε μεγαλη εκτιμηση,δεν ξερω ισως γιατι βλεπω τα εργαλεια της στο παζαρι την κυριακη(αν ειναι δικα της και οχι καμμια φθηνη απομιμηση)ευχαριστω παντως οπως και να`χει.

τα unior ειναι απο γαλλια νομιζω.

Τροποποιήθηκε από τον fasarias

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένα έχω να πω...

Με φτηνό κατσαβίδι από παζάρι πήγα να ξεβιδώσω μια βίδα και στράβωσε το ΣΙΔΕΡΟ επιτόπου...

Μιλάμε έγινε σπιράλ :uglystupid2:

Στα μέτρια πιστεύω είσαι μια χαρά ! B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι ενταξει τα rothenberger ειναι πιο εξειδικευμενα εργαλεια οποτε αστα.

πενσα εχω της unior και μετα απο απειρη κακομεταχειριση και πολυ νερο τραβαει ακομα σαν σκυλι.κνιπεξ εχω δουλεψει και ξερω οτι βγαζει μια απο τις καλυτερες.

στο γαλλικο τα χαλαμε,εχω παρει 500 μαρκες και ακομα δεν εχω πετυχει ενα σκυλι δυστυχως.

την bahco δεν την εχω και σε μεγαλη εκτιμηση,δεν ξερω ισως γιατι βλεπω τα εργαλεια της στο παζαρι την κυριακη(αν ειναι δικα της και οχι καμμια φθηνη απομιμηση)ευχαριστω παντως οπως και να`χει.

τα unior ειναι απο γαλλια νομιζω.

Σλοβενία Σλοβενία..

Αν βρεις Bacho made in Sweden πάρε και τα λέμε. Το ανέφερα και πριν ότι βγάζει από διαμάντια που τα πουλάει η Snap on σε τιμή όσο ο μισός κατάλογος της φακομ, μέχρι οικονομικά made in somewere σε κάτι κασετίνες που τις βρίσκεις και από άλλες 10 μάρκες σε διαφορετικά χρώματα.

Τα μηχανήματα της Belzer τα έχει η Bacho. Bacho και Irega προμηθεύουν με γαλλικά κλειδιά snap-on, hazet, Stahlwille και άλλους γίγαντες. Είναι κορυφαία.

Irega έχω 3. Απλά δεν συγκρίνονται ούτε με τo gedore που είχα ούτε με κάτι άλλο. Φίλος σιδεροφάγος με συνεργείο έχει ένα irega 6" και ένα bacho 8" εδώ και πολλά χρόνια και είναι ακόμα άκρως λειτουργικά (μέχρι και σφυριές έχουν φάει). Σε τι δουλεύεις? Τι μάρκες έχεις αλλάξει? Αν τα χρησιμοποιείς και σαν σφυριά πάρε το gedore και όταν το σπάσεις πήγαινε να στο αλλάξουν. Δεν θα έχουν και δικαιολογία ότι το χτύπησες. :lol:

Αν πας σε ένα μαγαζί και πιάσεις ένα irega στα χέρια σου θα καταλάβεις τι σου λέω. Ειδικά αυτό με την ανατομική λαβή. Δεν τα αλλάζω με τίποτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένα έχω να πω...

Με φτηνό κατσαβίδι από παζάρι πήγα να ξεβιδώσω μια βίδα και στράβωσε το ΣΙΔΕΡΟ επιτόπου...

Μιλάμε έγινε σπιράλ uglystupid2.gif

Στα μέτρια πιστεύω είσαι μια χαρά ! cool.png

Δεν υπάρχουν μέτρια κατσαβίδια. Ή καλά θα είναι ή σκάρτα. Τα καλά στην σωστή χρήση θα αντέξουν για για πάντα. Σε λάθος χρήση θα αντέξουν για πάρα πολλά χρόνια και θα τα πετάξεις λόγο υπερβολικής φθοράς. Το σκάρτο αργά η γρήγορα θα σε αφήσει με την λαβή στο χέρι. Μέτριο κατσαβίδι μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο αυτό που δεν έχει δώσει βαρύτητα στην λαβή ή στο φινίρισμα της λάμας όχι αυτό που έχει κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα του μετάλλου.

Κατσαβίδια και αλενάκια δεν αξίζει να τα παίρνεις φτηνιάρικα. Είναι πεταμένα λεφτά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σλοβενία Σλοβενία..

Αν βρεις Bacho made in Sweden πάρε και τα λέμε.

+1 για την Bahco.

Και ειδικα στα γαλλικά κλειδιά της, οπως ακριβως το περιγραφεις, daz.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σλοβενία Σλοβενία..

Αν βρεις Bacho made in Sweden πάρε και τα λέμε. Το ανέφερα και πριν ότι βγάζει από διαμάντια που τα πουλάει η Snap on σε τιμή όσο ο μισός κατάλογος της φακομ, μέχρι οικονομικά made in somewere σε κάτι κασετίνες που τις βρίσκεις και από άλλες 10 μάρκες σε διαφορετικά χρώματα.

Τα μηχανήματα της Belzer τα έχει η Bacho. Bacho και Irega προμηθεύουν με γαλλικά κλειδιά snap-on, hazet, Stahlwille και άλλους γίγαντες. Είναι κορυφαία.

Irega έχω 3. Απλά δεν συγκρίνονται ούτε με τo gedore που είχα ούτε με κάτι άλλο. Φίλος σιδεροφάγος με συνεργείο έχει ένα irega 6" και ένα bacho 8" εδώ και πολλά χρόνια και είναι ακόμα άκρως λειτουργικά (μέχρι και σφυριές έχουν φάει). Σε τι δουλεύεις? Τι μάρκες έχεις αλλάξει? Αν τα χρησιμοποιείς και σαν σφυριά πάρε το gedore και όταν το σπάσεις πήγαινε να στο αλλάξουν. Δεν θα έχουν και δικαιολογία ότι το χτύπησες. :lol:

Αν πας σε ένα μαγαζί και πιάσεις ένα irega στα χέρια σου θα καταλάβεις τι σου λέω. Ειδικά αυτό με την ανατομική λαβή. Δεν τα αλλάζω με τίποτα.

μπουρου-μπουρου σ`αυτο το θεμα για εργαλεια και γαλλικα παρατηρησα για πρωτη φορα(ουτε καν δεν μου ειχε περασει απ`το μυαλο παλιοτερα να το δω)οτι ενα πολυ μικρουλη γαλλικακι που εχω για χρονια στην εργαλειοθηκη μου ειναι της irega και το ειχε σαν δωρο καποτε με την σειρα κατσαβιδιων της rothenberger που ειχα αγορασει.βεβαια ειναι πολυ απλο και η χρηση που του κανω ειναι απο σπανια εως πολυ σπανια αλλα ενταξει κουβεντα να γινεται.

ρε daz εισαι σιγουρος πως στεκει η φημη για την bahco ως εφευρετρια του γαλλικου κλειδιου?και γιατι δεν το ονομασαν τοτε σουηδικο?μπας και κυνηγουσαν κανα γαλλο κακοπληρωτη να του το πεταξουν στην κεφαλα και ετσι εμεινε η ονομασια απο τοτε. :tooth: :tooth: :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ονομασία Γαλλικό, είναι μόνο στην Ελλάδα. Adjustable spanner λεγεται στο εξωτερικό που σημαίνει ρυθμιζόμενο κλειδί. Όπως και τα γερμανικά ή τα γερμανοπολύγωνα λέγονται open end ή open box αντίστοιχα, δλδ ανοιχτού άκρου και ανοιχτού και κλειστού άκρου.

Δεν ξέρω πως επικράτησαν αυτές οι ονομασίες στην Ελλάδα.

Για την Bacho επιφυλάσσομαι αλλά δεν νομίζω να κάνω τόσο λάθος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Apdate..

info from wikι..

Ονομάζεται ρυθμιζόμενο κλειδί ή σε ευρωπαικές χώρες, Bacho key. Ή Cresent Key στην Αμερική. Cresent=κατασκευαστής εργαλείων στην Αμερική (προφανώς η πρώτη εταιρεία που το κατασκεύασε εκεί).

Σε πολλές Ευρωπαικές χώρες ονομάζεται Αγγλικό κλειδί καθότι εφευρέθηκε από έναν Αγγλο το 42.

Σε άλλες χώρες όπως Δανία, Πολωνία, Ισραήλ ονομάζεται Σουηδικό κλειδί καθώς η εφεύρεσή του αποδίδεται σε έναν Σουηδό που κατοχύρωσε την πατέντα για μια βελτιωμένη έκδοση. Αυτή που χρησιμοποιούμε μέχρι τώρα. Το κλειδί του Σουηδού ήταν περισσότερο εξελιγμένο απ' του Άγγλου που είχε την αρχική ιδέα.

Σε κάποιες χώρες, Τσεχία, Αίγυπτο, Ουγκαρία, Σερβία, Σλοβενία, Βουλγαρία, ονομάζεται French key. Γαλλικό κλειδί.

Το πρώτο Γαλλικό έτσι όπως το ξέρουμε σήμερα το κατασκεύασε μια Σουηδική εταιρία η Bacho.

Ο ίδιος εφεύρε και το κλειδί σωλήνων. (κάβουρας).

edit..

http://en.wikipedia....etter_Johansson

http://en.wikipedia....ustable_spanner

Απ το 1892 μέχρι σήμερα.

424px-Adjustablewrenches.jpg

Τροποποιήθηκε από τον daz

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

CIMG0728_zps926dfe86.jpg

CIMG0729_zps2d0d5982.jpg

CIMG0732_zpse6a978eb.jpg

Γι αυτά τα "γαλλικά" συζητάμε?

Το πάνω Bahco είναι πάνω από 50 ετών με λαβή διαμορφωμένη στην άκρη σε λεβιέ για αλλαγή ελαστικού, κληρονομιά από τον πατέρα μου, το είχε και επισκέυαζε τα λαστιχα στις μηχανές του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το κλειδί αμα πατάει καλά στη βίδα μη το φοβάσαι. Εγώ κάτι φτηνά set τα πήρα από αυτόν εδώ και τα έχω 2 χρόνια τώρα χώρις πρόβλημα. Και να σου σπάσει και κανένα (που εμένα δεν μου έσπασε ποτέ) πέρνεις άλλα. Τώρα από θέμα επισκευών αν ποιάνει το χέρι σου Μπράβο!! Έκανες την καλύτερη δουλειά να αρχίσεις να το επισκευάζεις μόνος! Κάτι ανάλογο κάνω και εγώ όπου με παίρνει...ειναι ρουφιχτρες τα συνεργεία και πλέον λεφτά δεν υπάρχουν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά κλειδιά τα UNIOR αλλά στα ίδια λεφτά παίρνεις Gedore ή Facom.

www.karaiskostools.gr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=flypage_new2.tpl&Itemid=64&category_id=300&product_id=1177

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παλιότερα που το είχα ψάξει είχα βρει unior λίγο φθηνότερα από φακομ και gedore. Μερικά μαγαζιά όμως τα έχουν σχεδόν στην ίδια τιμή.

Τα καρυδάκια επίσης τα είχα βρει αρκετά φθηνότερα και είναι πάρα πολύ καλά.

Τα γερμανοπολύγωνα που έχω, έχουν πολύ μικρές ανοχές στην εφαρμογή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίταξε, θα χρειαστείς αρκετά εργαλεία. Αν όντως θες να ξεκινήσεις να φτιάχνεις toolbox (που λεν και στο αμερικα) ξεκίνα από τα βασικά. Μια συλλογή 3/8

DSCN2135.JPG?w=AAC5jnMYBz_JNnlm5d_Une_SKbOUs0fTMq7OIDuIWBJ7UA

και μια συλλογή κατσαβίδια Σε αυτά μη κάνεις σκόντο, πάντα καλής ποιότητας γιατί αν το κατσαβίδι είναι μάπα θα σου κάνει μεγαλύτερη ζημιά στη τσέπη.

DSCN2323.JPG?w=AACXsxece-F0pn8lXJhzoFPxk3p5FmM7wlKQbeoQoy7SJg

ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ! Αν έχεις γιαπωνέζικο μηχανάκι να πάρεις κατσαβίδια γιαπωνέζικα. Τι θέλω να πω... Όπως τα λάδια έχουν προδιαγραφές, έτσι και τα εργαλεία. Τα γιαπωνέζικα που έχουν JIS διαφέρουν λίγο αλλά καθοριστικά από τα γνωστά μας

PH (Phillips, κοινώς σταυροκατσάβιδα). Γ@μησ@ πολλές σταυρωτές βίδες στο vstrom μέχρι να το πάρω χαμπάρι. Τα συνηθισμένα PH έχουν πολλές πιθανότητες να σου γλυστρήσουν και να χαλάσουν το κεφάλι της βίδας. Τα παρακάτω κατσαβίδια made in Japan απλά ΓΑΜΑΝΕ! Και ξεβιδώνουν φυσικά και τις απλές PH δίχως πόνο... :mB_kalo_e:

http://www.vesseltoo...ge_sku.tpl.html

Motorcycle_Repai_5148ae35b31b6.jpg

Το γκρι είναι κρουστικό!!!

Τα έχει ο Μητρόπουλος στην Αθηνάς!

τα συγκεκριμένα κατσαβίδια που μπορούμε να τα βρούμε? κάποιο ιστοσελιδα με τιμές υπάρχει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για ποια κατσαβίδια ρώτας; Τα Vessel; Αφού δίνω αναλυτικές πληροφορίες. Δε λειτουργού τα links;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν ρωτάς για αγορά από internet θα τα βρεις εδώ και εδώ. To πρώτο από Αμερική, το δεύτερο από Ιαπωνία. Στέλνουν Ελλάδα και τα δυο. Από το Rakuten έκανα μια παραγγελία και τη περιμένω. Τα μεταφορικά είναι λογικά. Καλύτερα όμως να πάρεις τον Μητρόπουλο και να ρωτήσεις τιμές.

edit: Υπάρχουν και στο ebay.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν ρωτάς για αγορά από internet θα τα βρεις εδώ και εδώ. To πρώτο από Αμερική, το δεύτερο από Ιαπωνία. Στέλνουν Ελλάδα και τα δυο. Από το Rakuten έκανα μια παραγγελία και τη περιμένω. Τα μεταφορικά είναι λογικά. Καλύτερα όμως να πάρεις τον Μητρόπουλο και να ρωτήσεις τιμές.

edit: Υπάρχουν και στο ebay.

Παιδιά μακρυά από αγορές από Rakuten (Japan)! Tα στέλνει με DHL Express και κολλάνε στο στο τελωνείο. Μου ζητάνε 65 € για αντικείμενα αξίας 45 €. Ας τα κρατήσουν... :angry:

Πάνε οι πενσούλες μου.... :cry2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

miskin ποιες πενσες παραγγειλες?

παλι με τρωει ο κ@λος μου,θελω ενα dremel τωρα. :cry2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

miskin ποιες πενσες παραγγειλες?

παλι με τρωει ο κ@λος μου,θελω ενα dremel τωρα. :cry2:

Τις πένσες θα τις ποστάρω όταν τις πάρω στα χέρια μου, γιατί σαν κλασσικό tool junkie αρρώστησα στη σκέψη να τις χάσω και πλήρωσα το χαράτσι...

Πάρε Proxxon είναι καλύτερα από τα Dremel.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ρωτήσω κάτι... θέλω ένα μικρόμετρο για να μετράω το πάχος προτίστως των δισκόπλακων και μετά και διάφορων άλλων.

Πόσο πάνε αυτά περίπου. Το λέω αυτό γιατί βρήκα κάποια με 20€ και το σκέφτομαι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα