Jump to content

Recommended Posts

γνωριζετε αυτη την εταιρεια?

Rennsteig

ειναι κατασκευαστης εργαλειων απο την γερμανια?

Μιχάλη είναι η εταιρεία που φτιάχνει ποντες ζουμπάδες και καλέμια για τις περισσότερες γερμανικές εταιρείες. Και τα υπόλοιπα εργαλεία της είναι εγγύηση. Νομίζω ότι τα πενσοειδή είναι knipex

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μιχάλη είναι η εταιρεία που φτιάχνει ποντες ζουμπάδες και καλέμια για τις περισσότερες γερμανικές εταιρείες. Και τα υπόλοιπα εργαλεία της είναι εγγύηση. Νομίζω ότι τα πενσοειδή είναι knipex

ετσι μου ειπε και ο εμπορος που πηρα για να αγορασω ενα πλατυκαλεμο μεγαλο sds max για να δουμε και στην πραξη γιατι το σαββατοκυριακο θα περασει απο δυνατο κρασ τεστ το καλεμι. :devil:

θυμασαι τις προαλλες που συζηταγαμε για την πενσα μου την gedore?και μιλαγαμε σχετικα για τα χερουλια της,που σου ειπα οτι αυτα ειναι πρεσσαριστα και δεν ξεκολλανε με τιποτα.

δεν ελεγα καλυτερα να πιασω το τζοκερ,τα χερουλια ξεκολλησαν και χωρις να τα τραβηξω εγω. 2 μηνων πενσα ρε αν ειναι δυνατον.θα παρω τον labo να περασω απο εκει να μου κανει αντικατασταση,ελπιζω να μην εχω τιποτα παρατραγουδα.

γενικοτερα με τα gedore δεν εμεινα και πολυ ευχαριστημενος δυστυχως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τα πνευματικά δραπανα skill τη γνώμη έχετε ; έχω παραγγείλει ένα για ερασιτεχνική χρήση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ετσι μου ειπε και ο εμπορος που πηρα για να αγορασω ενα πλατυκαλεμο μεγαλο sds max για να δουμε και στην πραξη γιατι το σαββατοκυριακο θα περασει απο δυνατο κρασ τεστ το καλεμι. :devil:

θυμασαι τις προαλλες που συζηταγαμε για την πενσα μου την gedore?και μιλαγαμε σχετικα για τα χερουλια της,που σου ειπα οτι αυτα ειναι πρεσσαριστα και δεν ξεκολλανε με τιποτα.

δεν ελεγα καλυτερα να πιασω το τζοκερ,τα χερουλια ξεκολλησαν και χωρις να τα τραβηξω εγω. 2 μηνων πενσα ρε αν ειναι δυνατον.θα παρω τον labo να περασω απο εκει να μου κανει αντικατασταση,ελπιζω να μην εχω τιποτα παρατραγουδα.

γενικοτερα με τα gedore δεν εμεινα και πολυ ευχαριστημενος δυστυχως.

Ενημέρωσε αν στην αλλάζει, να ξέρουμε. Και ρώτα τον που τις φτιάχνουν αυτές τις πένσες γιατί υποψιάζομαι ότι δεν φτιάχνονται πια Αυστρία, αλλά Σλοβενία από τη Unior, όπως τα καινούργια της κατσαβίδια. Γενικώς τον παίζει τώρα τελευταία η Gedore με τις αλλαξοκωλιές που ξεκίνησε με τη Unior... :thumbsdown:

Για τα πνευματικά δραπανα skill τη γνώμη έχετε ; έχω παραγγείλει ένα για ερασιτεχνική χρήση.

Γιατί δε πήρες του Lidl; Ίδια ποιότητα πάνω κάτω με καλύτερη τιμή. Γενικώς τα Skill είναι μέτρια εργαλεία, σαν τα Einhell, χειρότερα από τα Ryobi. Τα τελευταία είναι λίγο καλύτερα αλλά δεν τα βρίσκεις εύκολα Ελλάδα.

Ποιο μοντέλο πήρες και από που αν επιτρέπεται;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το 1764 πείρα από τον Κολλερη στον Πειραιά. Μου το πρότεινε για την χρήση που το θέλω. Βέβαια με ενημέρωσε για την ποιότητα του αλλά δεν έφταναν τα λεφτά για καλύτερο. Το lidle νομίζω δεν το έχει αυτό το διάστημα αλλά δεν το έψαξα γιατί κάηκε το δραπανω που είχα και χρειάζομαι ένα άλλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε πιο αναφέρεσαι συγκεκριμένα γιατί στα ερασιτεχνικά ειναι ψιλομάπα αλλα στα επαγγελματικά ειναι καλή.

Εχω καταστρεψει 2 κρουστικά δραπανα της παρακατω φωτό σε απλα ξετρυπήματα στρατζαριστου 1.5mm λαμαρινας με 6mm τρυπανι.Ειναι ευαισθητα πολύ.

Εχω ομως και τριβειο επαγγελματικό αναλογης ποιότητας rupes και έχει τρίψει εκατοντάδες τετραγωνικα μετρα τοιχων χωρις κανένα μηχανικο προβλήμα παρα μονον ενα διακόπτη.Εννοειται ομως με τακτικο καθαρισμό και φύσημα.

793aaaf314b0cd1b910d81cb92d4e6667f40fd831ad18909.jpg

SKILSANDER.jpg

Τροποποιήθηκε από τον Alexandross

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το 1764 πείρα από τον Κολλερη στον Πειραιά. Μου το πρότεινε για την χρήση που το θέλω. Βέβαια με ενημέρωσε για την ποιότητα του αλλά δεν έφταναν τα λεφτά για καλύτερο. Το lidle νομίζω δεν το έχει αυτό το διάστημα αλλά δεν το έψαξα γιατί κάηκε το δραπανω που είχα και χρειάζομαι ένα άλλο.

Κρίμα που δε πρόλαβες του Lidl. Ήταν ότι πρέπει για τη περίπτωσή σου με 50€ μόνο. Καλοδούλευτο να είναι το Skill και ρίξε κανά feedback να ξέρουμε αν αξίζει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αγορασα αυτο τα χριστουγεννα.

Το δουλεψα 3-4 μερες σε σπασιματα και αφαιρεση πλακιδιων.

Αρκετα δυνατο για το μποι του, αλλα εμφανισε καποια σημαδια κοπωσης. Ευτυχως υπαρχει αριστο σερβις...

Γενικοτερα ειναι πολυ ποιοτικα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκανα ενα ριστορ στην ψεσταρια γκαζιου στο εξοχικο και ηθελα να αλλαξω και τα μπεκια με λιγο μεγαλυτερα απο αυτα που ειχε. Τα μαμα ησαντε σπειρωμα αγνωστων στοιχειων, τα καινουργια ησαντε 3/4-16. Με τις σκατο-ιντζες το φελεκι μου, ειχα 10δες κολαουζα αλλα οχι αυτο που χρειαζομουν, οποτε σημερις πηγα σε γνωστο εργαλειομαγαζο να παρω.

Μιλαω με τον τυπο, μπουρ-μπουρ-μπουρ, μου το φερνει. Παω ταμειο, ποσο εχει? 35€, με λεει.

image.jpg

Πολλα μου φανηκαν. Εντωμεταξυ ειχε αυτη τη μαλακια/προστατευτικο σαν κερι που ειναι κι απ'τα νευρα μου καθομουν στο δρομο και το εξυνα, εφαγα τα νυχια μου. :tooth: ΕΙναι καμια γνωστη μαρκα που να αξιζει τα χρηματα αυτα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ δεν την έχω ξανακούσει. 35€ ένα κολαούζο;; Μήπως ήταν σετ των τριών; Αλλά και σετ να ήταν τα 35€ είναι πάρα πολλά! Ένα σετ Μ20x1.5 της Volkel έχει 28€. Ίσως να πλήρωσες τη περίεργη διάσταση, αλλά και πάλι πολλά είναι. Πολύ κωλόχερο η Hanita! :lipssealed:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι φιλε Miskin, ενα και μοναδικο ειναι κι οχι σετακι.

Ασε που και αυτο μου ξινισε γιατι το κολαουζο βιδωνει (δε φαινεται βεβαια στη φωτο) λιγο στη βαση/υποδοχη των μπεκ οποτε δεν ανοιγει καλο σπειρωμα. Ενω, αν ηταν σετακι, θα περναγα το επομενο και θα εκανε πολυ καλυτερη δουλεια. :(

Τεσπα, δεν οφελει να κλαις λεει πανω απο το χυμενο γαλα. Εχει υποψη σου κανενα σετακι με κολαουζα σε ιντζες? Πχ σε 3/4 σπειρωμα. Τα μετρικα πρεπει να τα εχω εξαντλησει. Κι απο ιντζες εχω μπολικα αλλα βλεπεις εχει στην ιδια διασταση 100 πασα. :tooth:

edit: πώς μπορουμε να τα προστατευουμε απο σκουριασμα? Τωρα που τα εψαχνα ειδα οτι αρκετα, τα οποια ειναι μεσα στα κουτακια τους, εχουν μπιμπικιασει με σκουρια. Τα πλακωσα στο wd40 αλλα, μιας και δε χρησιμοποιουνται συχνα, οταν θα τα ξαναχρειαστω θα εχουν εξαφανιστει. :afro:

Τροποποιήθηκε από τον hayabusas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχουν προμηθευτές για μηχανουργεία που έχουν ότι διάσταση θέλεις, π.χ. ο Γκουζούλης που φέρνει τα Ferg ανάμεσα σε πολλές αρχιδάτες εταιρείες όπως η Mitsubishi και η Mitutoyo. Δε ξέρω όμως αν πουλάει λιανική.

Σχετικά με τη σκουριά αν πάρεις λάδι για κολαούζα ( το κολαούζο το περνάνε με ένα ειδικό λάδι όταν το δουλεύεις για να μη γρανιάρει το σπείρωμα) και απλώς το σκουπίσεις από τα γρέζια, δε νομίζω να σου σκουριάσει.

Αν τώρα δε το δουλεύεις... ε και να πιάσει λίγο σκουριά είναι επιφανειακή, στο πρώτο δούλεμα θα φύγει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

edit: πώς μπορουμε να τα προστατευουμε απο σκουριασμα? Τωρα που τα εψαχνα ειδα οτι αρκετα, τα οποια ειναι μεσα στα κουτακια τους, εχουν μπιμπικιασει με σκουρια. Τα πλακωσα στο wd40 αλλα, μιας και δε χρησιμοποιουνται συχνα, οταν θα τα ξαναχρειαστω θα εχουν εξαφανιστει. :afro:

1. Γυαλινο δοχείο απο μαγιονεζα. Πλύσιμο, και γεμισμα με λάδι μοτό απο περισσευμα.

2. Βαλε ολα τα κολαούζα, να ειναι μονιμα βυθισμενα στο λαδι.

Ή βαλε κι αλλα δοχεία ανά μέγεθος κολαούζων.

Γενικα παντως, δεν εχουν ανάγκη.

Με ενα παξιμαδι δεμενο σε μέγκενη, θα καθαρίσουν ευκολα.

Ειναι επιφανειακη, δεν τα χαλάει σε βαθος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μ16 με τι βήμα?

αυτο το 3/4 δεν το καταλαβα.

αχιλλεα αυτο που βαλαμε στο τιμονι μου δεν κανει?

γιωργο εσυ θες να το αγορασεις αυτο το κολαουζο ή να κανεις απλως την δουλεια σου για μια φορα?

εχει ενα μαγαζι εδω στα μηχανουργεια του πειραια που πουλαει και γενικοτερα ειδικευεται στα κολαουζα,θες να τον ρωτησω αν το εχει και ποσο κανει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιχαλιω το Μ, οταν υπαρχει, ειναι σε μετρικο βημα. Λες λοιπον κολλαπυζο Μ8 και καθαρισες.

Οι φιλοι μας οι αμερικλανοι τωρα, μαζι αγγλοι κλπ, στην ιδια διαμετρο βιδας βγαζουν διαφορετικης πυκνοτητας σπειρωμα. Ετσι, για το σωστο κολαουζο θες το βημα (3/4) αλλα και τη διαμετρο (16mm)

Σε ευχαριστω για τη σκεψη Μαικ αλλα το αγορασα ηδη. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το βάζω γιατι σημερα σε μία ψιλοδουλειά παρέδωσε πνεύμα.Ευτυχως εχω 4 ιδια και συνεχισα την εργασια μου.

Νο10-11 Gedore γερμανικό σειράς No6

Με πρωτη ευκαιρία θα το παω σε καποιον που εμπορευεται gedore για αντικατάσταση.

20150525_204159.jpg

20150525_204216.jpg

Τροποποιήθηκε από τον Alexandross

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το κολαούζο που πήρες Γιώργο είναι 3/4" που δηλώνει τη διάμετρο δηλ. 25.4 Χ 3/4 = 19.05 mm και

16 NF που δηλώνει το βήμα και σημαίνει 16 σπείρες άνα ίντσα δηλ. 25.4/16=1.5875 mm

Συνεπώς αν μπορούσες να μεταφράσεις το συγκεκριμένο σπείρωμα ίντσας σε μετρικό θα ήταν 19.05x1.5875 :crazy:

Επειδή όμως δε μεταφράζεται έτσι, λες τρία τέταρτα, δεκάξι σπείρες ανα ίντσα και καθάρισες!

Μιχάλη έχω ξεχάσει τι βάλαμε στο τιμόνι, πάτημενα τα σαράντα... :tooth:

edit: Αλέξανδρε μήπως είναι Gedore India; Αν ναι δε παίζει εγγύηση.

Τροποποιήθηκε από τον Miskin

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

συνεχιζω να μην το καταλαβαινω (βλακας αλερτ κι`ετσι).

τις διαφορές μετρικου-αγγλοσαξωνικου συστηματος τις γνωριζω και πολυ καλα μαλιστα (λογω επαγγελματος) αλλα επειδη αυτα τα 2 συστηματα συνηθως δεν ταιριαζουν,πως μπορει να σου ζηταει διαμετρο σε χιλιοστα και βημα σε ιντσες?

οταν λεμε 1 ιντσα κανουμε αντιστοιχια σε 25,4 χιλιοστα σωστα? σε διαμετρο Φ δεν υπαρχει κατι τετοιο οποτε αναλογως μετατρεπουμε σε φ22 ή φ28 και το γυριζουμε μετα στην 1 ιντσα,στα κολαουζα δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο στο m16 να το κανει συμβατο βημα που να ταιριαζει στα 3/4 που χρειαζεται.

δεν ξερω αν με καταλαβαινετε κυριε!

https://youtu.be/QSOipWDz2rc

:tooth: :tooth: :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

M16 με βημα 1,50 πρεπει να βαλαμε,αλλα ουτε κι`εγω θυμαμαι σιγουρα.

αυτο που περιγραφεις πιο πανω εχω κι`εγω σαν σκεψη,μια μετατροπη δηλαδη του αγγλοσαξωνικου σε μετρικο.κατι που σαφως μαλλον δεν γινεται αλλα λεμε τωρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

edit: Αλέξανδρε μήπως είναι Gedore India; Αν ναι δε παίζει εγγύηση.

Ναι Αχιλλεα ειναι India.Τι παιζει με αυτα και δεν τα καλυπτει η εταιρια?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι κατασκευασμένο στην Ινδία παλιότερα που είχε εργοστάσιο εκεί η εταιρεία. Δε είναι της επίσημης αντιπροσωπείας η οποία εισάγει τα κανονικά Gedore από Γερμανία. Τα Gedore India φτιάχτηκαν για την αγορά της Ασίας κυρίως, ασχέτως αν τα βρίσκεις παντού.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα