Punisher7 678 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2013 Να αγιάσει το στόμα σου. ^^ 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2013 Το οτι καποια μυνηματα κρυφτηκαν δεν ειναι τυχαιο... Εμένα έπεσε πάλι ο κλήρος να σου απαντήσω φίλε μου.... Ούτε τυχαίο είναι που το θέμα αυτό παραμένει ανοικτό και συνεχίζουν να δίδονται συμβουλές για σούζες-λαμπάδα.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Μανώλης93 3.657 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2013 το απολυτο μηχανακι για να μαθεις σουζα αν δεν ξερεις...και να πεσεις δεν παθαινεις τιποτα ουτε αυτο παθαινει τιποτα....γνωμη μου παντα εγω ειχα ενα και το εβαζα μονο στο χωραφι οχι στο δρομο...του ειχα πιει το αιμα.... Μην παίρνεις και όρκο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kris-the-runner 113 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2013 Εγω παλι με το δικο μου φοβαμαι πολυ να το σηκωσω . Οταν λετε με συμπλεκτη απλα εκει που προχωρας πατας συμπλεκτη ? Και μετα ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Fotis96 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2013 Παιδια εγω που εχω το glx 90cc 3ταχυτο, εχω 1η κατεβαζω λιγο τον λεβγιε ωστε να παει συμπλεκτη γεμιζει στροφες και το αφηνω αποτομα......αλλα οποιος δεν ξερει απο φρενο δεν ειναι και ο καλυτερος τροπος για σουζα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
yamahastunter r6 12 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2013 Μην παίρνεις και όρκο ναι δεν παιρνω ορκο εγω ειπα οτι το ειχα μονο στο χωραφι και εκανα μαλακιες οσες φορες επεσα ουτε γρατζουνια δεν επαθα...τωρα αμα εισαι στο δρομο και κοπανησεις κανενα κεφαλι κατω χωρις κρανος λογικο ειναι να σκοτωθεις κιολας... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Μανώλης93 3.657 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2013 ναι δεν παιρνω ορκο εγω ειπα οτι το ειχα μονο στο χωραφι και εκανα μαλακιες οσες φορες επεσα ουτε γρατζουνια δεν επαθα...τωρα αμα εισαι στο δρομο και κοπανησεις κανενα κεφαλι κατω χωρις κρανος λογικο ειναι να σκοτωθεις κιολας... Στα χωράφια υπάρχουν και κοτρώνες.Με μια αδέξια πτώση,άνετα χτυπάς αγκώνα,γόνατο κτλ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
yamahastunter r6 12 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2013 Στα χωράφια υπάρχουν και κοτρώνες.Με μια αδέξια πτώση,άνετα χτυπάς αγκώνα,γόνατο κτλ. χαχαχα στο χωραφι μου δεν ειχε ομως.....αυτο ειναι το καλο! ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ax_ena_honda 15.751 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2013 Α εσενα το χωραφι σου ειναι εγκεκριμενο απο τη FIA! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stiffler 263 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2013 μια φορά είχα δει στην μεσογείων χάρλει custom χαμιλοτίμονο με λάστιχο απο κάνα m3 (στυλ φώτο) ο τύπος όχι μόνο το σήκωσε αλλά έξινε και αυτό εδώ έκλασα πάνω μου λέω πάει έπεσε κ ο τσόγλανος πήγαινε και πήγαινε τόσο που άρχιζε και του έπαιζε το μηχανάκι λες και τον χτύπαγαν πολλλλύ ασθενές πλευρικοί ανέμοι δεν έχω ξαναδει τέτοια σούζα ουτε εγώ δεν κάνω τέτοιες να πουμε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BurningBeard 1.361 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2013 Εγω παλι με το δικο μου φοβαμαι πολυ να το σηκωσω . Οταν λετε με συμπλεκτη απλα εκει που προχωρας πατας συμπλεκτη ? Και μετα ? Γενικά δεν έχω δοκιμάσει να μάθω σούζα. Το θεωρώ επικίνδυνο, αλλά όχι άχρηστο γιατί ειδικά στη μηχανή οτιδήποτε μπορείς να μάθεις από χειρισμό είναι κέρδος. Είναι χρήσιμο αν μπαίνεις χώμα κυρίως, αλλά καλό είναι να το ξέρεις και για περιπτώσεις ανάγκης στην άσφαλτο, και στις 2 περιπτώσεις χρησιμεύει για υπέρβαση εμποδίων. Για παράδειγμα, έστω ότι βγαίνεις από μια στροφή και βλέπεις μια κολώνα πεσμένη κάθετα στο δρόμο, δεν έχεις χώρο να αποφύγεις και δεν προλαβαίνεις να φρενάρεις. Αν πας να την περάσεις κανονικά είναι πολύ πιθανό να πετάξεις πάνω από το τιμόνι με το που βρει το μπροστά λάστιχο στο εμπόδιο, γιατί όλη η μηχανή θα επιβραδύνει και θα τείνει να περιστραφεί γύρω από το σημείο πρόσκρουσης που είναι μπροστά. Αν πας να την περάσεις με σούζα είναι πάλι πιθανό να πέσεις αλλά έχεις μια πιθανότητα να καβαλήσεις το εμπόδιο και να το περάσεις, γιατί στην περίπτωση αυτή το σημείο πρόσκρουσης είναι το μπροστά κομμάτι του πίσω τροχού. Με άλλα λόγια το μηχανάκι πάλι θα θέλει να έρθει καπάκι προς τα εμπρός, αλλά επειδή θα είναι σηκωμένο όταν βρει απλά θα έρθει ίσια, συν ότι το πίσω λάστιχο είναι και πιο φαρδύ/μεγάλο και θα κρατήσει κάπως καλύτερα. Αυτά σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο για περιπτώσεις ανάγκης/πανικού. Σε πρακτικό επίπεδο είπαμε, για υπέρβαση εμποδίων στο χώμα. Συνεπως δεν το θεωρώ άχρηστο να ξέρει κάποιος σούζα, αρκεί να εξασκείται σε ελεγχόμενο χώρο και όχι μέσα στην κίνηση για φιγούρα. Απλά προς το παρόν προέχουν άλλα πιο βασικά πράγματα να βελτιώσω στην οδήγησή μου. Από ότι λέγεται πάντως δύο είναι οι βασικές μέθοδοι. Στο power wheelie το μηχανάκι πρέπει να έχει αρκετή δύναμη. Με κατάλληλη άσφαλτο και ζεσταμένο λαστιχάκι, αν δώσουμε αρκετό γκάζι τότε λόγω της ξαφνικής αύξησης περιστροφής του τροχού το μηχανάκι περιστρέφεται ανάποδα γύρω από τον ίδιο άξονα (είναι το γνωστό φαινόμενο δράσης - αντίδρασης). Αν δεν έχουμε την κατάλληλη πρόσφυση τότε απλά θα γλιστρήσει. Το συμπλεκτάρισμα χρησιμοποιείται όταν το μηχανάκι δεν έχει αρκετή δύναμη για power wheelie ή επειδή το προτιμάει ο εκάστοτε οδηγός. Το πλεονέκτημά του είναι ότι το μηχανάκι σηκώνεται από χαμηλότερες στροφές, ενώ στο power wheelie σηκώνεται με ψηλότερες με αποτέλεσμα να "τερματίζει" την σχέση γιατί φτάνει κόκκινα/κόφτη. Με άλλα λόγια, το συμπλεκτάρισμα είναι καλύτερο αν θέλει κάποιος να κρατάει τη σούζα και να πηγαίνει με το μηχανάκι σηκωμένο. Το πώς ακριβώς γίνεται παίζει ανάλογα με το κάθε μηχανάκι, το βάρος του και τον τύπο του κινητήρα. Η βασική αρχή είναι ότι αποσυμπλέκουμε για να ανεβάσει στροφές το μοτέρ χωρίς φορτίο, και μετά συμπλέκουμε απότομα ώστε να περάσουμε εξίσου απότομα τις στροφές αυτές στον πίσω τροχό και να πετύχουμε πάλι το φαινόμενο περιστροφής λόγω δράσης - αντίδρασης που είπαμε και παραπάνω. Σε 4κύλινδρα έχω δει να κρατάνε σταθερό γκάζι και να "τσιμπάνε" απότομα το συμπλέκτη, σε μονοκύλινδρα έχω δει να τον τραβάνε με ένα δάχτυλο μόνο και να να τον αφήνουν τελείως με ταυτόχρονο άνοιγμα γκαζιού, έχει πολλούς τρόπους. Και στις δύο μεθόδους, βοηθητικά και ανάλογα με τα γούστα του καθενός, μπορούμε να συμπιέσουμε την μπροστά ανάρτηση πριν περάσουμε τη δύναμη στο πίσω (κλείνοντας για λίγο το γκάζι ή με πίεση με το βάρος μας) ώστε να μας βοηθήσει στο σήκωμα με την επαναφορά της, να τοποθετήσουμε αλλιώς το σώμα μας στη σέλα, κλπ. Γενικά απ'ότι λέγεται είναι καλό να είμαστε λίγο πιο πίσω αλλά όχι τελείως πίσω. Όσο πιο κοντά στο κέντρο βάρους καθόμαστε, τόσο πιο εύκολα και με μικρές κινήσεις μπορούμε να υποβοηθήσουμε με τη μετατόπιση του βάρους μας. Ένα παράδειγμα που είχα δει να λέει κάποιος σε video στο youtube είναι το πώς ισορροπείς ένα ξύλο ή μια μπαγκέτα drums στα χέρια σου. Αν την κρατάς από την άκρη δεν έχεις την ίδια ακρίβεια στο πόση κλίση θα της δώσεις με το να την κρατούσες από κάπου κοντά στη μέση. Φυσικά το βασικό είναι το πόδι στο πίσω φρένο, ώστε μόλις πάει να γυρίσει παραπάνω απ'όσο θέλουμε να τσιμπάμε λίγο φρένο και από την αδράνεια να πέφτει πάλι. Αυτά από άποψη εκλαϊκευμένης φυσικής. Πρακτικά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά το σκέφτομαι πριν αλλάξω αλυσίδα να ξεχειλώσω την παλιά δοκιμάζοντας. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
yamahastunter r6 12 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2013 Α εσενα το χωραφι σου ειναι εγκεκριμενο απο τη FIA! ετσι ακριβως!!!!και φορμουλες μπαινουν!!! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες