Jump to content
Stalker

Κράνος και μπουφάν, τί - πόσο και από που;

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

Είμαι σε αναζήτηση κράνους και μπουφάν μοτοσυκλέτας.

Η αλήθεια είναι πως είμαι ολίγον τι άσχετος.

(έχω και αποχή αρκετά χρόνια αλλά επιστρέφω δυναμικά)

Τελευταία φορά που φόρεσα κράνος ήταν πριν από κανα 2 ή και παραπάνω χρόνια ένα airoh pr2000.

Ήταν ολίγον τι βαρύ και είχε λίγο θόρυβο και ΘΟΛΩΝΕ.

Όμως τότε το φόραγα σε μικρές βόλτες και δεν με ενοχλούσε ιδιαίτερα.

Πάω για αγορά νεας μοτό (Triumph Tiger 800 abs).

Καθώς το μοτόρι θα το έχω για κάθε μέρα αλλά και για εβδομαδιαίες εξορμήσεις, χρειάζομαι κάτι αθόρυβο (ταξίδι με 160χλμ), ελαφρύ και να ΜΗΝ θολώνει εύκολα.

Σπαστό ή fullface προτείνει η εμπειρία;

Από χρήματα, δεν θα κάνω τσιγκουνιές αλλά δεν μπορώ να ξεπεράσω τα 300-350e. (Δεν ξέρω αν αρκούν για κάτι καλό ή αν είμαι εκτός πραγματικότητας.)

Θα είναι το μοναδικό κράνος που μπορώ να αντέξω οικονομικά οπότε, χρειάζομαι κάτι αποτελεσματικό και καλά εξοπλισμένο.

Τώρα αν υπάρχει κάποια προσφορά σούπερ, το συζητάμε για λίγο παραπάνω.

Θα ήθελα να μπορεί να πάρει πάνω του ενδοεπικοινωνία ή και bluetooth.

Δεδομένου της μοτοσυκλέτας οι ταχύτητες θα είναι μαξ 200χλμ.

Δεύτερο προστατευτικό είναι το μπουφάν.

Εδώ θα χρειαστώ κάτι οικονομικό (δεν ξέρω πόσο πάνε) για να βγάλω το καλοκαίρι που όμως θα έχει προστατευτικα (θώρακα/σκελετό πλάτης κλπ).

Όμως το θέλω καλοκαιρινό γιατί βλέπω κατα Οκτώβρη μήνα να αγοράζω ένα καλό δερμάτινο.

Γενικότερα προτιμώ τα δερμάτινα από τα cordura κλπ.

Οι αγορές θα γίνουν από Ελλάδα.

Δύο προτάσεις από φίλους είναι το Bazaar στην Π.Ράλλη (Ρουφ) και σε ένα μαγαζί στην Ηλιούπολη.

Όμως μπορώ να κάνω αγορές και τηλεφωνικά/μέσω ίντερνετ απ'όλη την Ελλάδα αν αξίζει.

Το εξωτερικό πρώτον το φοβάμαι και δεύτερον φοβάμαι τον χρόνο παράδοσης.

Σας παρακαλώ όσοι έχετε εμπειρεία, βοηθήστε με λίγο με μερικές προτάσεις, να καταλάβω τι ψάχνω.

Όποιος έχει γνώσεις σχετικά με υλικά, τεχνολογίες κλπ παρακαλώ να μοιρασθεί μαζί μου πληροφορίες ούτως ώστε να μάθω μερικά πράγματα.

Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας και το ενδιαφέρον σας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εχω 4 μπουφαν. Με διαφορα το πιο ποιοτικο ειναι το dainese. Πιο λεπτο,αλλα ταυτοχρονα πιο ζεστο. Κοιτα στο mega Bazaar στην π.Ραλλη,εχει 3-4 μοντελα σε πολυ καλη τιμη.

Κρανακι,εξαρτσαται απο τα ποσα διαθετεις. Αν θες ελαφρυ κρανακι,κοιτα καποιο καρμπον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Ξέχασα να πω πως το κράνος που ψάχνω θα ήθελα να είναι αν είναι δυνατόν μονόχρωμο και όχι με διάφανη ζελατίνα.

Δεν ξέρω αν ο εξωτερικός χρωματισμός παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην όραση αλλά βλέπω στο δρόμο μερικά μαύρα ή καθρεύτες και μου φαίνονται πολύ ωραία!

Καλύτερη προστασία παρέχουν τα δερμάτινα ή τα διάφορα συνθετικά;

Καλές μάρκες να κοιτάξω για μπουφάν;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν μενεις Αθηνα θα σου προτεινα να κατεβεις στην Καλλιροης. Εκει εχει πολλα μαγαζια με αξεσουαρ μηχανης και απο εκει πηρα και το δικο μου κρανος προσφατα. Καλο ειναι να κοιταξεις να βρεις το κρανος που θελεις και οσο για την ζελατινα μπορεις ανα πασα στιγμη να αγορασεις αλλη. Εγω το πηρα το κρανος μου απλο και αμα δω οτι θα χρειαστω φιμε ζελατινα θα παω να παρω μια (κοστιζει βεβαια απο 30-50 αναλογως την εταιρεια).

Απο εκει και περα για κρανος, εγω πηρα ενα της AGV! καλα κρανη και σε καλες τιμες.σκοπευα να δωσω μεχρι 300 και τελικα μου πηγε καπου στα 200. Δες και την σειρα Κ 4 της AGV

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αμα θες καλη προστασια απο ηχο και φοβερη ποιοτητα κατασκευης και ασφαλιας να πας σε shoei .εχω δοκιμασει και τα arai αλλα σου περνουν το κεφαλι απο το θοριβο.πιστευω αξιζει ενα 50 αρακι παραπανω και θα παρεις κρανος διαμαντι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου εγω τ χειμωνα πηρα το πρωτο μου μπουφαν που ειναι το παρακατω http://www.coloriposto.gr/web/?ProductID=1244&id=1&sub=89 και εχω μεινει απιστευτα ευχαριστημενος!!!!τα λευτα του πιστευω τα εβγαλε αμεσως με τοση ζεστασια που μου προσφερε αλλα και αισθηση ασφαλειας διοτι μου εμπνεει εμπιστοσυνη και η ποιοτητα κατασκευης αλλα και η εταιρια colori... :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετά από αρκετό ψάξιμο στο ίντερνετ, το ενδιαφέρον μου κράτησαν τα εξής:

HJC HQ1 (αν καταφέρω να το βρώ σε μαύρο)

Marushin RS2 Carbon

Caberg Duke

Παρακαλώ τους κατόχους να μοιραστούν εντυπώσεις!

Εννοείται πως και όλες οι άλλες απόψεις είναι παραπάνω από καλοδεχούμενες..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπουφάν από εμένα Dainese, που τα θεωρώ κορυφαία και βεβαίως πολύ όμορφα. Διαλέγεις ανάλογα με τις ανάγκες σου, δοκιμάζεις και προχωράς.

Κρανάκι θα σου πρότεινα ορισμένα που τα θεωρώ καλά, ελαφρυά και βεβαίως αξιόπιστα:

http://www.helmetcity.co.uk/products/AGV-Horizon-%252d-Black.html

http://www.helmetcity.co.uk/products/HJC-RPHA10-Plain-Gloss-Black-Helmet.html

Λίγο φθηνότερο αλλά πολύ καλό http://www.helmetcity.co.uk/products/HJC-FG-15-Black-Helmet.html

Το κορυφαίο από τις προτάσεις μου http://www.helmetcity.co.uk/products/Shoei-XR1100-Symmetry-TC5-Black.html

Και τέλος το οικονομικότατο αλλά πολύ ποιοτικό http://www.helmetcity.co.uk/products/Suomy-Apex-%252d-Gloss-Black.html

Βέβαια διαφωνώ με το μαύρο κράνος. Δεν φαίνεσαι ειδικά τη νύχτα και το καλοκαίρι το κεφάλι σου θα παίρνει φωτιά. Βεβαίως αντίστοιχα είναι πιο ζεστό το χειμώνα.

Τροποποιήθηκε από τον wolfering

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή οδηγάς όρθιο μηχανάκι, θα σου πρότινα το SHOEI QWEST, το οποίο μπορείς να βρεις στην Ελλάδα με 320€ το άσπρο. Από το εξωτερικό με 325€ με γραφικά. Αυτό πήρα κι εγώ, σε 1 βδομάδα στην πόρτα μου. http://www.lidsdirect.co.uk/clearance-sale/clearance-helmets/shoei-qwest-paragon-tc2.html

Η διαφορά με το FG15 της HJC που έχω είναι χαοτική. Το shoei το έχω για ταξίδια και το hjc καθημερινά.

Για μπουφάν, αξίζει να περάσεις ένα απόγευμα στη Μιχαλακοπούλου, την Πέτρου Ράλλη και την Colori στην Αλεξάνδρας.

Προσωπικά με έχει κερδίσει η Colori. Αυτή την εποχή έχει 40% εκπτώσεις και το aftersales service είναι εξαιρετικό. Μου έτυχε να μου αλλάξουν δωρεάν ένα σκισμένο κομμάτι κορντούρα στο μπουφάν μετά από πτώση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα