Jump to content
Messer

VR|46 aka Valentino's topic

Recommended Posts

και δεν τίθεται και θέμα κόπωσης

ειναι σκύλος ο γιατρός :online2long:

Τροποποιήθηκε από τον freediver73

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

11247601_958240247540755_3094370112169705689_n.jpg?oh=f7c101c537dec3f9d7309a52faac10d2&oe=56093B6C

Χμχμχμχμ....

11050832_848578185225063_3715065094590599296_n.jpg?oh=db25983e10995655606ba9fb0b06a273&oe=5606E0FC&__gda__=1439332758_48a3dee77477ff2e4f5b907c5309d1bb

Ποιός να το λέγε τότε αυτά που γράφει το κοντέρ σήμερα...

Τροποποιήθηκε από τον Messer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η πρώτη μάχη Ισπανίας-Ιταλίας ήταν χθές με το Juventus εναντίον Real και ο νικητής ήταν η Juventus, πως τα βλέπεις την κυριακή στο Le Mans

"Ναι θα έλεγα ότι σ αυτή την περίπτωση μάλλον η Real είναι το φαβορί"

Το Ισπανικό GP ήταν δύσκολο, αλλά τελικά ήρθε ένα βάθρο

"Ναι είναι σημαντικό για την βαθμολογία γιατί θα ύπαρχουν αρκετοί οδηγοί που θα μάχονται για τον τίτλο. Σίγουρα εμείς εδώ (Marquez, Lorenzo και Dovizioso). Ο Pedrosa γυρνάει από τραυματισμό και θα δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται, όπως επίσης και ο Iannone μετά τον τραυματισμό του στον ώμο"

Τελικά ποιός είναι το φαβορί?

"Τι να πω, δε ξέρω, εγώ προς στιγμήν είμαι συγκεντρωμένος στην δουλειά που έχουμε να κάνουμε. "

Τι βλέπεις για το Le Mans?

"Ο Lorenzo είχε δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν, αλλά στη Jerez η απόδοση του ήταν φανταστική και ήταν ο πιο γρήγορος απ την πρώτη μέρα. Ιστορικά η Yamaha ήταν πάντα καλή εδώ, αλλά ας περιμένουμε να δούμε σε τι επίπεδο είμαστε φέτος. Πέρσι ήταν καλός αγώνας για μένα αλλά ο Marquez ήταν πιο γρήγορος, πρέπει να δούμε αν βελτιωθήκαμε και θα είμαστε πιο κοντά " .

Σου αρέσει η πίστα?

"Δε θα την έβαζα και στις αγαπημένες μου, αλλά δεν έχω και πρόβλημα. Τα δύο θέματα που βλέπω πως θα αντιμετωπίσουμε είναι η πρόσφυση και ο πάντα απρόβλεπτος καιρός, οι θερμοκρασία είναι χαμηλή και αυτό δυσκολέυει τη δουλειά μας. Το πιο σημαντικό φυσικά είναι να βρούμε το σωστό set-up. Η Jerez επίσης είναι μια καλή πίστα για την Μ1 αλλά είχαμε προβλήματα, πήραμε λάθος δρόμο στην δουλειά μας και χάσαμε χρόνο μέχρι να βρούμε τον σωστό και κάτι τέτοιο δεν συγχωρείται όταν απέναντι σου έχεις τον Lorenzo και τον Marquez. Πρέπει να τα πάμε καλά απ την αρχή, απ την Παρασκευή. "

Νομίζεις ότι αν είστε δύο, εσύ και ο Lorenzo ενάντια στον Marquez είναι καλύτερα?

"Υπάρχουν υπέρ και κατά όταν δύο αναβάτες απ την ίδια ομάδα μάχονται για τον τίτλο. Η Yamaha φυσικά χαίρεται, αλλά το να δίνει την ίδια προσοχή σε δύο αναβάτες ίσως αποδειχθεί δύσκολο, παρότι εγώ μα τον Jorge δουλεύουμε πολύ καλά μαζί. Ποιός ξέρει, ίσως ναι να είναι καλύτερα αν είμαστε δύο" .

Αυτή τη βδομάδα δοκίμασες την νέα R1 στο Misano, κάνεις πρόβες για τον 8ωρο στη Suzuka?

(Laughs) "Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα το κάνω φέτος, μου αρέσει η ιδέα αλλά προς το παρόν δεν είναι εφικτή. Δοκίμασα την R1M και την ευχαριστήθηκα, είναι πύραυλος. Και ο Cadalora έχει ίδια? Τότε στην επόμενη δοκιμή πρέπει να έρθει να κάνουμε καμιά κόντρα" .

Είναι καλή προπόνηση?

"Ναι, γιατί και για τους νέους αλλά και για μένα είναι δύσκολο να μπορώ να βρίσκομαι συνεχώς στην πίστα στο Ranch. Παρόλα αυτά υπάρχουν εναλλακτικές "

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Mε τρεις Yamaha στην 6άδα φαίνεται ότι το Le Mans παραμένει καλή πίστα για την Yamaha.

"Ναι και ιστορικά έτσι είναι, αλλά τις τελευταίες φορές κέρδισε η Honda και ο Μarquez. Σήμερα οι Μ1 φαίνεται πως πάνε καλύτερα, ακόμα και οι Tech3. Ο Smith έβαλε στο τέλος του session καινούργια λάστιχα και αυτό του έδωσε πλεονέκτημα. "

Ήταν περίεργη μέρα, η πίστα το πρωϊ δεν ήταν σε καλή κατάσταση, αλλά κατάφερες να έχεις θετική αίσθηση

"Είναι πάντα δύσκολα εδώ στο Le Mans, η θερμοκρασία ήταν χαμηλή και υπήρχαν και κομμάτια με υγρασία, είναι δύσκολο να βγάλει κανείς συμπεράσματα. Το απόγευμα οι συνθήκες ήταν καλύτερες και το ίδιο και η μηχανή, ειδικά στην τελευταία μου προσπάθεια. Ήμουν σταθερά γρήγορος παρά του ότι έχανα αρκετά στο πρώτο και το τρίτο κομμάτι. Έχουμε ήδη κάτι στο μυαλό μας ώστε να βελτιωθούμε και εκεί. Έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε, αλλά έχω καλή αίσθηση για τις δυνατότητες μας. Ακόμα και το πιο σκληρό πίσω, παρά του ότι έχει μεγάλη διαφορά απ το πιο μαλακό, δείχνει να είναι μια επιλογή για τον αγώνα "

Είχες και κάποιο τεχνικό θέμα με τον κινητήρα, χωρίς περαιτέρω συνέπειες. Παρόλα αυτά ήταν μια αφορμή να ξεκινήσουν συζητήσεις για τους κανονισμούς.

"Ευτυχώς ήταν μόνο μια βαλβίδα λαδιού και η μόνη επίπτωση ήταν ότι έχασα ένα λάστιχο. Ένα μικρό λαθάκι, γύρισα πίσω και τα πάντα λύθηκαν. Ο κινητήρας δεν έπαθε κάτι, αλλά μόνο 5 σε μια σεζόν νομίζω ότι είναι λίγοι. Μειώθηκε ο αριθμός τους κατά έναν για λόγους κόστους, αλλά στην πραγματικότητα ξοδεύεις πιο πολλά για να κάνεις 5 κινητήρες που να αντέχουν 2000 χιλιόμετρα ο καθένας, παρά αν φτιάξεις δέκα που αντέχουν 1000 χιλιόμετρα ο καθένας. Για μένα δεν έχει κανένα νόημα όλο αυτό. "

Επιστροφή Pedrosa?

"Αν σκεφτεί κανείς ότι έιναι έξω για ένα μήνα και έκανε χρόνο ίδιο με μένα και τον Marquez είναι εκπληκτικό. Το περίμενα αυτό απ τον Dani, αλλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα τα πάει στη διάρκεια του αγώνα "

11270691_926633690720332_8504912364857799663_o.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα είναι η πρώτη φορά φέτος που ξεκινάς από την τρίτη σειρά και τα καταφέρνεις σε έναν αγώνα...

"Ναι ελπίζω ότι η 7η θέση είναι ίδια με την 8η!"

Κάτι πήγε στραβά εδώ και η διορθωση του δεν έχει τελειώσει ακόμα. Λίγο κακές επιλογές και λίγο κακή τύχη?

"Ναι και θα ήθελα να καταφέρω να κάνω κάποιους γύρους στις τελευταίες ελεύθερες αλλά δυστυχώς έπιασε βροχή. Στης κατατακτήριες χρησιμοποιήσα άλλο setup, που δεν είχα οδηγήσει ποτέ και δυσκολεύτηκα πολύ στην αρχή. Χρειαζόταν να κάνω κάποια χιλιόμετρα παραπάνω"

Άρα το καινούργια setup δεν δούλεψε?

"Ήταν μια μεγάλη αλλαγή και η αίσθηση ήταν πολύ καλύτερη. Ο χρόνος μου δεν είναι και καταστοφικός, κατάφερα να είμαι πιο σταθερός και να οδηγώ πιο στρωτά. Στη δεύτερη έξοδο άρχισα να καταλαβαίνω πιο καλά τη μηχανή αλλά χρειαζόμουν κι άλλο χρόνο. "

Άρα το warm-up θα είναι κρίσιμο?

"Ναι και ελπίζω να έχει καλό καιρό, γιατί νομίζω ότι οι προοπτικές μας είναι καλές. Συνεχίζω να ζορίζομαι στην πρώτη στροφή, αλλά λιγότερο τώρα πλεόν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι οδηγοί με το καλύτερο γυρολόγιο ξεκινούν απ την πρώτη γραμμή. "

Πως τα βλέπεις λοιπόν?

"Ο Marquez είναι ο πιο δύσκολος να αναλύσεις τον ρυθμό του, παρά του ότι ήταν πολύ γρήγορος στις κατατακτήριες. Χωρίς αμφιβολία ο Lorenzo και ο Dovizioso έχουν τον καλυτερο ρυθμό και εγώ τον 4ο. Στα χαρτιά είμαι εκτός βάθρου, αλλά είναι ακόμα Σάββατο. "

Κι αυτό γιατί έχεις πολύ δουλειά ακόμα?

"Ε ήταν συνδυασμός πραγμάτων. Ξεκινήσαμε λάθος με τις ρυθμίσεις από πέρσι, αλλά η Μ1 έχει αλλάξει και δεν ήταν σωστό αυτό που κάναμε, άρα το φταίξιμο είναι δικό μας. Η βροχή το απόγευμα μας χάλασε και τα σχέδια. Είχα κρατήσει και ένα φρέσκο λάστιχο για το απόγευμα, μάλλον τώρα θα το πάρω σπίτι φεύγοντας (laughs). "

Ο καιρός τι μπορεί να κάνει?

"Αν και ήμουν καλός στο βρεγμένο, ελπίζω για στεγνό αγώνα. Αν η θερμοκρασία ανέβει, τότε θα έχουμε λιγότερες αμφιβολίες για το τι λάστιχο να βάλουμε. Θα δείξει. "

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο warm up φαινόταν ότι απλά θα είχες ρόλο θεατή στη μάχη για το βάθρο, στον αγώνα όλα άλλαξαν και γύρισες τον διακόπτη και όλα ξαφνικά ήταν διαφορετικά. Μόνο ο Lorenzo κατάφερε να μείνει μπροστά σου. Στον αγώνα τα προβλήματα που είχες φάνηκε να εξαφανίζονται. Σε τι οφείλεται αυτή η μεταμόρφωση?

"Για να είμαι ειλικρινής το πρωϊ τα έβλεπα σκούρα τα πράγματα. Είχαμε σκεφτεί κάτι για το warm up, θεωρήσαμε ότι ήταν το σωστό αλλά τελικώς δεν ήταν. Τότε αποφασίσαμε να ρισκάρουμε, να αλλάξουμε την μοτοσυκλέτα και να πάω στον αγώνα με ρυθμίσεις που δεν είχα δοκιμάσει. Δοκίμασα να πλησιάσω τον Lorenzo, δεν τα κατάφερα, αλλά οκ αν το πρωϊ μου υποσχόταν κάποιος την δεύτερη θέση θα υπέγραφα και με αίμα. Δεν είχα καν ιδέα πως θα τα πήγαινα στον αγώνα. "

Γιατί τόσα πολλά προβλήματα στα δοκιμαστικά?

"Είναι το αδύνατο σημείο μας, στον γρήγορο γύρο ζορίζομαι πολύ αντίθετα με τον Jorge που τα πάει φανταστικά όπως ο Marquez. Έκανα μια καλή εκκίνηση, αλλά όταν ξεκινας απ την τρίτη σειρά υπάρχει πρόβλημα. Η διαφορά μου με τον Jorge δεν άλλαξε απ τον 1ο ως τον 15ο γύρο, αλλά το να τον μαζέψω είναι δύσκολο. Ειδικά όταν είναι τόσο κουρδισμένοις όπως σήμερα και ήταν πολύ καλύτερος και στα τεστς "

Τελικά η συγκομιδή είναι θετική έτσι?

"Όταν παίρνεις 20 ή περισσότερους πόντους ναι είναι (laughs), είναι σημαντικό για το πρωτάθλημα. Είναι επίσης σημαντικό να αποδεικνύουμε ότι είμαστε εδώ, ακόμα κι αν μας παίρνει κάποια ώρα παραπάνω μέχρι να τα καταφέρουμε. "

Γιατί οι λύσεις έρχονται αργά?

"Εγώ θέλω να τελειώνω τάκα-τάκα αλλά ο Sιlvano επιμένει στη δουλειά(laughs). Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχω μια εξαιρετική ομάδα. Τα κατάφεραν να κάνουν την αλλαγή που χρειαζόμασταν παρά του ότι ρισκάραμε" .

Η ομάδα παρόλα αυτά Παρασκαυή και Σάββατο δε φαινόταν να τα πάει καλά.

"Η ομάδα πρέπει να παίρνει κατεύθυνση απ τον οδηγό, και εγώ άργησα να καταλάβω ποιός είναι ο σωστός δρόμος. Όπως και στη Jerez πήραμε σα βάση την Μ1 από πέρσι αλλά πλέον έχει αλλάξει αρκετά "

Η προσπέραση στον Marquez φάνηκε πολύ οριακή.

"Ναι θα πρέπει να απολογηθώ σ αυτόν. Έκανα λάθος στο φρενάρισμα, και βρέθηκα σε ένα σημείο που αποκαλώ μεσαία φάση. Εάν επέμενα στο φρένο θα έπεφτα και θα τον έπερνα μαζί μου. Η άλλη λύση ήταν να αφήσω λίγο το φρένο. Τον έβγαλα λίγο έξω αλλά δεν είχα επιλογή. "

Πλεον είναι 33 πόντους πίσω σου. Είναι έξω απ το παιχνίδι?

"Είναι εξαιρετικά νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο, οι πιο δύσκολοι είναι οι 20 πόντοι που έχασε στην Αργεντινή. Αλλά τώρα μιλάμε για τον δις πρωταθλητή, μπορεί να επανέλθει όπως ο Lorenzo και να κερδίσει στο Mugello . "

Μια διαφορετική μάχη με τον teammate?

"Όχι ιδιαίτερα, ίσως μια πρόκληση γιατί πλεόν δε μπορείς να κατηγορείς τη μηχανή όταν χάνεις. Ο Jorge και εγώ πλέον έχουμε συνηθήσει να μοιραζόμαστε το box, δεν υπάρχει κανένα θέμα" .

Τώρα ποιός είναι ο νούμερο 1 για τον τίτλο?

"Τώρα ο Lorenzo, ο οποίος έχει την ψυχολογία με δύο συνεχόμενες νίκες. Και οι δύο μας αλλά και ο Marquez και ο Dovizioso που μπορούν να κερδίσουν ανα πάσα στιγμη. Ο επόμενος αγώνας είναι στο Mugello που είναι απ τις αγαπημένες μου πίστες, αλλά το πρόβλημα είναι ότι είναι και του Jorge και η Ducati έχει κάνει πολλά τεστς εκεί" .

11227618_927498787300489_6157455666347695948_n.jpg?oh=43ae1ef09cdf4315da984be8645fc112&oe=560025BA&__gda__=1443033790_c58c45a6790539ed4dbf27bf39fa8b96

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

11312575_962306137134166_4647762176856952840_o.jpg

''Υπέροχα συναισθήματα στο Μισάνο, κάνοντας γύρους στην πίστα μαζί με τον μεγάλο Luca Cadalora''

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο Le Mans πήρατε το πρώτο διπλό της σεζόν. Η Ducati και η Honda είναι πάντα εκεί αλλά και εσύ και ο Lorenzo φαίνεται πως είστε φαβορί για τον αγώνα.

"Το να έρχομαστε στο Mugello σαν πρωτοπόροι και σε πολύ καλή κατάσταση είναι τέλειο, και σημαντικό είναι ότι είμαστε όλη τη χρονιά μέχρι τώρα πλήρως ανταγωνιστικοί. Η ατμόσφαιρα στο Mugello είναι πάντα φανταστική. Είναι μια απ τις αγαπημένες μου πίστες, επίσης και του Lorenzo. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τις Yamaha στις πρώτες θέσεις όπως και στην Γαλλία, αλλά ελπίζω ότι οι θέσεις μας θα αντιστραφούν!"

Θα πρέπει μάλλον όμως να γίνει καλή δουλειά απ την Παρασκευή ώστε να μην παίρνετε ρίσκα την Κυριακή...

"Στο Le Mans είχα προβλήματα αλλά τελικά κατάφερα να έρθω δεύτερος. Στο Mugello δεν πρέπει να κάνουμε λάθη στο setup, ξεκινώντας ακόμη απ τις ελεύθερες. Θα βρίσκονται εκεί και πάρα πολλοί οπαδοί μας. Θα είναι πολύ ωραίος αγώνας. "

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για πες μας Valentino, τι συνέβη?

"Στο πρώτο σέσιον κατάφερα να βελτιώσω το setup και επίσης και στο δεύτερο σέσιον μπήκα καλά, είχα καλό ρυθμό και ήμουν στους πρώτους τρείς. Αλλά είχα κάποια προβήματα στο φρένο και στην είσοδο της στροφής, κάναμε κάποιες νέες ρυθμίσεις ώστε να λύσουμε αυτά τα προβήματα αλλά το αποτέλεσμα δε μου άρεσε. Επίσης έβαλα και μπρος και πίσω τα σκληρά ελαστικά, φάνηκε καλή επιλογή αλλά δε μου έδωσαν την πρόσφυση που ήθελα" .

Αυτό εξηγεί τον 9ο χρόνο?

" Νομίζω πως ναι, στο τελευταίο λεπτό ήμουν πίσω απ τον Redding και έτσι αποφάσισα να χαλαρώσω λίγο και να τα δώσω όλα στον τελευταίο γύρο. Δυστυχώς όταν άρχισα να πιέζω έκανα λάθος στην San Donato και μπλεχτηκα και με άλλους οδηγούς "

Τώρα πως θα κινηθείς?

"Πρέπει να βελτιώσουμε την ταχύτητα μας στην είσοδο της στροφής και στο φρενάρισμα χωρίς να χάσουμε σε ευελιξία. Έτσι κι αλλιώς δεν είμαστε πολύ μακρυά απ τους πρώτους, παρότι ο Lorenzo έχει πολύ καλό ρυθμό και ο Marquez είναι επίσης πολύ δυνατός. Ο Dovizioso έκανε ένα πολύ καλό σέσιον, αλλά το καινούργιο λάστιχο που έβαλε έκανε τη διαφορά. Στον αγώνα πρέπει να πάμε καλύτερα και κρατάμε τα ψηλά 1.47¨¨. "

Πως είναι η αίσθηση απ τα 350 km / h να μπαίνεις στην San Donato?

"Είμαστε περίπου δέκα χιλιόμετρα πιο αργοί απ τους άλλους. Πραγματικά δε μπορούμε να καταλάβουμε γιατί είμαστε πιο αργοί από πέρσι στην ευθεία. Γυρνώντας στην ερώτηση, στα MotoGP έχει βελτιωθεί πολύ η σταθερότητα και τα ηλεκτρονικά βοηθούν πολύ. Μπορείς να φρενάρεις δυνατά χωρίς η μηχανή να έχει κίνδυνο να τουμπάρει. Παρόλα αυτά είναι κάπως τρομακτικό το φρενάρισμα γιατί δεν είναι εντελώς σε ευθεία" .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tο νούμερο οκτώ φαίνεται πως σου πάει με τρεις νίκες...

"Ναι, θα προτιμούσα βέβαια να πάω κόντρα σ αυτή την παράδοση και να ξεκινήσω από καλύτερη θέση"

Τα συμπεράσματα σου από σήμερα?

"Είμαι σχετικά ευχαριστημένος με τη δουλειά που κάναμε και αισθάνομαι πιο καλά από χθες που δε μπορούσα να έχω καλή αίσθηση απ το μπροστινό. Σήμερα καταφέραμε να βελτιωθούμε σ αυτά που χάναμε χτες και μπορώ να είμαι και πιο γρήγορος αλλά και πιο σταθερός. Είναι κρίμα για την τρίτη σειρά, ο στόχος μου ήταν για καλύτερη θέση αλλά τελικά είναι δικό μου λάθος. Δε κατάφερα να αποδόσω το καλύτερο που μπορούσα αν σκεφτεί κανείς ότι ο Lorenzo ήταν κατά 3 δέκατα πιο γρήγορος".

Καλά δεν είναι και κάτι νέο που ξεκινάς από πίσω

"Όχι δεν είναι, ο γρήγορος γύρος δεν ήταν ποτέ το δυνατό μου σημείο αλλά και να ξεκινώ τόσο πίσω δεν έιναι και κάτι που μου αρέσει. Ξέρω ότι πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο, αλλά ΟΚ δεν είμαστε και τόσο πίσω, είμαστε 3 δέκατα πιο αργοί απ τον Jorge, είναι απλά θέμα αυτοσυγκέντρωσης. "

Τα Ducati όμως θα ξεκινήσουν και τα δύο απ την πρώτη σειρά, δε σε ανησυχεί?

"Φαίνεται πως τα μαλακά λάστιχα πάνε πολύ καλά εδώ, είδαμε και την απόδοση των Suzuki. Ο Jorge σίγουρα έχει την δυνατότητα να κερδίσει τα Ducati, αλλά και εγώ το ίδιο παρά του ότι αυτή τη στιγμή ο ρυθμός τους είναι καλύτερος. Οι πρώτες στροφές θα είναι σημαντικές και μετά θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να αντισταθμίσουμε την δύναμη των Desmosedici στις ευθείες. "

Ο Iannone ξεκινά απ την pole.

"Αξίζει συγχαρητήρια, φέτος έιναι πολύ δυνατός και οδηγά έξυπνα. Για τον αγώνα πρέπει να δούμε και πόσο θα αντέξει ο ώμος του με τον τραυματισμό" .

Ο Marquez αντίθετα ξεκινά πολύ πίσω.

"Ναι έκανε απλά λάθος. Πρέπει να τον προσέξουμε ιδιαίτερα γιατί έχει πολύ καλό ρυθμό ακόμα και με φθαρμένα λάστιχα "

Άρα ποιός είναι ο πιο επικίνδυνος?

"Ο πιο επικίνδυνος είναι ο Lorenzo, είναι χωρίς αμφιβολία αυτός με τον καλύτερο ρυθμό μαζί με τον Dovizioso . Στον αγώνα όπως πάντα υπάρχουν πολλές άγνωστες παράμετροι που μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση "

Οι οπαδοί σου που θα είναι στο πλαϊ σου?

"Έκανα ενα σπέσιαλ κράνος σαν ηλιακό συλλέκτη ώστε να μπορώ να συλλέξω την ενέργεια τους. Πρέπει να κάνουμε έναν καλό αγώνα προς τιμήν τους, το Mugello είναι η πίστα που μαζέυονται από παντού και τους βλέπεις παντού, σε κάθε λόφο. "

11270624_968334599864653_8488999419324251836_o.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ασε ρε γιατρε!!!!!!!!!!!!!!!!αρχισες και το μπαλετο τωρα στον επομενο αγωνα τι θα κανεις καμια πιρουέτα :mB_kalo_e:

Ενταξει μεγαλο σώσιμο και πολύ σημαντικο πλεον γιατι ετσι όπως πανε τα πράγματα θα μετραει μεχρι και ο τελευταίος βαθμός.

.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

"Έτσι όπως εξελίχθηκαν τελικά τα πράματα, ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Όλο το ΣΚ είχα μεγάλες δυσκολίες και ήμουν αργός. Αυτό το ΣΚ ήταν το πιο δύσκολο της χρονιάς μαζί με εκείνο της jerez, πρέπει να δούμε πόσο δυνατή ήταν η μηχανή σήμερα με τον Lorenzo. Είμαι ακόμα μπροστά του, αλλά κερδίζει και πλησιάζει. Άρα πρέπει να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Στο πρώτο κομμάτι της σεζόν είμασταν πολύ γρήγοροι, αλλά στους τελευταίους τρεις αγώνες είχαμε προβλήματα. Εδώ είχα και πάλι πρόβλημα με το μπροστινό λάστιχο, αλλά νομίζω ότι δεν ήταν το μόνο πρόβλημα. Αν εξαιρέσουμε τον Jorge, ο ρυθμός ήταν χαμηλός. Εμείς πάντα είχαμε προβλήματα και προσπαθήσαμε να τα λύσουμε για τον αγώνα, αλλά ειλικρινά ήταν πολύ δύσκολο και δε μπορέσαμε να είμαστε αποτελεσματικοί. Είχα εξαιρετική δυσκολία στις εξόδους των αριστερών στροφών και μετά από μερικούς γύρους η μηχανή γλιστρούσε πολύ. Προσπαθήσαμε να το διορθώσουμε μειώνοντας λίγο την δύναμη του κινητήρα, αλλά ήμουν εξαιρετικά αργός. Έχανα πολύ στην επιτάχυνση αλλά και στις ευθείες. Κάναμε λάθος πολύ πιθανόν. Το καλό είναι ότι δύο υποψήφιοι για τον τίτλο έχασαν και αυτοί πολλούς πόντους. Σχετικά με αυτούς τα πήγαμε καλά. Για τον έλεγχο μου όταν η μηχανή έφτασε στο όριο? Ναι το έκανα επίτηδες, γιατί ήξερα ότι έιναι εκεί οι κάμερες και ήθελα να τους δώσω ένα εντυπωσικαό στιγμιότυπο για in slow motion ".

- Valentino Rossi.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα κατάφερες τελικά να ανέβεις στο βάθρο παρά το προβλεπόμενο ναυάγιο

"Ναι θα ήταν κρίμα να χάσω την ευκαιρία μπροστά σε τόσους οπαδούς, ήταν ο σωστός τρόπος να τους τιμήσω που ήρθαν εδώ"

Ήταν αυτό που περίμενες?

"Ποτέ σε όλο το ΣΚ δεν ήμουν γρήγορος, κάναμε διάφορες αλλαγές αλλά δε δούλεψε τίποτα. "

Πήρες το βάθρο πάντως

"Όταν έφτασα πίσω απ τον Pedrosa και είδα την απόσταση δε πίστευα ότι θα μπορούσα να την καλύψω. Τελικά όλοι εκεί μπροστά είχαν προβλήματα και ο ρυθμός τους ήταν χαμηλός και η δική μου μηχανή ήταν καλύτερη. Παρόλα αυτά είχα προβλήματα με το μπροστινό και δε μπορούσα να ρισκάρω παραπάνω"

Έφτασες πολύ κοντά στην πτώση...

"Είδες το βίντεο? Το έκανα γιατί ήξερα ότι εκεί έχει κάμερα με slow motion (laughs). Βασικά όλα έγιναν τόσο γρήγορα και ήμουν τυχερός που κατάφερα να το σώσω" .

Ήταν αδύνατο να φτάσεις και τον Iannone?

"Είχα μια κακή στιγμή όταν έπεσε ο Marquez, για μια στιγμή φάνηκε ότι η μηχανή του θα ξαναγύριζε μέσα. Μετά σε κάποια στιγμή φάνηκε ότι μπρούσα να καλύψω τον Andrea αλλά ήταν μεγάλο ρίσκο και δεν έιχα τη δυνατότητα να το επιτύχω" .

Τώρα είστε κοντά στο πρωτάθλημα με τον Lorenzo.

"Το καλό είναι ότι η Yamaha είναι πολύ καλή και με τους χαμένους πόντους του Marquez και του Dovizioso, μεγαλώσαμε την απόσταση. Το κακό είναι το φορμάρισμα που περνάει ο Jorge, σήμερα κατάφερε να κρατήσει εναν απίστευτο ρυθμό. Ήταν ο μόνος οδηγός που μπορούσε να πάρει το 100% απ την μηχανή του"

Εσύ πως γίνεται και είχες τόσο πρόβλημα?

"Ήταν το ίδιο με την Jerez, πήραμε λάθος δρόμο και βρήκαμε πρόβλημα με το μπροστινό"

Ο Marquez είναι έξω απ το παιχνίδι?

"Η κατάσταση που διέρχεται ο Marc είναι απίστευτη, κανένας δε περίμενε να τον δει στην 5η θέση μετά από 6 αγώνες. Αλλά μιλάμε για τον Marquez και την Ηonda, μπορεί να επανέλθουν εξαιρετικά γρήγορα όπως στο παρελθόν" .

Κατάφερες να κρατήσεις την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα, είναι αρκετό?

"Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος θα μου φαινόταν απίστευτο και πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Barcelona. Αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος είναι ο Lorenzo, κατάφερε να καλύψει πολλούς πόντους στους τελευταίους αγώνες"

Ποιά η στρατηγική σου?

"Πρέπει να καταφέρουμε να είμαστε δυνατοί απ τα δοκιμαστικά, ο Jorge ξεκινά δυνατά και αν κάτσουν οι συγκυρίες εξαφανίζεται μπροστά. Μπαίνει και η ψυχολογία στη μέση. Αναμέτρηση μαζί του για το πρωτάθλημα? Έχει και καλά αλλά και κακά"

10014996_968999469798166_8476414396859013798_o.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα