Jump to content

Recommended Posts

Γεια σε ολους.. προσφατα εκανα το daytona dy μου απο 50 σε 72cc.. τωρα αυτο που θελω ειναι να βαλω μια εξατμιση.. και τι καλυτερο απο μια protech?? θελω να μου πειτε ποια protech να βαλω..ειναι η trioval και η oval οπο οσο ξερω..ποια ειναι η πιο καταλληλη για το μηχανακι μου??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Έχω δει σε πολλά daytona sprinter 50cc protech oval.Τώρα όποια βάλεις δικιά σου απόφαση. B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σε ολους.. προσφατα εκανα το daytona dy μου απο 50 σε 72cc.. τωρα αυτο που θελω ειναι να βαλω μια εξατμιση.. και τι καλυτερο απο μια protech?? θελω να μου πειτε ποια protech να βαλω..ειναι η trioval και η oval οπο οσο ξερω..ποια ειναι η πιο καταλληλη για το μηχανακι μου??

Πιστευω οτι σημασια δεν εχει το σχημα αλλα η διαμετρος της εξατμισης. Γενικα να ξερεις οτι λογω κυβικων (<100) θα αποδιδει καλυτερα πιστευω (δεν ειμαι σιγουρος) μια εξατμιση με μικρη διαμετρο παρα μια με μεγαλη. Οσο για το σχημα αν εχεις τα φραγκα θα προτεινα TRIOVAL αλλα οποια και να διαλεξεις πιστευω οτι εμφανισιακα ταιριαζουν στο παπι σου.

Υ.Γ. Αν και στην θεση σου θα προτιμουσα μια αυθεντικη SEBRING (και οχι SERBING) αλλα η επιλογη ειναι δικη σου.

Τροποποιήθηκε από τον VaggosGLX

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αρχηγε για μενα βαλε καλυτερα την oval , και οταν παρεις κανα 125 κυβικα βαλτου μια trioval να γουσταρεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σημερα ρωτησα σε ενα μαγαζι και μου ειπαν οτι εχουν..αλλα για να κουμπωσει πρεπει να γινει καποια μετατροπη δε πολυκαταλαβα..100 ευρω μου ειπαν.. αλλα θα πρεπει να παω και σε μαστορα για να μου τη βαλει.. μηπως ξερετε τι εννοει μετατροπη? και αν μπορει καποιος ας μου στειλλει κανενα site μηπως την παραγγειλλω απο εκει..ξερω ηδη καποια αλλα κατι παραπανω μπορει να ξερει καποιος...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομιζω οτι το παπι σου πρεπει να εχει τα ιδια τεχνικα χαρακτιριστικα στο θεμα της εξατμισης με το GLX. Τι μετατροπη για να κουμπωσει? Μηπως καμια βαση να φτιαξεις? Δεν καταλαβαινω μιας και δεν ειναι πυρινικη επιστημη να αλλαξεις εξατμιση. Ξεβιδωνεις τις βιδες με προσοχη που την κρατουν στην κεφαλη και στην βαση της (καπου πισω απο το σταντ και αναμεσα στην ροδα και το ψαλιδι κοιτα για την βαση) την βγαζεις αλλαζεις ενα λαστιχενιο πραματακι στην κεφαλη (φλαντζα εξαγωγης ειναι και μπαινει και βγαινει με το χερι δεν χρειαζεται εργαλεια) κουμπωνεις την εξατμιση με τις βιδες της προηγουμενης (καθαρισε τες με λιγη βενζινη και ενα πινελο οπως και τα μπουζονια που εξεχουν της κεφαλης για να μην χαλασεις τις βολτες τους και προσεχε να μην τις παρασφιξεις γιατι υπαρχει κυνδυνος να τα κοψεις και να χρειαστεις μηχανουργειο) βαζεις μπροστα (θα μυριζει καμενο πλαστικο για λιγο καθως θα λιωνει η φλαντζα και θα εξατμιζεται η βενζινη που χρησιμοποιησες για καθαρισμο) και εισαι ετοιμος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε ευχαριστω φιλε για ολες τις λεπτομερειες που δινεις..αλλα επειδη δεν με εμπιστευομαι σε θεματα μηχανικα θα το παω σε μαστορα να τη βαλει οταν με το καλο την παρω... παντως για oval το κοβω.. πιστευω οτι η trioval ταιριαζει περισσοτερο σε μεγαλυτερα μηχανακια.. αν και μου αρεσει λιγο περισσοτερο απο oval... μηπως ξερει κανεις ποια κανει λιγοτερο θορυβο? γιατι δε θελω να σηκωνω και ολη τη γειτονια στο ποδι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε ευχαριστω φιλε για ολες τις λεπτομερειες που δινεις..αλλα επειδη δεν με εμπιστευομαι σε θεματα μηχανικα θα το παω σε μαστορα να τη βαλει οταν με το καλο την παρω... παντως για oval το κοβω.. πιστευω οτι η trioval ταιριαζει περισσοτερο σε μεγαλυτερα μηχανακια.. αν και μου αρεσει λιγο περισσοτερο απο oval... μηπως ξερει κανεις ποια κανει λιγοτερο θορυβο? γιατι δε θελω να σηκωνω και ολη τη γειτονια στο ποδι...

Τιποτα φιλε μου οσο για τον εαυτο σου στα μηχανακια εχε λιγη περισσοτερη αυτοπεποιθηση και θαρρος και ολα μπορουν να γινουν. Τωρα οσο αφορα τον θορυβο δεν ξερω λογω του οτι καθε μηχανακι παραγει διαφορετικα ντεσιμπελ (μοναδα μετρησης ηχου). Σε GLX 90αρι παντως δεν εκανε πολυ θορυβο. Σε διαφορετικη περιπτωση υπαρχει και η λυση με την τοποθετηση σιγαστηρα (μπορεις να τον φτιαξεις και μονος σου) :crazy:

Να ξερεις οτι η εξατμιση του κατασκευαστη (μαμισια) εχει ως σκοπο την φιλικοτητα των καυσαεριων προς το περιβαλλον, την μειωση του θορυβου στο ελαχιστο δυνατο σημειο, την οικονομια (στα injection) και την βελτιστη αποδοση του μοτερ χωρις να εχει αρνητικες συνεπειες στα προηγουμενα. Εαν τωρα εσυ την αλλαξεις σιγουρα θα κανεις περισσοτερο θορυβο αλλα λυνεται με την τοποθετηση σιγαστηρα το θεμα. Οτι και να επιλεξεις καλοφορετη να ειναι και ελπιζω να σου αποδιδει παντα τα μεγιστα

Υ.Γ. Αν μπορεις ανεβασε και καμια φωτογραφια να θαυμασουμε το ολο συνολο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε ευχαριστω και παλι..και εγω το ελπιζω..οσο για τη φωτογραφια θα το κοιταξω..πρωτα να πανε ολα καλα και μετα και φωτογραφιες και οτι θες! :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπαρχει και η protech η στρογγυλη ( την οποια σκεφτομαι να βαλω εγω :P.. εχω ενα dy 72cc και νομιζω θα ταιριαζει.) Γιατι δεν σκεφτεσαι να βαλεις αυτη. Ειναι ομορφη εξωτερικα και δεν θα κανει και τοσο δυνατο ηχο οσο η oval και η trioval που να ξυπνας ολη τη γειτονια.

Απανταω λιγο αργα αλλα καλιο αργα παρα ποτε.. :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχω εδω και καποιες μερες που εβαλα τη τριοβαλ και μπορω να πω οτι ειναι πολυ ωραια..ακριβως οπως την ηθελα..τωρα για τον θορυβο μεχρι τωρα δεν εχω κανενα θεμα με αστυνομια και ουτε στο μελλον ελπιζω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καποιος μου ειπε οτι στο καθε παπι ακουγεται διαφορετικα,εγω πχ που το εχω στα 56mm innova μου ειπανε οτι ακουγεται πιο μπασα αποτι σενα Χ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο επιδοσεις δινει τιποτα?γιατι εγω ειχα βαλει τη προτεκτ οβαλ ακριβως στο ιδιο μηχανακι 72cc και ειχα δει απειροελαχιστη διαφορα.σε δυο μερες δεν καταλαβαινα καν τη διαφορα απ τη μαμα,την ειχα συνηθισει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο επιδοσεις δινει τιποτα?γιατι εγω ειχα βαλει τη προτεκτ οβαλ ακριβως στο ιδιο μηχανακι 72cc και ειχα δει απειροελαχιστη διαφορα.σε δυο μερες δεν καταλαβαινα καν τη διαφορα απ τη μαμα,την ειχα συνηθισει

Εχω και γω ενα dy 72cc και πλεον σκεφτομαι να βαλω την οβαλ αλλα με φοβιζει πολυ ο θορυβος που θα κανει.. Γενικα δεν θελω να ακουγεται πολυ 1ον γιατι δεν μου αρεσει να ξυπναω ολη τη γειτονια και 2ον γιατι δεν θελω να εχω προβλημα με την αστυνομια.. Εσενα η οβαλ σου εκανε πολυ θορυβο? Της φοραγες το σιγαστηρα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω και γω ενα dy 72cc και πλεον σκεφτομαι να βαλω την οβαλ αλλα με φοβιζει πολυ ο θορυβος που θα κανει.. Γενικα δεν θελω να ακουγεται πολυ 1ον γιατι δεν μου αρεσει να ξυπναω ολη τη γειτονια και 2ον γιατι δεν θελω να εχω προβλημα με την αστυνομια.. Εσενα η οβαλ σου εκανε πολυ θορυβο? Της φοραγες το σιγαστηρα?

ναι.με το σιγαστηρα κανει το τραπλασιο θορυβο απο τη μαμισια και χωρις το σιγαστηρα τον εξαπλασιο!τωρα πια δε θα την εβαζα. . .μονο για ομορφια ειναι κατα τη γνωμη μου,καλα και τοτε δεν περιμενα να μου δωσει καμια σπουδαια διαφορα,για ομορφια την εβαλα.τωρα πια ομως 85 ευρω για να ναι πιο ωραια η εξατμιση δεν τα εδινα,και με εξατμιση παλι παπι θα ειναι,δεν αλλαζει κατι.ετσι το βλεπω τωρα βεβαια.στα 18 μου αλλα ελεγα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι.με το σιγαστηρα κανει το τραπλασιο θορυβο απο τη μαμισια και χωρις το σιγαστηρα τον εξαπλασιο!τωρα πια δε θα την εβαζα. . .μονο για ομορφια ειναι κατα τη γνωμη μου,καλα και τοτε δεν περιμενα να μου δωσει καμια σπουδαια διαφορα,για ομορφια την εβαλα.τωρα πια ομως 85 ευρω για να ναι πιο ωραια η εξατμιση δεν τα εδινα,και με εξατμιση παλι παπι θα ειναι,δεν αλλαζει κατι.ετσι το βλεπω τωρα βεβαια.στα 18 μου αλλα ελεγα

Με τον σιγαστηρα ο τριπλασιος θορυβος που εκανε απο τη μαμισια ηταν πολυ ενοχλητικος ή ηταν μια χαρα? Με μπατσους ειχες προβλημα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ε νταξι παλευεται με το σιγαστηρα.οχι με αστυνομια δεν ειχα ποτε προβλημα με το θορυβο,ακομα και χωρις το σιγαστηρα,βεβαια ημουν νομιμος σε ολα τα αλλα διπλωμα,αδεια,κρανος,ασφαλεια και μπορει να παιξε κ αυτο ρολο για να μη κατσουν να ασχοληθουν με την εξατμιση.γενικα πιστευω αν εισαι και συ νομιμος σε ολα τα αλλα δεν θα κατσουν να ασχοληθουν με την εξατμιση. . .τωρα πια εγω εχω βαλει σιγαστηρα γιατι με πρηζει και πρηζει και τους αλλους,επισης σκεφτομαι να την ανταλλαξω κιολας με μια μαμισια αφου δεν δινει και τιποτα σοβαρο απο θεμα ιπποδυναμης. .σε αυτο μπορει να βοηθησε και η ελευση του ΧΤ βεβαια,αφου το παπι δουλευει μετα απ αυτο μονο για ντελιβερυ,γιαυτο αν σου αρεσει πολυ βαλτη και μη το σκεφτεσαι,αμα τη βαρεθεις τη βγαζεις

Τροποποιήθηκε από τον bill_daytona

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ε νταξι παλευεται με το σιγαστηρα.οχι με αστυνομια δεν ειχα ποτε προβλημα με το θορυβο,ακομα και χωρις το σιγαστηρα,βεβαια ημουν νομιμος σε ολα τα αλλα διπλωμα,αδεια,κρανος,ασφαλεια και μπορει να παιξε κ αυτο ρολο για να μη κατσουν να ασχοληθουν με την εξατμιση.γενικα πιστευω αν εισαι και συ νομιμος σε ολα τα αλλα δεν θα κατσουν να ασχοληθουν με την εξατμιση. . .τωρα πια εγω εχω βαλει σιγαστηρα γιατι με πρηζει και πρηζει και τους αλλους,επισης σκεφτομαι να την ανταλλαξω κιολας με μια μαμισια αφου δεν δινει και τιποτα σοβαρο απο θεμα ιπποδυναμης. .σε αυτο μπορει να βοηθησε και η ελευση του ΧΤ βεβαια,αφου το παπι δουλευει μετα απ αυτο μονο για ντελιβερυ,γιαυτο αν σου αρεσει πολυ βαλτη και μη το σκεφτεσαι,αμα τη βαρεθεις τη βγαζεις

Καινουργια ξερεις ποσο παει??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μην ακουω βλακιες..εμενα οταν ηταν 72αρι με σιγαστηρα δεν ενοχλουσε καν και υπηρχε διαφορα και στην αποδοση ..ωστοσο χωρις σιγαστηρα δεν ειναι σπαστικος ο ηχος αλλά η ατιμη κανει μπολικο θορυβο (να φανταστεις τρεμουν τα παραθυρα οταν δινω λιγο γκαζι αλλά τωρα ειναι και 53) αλλά με σιγαστηρα δεν υπαρχει ουτε το παραμικρο προβλημα(και δεν σε γραφουν..το ξερω καλα γιατι με ειχανε πιασει χωρις σιγαστηρα και με μαζεψανε μεσα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μην ακουω βλακιες..εμενα οταν ηταν 72αρι με σιγαστηρα δεν ενοχλουσε καν και υπηρχε διαφορα και στην αποδοση ..ωστοσο χωρις σιγαστηρα δεν ειναι σπαστικος ο ηχος αλλά η ατιμη κανει μπολικο θορυβο (να φανταστεις τρεμουν τα παραθυρα οταν δινω λιγο γκαζι αλλά τωρα ειναι και 53) αλλά με σιγαστηρα δεν υπαρχει ουτε το παραμικρο προβλημα(και δεν σε γραφουν..το ξερω καλα γιατι με ειχανε πιασει χωρις σιγαστηρα και με μαζεψανε μεσα)

εγω δεν ειπα οτι ειναι σπαστικος ο ηχος.μπασο ηχο κανει.αλλα και με σιγαστηρα κανει παραπανω θορυβο απ τη μαμα εξατμιση.εχει τυχει πολλες φορες να χτυπανε συναγερμοι απο αυτοκινητα οταν δινω γκαζι με τη πρωτη,κατι που δεν μου χει τυχει ποτε με το ΧΤ που φοραει ολοσωμη με σιγαστηρα,μαλλον επειδη με το παπι ειμαι ολη την ωρα με τερμα στροφες λογω μικρου κυβισμου ενω με το ΧΤ οχι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα