Jump to content
Sign in to follow this  
downforce

πρoτασεις για αγορα πρωτης μηχανης (Α2 διπλωμα)

Recommended Posts

γεια σε ολους και καλως σας βρηκα.

ας μπω κατευεθειαν στο ψητο. την δευτερα ξεκιναω μαθηματα για το α2 και ειμαι ακομα σε φαση οπου δεν μπορω να καταλειξω σε καποιο συγκεκριμενο μοντελο μηχανης.

πρωτα απ'ολα λοιπον θελω να ξεκαθαρησω καποια πραγματα για να βοηθησω τους γνωστες.

• δεν ψαχνω συγκεκριμενο ειδος μηχανης. κοιταω για super sport, naked, sm, enduro (θα το κανω sm)
  • τα λευτα που διαθετω ειναι πανω κατω 3.000 ευρω
  • ΔΕΝ θελω να ειναι πολυ παλιο το μοντελο. ας βαλουμε ενα οριο απο το 2006 και μετα
  • οπως ειπα να μπορω να το οδηγησω με το α2 αλλα να εχει και ενα σεβαστο γκαζι
  • και μιας και ανεφερα το γκαζι, δεν κοιταω τοσο τελικες, αλλα ροπη.

απο εμπειρια τωρα, οδηγαω 2 χρονια παπι καθημερινα σε πολη (το αναφερω μηπως χρειαστει καπου)

η χρηση θα ειναι για μεσα στην πολη. (βολτες, καφεδες, εξοδους, σχολη) και αν τυχει κανενα ταξιδακι. επισης η μηχανη το καλοκαιρι για 2-3 μηνες θα βρισκεται σε νησι.

αυταααα.. αν ξεχασα τιποτα ακομα πειτε. :cheers:

Τροποποιήθηκε από τον downforce

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

καλως σε βρηκαμε!!

χωρις να ξερω πολλα θα πρωτεινω :

fmx650

xtx660 (αν και δεν ξερουμε με σηγουρια αν καλυπτεται απο το α2)

wolf 250

wr250 (με λιγο παραπανω budget)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν θυμαμαι καλά πρεπει να είναι και το

mt-03

Αλλά τσέκαρε και μια την λιστα :http://www.magireland.org/a2-license-facts/

Η ονομαστική ισχύς στην μοτο δεν πρεπει να ξεπερνάει τα47hp!!!!!

Οτι και να διαλέξεις καλοτάξιδο !!!!!!!!! και παντα ΚΡΑΝΟΣ !!!!!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευχαριστω για τις απαντησεις

την λιστα που λες την εχω δει, αλλα γραφει λιγα μοντελα σε σχεση με αυτα που οντως μπορεις να οδηγησεις με α2.

το μτ-03 το εχω δει αλλα δεν μου πολυ αρεσει. τωρα το fmx και το wr ειναι πολυ ωραια οντως.. για να δουμε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλώς ήρθες

xt 660, mt3 νομίζω δε μπορείς με το α2

αφού λοιπόν δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου ότι βρεις σε καλύτερη τιμή/κατάσταση.

όχι σουπερ σπορ..τι να την κάνεις στην πόλη και μέσα και στο νησί;

[εκτός αν κρατήσεις και το παπί για την πόλη]

σε κανα δυο μήνες που θα έχεις το δίπλωμα βλέπεις.

εκτός αν βρεις καμιά τρελή ευκαιρία..οπότε όρμα.

ύψος /κιλά σου;

αν είχες λίγο παραπάνω μπάτζετ θα σου έλεγα να κοίταγες

σε καινούρια το συμ γουλφ 250 στα 3700 , και το σουζούκι ιναζούμα 250 στα 4000

λύκο θα βρεις μεταχειρισμένο κάποια στιγμή γύρω στα 2800 αν σε ενδιαφέρει.

το νιτζα250 είναι μια χαρά αλλά δεν έχει ροπή χαμηλά.

Τροποποιήθηκε από τον yamahito

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλώς ήρθες

xt 660, mt3 νομίζω δε μπορείς με το α2

αφού λοιπόν δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου ότι βρεις σε καλύτερη τιμή/κατάσταση.

όχι σουπερ σπορ..τι να την κάνεις στην πόλη και μέσα και στο νησί;

[εκτός αν κρατήσεις και το παπί για την πόλη]

σε κανα δυο μήνες που θα έχεις το δίπλωμα βλέπεις.

εκτός αν βρεις καμιά τρελή ευκαιρία..οπότε όρμα.

ύψος /κιλά σου;

αν είχες λίγο παραπάνω μπάτζετ θα σου έλεγα να κοίταγες

σε καινούρια το συμ γουλφ 250 στα 3700 , και το σουζούκι ιναζούμα 250 στα 4000

λύκο θα βρεις μεταχειρισμένο κάποια στιγμή γύρω στα 2800 αν σε ενδιαφέρει.

το νιτζα250 είναι μια χαρά αλλά δεν έχει ροπή χαμηλά.

ειμαι 1.86, οποτε δεν νομιζω να ειμαι και ανετα στο νιντζα...

το ιναζουμα ειναι πολυ ωραιο αλλα no money.

να ρωτησω για το fmx, ειναι οντως "παιχνιδιαρικο" οπως λεει η χοντα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

είσαι αρκετά ψηλός.

[αν σε βολεύει το νίτζα θα το δεις αν καθήσεις πάνω]

σίγουρα όμως μια όρθια μηχανή θα σε βολεύει καλύτερα.

για το fmx θα σου απαντήσουν όσοι το είχαν.

πάντως το 0300 σε συγκριτικό με άλλα μοτάρντ το είχε βγάλει σε συνολική βαθμολογία πρώτο.

[λόγω τιμής, ευκολίας κλπ]

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρώτο μηχανάκι μου το FMX και μπήκα αργά στο άθλημα, στα 32 μου. Το πήρα σε καλή καταστάση και χαμηλή τιμή από φίλο, έκανα κάποια μαζεματάκια (αλλαγή ελαστικών, service μπροστινών αναρτήσεων και τα κανονικά περιοδικά service για λάδια/βαλβίδες) και μέχρι στιγμής μου έχει βγει σκυλί.

Είμαι 1.76, 78 κιλά περίπου. Στην αρχή με δυσκόλευε λίγο το ύψος, ειδικά σε επιτόπιες μανούβρες με μικρή ταχύτητα. Επίσης, άλογα μπορεί να μην έχει αλλά για τα κιλά του και καινούριο οδηγό η ροπή είναι καλή και στην αρχή μπορεί να σε τρομάξει λίγο. Αυτό που έκανα ήταν για μια βδομάδα να βγαίνω βόλτες σε δρόμους στην γειτονιά μου το μεσημεράκι που δεν έχει κίνηση, για να το συνηθίσω. Διάβασα πολλά για γυροσκοπικό φαινόμενο, φρενάρισμα, κλπ και τα δοκίμαζα σιγά σιγά. Μετά από μια βδομάδα άρχισα να το κατεβάζω κέντρο, δειλά δειλά και με υπερβολική προσοχή, ούτε σφήνες ούτε τίποτα.

Τον Απρίλιο κλείνω ένα χρόνο με το μηχανάκι. Πλέον το νιώθω σαν ποδήλατο. Επιτόπου αναστροφές και μανούβρες για παρκάρισμα, ανέβα-κατέβα σε πεζοδρόμια, αλλαγές κατευθύνσεων, φρεναρίσματα πανικού και ελιγμούς αποφυγής (έχω γλιτώσει ατύχημα 2-3 φορές χάρη σ'αυτά), μερικές εκδρομούλες εκτός πόλης από επαρχιακό δίκτυο και κάποιες διαδρομές απο εθνική, όλα πλέον είναι εύκολα και γίνονται αυτόματα, με αποτέλεσμα να κοιτάω το δρόμο και τις συνθήκες της κίνησης γύρω μου αντί να σκέφτομαι πώς και τι θα κάνω αν συμβεί κάτι.

Στα συν του λοιπόν. Εύκολο μηχανάκι και καλή δασκάλα, συγχωρεί λάθη (σε λογικά πλαίσια μιλάμε πάντα, πχ αν αρχίσει να σου γλιστράει επανέρχεται εύκολα), καλά φρένα για τις ταχύτητες που πιάνει και τα κιλά του, απλή και εύκολη συντήρηση που αν δεις πώς γίνεται μπορείς να γλιτώσεις κάποια χρήματα για τα βασικά (πχ λάδια αλλάζεις και μόνος σου).

Στα αρνητικά, λόγω παλαιάς τεχνολογίας κινητήρα είναι αδύναμο για τα κυβικά του και αυτά που καίει, έχει μικρό όριο μεταφερόμενου βάρους και αν βάλεις κάποιον αρκετά βαρύ πίσω γίνεται κουραστικό (πρέπει να καβαλήσεις το τεπόζιτο για να κρατήσεις σωστή κατανομή βάρους και να μη χάνει κατευθυντικότητα ο μπροστινός τροχός), μικρή αυτονομία.

Γενικά είναι ένα τίμιο μηχάνημα που κάνει λίγο απ'όλα χωρίς να είναι τέλειο πουθενά, θα σου μάθει πράγματα, θα μπορείς να παίξεις (όχι όπως με ένα μικρότερο και πιο ελαφρύ, αλλα το βάρος του συνηθίζεται γιατί είναι καλοζυγισμένο) αλλά θα μπορείς να πας και μια εκδρομή παραέξω. Το DRZ είναι πιο παιχνιδιάρικο και πιο σπιρτόζικο, το XTX είναι πιο τουριστικό.

Και αν το βαρεθείς κάποια στιγμή, μπορείς να τσιμπήσεις μερικά επιπλέον αλογάκια με κάποιες μετατροπές.

Πόσο μπορείς να παίξεις; Δες αυτόν εδώ, με μηχανάκι που είναι τελείως μανίσιο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ccm απ'όσο ξέρω είναι περίπου το ίδιο μηχανάκι με το DRZ (ίδιο μοτέρ έχουν νομίζω, και παίζει να έχουν και άλλες ομοιότητες, για περισσότερα περίμενε κάποιον που ξέρει καλύτερα). Γι'αυτόν το λόγο το DRZ το προτιμούν λίγο περισσότερο, παρόμοια μηχανάκια αλλά το ένα έχει πιο εύκολη εύρεση ανταλλακτικών.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα