Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2013 (τροποποιήθηκε) Λοιπόν, μετά απο αρκετά χρόνια συμβίωσης με ένα netbook της lenovo(Intel Atom, 1gb RAM, WinXP), που ναι μεν δεν έπαθε τίποτα, αλλά δε καλύπτει τις απαιτήσεις μου πλέον, λέω να αγοράσω ένα καινούριο. Μέχρι τώρα το είχα για να δουλεύω με αρχεία office(ίσα-ίσα που τα παλεύει) και να βλέπω καμιά σειρούλα που και που, αλλά για σοβαρά πράγματα χρησιμοποιώ το desktop ή το iMac στο σπίτι. Τώρα θέλω να μεταφέρω μέρος των εργασιών στο laptop για να μην είμαι τόσο εξαρτημένος απο τα "σπιτικά" μιας και έρχεται και το καλοκαίρι. Η πρώτη σκέψη ήταν για macbook, αλλά με πρόλαβε ο πατέρας μου και απο όσο το έχω δοκιμάσει δε μου αρέσει για τα λεφτά του. Οπότε windows 8. Τι ζητάω: Να μη κολλάει το internet browser με αρκετά παράθυρα ανοικτά, να σηκώνει αρκετά μεγάλα αρχεία office ανοικτά ταυτόχρονα, να σηκώνει ταινίες HD και να είναι αξιόπιστη η εταιρία. Μέγεθος 15", το πολύ 17". Απο χρήματα, κάτω απο 1000€. Ανάλυση HD και δίσκος SSD θα ήταν καλά, αλλά δεν είναι υποχρεωτικά. Το έχω ψάξει αρκετά(μόνο στο skroutz), απο μάρκες δε ξέρω και πολλά, αλλά κοιτάω κυρίως για Shawny, Samsoong, Tosheeba, Dellll και Le Novo. Μέχρι στιγμής έχω βρεί αυτά τα Dell και Toshiba. Ακούω γνώμες και προτάσεις. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 29 , 2013 από τον HLIAS Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
yannisdoul 291 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2013 (τροποποιήθηκε) με 1000 ευρω παιρνεις super ντουπερ μηχανημα κατα την γνωμη μου καλυτερο θα ηταν να παρεις ενα λιγο πιο φτηνο και να αγορασεις και ενα πακετο επεκτασης εγγυησης + 1 η 2 χρονια απο τον κατασκευαστη ομως Τροποποιήθηκε Μάρτιος 28 , 2013 από τον yannisdoul Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2013 Ναι αλλά δε ξέρω ποιά laptop καλύπτουν τις ανάγκες μου, δεν έχω κάποιο μέτρο σύγκρισης καθώς αυτό που έχω τώρα είναι έτη φωτός πίσω. Επεξεργαστής i5 3210 θα είναι αρκετός; 4GB RAM; 1GB VRAM; Δε ξέρω και πόσο "βαριά" είνα τα Windows 8. Επίσης για τις ταινίες HD τι παίζει περισσότερο ρόλο; Γενικά έχω χάσει επαφή με το τι μπορεί να κάνει τι. Εγώ έχω μείνει εκεί που με 2GB RAM και 512ΜΒ VRAM σε desktop έκανες τα πάντα, τώρα βλέπω κάτι τρελά νούμερα. Δώστε κανα laptop για παράδειγμα να το πάρω σαν οδηγό αναζήτησης. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Giorgos_S 1.200 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2013 Για τις δουλειές που θες να κάνεις και εφόσον δε θα ασχοληθείς με gaming θα πρέπει να δώσεις βάση σε επεξεργαστή, ram και SSD. κάρτα γραφικών μια απλούστατη ενσωματωμένη στη μητρική intel hd series παίζει τα πάντα όλα από ταινίες και blu-ray είτε original είτε ripped ακόμα και με 50fps @ 24Mbps bitrate. γνώμη μου είναι οτι επειδή κρίση έχουμε και καλό είναι να μετριάσουμε τις σπατάλες μας σε πράγματα που δε θα αξιοποιήσουμε πλήρως, ένας i7 σε laptop είναι overkill για σένα. ένας i5 υψηλότερα χρονισμένος από τον φθηνότερο i7 είναι καλύτερη επιλογή και θα αξιοποιείται σωστότερα από τον τετραπύρηνο που συνήθως θα κοιμάται. επίσης όσο ανεβαίνεις σε χαρακτηριστικά by the factory η τιμή τσούζει δυσανάλογα. επομένως προτείνω ένα λάπτοπ Dell ή Toshiba λόγω εγγύησης, 100ευρώ για έναν SSD και 40ευρώ για έξτρα 4 GB Ram δηλαδή κάτι τέτοιο. http://www.msystems.gr/index.php?category=1138&product=15811 σαν οικονομική λύση ή κάτι τέτοιο http://www.msystems.gr/index.php?category=1138&product=15493 σαν επαγγελματική λύση σχετικά ακριβότερη αλλά με έξτρα εγγύηση και ποιότητα κατασκευής στο σύνολό του. (άλλα τα πλαστικά και η ψύξη στα φθηνά μοντέλα satellite ή inspiron και άλλα στα probook elitebook latitude όπως το συγκεκριμένο) μαζί με αυτο http://www.msystems.gr/index.php?category=1532&product=30749 και με έναν τέτοιο http://www.msystems.gr/index.php?category=2021&product=15177 για να συνοψίσω λοιπόν.....η επιλογή σου είναι είτε να φτάσεις κοντά στο 1000άρικο επιλέγοντας επαγγελματικής σειράς λάπτοπ dell με 5ετή εγγύηση και κορυφαία κατασκευή. είτε το toshiba με 2ετή και κατόπιν επέκταση ωστέ να έρθει λίγο οικονομικότερα. προφανώς το 1000άρικο και στις 2 περιπτώσεις το αγγίζεις με την έξτρα μνημη και τον SSD. έτσι όμως είσαι σίγουρος οτι το λάπτοπ δε θα κολλήσει όσες εφαρμογές και να εκτελέσεις ταυτόχρονα και φυσικά θα σου μείνει και ο εργοστασιακός σκληρός σαν αποθηκευτικός χώρος. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2013 ... Ευχαριστώ για τη μεγάααααααααλη απάντηση! Αν όντως δε χρειάζεται καλή κάρτα γραφικών για ταινίες υψηλής ανάλυσης και μια intel hd είναι αρκετή τότε πέφτει αρκετά η τιμή, παιχνίδια επιπέδου angry birds φαντάζομαι τα παίζει. Τη RAM απλά τη βάζεις μέσα και έτσι απλά δουλεύει ή θέλει διαδικασία; Γιατί φοβάμαι να "πειράζω" laptop. Ο SSD απ'ότι κατάλαβα δεν είναι εξωτερικός, αλλά αντικαθιστά τον ήδη υπάρχοντα. Δηλαδή αντιγράφεις το λειτουργικό σύστημα απο τον έναν στον άλλον; Ή δε γίνετε αυτό; Επίσης όλοι οι SSD και οι RAM ταιριάζουν σε όλα τα laptop ή θέλει να το ψάξω; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alexandros Xeimarios 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2013 Οντως φιλε μου τα dell ειναι εγγυηση εγω το δικό μου το έχω κοντά 5.5 χρόνια του έκανα 2 φορμάτ και το μόνο πρόβλημα που μου έβγαλε ήταν πριν 5 μήνες που μου χάλασε το backup του σκληρού (70Ε) χωρίς να χαθούν τα αρχεία .... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Giorgos_S 1.200 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2013 Ευχαριστώ για τη μεγάααααααααλη απάντηση! Αν όντως δε χρειάζεται καλή κάρτα γραφικών για ταινίες υψηλής ανάλυσης και μια intel hd είναι αρκετή τότε πέφτει αρκετά η τιμή, παιχνίδια επιπέδου angry birds φαντάζομαι τα παίζει. Τη RAM απλά τη βάζεις μέσα και έτσι απλά δουλεύει ή θέλει διαδικασία; Γιατί φοβάμαι να "πειράζω" laptop. Ο SSD απ'ότι κατάλαβα δεν είναι εξωτερικός, αλλά αντικαθιστά τον ήδη υπάρχοντα. Δηλαδή αντιγράφεις το λειτουργικό σύστημα απο τον έναν στον άλλον; Ή δε γίνετε αυτό; Επίσης όλοι οι SSD και οι RAM ταιριάζουν σε όλα τα laptop ή θέλει να το ψάξω; παίζει και ανώτερα από angry birds οπότε μια χαρά είσαι :P η RAM είναι απλή διαδικασία στην τοποθέτηση (1-2βίδες σε ένα μικρό καπάκι και απλά κουμπωτή στη θέση της) ο SSD μπαίνει στη θέση του εσωτερικού και ο εσωτερικός είτε με αντάπτορα στη θέση του αντιγραφικού συρταρωτά (αν το αντιγραιφό δε σου χρειάζεται) είτε με 10-20ευρώ σε μια εξωτερική θήκη usb2.0 ως αποθηκευτικός χώρος και για backup. ναι μπορεί να γίνει αντιγραφή του λειτουργικού...στην ουσία κλωνοποίηση όλου του δίσκου σε άλλο ακόμα και διαφορετικής χωρητικότητας. οι ssd είναι sata στο κούμπωμα όπως όλοι οι σκληροί των λάπτοπ. στην περίπτωση των ultrabook/ netbook που ο χώρος είναι μικρότερος μπαίνει mSata. για σένα κανονικό sata πάντως οπότε έχεις πολλές επιλογές σε μάρκες τιμές και χωρητικότητες. οι ram έχουν κάποια στοιχεία για τη λειτουργία τους τύπο κουμπώματος ddr ddr2 ddr3 ταχύτητες χωρητικότητες συνήθως στα λάπτοπ της φετινής φουρνιάς 9 στα 10 φοράνε ddr3 sodimm 1333 ή 1600 1x4gb 2x2gb 2x4gb οπότε και ανάλογα τι θες προσθέτεις ή αλλάζεις. αν σε ενδιαφέρει κάτι περισσότερο μπορούμε να μιλήσουμε και σε προσωπικό μήνυμα. :) 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2013 Λοιπόν έχω μια ερωτησούλα λίγο πιο δύσκολη, έστω οτι έχουμε δύο ίδια laptop με τη μόνη διαφορά οτι το ένα έχει επεξεργαστή i5 και το άλλο i7. Και στα δυο τρέχουμε το ίδιο "βαρύ" πρόγραμμα (εντός των δυνατοτήτων του i5, όχι κάτι τρελό). Ποιό απο τα παρακάτω θα ισχύει; α) Ο i7 έχει περισσότερη κατανάλωση ρεύματος και ζεσταίνεται πιο γρήγορα απο τον i5 επειδή δουλεύει πιο γρήγορα. β) Έχουν την ίδια κατανάλωση ρεύματος και ανεβάζουν το ίδιο γρήγορα θερμοκρασία αφού πρόκειτε για το ίδιο πρόγραμμα. γ) Ο i5 έχει περισσότερη κατανάλωση ρεύματος και ζεσταίνεται πιο γρήγορα, επειδή πιέζεται περισσότερο απο τον i7. Αν υπάρχει διαφορά (α ή γ) ποσό μεγάλη είναι; Επίσης η κατανάλωση ρεύματος των επεξεργαστών είναι σταθερή ή εξαρτάται απο το πόσο "ζορίζονται"; Σε περίπτωση που σας μπέρδεψα, λέγοντας κατανάλωση ρεύματος εννοώ το πόσο γρήγορα τελειώνει η μπαταρία. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Giorgos_S 1.200 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2013 δώσε μου συγκεκριμένα μοντέλα και θα σου πω τις διαφορές. υπάρχουν πράγματα που τα νούμερα δε λένε την αλήθεια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Giorgos_S 1.200 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2013 σύγκριση i5-3210M με i7-3630QM http://ark.intel.com/products/67355/ http://ark.intel.com/products/71459 οι 2 αυτοί επεξεργαστές είναι ίδιας λιθογραφικής μεθόδου ( 22nm ) καθώς και ίδιας κατανάλωσης σε πλήρες φορτίο ( 35W ) οι εφαρμογές συνήθως ειδικά σε windows είναι γραμμένες για να κοιτάζουν τους φυσικούς πυρήνες καταρχάς, και κατά δεύτερον να μην χρησιμοποιούν τον επόμενο αν δεν φουλάρει ο προηγούμενος. αν και σε ταχύτητες είναι ίδιοι σχεδόν, διαφέρουν σε μέγεθος cache, με τον τετραπύρηνο να έχει την διπλάσια που έχει άμεσο αντίκτυπο στις επιδόσεις. με απλά λόγια: μια εφαρμογή που είναι γραμμένη ωστέ να διαβάζει όλους τους φυσικούς διαθέσιμους πυρήνες στον διπύρηνο θα κάνει το διπλάσιο χρόνο από ότι στον τετραπύρηνο. για τη δουλειά που το θες όμως και επειδή μιλάμε για λάπτοπ (άρα και δε ψάχνεις το απόλυτο των επιδόσεων) ακόμα και ο διπύρηνος είναι αρκετά ταχύς και δε θα σου παρουσιάζει πουθενά πτώσεις. σίγουρα στα μεγάλα ζόρια ο τετραπύρηνος θα δείξει τα δόντια του, όμως είναι λίγες οι εφαρμογές που εκμεταλλεύονται όλους τους πυρήνες και μάλιστα στο 100%. αυτό που μπορείς να κάνεις βέβαια είναι να ρυθμίσεις το λειτουργικό μέσω bios ή ακόμα και μέσω windows properties να βλέπει πάντα όλους τους πυρήνες και να μην τους κρατάει ποτέ σε αναστολή για εξοικονόμηση ρεύματος (όπως είναι by default) μπορώ να σου αναλύσω κι άλλο αν θες και σε σχέση με τους εικονικά διαθέσιμους πυρήνες (πέραν των φυσικών)........άρα ο διπύρηνος τρέχει ως 4πύρηνος και ο 4πύρηνος ως 8πύρηνος αλλά μπαίνουμε σε πιο εξειδικευμένες χρήσεις. το θέμα είναι αν εσύ καίγεσαι για το μάξιμουμ των επιδόσεων για τα χρήματα που διαθέτεις και αν το μάξιμουμ των επιδόσεων σε καλύπτει πίνοντας το αίμα στο λάπτοπ έχοντας όλους τους διαύλους σε φουλ γκάζι. (δε πρόκειται να πάθει κάτι το λάπτοπ αλλά σαφώς το επιβαρύνεις από άποψη θερμοκρασιών και αυτονομίας μπαταρίας) 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2013 Mε τη RAM ισχύει το όσο περισσότερη τόσο καλύτερα, ή απο κάποια γίγα και πάνω πάει "χαμένη"; Δηλαδή και 16gb να βάλεις θα καταλάβεις διαφορά; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Giorgos_S 1.200 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2013 ανάλογα πόση ram τραβάνε τα προγράμματα που χρησιμοποιείς. 99 στους 100 χρήστες λάπτοπ με 8gb είναι υπερκαλυμμένοι. τώρα αν θες ταυτόχρονα να riparεις blu-ray, να τρέχεις 3d modeling σε maya 3dstudio max και δε συμμαζεύεται και να έχεις και 2-3gb ακόμα ελεύθερα για gaming ενώ τσεκάρεις και τα email σου.... infinity is the frontier :P 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2013 Οι σκληροί δίσκοι με 7200rpm έχουν μεγάλη διαφορά απο αυτούς με 5400rpm; Επίσης αν τους έχεις ως εξωτερικούς συνδεδεμένους με αντάπτορα sata σε USB 3.0(αν υπάρχει κάτι τέτοιο) θα καταλάβεις διαφορά ή τους περιορίζει η ταχύτητα του usb;(υποθέτω πως το usb 3.0 είναι πιο αργό απο τους σκληρούς) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Giorgos_S 1.200 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2013 εφόσον θα βάλεις SSD σαν κύριο δίσκο δε βρίσκω νόημα στην ερώτηση 7200 - 5400. προφανώς και έχουν αλλά μικρή διαφορά. το χάος στις επιδόσεις είναι με SSD. το usb τους περιορίζει γενικά οπότε δεν έχει και τόσο νόημα. είτε 2.0 είτε 3.0 μια χαρά θα είναι η ταχύτητα για απλό άνοιγμα ή αναζήτηση αρχείων. την επεξεργασία θα την κάνεις στον SSD. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2013 Άλλη μια ερώτηση, υπάρχει εμφανής διαφορά μεταξύ RAM με 1333 και 1600 MHz; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ο ΦΡΟΥΚΟΥΜΠΙΚΟΥ 1.766 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2013 http://www.sony.co.uk/product/vn-fw-series/vgn-fw51jf-h Best ever... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2013 http://www.sony.co.u...es/vgn-fw51jf-h Best ever... Δε ξέρω τις δυνατότητες του, αλλά απο νούμερα φαίνεται πολύ πίσω απο laptop των 600€. Για blue-ray player καλό φαίνεται. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sorath 1.112 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2013 (τροποποιήθηκε) Office, Intrenet και HD ταινίες η χρήση. i3, 4Gb Ram (ανεξαρτήτως χρονισμού) είναι μια χαρά.Άντε 8Gb για να έχει καβάτζα και για το μέλλον. Από εκεί και πάνω είναι πεταμένα λεφτά. O SSD θα σου δώσει καλύτερους χρόνου φόρτωσης και ανοίγματος αρχείων. Αλλά θα θυσιάσεις σε χωρητικότητα προς όφελος της ταχύτητας. Ανεξάρτητη κάρτα γραφικών δεν χρειάζεσαι ούτε για πλάκα. Την Full HD ανάλυση αν την θες, θα σου ανεβάσει αρκετά το budget. Αν πραγματικά δεν χρειάζεσαι τόσο μεγάλη ανάλυση για λειτουργίες office και desktop γενικότερα, απέφυγέ τη. Έτσι κι αλλιώς, αν δεις ταινία σε 15'', είτε HD το panel είτε όχι, δεν πρόκειται να καταλάβεις διαφορά εκτός και κολλήσεις την μύτη σου πάνω στην οθόνη. Από μάρκες; Dell με διαφορά και σε θέμα ποιότητας αλλά και after sales support. Sony μην πάρεις, εκτός και θέλεις να πληρώσεις μόνο το όνομα.. Θα σου πρότεινα Dell Latitude E5530, με customized τα χαρακτηριστικά του. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 30 , 2013 από τον sorath 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2013 Τα latitude έχουν αντοχή σε πολύωρη χρήση(κυρίως για υπερθέρμανση) και μικρο-χτυπήματα ή απλά μεγαλύτερη εγγύηση; Επίσης γενικά τα laptop ανεβάζουν θερμοκρασία απο τη χρήση που θέλω ή αυτό συμβαίνει μόνο με βαριά προγράμματα; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sorath 1.112 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2013 Η σειρά Latitude είναι η επαγγελματική της Dell. Το φινίρισμά, η ποιότητα και στιβαρότητα είναι κορυφαία. Επίσης δέχονται και docking station που βολεύει πολύ αν το χρησιμοποιείς συχνά στο σπίτι. Κανένα σωστά συντηρημένο laptop δεν υπερθερμαίνεται. Ναι μπορεί κάποια να εκπέμπουν περισσότερη θερμοκρασία από άλλα, αλλά αυτό έχει να κάνει με το σχεδιασμό του σασί και της θερμοαπαγωγικής δυνατότητας. Κάποια μπορεί να δουλεύουν οριακά, οπότε με λίγη σκόνη μέσα, αυτή η μικρή απώλεια σε δυνατότητα ψύξης, να οδηγεί σε κλείσιμο του laptop. Πάντως επειδή, στην εταιρία που εργάζομαι, δουλεύουμε με Dell, ποτέ δεν είχαμε τέτοιο θέμα, με δείγμα πάνω από 160 laptop. Τζόνη, για την χρήση που το θέλεις, θα σε υπερκαλύψει και με το παραπάνω. Σε σχέση με το Atom, θα σου φανεί (και είναι) πύραυλος μπροστά σε Fiat500.... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2013 Ωραία, ας αλλάξουμε θέμα τώρα με μια άσχετη ερωτησούλα... γίνετε να συνδέσεις τον σκληρό ενός λάπτοπ σε ένα άλλο λάπτοπ ως εξωτερικό μέσω usb και να δουλέψεις με τα αρχεία και το λειτουργικό σύστημα εκείνου; Ή το λειτουργικό δουλεύει μόνο στο λάπτοπ που εγκαταστήθηκε εξαρχής; Αυτό που έχω τώρα, όταν το ανοίγω με ρωτάει αν θέλω να τρέξω τα windows XP ή τα ubuntu που έχει μέσα. Γίνετε να με ρωτάει αν θέλω να τρέξω το λειτουργικό του εσωτερικού ή του εξωτερικού σκληρού; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sorath 1.112 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2013 (τροποποιήθηκε) Και ναι και όχι. Γιατι ναι; Γιατί απο οποιοδήποτε αποθηκευτικό μέσο (ενσωματωμένος σκληρός, USB Stick, USB εξωτ, δίσκος κτλ) μπορείς να bootάρεις λειτουργικό. Απλά με F12 θα επιλέγεις με ποιό device θα bootάρεις. Αυτή τη στιγμή τώρα, στο δικό σου pc, έχεις και τα δύο λειτουργικά στον ίδιο δίσκο, και απλώς επιλέγεις πιο απο τα δυο θέλεις μέσω του boot.ini Γιατί όχι; Όχι γιατί κάθε PC/Laptop έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Συνεπώς αν βγάλεις το δίσκο απο άλλο laptop και το βάλεις στο καινούργιο, μιας και θα διαφέρουν ριζικά τα "σωθικά" τους, όταν θα προσπαθήσουν τα windows να ανοίξουν με τους drivers του παλαιού, θα δεις σίγουρα μια ωραία μπλέ οθόνη :) Η μόνη περίπτωση που θα ξεκινήσουν κανονικά και απλά θα πρέπει να εισάγεις τους νέους drivers για τα περιφερειακά είναι να έχουν και τα δύο μηχανήματα το ίδιο chipset καθώς και το ίδιο sata mode στο bios. Με λίγα λόγια, δεν συνιστάται αυτό που θες να κάνεις. Αν θες να δεις μόνο τα αρχεία, φυσικά και μπορείς να bootάρεις με τον ενσωμ. σκληρό και να κάνεις browse τον άλλο σου δίσκο. Εκτός και θες να το κάνεις μια και μόνο φορά. Δηλαδή να μεταφέρεις το παλιό σου λειτουργικό στο νέο laptop. Εκεί θα χρειαστεί το Acronis, ώστε να ενσωματώσεις τους νέους drivers στο λειτουργικό πριν κάνεις restore το image στο νέο σου μηχάνημα. Αλλά και πάλι δεν θα στο πρότεινα. Καλύτερα να έχεις το νέο σου λειτουργικό, σε "καθαρή" κατάσταση και απλά να ξαναεγκαταστήσεις τις εφαρμογές σου. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 30 , 2013 από τον sorath 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2013 Άρα μπορώ να εγκαταστήσω ένα καινούριο λειτουργικό σε ένα usb και να επιλέγω ποιό θα τρέξει. Αλλά όταν θα τρέχει το λειτουργικό απο το usb, ο εσωτερικός σκληρός θα είναι προσβάσιμος; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sorath 1.112 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2013 Ναι σε όλα. Απλά με USB2.0 σύνδεση, θα έχεις μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα (προς το χειρότερο). Μιας και η ταχύτητα στην μεταφορά των δεδομένων περιορίζεται στα 30Mb/sec σε αντίθεση με τα 100Mb/sec ενός 7200 εσωτ. δίσκου και τα 500Mb/sec που θα έχει ένας SSD εσωτερικός. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2013 Υπάρχουν λάπτουπ που να υποστηρίζουν sata 3; Όσα έχω δει γράφουν απλά sata. Δε καταλαβαίνω αν εννοούν οτι ο σκληρός είναι sata ή αν το λαπτουπ υποστορίζει μόνο sata. Απ' την άλλη διάβασα σε κανα δυό σημεία οτι όλα τα λάπτουπ με καινούριους intel επεξεργαστές(ή κάτι τέτοιο) υποστηρίζουν sata 3. Αν έχουν απλό sata αξίζει ο ssd(1.5Gb/s) ή η διαφορά απο τον σκληρό θα είναι μικρή; Και εδώ τρία φθηνά(;) λάπτουπ που βρήκα με ίδια χαρακτηριστικά (i5 3210, 4GB RAM, χωρίς intel HD και 2ετή εγγύηση). Toshiba, Dell και Samsung. Τα Samsung γενικά να τα σκέφτομαι ή... δεν; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες