ΚωσταςΤ 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 . Προσωπικά μάλιστα έχω γράψει ότι αισθάνομαι μέγιστη ασφάλεια να φρενάρω με το πίσω του Kymco (είναι απίστευτο πραγματικά και σε αίσθηση και σε δύναμη και σε προοδευτικότητα χωρίς να μπλοκάρει εύκολα), ενώ μάλιστα μου αρκεί στο δρόμο και μόνο η χρήση του πίσω, χωρίς να χρειάζομαι καν το μπροστά. Αρα δεν το θελεις το SH μου.ΟΚ.Θα το δωσω σε ενα συναδλεφο στη δουλεια που το χρειαζεται. :P :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Αρα δεν το θελεις το SH μου.ΟΚ.Θα το δωσω σε ενα συναδλεφο στη δουλεια που το χρειαζεται. :P :P Γιατί, έφτασε η ώρα να το δώκεις? B) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΚωσταςΤ 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Γιατί, έφτασε η ώρα να το δώκεις? B) Τι σε νοιαζει εσενα;Αφου σε καλυπτει το KYMCO.Τι να το καμνεις το δικο μου;.Αλλα συνεχισε την πολυ ωραια συζητηση μην σπαμαρω εγω τωρα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fasarias 1.769 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 στο εχω πει και απο κοντα κωστα,στο δικο μου μοντελο το προ abs δηλαδη με την μεγαλυτερη τρομπα μια χαρα αξιοπρεπεστατο μπροστινο φρενο ειχε,οχι πως σκοτωνε ή οτι δεν θα μπορουσε να ειναι ακομα καλυτερο(εχθρος του καλου ειναι παντα το καλυτερο οπως λεει και η παροιμια) αλλα την δουλεια την εκανε και ευτυχως δηλαδη γιατι ειχε τυχει να το διαπιστωσω σε μια πολυ δυσμενη κατασταση.τωρα στα μεταγενεστερα μοντελα τα absατα γιατι το χαλασανε δεν ξερω,πιθανολογω μαλλον για θεμα κοστους,γιατι μπορει να εκριναν οτι με την προσθηκη του abs ισως να μην υπηρχε τοσο η αναγκη για δυνατοτερη τρομπα. καλα για το πισω δεν το συζηταω καθολου το ιδιο ειχε,το ιδιο παρεμεινε τα ιδια σκατα σε συσκευασια δωρου. υ.γ. κανονισε να μου κανεις καμμια παραθεση και να μου απαντησεις με αυτες τις ωραιες εκθεσεις που μονο εσυ γραφεις(γιατι ως γνωστον εκτος απο ο θεος της βροχης,εισαι και ο συγγραφεας του φορουμ)με τα ωραια μπλε γραμματακια που παντα βαριεμαι να κατσω να διαβασω και που αν τελικα το αποφασισω να την διαβασω,θα φαω στην ξεφτιλα το λιγοτερο κανα μισαωρο. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
itom32 150 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 (τροποποιήθηκε) Mε γειά κι απο εμένα για τα καινούρια σου φρένα.Εχω μπει κι εγω στην διαδικασία αλλαγής των διπίστονων nissin,με τετραπίστονες απο CBR600f4 του 98. Το θεμα ειναι οτι οι αποστάτες που υπάρχουν για το superfour θα με κοστίσουν σχεδόν όσο οι μπότες απο αλλο μοντελο που εχω ειδη βρει και σκέφτομαι τι θα κάνω.Μάλλον θα διαλέξω μπότες γιατι και οι Ιάπωνες δεν με επιβεβαιωσαν οτι θα ταιριάξουν οι πανάκριβοι αποστάτες τους στο sf,παρέχοντας ασφαλες φρενάρισμα και τις μποτες σχεδόν τις εχω στα χέρια.Θα εχω περισσοτερη δουλεια που δεν εχω ξανακάνει,ανοιγοντας όλο το μπροστινό σύστημα,για να γίνει η αλλαγη της κάθε μποτας. Υ.Γ:Σκέφτηκα και την κατασκευή αποστατών σε cnc router αλλά,φοβαμαι το κατα ποσο θα εχει επιτυχία η κατασκεύη,γιατι το θέμα των φρένων ειναι σοβαρότατο. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 από τον itom32 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 στο εχω πει και απο κοντα κωστα, στο δικο μου μοντελο το προ abs δηλαδη με την μεγαλυτερη τρομπα μια χαρα αξιοπρεπεστατο μπροστινο φρενο ειχε,οχι πως σκοτωνε ή οτι δεν θα μπορουσε να ειναι ακομα καλυτερο(εχθρος του καλου ειναι παντα το καλυτερο οπως λεει και η παροιμια) αλλα την δουλεια την εκανε και ευτυχως δηλαδη γιατι ειχε τυχει να το διαπιστωσω σε μια πολυ δυσμενη κατασταση.τωρα στα μεταγενεστερα μοντελα τα absατα γιατι το χαλασανε δεν ξερω,πιθανολογω μαλλον για θεμα κοστους,γιατι μπορει να εκριναν οτι με την προσθηκη του abs ισως να μην υπηρχε τοσο η αναγκη για δυνατοτερη τρομπα. καλα για το πισω δεν το συζηταω καθολου το ιδιο ειχε,το ιδιο παρεμεινε τα ιδια σκατα σε συσκευασια δωρου. υ.γ. κανονισε να μου κανεις καμμια παραθεση και να μου απαντησεις με αυτες τις ωραιες εκθεσεις που μονο εσυ γραφεις(γιατι ως γνωστον εκτος απο ο θεος της βροχης,εισαι και ο συγγραφεας του φορουμ) με τα ωραια μπλε γραμματακια που παντα βαριεμαι να κατσω να διαβασω και που αν τελικα το αποφασισω να την διαβασω,θα φαω στην ξεφτιλα το λιγοτερο κανα μισαωρο. Καλά λοιπόν, δε θα κουράσω τα τεράστια, αμυγδαλωτά, γκριζοπράσινα & μπιρμπιλωτά ματάκια σου γράφοντας με μπλε. :P Έχεις απόλυτο δίκιο όταν λες ότι το δικό σου ήταν διαφορετικό, μη έχοντας και ABS και με 16άρα τρόμπα. Εδώ ρε φίλε βρήκα αισθητές διαφορές ακόμα και σε ίδια και ίδιας χρονιάς μοντέλα! Σήμερα έκανα μια ελάχιστη βολτίτσα με 2 διαφορετικά V-Strom, και τα 2 με ABS. Τα σχόλια? Κάθε ένα και διαφορετικά φρένα!!!!!!! Το ένα του '10, λίγο καλύτερα φρένα απ' τα μαμά δικά μου. Το άλλο αρχές του '08 (όπως και το δικό μου) και με σωληνάκια υψηλής επάνω, είχε αισθητά καλύτερα φρένα απ' τα πρώην δικά μου και σίγουρα δεν χρειάζονται επέμβαση! Που σημαίνει ότι μάλλον δικαιολογημένα γκρίνιαζα, αφού ως φαίνεται είχα χειρότερα φρένα ακόμα και από άλλους ομόσταυλους...... τώρα πώς το κατάφερε αυτό η Σουτζούκι να είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους ίδια μηχανάκια, ένας Θεός το ξέρει και αν! Τα διορθωμένα πλέον δικά μου δουλεύουν μια χαρά, αν και χρειάζονται πάλι μια εξαερωσούλα για καλύτερα αποτελέσματα. Ειδικά αν επιμείνεις στο φρενάρισμα, σταματάει τόσο ανέλπιστα γρήγορα που δεν προλαβαίνω να κατεβάσω ταχύτητες στο σασμάν! Κι όλα αυτά χωρίς ψαρέματα του μπροστινού και χωρίς απότομες αντιδράσεις που θα φόβιζαν (λόγω ελατηρίων φυσικά). Θα έλεγα πώς "έτσι έπρεπε να φρενάρει" αυτό το παλιάλογο. Συμβουλή μου για όσους θέλουν να κάνουν κάτι και δεν έχουν σκοπό να διαθέσουν το κονδύλι που έριξα εγώ. 1) Αν έχετε μοντέλο χωρίς ABS, ίσως να μην έχετε παράπονο, μια και μάλλον δουλεύουν αξιοπρεπώς, έχοντας και 16άρα τρόμπα. Βάλτε μόνο σωληνάκια υψηλής και καινούργια υγρά αν έχουν περάσει μερικά χρονάκια και είστε κομπλέ. Σημασία να δοθεί στη σωστή εξαέρωση. 2) Αν έχετε μοντέλο με ABS, το πιθανότερο είναι να έχετε αυξημένα παράπονα. Ξεκινήστε βάζοντας σωληνάκια υψηλής και αλλάζοντας την 14άρα τρόμπα με ίδια ακριβώς 16άρα. Σε συνδυασμό με αλλαγή υγρών αν χρειάζεται, το πιθανότερο είναι να κερδίσετε μια αξιοσέβαστη βελτίωση και να μην ξαναασχοληθείτε. 3) Αν παρόλα αυτά δεν σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα Νο2, τότε και μόνο θα πρέπει να πάτε στη λύση που εφάρμοσα εγώ με τις δαγκάνες. Mε γειά κι απο εμένα για τα καινούρια σου φρένα. Νά ΄σαι καλά, σ' ευχαριστώ. Εχω μπει κι εγω στην διαδικασία αλλαγής των διπίστονων nissin,με τετραπίστονες απο CBR600f4 του 98. Το θεμα ειναι οτι οι αποστάτες που υπάρχουν για το superfour θα με κοστίσουν σχεδόν όσο οι μπότες απο αλλο μοντελο που εχω ειδη βρει και σκέφτομαι τι θα κάνω.Μάλλον θα διαλέξω μπότες γιατι και οι Ιάπωνες δεν με επιβεβαιωσαν οτι θα ταιριάξουν οι πανάκριβοι αποστάτες τους στο sf,παρέχοντας ασφαλες φρενάρισμα και τις μποτες σχεδόν τις εχω στα χέρια.Θα εχω περισσοτερη δουλεια που δεν εχω ξανακάνει,ανοιγοντας όλο το μπροστινό σύστημα,για να γίνει η αλλαγη της κάθε μποτας. Υ.Γ:Σκέφτηκα και την κατασκευή αποστατών σε cnc router αλλά,φοβαμαι το κατα ποσο θα εχει επιτυχία η κατασκεύη,γιατι το θέμα των φρένων ειναι σοβαρότατο. Γνώμη μου φίλε μου είναι να μην ασχοληθείς με το θέμα φρένα έτσι όπως είναι τα πράγματα, εφόσον δεν υπάρχει μια έτοιμη τυποποιημένη και εγγυημένη μετατροπή που να σου εξασφαλίζει και επιτυχία και ασφάλεια. Αν τόσο πολύ δεν αντέχεις τα φρένα του (Honda και δεν έχει???) άλλαξε μηχανή, δεν είναι ντροπή. Αυτό θα έκανα κι εγώ αν δεν..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 Σήμερα έκανα μια ελάχιστη βολτίτσα με 2 διαφορετικά V-Strom, και τα 2 με ABS. Τα σχόλια? Κάθε ένα και διαφορετικά φρένα!!!!!!! Το άλλο αρχές του '08 (όπως και το δικό μου) και με σωληνάκια υψηλής επάνω, είχε αισθητά καλύτερα φρένα απ' τα πρώην δικά μου και σίγουρα δεν χρειάζονται επέμβαση! Που σημαίνει ότι μάλλον δικαιολογημένα γκρίνιαζα, αφού ως φαίνεται είχα χειρότερα φρένα ακόμα και από άλλους ομόσταυλους...... Mωπως δεν φταινε ΜΟΝΟ τα φρενα καθεαυτου;Μηπως το'08 ας πουμε ειχε τη γνωστη γεφυρα μπροστα;Μηπως καποιο ειχε αλλο/α ελατηρια στην/στις αναρτησεις;Μηπως ειχαν απλα αλλες ρυθμισεις στις αναρτησεις;Μηπως τα ελαστικα ηταν καινουρια;....Πολλα θελω να π εξαρτωνται και εξαρτουν ενα σωστο φρεναρισμα αλλά και αισθηση φρενου.Μπας και;.... Θυμαμαι πχ.στο δικο μου το Κ9(το Κ4 δεν το θυμαμαι καλα)...με το που εβαλα γεφυρα,ελατηρια εμπρος αλλά και αλλο μοχλικο,ΘΑΥΜΑ!!!Εφτιαξα τα φρενα...τεραστια διαφορά στην αισθηση...αλλά μονο τα φρενα δεν ειχα πειραξει... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 Mωπως δεν φταινε ΜΟΝΟ τα φρενα καθεαυτου;Μηπως το'08 ας πουμε ειχε τη γνωστη γεφυρα μπροστα; Όχι, το δικό μου έχει γέφυρα. Μηπως καποιο ειχε αλλο/α ελατηρια στην/στις αναρτησεις; Απ' τους 3 μόνο εγώ έχω αλλάξει ελατήρια. Μηπως ειχαν απλα αλλες ρυθμισεις στις αναρτησεις; Όχι, σωβρακοφανέλες είχανε για ελατήρια σαν το δικό μου. Μηπως τα ελαστικα ηταν καινουρια;....Πιο καινούργια απ' το δικό μου δε νομίζω, το ένα σίγουρα όχι. Πολλα θελω να π εξαρτωνται και εξαρτουν ενα σωστο φρεναρισμα αλλά και αισθηση φρενου.Μπας και;.... Αμ δε..... Θυμαμαι πχ.στο δικο μου το Κ9(το Κ4 δεν το θυμαμαι καλα)...με το που εβαλα γεφυρα,ελατηρια εμπρος αλλά και αλλο μοχλικο,ΘΑΥΜΑ!!!Εφτιαξα τα φρενα...τεραστια διαφορά στην αισθηση...αλλά μονο τα φρενα δεν ειχα πειραξει... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 :think: Τί? Για πες να βοηθήσω. B) Δεν πιστεύω να μην έχει φρένα........ :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
itom32 150 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2012 (τροποποιήθηκε) Γνώμη μου φίλε μου είναι να μην ασχοληθείς με το θέμα φρένα έτσι όπως είναι τα πράγματα, εφόσον δεν υπάρχει μια έτοιμη τυποποιημένη και εγγυημένη μετατροπή που να σου εξασφαλίζει και επιτυχία και ασφάλεια. Αν τόσο πολύ δεν αντέχεις τα φρένα του (Honda και δεν έχει???) άλλαξε μηχανή, δεν είναι ντροπή. Αυτό θα έκανα κι εγώ αν δεν..... Δεν ειναι καθόλου το θεμα οτι δεν αντέχω τα φρένα του superfour όπως είναι τώρα.Είναι οτι επειδή αντίθετα η σχέση μοτοσυκλέτας και αναβάτη έχει περάσει σε άλλα επίπεδα,(σχεδιάζουμε να πάρουμε μαζί σύνταξη απο τον μάταιο τουτο κόσμο )σκεφτομαι τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω αυτό που έχω.Σε πιο καλή εποχή ίσως να επερνα την version s(νεότερη) η οποια εχει απο εργοστάσιο αυτα τα φρένα.Χωρις όμως να δώσω το r μου.Τώρα με το θέμα των αποστατών είναι οτι χωρίς conformation καλής λειτουργείας δεν τους σκάω 140 ευρώ. Υ.Γ:Υπάρχει περίπτωση να θυμάσαι την εταιρεία ή το site στην Τaiwan,απο οπου προμηθεύτηκες τους αποστάτες σου??Μπας και υπαρχει κατι και για το sf?? Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 9 , 2012 από τον itom32 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2012 ................. Υ.Γ:Υπάρχει περίπτωση να θυμάσαι την εταιρεία ή το site στην Τaiwan,απο οπου προμηθεύτηκες τους αποστάτες σου??Μπας και υπαρχει κατι και για το sf?? ΑΥΤΟΙ είναι οι αποστάτες. Δεν ξέρω αν βοηθάω με το link μόνο, αλλά δεν ξέρω κάτι παραπάνω να σου πω..... δυστυχώς. Υ.Γ. Αν πατήσεις το link μέρες αργότερα και δεν εμφανιστεί κάτι, θα είναι γιατί θα έχουν πουληθεί, οπότε σβήνεται. Αν είναι να βρεις κάποιες πληροφορίες, κάντο γρήγορα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
itom32 150 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2012 ΑΥΤΟΙ είναι οι αποστάτες. Δεν ξέρω αν βοηθάω με το link μόνο, αλλά δεν ξέρω κάτι παραπάνω να σου πω..... δυστυχώς. Υ.Γ. Αν πατήσεις το link μέρες αργότερα και δεν εμφανιστεί κάτι, θα είναι γιατί θα έχουν πουληθεί, οπότε σβήνεται. Αν είναι να βρεις κάποιες πληροφορίες, κάντο γρήγορα. Ευχαριστώ πολύ Κώστα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2012 Είχα υποσχεθεί να επανέλθω όταν θα έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη. Οδηγικές εντυπώσεις λοιπόν απ' τη χτεσινή βόλτα. Αν και χρειάζεται άλλη μία εξαέρωση για τέλεια αποτελέσματα, τα φρένα πλέον είναι ούτως ή άλλως διαστημικά. Η αλλαγή ελατηρίων μπροστά και δαγκανών μαζί με τρόμπα έφερε μια χαοτική διαφορά στο Stroma. Πλέον η μηχανή δείχνει δεμένη σε κάθε φάση, έχει σφιχτό σαφές τιμόνι και φρενάρει απίστευτα γρήγορα, χωρίς χαζοκοσκινίσματα του μπροστινού και με ελεγχόμενη βύθιση που δεν τρομάζει ακόμα και αν έχεις πολλά χλμ στο κοντέρ. (Τηρουμένων πάντα βέβαια των αναλογιών αναλογιζόμενοι ότι είναι ένα ψηλό on-off και όχι street, έτσι?) Επίσης, επειδή πολύς λόγος έγινε για το ABS (αν θα δουλεύει σωστά κλπ), έχω να πω πώς όσοι είπαν ότι δεν επηρρεάζεται προς το χειρότερο, αλλά μάλλον προς το καλύτερο, είχαν απόλυτο δίκιο, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση. Δεν ένοιωσα πουθενά να με προδίδει, απεναντίας μάλιστα μπορώ να πω ότι δεν ένοιωσα πουθενά τον τροχό να κάνει αυτό το ενοχλητικό κλασικό κοσκίνισμα που κάνει το ABS, ενώ δεν ένοιωσα και πουθενά ότι μπήκε σε λειτουργία, αν και μπορεί να μπήκε και να μην το κατάλαβα. Αυτό που μετράει είναι η αίσθηση που δίνει και αυτή είναι (προς το παρόν) ιδανική, καθώς μοιάζει σαν να μην έχει καν ABS. Ένα μόνο πρόβλημα εντόπισα με τα καινούργια φρένα......... σταματάει τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνω να κατεβάσω όλες τις ταχύτητες!!!!!! Συγκεκριμένο παράδειγμα στη μεγάλη ευθεία πριν φτάσουμε τη Γέφυρα της Χαλκίδας, όπου δοκίμασα να σταματήσω από πολλά χλμ δίπλα σε Μαναλίση και Midnek κι έμεινα κόκκαλο με 3η στο κιβώτιο....... :0 Τώρα πλέον το βλέπω με άλλο μάτι το μοτόρι. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΚωσταςΤ 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2012 Επίσης, επειδή πολύς λόγος έγινε για το ABS (αν θα δουλεύει σωστά κλπ), έχω να πω πώς όσοι είπαν ότι δεν επηρρεάζεται προς το χειρότερο, αλλά μάλλον προς το καλύτερο, είχαν απόλυτο δίκιο, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση. Δεν ένοιωσα πουθενά να με προδίδει, απεναντίας μάλιστα μπορώ να πω ότι δεν ένοιωσα πουθενά τον τροχό να κάνει αυτό το ενοχλητικό κλασικό κοσκίνισμα που κάνει το ABS, γιατι πολυ απλα δεν μπηκε το συστημα ενώ δεν ένοιωσα και πουθενά ότι μπήκε σε λειτουργία, γι αυτο δεν ενοιωσες το κοσκκινισμα που ειπες αν και μπορεί να μπήκε και να μην το κατάλαβα.Δεν μπηκε αλλιως θα το καταλαβαινες Αυτό που μετράει είναι η αίσθηση που δίνει και αυτή είναι (προς το παρόν) ιδανική, καθώς μοιάζει σαν να μην έχει καν ABS.Οταν μπει το ABS να εισαι σιγουρος οτι θα το καταλαβεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2012 Ειδικός δεν είμαι Κωστή, αλλά μου φαίνεται περίεργο να ενεργοποιούνταν τόσο καιρό και τόσο συχνά με τα χάλια φρένα και το κατά πολύ ασθενέστερο φρενάρισμα και να μην ενεργοποιήθηκε τώρα με πολύ πιο έντονο φρενάρισμα........ Υποψιάζομαι ότι παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, όπως το χαζοψάρεμα του μπροστινού και η μη απόδοση των δαγκανών. Δεν ξέρω, λέω.... Εκτός κι αν το τρέμουλο δεν ήταν απ' το ABS και ήταν ουσιαστικά απ' την ανάρτηση. Αν από τεχνικής σκοπιάς λέω μλκ, σχωρέστε με τον άσχετο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Terathlios 469 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2012 Το ABS το νιώθεις στη μανέτα. Αν ξαφνικά κατά το δυνατό φρενάρισμα, νοιώσεις ότι χάνεις στιγμιαία πίεση στα φρένα τότε έχει μπει το ABS σε λειτουργία :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2012 Το ABS το νιώθεις στη μανέτα. Αν ξαφνικά κατά το δυνατό φρενάρισμα, νοιώσεις ότι χάνεις στιγμιαία πίεση στα φρένα τότε έχει μπει το ABS σε λειτουργία :) Αυτό το γνωστό που λες το ένοιωσα αλλά όχι στο φρενάρισμα στο ίσιο, αλλά σε φρενάρισμα με έντονα βουναλάκια στο οδόστρωμα..... ξέρεις, αυτούς τους ωραίους δρόμους που έχουμε απανταχού της χώρας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Terathlios 469 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2012 Αυτό το γνωστό που λες το ένοιωσα αλλά όχι στο φρενάρισμα στο ίσιο, αλλά σε φρενάρισμα με έντονα βουναλάκια στο οδόστρωμα..... ξέρεις, αυτούς τους ωραίους δρόμους που έχουμε απανταχού της χώρας. Καλά, εκεί το ABS κάνει πάρτυ :greece: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΚωσταςΤ 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2012 Οταν λες τρεμουλο τι εννοεις και πως το εννοεις; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
a.r.o.stakhs 797 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2012 Συνονοματε, μιλα ορε! Ωραια αλλαγη, και φανταζομαι με πολυ καλα αποτελεσματα. Δυστυχως το στρωματακι μας πασχει στα φρενα, το δικο σου ομως πλεον οχι! Αν αργοτερα βαλεις και ebc τακακια, πιστευω θα μεινεις πηρως ικανοποιημενος!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2013 (τροποποιήθηκε) Οταν λες τρεμουλο τι εννοεις και πως το εννοεις; Τώρα τα είδα αυτά.... Ρε ανισόρροπε, γιατί δε με ρωτάς όταν βρισκόμαστε? Τρέμουλο εννούμε όταν (στα μοντέλα με ABS) η μανέτα του φρένου παρότι την έχεις πατημένη, πάει μέσα-έξω λόγω έντονων ανωμαλιών του δρόμου. Και τότε ουσιαστικά δεν έχεις φρένο. Είναι τρομαχτικό σαν αίσθηση είναι η αλήθεια, αλλά μόλις περάσεις τα βουναλάκια συνέρχεται κι εσύ μένεις με το χτυποκάρδι. :lol: Συνονοματε, μιλα ορε! Ωραια αλλαγη, και φανταζομαι με πολυ καλα αποτελεσματα. Δυστυχως το στρωματακι μας πασχει στα φρενα, το δικο σου ομως πλεον οχι! Αν αργοτερα βαλεις και ebc τακακια, πιστευω θα μεινεις πηρως ικανοποιημενος!!! Πόσο καλύτερο να γίνει? Δες το update και κρίνε. Update: Μετά από μια 2η εξαέρωση την περασμένη βδομάδα, και αφού πράγματι βγήκαν φυσαλίδες μικρές και μεγάλες και απ' τις δύο δαγκάνες, το φρένο απέκτησε ακόμα καλύτερη αίσθηση από το ήδη πάρα πολύ καλό πριν. Η μανέτα έσφιξε κι άλλο, οπότε την έβαλα στο Νο2 και πάλι σφιχτή είναι, δεν τερματίζει με τίποτα πλέον πάνω στο γκριπ, ενώ και η αποτελεσματικότητα του φρένου είναι απίστευτη. Χαρακτηριστικά μάλιστα, φεύγοντας από Κατεχάκη κουτάκιας έκοψε κάθετα το δρόμο σε διακοπτόμενη νησίδα για να περάσει απέναντι, σε σημείο που λόγω κατηφορικής κούρμπας δε φαινότανε, και αντίκρισα 2 ΙΧ κοκαλωμένα μπροστά μου την ώρα που επιτάχυνα..... το φρένο όχι μόνο έφτασε, αλλά μου περίσσεψαν και πάρα πολλά μέτρα πριν τους προφυλακτήρες τους. Πολύ άνετα μιλάμε. Με τα παλιά φρένα μάλλον θα έκανα επίσκεψη στο πορτπαγκάζ τους και θα τα λέγαμε από κοντά. :lol: Είμαι πλέον σίγουρος 101% στο να πω ότι όντως ήταν η καλύτερη "επένδυση" που έκανα στη μηχανή (μαζί με τα μπροστινά ελατήρια φυσικά). Όχι απλώς δε μετάνοιωσα που το έκανα, αλλά στενοχωριέμαι που δεν τό ΄κανα και νωρίτερα. Δεν ήξερα τί έχανα απλά. Και όχι μόνο απέκτησα τα φρένα που θα έπρεπε να έχει ως μηχανή, αλλά αυτό με έκανε και να τη συμπαθήσω (επιτέλους) και να επικεντρωθώ στα θετικά που έχει........ Γιατί μέχρι τώρα ήθελα να το βάψω μπλε και να το πετάξω στη θάλασσα. Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 5 , 2013 από τον Kostas-MotoLover 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
4kings 1.893 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2013 Αντε με το καλο τωρα που απεκτησες φρενα , να κανεις και μια καλη επενδυση να αποκτησεις και μπροστινό και μετα αφου φτιαξεις το μπροστινο και μιας και θα νοιωθεις σωβρακο το πισω, να φτιαξεις και το πισω και μετα .....και μετα,,,,,, και μεταάααα :rotfl: :tease: :tease: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2013 (τροποποιήθηκε) Αντε με το καλο τωρα που απεκτησες φρενα , να κανεις και μια καλη επενδυση να αποκτησεις και μπροστινό το έχω φτιάξει μαζί με τα φρένα αδιάβαστο αγόρι...... και μετα αφου φτιαξεις το μπροστινο και μιας και θα νοιωθεις σωβρακο το πισω, να φτιαξεις και το πισω και μετα .....και μετα,,,,,, και μεταάααα :rotfl: :tease: :tease: Δεν ασχολούμαι άλλο φίλτατε. Μια χαρά με καλύπτει ως έχει..... δεν είμαι της μπίστας άλλωστε. :lol: Το πίσω το σφίξαμε λιγάκι και μια χαρά ακολουθεί τα καινούργια μπροστινά ελατήρια. Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 5 , 2013 από τον Kostas-MotoLover Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
4kings 1.893 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2013 εεεε σιγα σιγα θα πρεπει να βαλεις και κανενα πισω αμορτισερ.... ...και καμια γεφυρουλα στα καλαμια!! και καμια αλλη δαγκανα πισω μπας και φτιαξει και αυτο!! :tease: :tease: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2013 (τροποποιήθηκε) εεεε σιγα σιγα θα πρεπει να βαλεις και κανενα πισω αμορτισερ.... ...και καμια γεφυρουλα στα καλαμια!! Έχω και γέφυρα. Την είχα βάλει άμεσα μόλις διαπίστωσα πόσο σωβρακοφανέλα ήταν το μπροστινό. Όχι ότι έκανε κάτι τελικά, τσάμπα λεφτά. Απλά δεν είχα μάθει ακόμα ότι φταίγανε τα ελατήρια. Είχα περισσότερη εμπιστοσύνη στη Sutzouki. και καμια αλλη δαγκανα πισω μπας και φτιαξει και αυτο!! Έχουνε βγάλει καμμιά μόντα για πίσω? Θα μ' ενδιέφερε σίγουρα. :tease: :tease: Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 5 , 2013 από τον Kostas-MotoLover Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες