Jump to content
Kostas-MotoLover

Κώτσος ο τετραΜπίστονος!

Recommended Posts

Κωστα η καταναλωση μειωθηκε; :crazy::mB_kalo_e:

Δεν εχει αλλαξει το πισω αμορτισερ......πως περιμενεις κατι τετοιο??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν εχει αλλαξει το πισω αμορτισερ......πως περιμενεις κατι τετοιο??

Εγω δεν μιλησα για υγραεριο...εσυ το πας σε ολοκληρη εγκατασταση :mellow:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω δεν μιλησα για υγραεριο...εσυ το πας σε ολοκληρη εγκατασταση :mellow:

Κανεις λαθος!.....εγω μιλησα για πραγματα που εχει ξεχασει να βαλει το εργοστασιο!

Η καταναλωση μετα εχει να κανει με το αλουμινακι του Τζεφακη και το γκίαρ ιντικέϊτορ.......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γνώμη μου φίλε μου είναι να μην ασχοληθείς με το θέμα φρένα έτσι όπως είναι τα πράγματα, εφόσον δεν υπάρχει μια έτοιμη τυποποιημένη και εγγυημένη μετατροπή που να σου εξασφαλίζει και επιτυχία και ασφάλεια.

Αν τόσο πολύ δεν αντέχεις τα φρένα του (Honda και δεν έχει???) άλλαξε μηχανή, δεν είναι ντροπή. Αυτό θα έκανα κι εγώ αν δεν.....

Tελικά τα κατάφερα κι εγώ.Το superfour μου φορά πλέον τετραπίστονες nissin.H τρόμπα παρέμεινε η ίδια 14αρα που φορούσε απο μαμα.

Η αναβάθμιση φρένων πέτυχε,ενας ακόμα + λόγος για να περάσω πολλά χρόνια,παρέα με την κουκλάρα μου. :wub:

05022013190_zps066dc132.jpg

Τροποποιήθηκε από τον itom32

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραιος,αντε και με το καλο μια καλυτερη τρομπιτσα να σπρωχνει πιο ''καλα'' τα εμβολα.... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραιος,αντε και με το καλο μια καλυτερη τρομπιτσα να σπρωχνει πιο ''καλα'' τα εμβολα.... :_thumbsup:

Δεν χρειάζονται μεγαλήτερη τρόμπα οι συγκεκριμένες nissin,(οι οποίες εχουν και το παρατσούκλι "bats") για το superfour.(εχω ψάξει πολύ στα manuals).Aν έβαζα brembo τοτε ναι,θα επρεπε να βρώ 16αρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε ανισόρροπε, γιατί δε με ρωτάς όταν βρισκόμαστε?

Γιατι το ξεχνουσα...ωχουου κι εσυ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κωστα η καταναλωση μειωθηκε; :crazy::mB_kalo_e:

Ξέρω ότι ζουλεύεις που το δικό σου το χάρχαλο καίει περισσότερο, :beee: αλλά ας προσέχατε ούλοι...... :P Τότε που πουλιότανε δεν το "χτυπήσατε", τώρα ρουφάτε τ' αυγό σας..... κοτούλες. :tooth:

Σοβαρεύοντας πάντως - και άσχετα με το θέμα του τόπικ που είναι τα φρένα - η κατανάλωση αυξήθηκε λίγο :lipssealed: όταν αλλάξαμε το φίλτρο βενζίνης. Μη φανταστείτε τίποτα σημαντικό, 0,2 - 0,3 του λίτρου. :sweatdrop:

Ο λόγος προφανής: Με μπουκωμένο το φίλτρο περνούσε λιγότερη βενζίνη απ' όση θα πέρναγε κανονικά, αν και οδηγικά δεν είχα καταλάβει κάποιο πρόβλημα (σκάλωμα, μειωμένη δύναμη κλπ). Αυτό βέβαια οφείλεται και στο ότι το πήρα μεταχείρω με ήδη 18.000 χλμ, οπότε ήταν σίγουρα ψιλομαύρο και δεν είχα εμπειρία του πώς ήταν καθαρό...... Μη νομίζετε ότι και μετά κατάλαβα διαφορά! Αυτό όντως είναι εντυπωσιακό και παρότι πιάνω τέτοιες οδηγικές διαφορές, δεν αντελήφθην κάτι! Τόσο καλό είναι ρε φούστη μου το Στρώμα που και με μπουκωμένο φίλτρο πάει μια χαρά?! :crazy:

Tελικά τα κατάφερα κι εγώ.Το superfour μου φορά πλέον τετραπίστονες nissin.H τρόμπα παρέμεινε η ίδια 14αρα που φορούσε απο μαμα.

Η αναβάθμιση φρένων πέτυχε,ενας ακόμα + λόγος για να περάσω πολλά χρόνια,παρέα με την κουκλάρα μου. :wub:

Εύγε φίλτατε! :vv:

Δε βλέπω αποστάτες. Δε φαίνονται?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τόσο καλό είναι ρε φούστη μου το Στρώμα που και με μπουκωμένο φίλτρο πάει μια χαρά?! :crazy:

Γι αυτο και να σου χαρισουνε μια CBF μη την παρεις :peep:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εύγε φίλτατε! :vv:

Δε βλέπω αποστάτες. Δε φαίνονται?

Δεν θα βρείς αποστάτες οσο κι αν ψάξεις.Η επέμβαση που έκανα ήταν πολύ πιο ριζική μιας και οι μόνοι αποστάτες που βρήκα απο Ιαπωνία ήταν πανάκριβοι και οι Ιάπωνες δεν με δίναν εγγύηση οτι θα ταίριαζαν απόλυτα και με ασφάλεια στο superfour.

Oπότε άλλαξα μπότες.Οι μπότες που βλέπεις είναι απο VTR1000 Firestorm. :punk:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ξερει κανεις αν αυτες η τετραπιστονες nissin ταιριαζουν στο στρωμα..? και αν ναι χρειαζεται να αλαχθει και η τρομπα [14 με abs] η οχι..?

Nικόλα τάχουμε πει.. Κάνουν τα πάντα,τόσα,όσα βαστάει η τσέπη σου. :lol:

Για να μην τα ξαναγράφω, μπες στο foum και θα σου λυθούν αμεσα όλες οι ερωτήσεις,για αγορές και τοποθετήσεις γύρω απο τρόμπες και τετραμπίστονες..

Αφού ενημερωθείς και αποφασίσεις,τότε αν θέλεις το κουβεντιάζουμε συγκεκριμένα.. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ξερει κανεις αν αυτες η τετραπιστονες nissin ταιριαζουν στο στρωμα..? και αν ναι χρειαζεται να αλαχθει και η τρομπα [14 με abs] η οχι..?

Για ρήξε μια ματιά εδώ μιας και το ψαξιμο που έκανα εγώ αφορούσε το superfour.

http://www.stromtrooper.com/sv-racing-parts/65932-sv-racing-parts-4-piston-nissin-brake-caliper-adapter-brackets-vstroms.html

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γι αυτο και να σου χαρισουνε μια CBF μη την παρεις :peep:

Ξέρεις κανάν καλό άνθρωπα να μου χαρίσει μία? Αν ναι........ θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα τη δεχτώ. :tooth:

Μόνο μαύρη ή ασημί να μην είναι. Θέλω χρώμα στη ζωή μου.

Δεν θα βρείς αποστάτες οσο κι αν ψάξεις.Η επέμβαση που έκανα ήταν πολύ πιο ριζική μιας και οι μόνοι αποστάτες που βρήκα απο Ιαπωνία ήταν πανάκριβοι και οι Ιάπωνες δεν με δίναν εγγύηση οτι θα ταίριαζαν απόλυτα και με ασφάλεια στο superfour.

:clapping2: Ωραίος ο παίκτης. :ok:

Άνοιξα τους ασκούς του Αιόλου μου φαίνεται....... Τρελή επιτυχία λέμε. :greece:

Πριν τη μόντα μου κανείς δεν ασχολιόταν εδώ μέσα με τα χαρχαλόφρενα του Στρωματέξ.

Τουλάχιστον έχω τη χαρά ότι βοηθάω και άλλους διστακτικούς να φτιάξουν τα φρένα στις δικές τους, αντί να τις πετάξουν στη θάλασσα. :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και όλα τα άλλα ταίριαζαν? Ντίζα στροφόμετρου, πείρος, φτερό κλπ. Λάδι στο πιρούνι βάζεις το συνιστώμενο του Firestorm Υποθέτω. Πρέπει να είδες βελτίωση και στην ανάρτηση εσύ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και όλα τα άλλα ταίριαζαν? Ντίζα στροφόμετρου, πείρος, φτερό κλπ. Λάδι στο πιρούνι βάζεις το συνιστώμενο του Firestorm Υποθέτω. Πρέπει να είδες βελτίωση και στην ανάρτηση εσύ.

O εμπρός άξονας,η ζάντα και τα δισκόφρενα και των δύο μοντέλων είναι ίδια.Η μόνη διαφορά είναι οτι στο VTR υπάρχει ενας αποστάτης στο σημείο που στο superfour υπάρχει ο ''σαλίγκαρος''/ατέρμονας της ντίζας ταχυμέτρου.Το VTR εχει ηλεκτρονικό αισθητήρα ταχυμέτρου,κάπου κάτω απο την σέλα.

Λάδι ανάρτησης έβαλα την ποσότητα που συνιστά το manual του superfour,διότι δεν αλλάχτηκαν τα καλάμια του superfour με τα κοντίτερα του VTR,αλλα μόνο οι μπότες.Αν και ήταν σκέτος πειρασμός μιας και τα καλάμια του VTR ήταν πλήρως ρυθμιζόμενα και στην προφόρτηση και στην επαναφορά,αλλά όπως είπα πρίν ήταν κοντίτερα.

Πάντα όταν βάζεις νέα λάδια ανάρτησης βλέπεις βελτίωση.

Φτερό χρησιμοποίησα του firestorm αν και θα μπορούσα με αλουμινοκόλληση να προσθέσω δύο μικρούς βραχίονες και να βάλω το μαμά του superfour.Xωρίς αυτούς τους βραχίονες το φτερό θα επιανε μόνο στις δύο πίσω βίδες.Αλλα προτίμησα το φτερό του Firestorm.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραια μετατροπη. Οταν φας και λιγη παστα απο τα τακακια γραψε μας και καμια εντυπωση,αν και εκ του προοιμιου η βελτιωση θα ειναι μεγαλη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραια μετατροπη. Οταν φας και λιγη παστα απο τα τακακια γραψε μας και καμια εντυπωση,αν και εκ του προοιμιου η βελτιωση θα ειναι μεγαλη...

H μεγαλήτερη εκπληξη απο την ολη φάση ήταν τα τακάκια.Με το που παρέλαβα τις μπότες-δαγκάνες(μαζί τις πήρα απο το ίδιο Firestorm)πρώτη δουλειά,ηταν να τις ανοίξω καθαρίσω,αν και φένονταν σε άριστη κατάσταση.Και τι βλέπω εντώς....τακάκια brembo τα κοκκινα σχεδόν καινούρια.

Απο πλευράς βελτίωσης,είμαι ευχαριστημένος υπο την έννοια οτι περίμενα πιο δυνατό δάγκωμα έτσι κι αλλιώς,αλλα η αίσθηση είναι οτι ολα γίνονται πιο απαλά,χωρίς ομως να έχεις χάσει κάτι σε απόδωση φρεναρίσματος.Η αίσθηση αυτή πρέπει να εχει σχέση με την πλευστοτητα των τετραπίστονων δαγκάνων πάνω στον δίσκο,το πως δηλ.εφαρμόζουν τα τακάκια πάνω στον δισκο και απο τις δύο πλευρές του,κατά το φρενάρισμα.

Τουλάχιστον στην περιπτωση του sf που πριν το δαγκωμα ήταν μόνο απο την μία πλευρα με τις διπίστονες,η διαφορα αίσθησης φρένων είναι τεράστια.Υποθέτω οτι ίσως και να έχω λιγότερες φθορές στις δισκόπλακες λόγω πιο καλής πλευστότητας.Θα δούμε!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακριβως φιλε Ιτομ. Επιπλεον θα δεις οτι το ''φαγωμα'' των τακακιων θα γινεται πλεον πιο ομοιομορφα. Η κοκκινη σειρα της μπρεμπο ακουγεται οτι ειναι πολυ αποδοτικη και το οτι τα ειχε καινουρια ειναι στα συν,αν και πολλοι απο εξωτερικο που εχουν κανει μοντες με τα φρενα εχουν γραψει οτι τελικα επρεπε να ειχαν βαλει απο την αρχη νεα τακακια αφου μολις αλλαξαν ειδαν εκ νεου διαφορα. Πιο αρχικο δαγκωμα θα δεις αν βαλεις μια καλυτερη τρομπα.

Τροποποιήθηκε από τον Konangera

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ημουν τυχαιρός στο θέμα τακακίων,μιας και ο προηγούμενος μερακλής ιδιοκτήτης του Firestorm,φορούσε τακάκια brembo.Oτι καλύτερο δηλαδή.Εγώ μετα τα έξοδα για δαγκάνες,μπότες τσιμούχες,ξύστρες,λαδια ανάρτησης,δεν νομίζω οτι θα είχα δυνατότητα για τακάκια brembo.Απο τιμή τσούζουν τα άτιμα,αλλα κακά τα ψέμματα,ειδικά σε τετοιου είδους θέματα ποιότητας αντοχής ότι δίνεις παίρνεις. :vava:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα