Jump to content
pit_hal

Κανένας γνώστης στα υδραυλικά?

Recommended Posts

Καλημέρα σύντροχοι! έχω θέμα με το σιφόνι στο μπάνιο. στο σπιτι αυτό μετακόμισφα πριν 3 μήνες και όταν το είχα δεί πρώτη φορά δεν μύριζε. όπως μου λέει και μια φίλη μου που το ξέρει το σπίτι και στο παρελθόν δεν μύριζε.

άρα άρχισε να το κάνει απο τότε που μπήκα εγώ.

αρχικά καθάρισα με καυστική ποτάσα και το κεντρικό του μπάνιου και ενα που έχει μέσα στην ντουζιέρα, έβγαλε κάτι πρασινάδες βελτιώθηκε λίγο το θέμα αλλά γενικά το σπίτι μου μυρίζει παρόλο που αερίζω 2 φορές την μέρα!

Το σιφόνι έχει 3 εισόδους (μιά απο το πλυντήριο που δεν υπάρχει συνδεδεμένο πια και έχω βουλώσει με σακούλα την τρύπα του στον τοίχο, μια απο τον νιπτήρα, και μια απο την ντουζιέρα. καθώς και μια μικρότερη τρυπουλα που φεύγουν τα νερά.)

Το σπίτι δεν έχει βόθρο αλλά συνδέεται κανονικά στο αποχετευτικό σύστημα της πόλης. Ξεθυμάστρα δεν γνωρίζω αν υπάρχει.

Ψάχνω να βρώ αν έχει φύγει μια τάπα που λένε αλλά δεν ξέρω ποια είναι αυτή η ριμάδα η τάπα!(γιατί απο αυτήν διάβασα ότι επιστρέφουν αέρια απο το σύστημα που μυρίζουν.)

Είδα το βίντεο που βάζω παρακάτω και έκανα και εγώ την δοκιμή με τον αναπτήρα και η φλόγα όντως πάει προς τα μέσα όταν τραβάω καζανάκι άρα λογικά υπάρχει υποπίεση, τέσπα προσπαθώ να βρώ μια άκρη ώστε να μήν μυρίζει αφού δεν μύριζε και παλιότερα!

κάθε πρόταση δεκτή, αν και χωρίς αυτοψία λογικά είναι δύσκολο να βρεθεί άκρη!

http://img191.imageshack.us/img191/4328/sifoniosmes0003.mp4

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Στείλε πμ στον Μιχάλη (fasarias).......

.......... μην ξεχάσεις να του ευχηθείς και χρόνια πολλά σήμερα. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρεπει να δεις-βρεις απο που βγαινουν οσμες(μπορει κ απο νεροχυτη-πλυντηρια) Τωρα εαν ειναι απο το μπανιο,λειπει η ταπα που εφαρμοζει πανω στην κοφτρα.τα σιφωνια εχουν 3-4 εισοδους κ μια εξοδο πιο μεγαλη(που δυσκολα την διακρινεις απο πανω γιατι μπροστα της εχει την κοφτρα) Ξεθυμαστρα θα ηταν εγκληματικο να μην εχει η κεντρικη αποχετευση. εαν παραυτα δεν βγαλεις ακρη υπαρχουν στο εμποριο κ ταπες πλαστικες,inox (οχι λαστιχενιες)που τις βαζεις,βγαζ το σχαρακι σου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο τον νεροχύτη της κουζίνας δεν νομίζω ότι βγαίνουν οσμές τουλάχιστον δεν το αντιλαμβάνομαι, απο το σιφόνι του μπάνιου νοιώθω οσμή, τις εισόδους του σιφονιού της έχω εντοπίσει και που αντιστοιχεί η κάθε μία, απέναντι απο τις εισόδους είναι ένα μακρόστενο πλαστικό που έχει ένα κενό απο κάτω και υπάρχει νερό, πάνω σε αυτό το πλαστικό υπάρχει μια μικρή τρύπα όπου μέσα της βλέπω το νερό απο την πίσω πλευρά αυτού του πλαστικού.

θα προσπαθήσω να βγάλω φώτο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ααααα είσαι Σαλλονίκη. τώρα το είδα.

Οπότε ο Μιχάλης δεν μπορεί να σ' εξυπηρετήσει από κοντά. Μόνο συμβουλευτικά εξ' αποστάσεως.

Εσείς οι βόρειοι δεν έχετε κανάν παλλήκαρο συμφορουμίτη υδραυλικό?

Ερε σπάνιο αυτό το επάγγελμα..... νά 'ταν τα νιάτα 2 φορές να ξαναματαδιάλεγα τί θα γενώ. :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είσαι σε πολυκατοικία? από πάνω έχεις και άλλους ορόφους?

Εγώ όταν έμενα στον 2ο με άλλους 4 ορόφους από πάνω μου, κα΄θε φορά που η από πάνω έβαζε πλυντήριο, το μπάνιο για κάποια λεπτά μύριζε μπουγάδα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μένω άνω πόλη εδώ τα σπίτια είναι ουσιαστικά σαν μονοκατοικίες με κάνα 2 ορόφους. στον κάτω όροφο μένω εγώ στον πάνω έχει ακόμα ένα σπίτι.

απέναντι απο την τρύπα εξόδου έχει 3 εισόδου που αντιστοιχούν σε πλυντήριο (που δεν υπάρχει αυτή την στιγμή ), νιπτήρα και ντουζιέρα.

κάπου που να πρέπει να υπάρχει τάπα ?

sifoni.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνονοματε αυτο ακριβως σου εγραφαν τα παιδια πιο πανω, αυτη την τρυπα πρεπει να κλεισεις με μια ταπα.

Προφανως υπηρχε αλλα για καποιο λογο δεν ειναι εκει. Το οτι βλεπεις τα νερα απο πισω ειναι κακο.

Ουσιαστικα το σιφωνι ειναι κατασκευασμενο ετσι με το καθετο πλαστικο και το κενο απο κατω για να περναει το νερο και να φευγει αλλα και να κραταει λιγο νερο που θα παιζει το ρολο του φιλτρου οσμων.

Βαλε την ταπουλα και θα τελειωσουν ολα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τέλεια! αρα αυτή η τρύπα δεν είναι τρύπα εξόδου και πρέπει να ταπωθεί! σήμερα το πρωί έκανα μια δοκιμή συμπίεσα μια σακούλα και την βούλωσα προσωρινά άνοιξα το νερό να τρέχει και είδα ότι αντί το νερό να φεύγει αμέσως γέμιζε λίγο το σιφόνι και το νερό πήγαινε προς τις τρύπες εισόδου! έτσι σκέφτηκα ότι αυτή η τρύπα πρέπει αν μένει ανοιχτή.

αν λογικά κλείσει τότε δεν θα μπορεί να επιστρέφει αέρας μέσα απο το κύκλωμα και δεν θα βρομάει! για να δούμε!

thanks όλους σας!

Τροποποιήθηκε από τον pit_hal

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα σύντροχοι! έχω θέμα με το σιφόνι στο μπάνιο. στο σπιτι αυτό μετακόμισφα πριν 3 μήνες και όταν το είχα δεί πρώτη φορά δεν μύριζε. όπως μου λέει και μια φίλη μου που το ξέρει το σπίτι και στο παρελθόν δεν μύριζε.

άρα άρχισε να το κάνει απο τότε που μπήκα εγώ.

αρχικά καθάρισα με καυστική ποτάσα και το κεντρικό του μπάνιου και ενα που έχει μέσα στην ντουζιέρα, έβγαλε κάτι πρασινάδες βελτιώθηκε λίγο το θέμα αλλά γενικά το σπίτι μου μυρίζει παρόλο που αερίζω 2 φορές την μέρα!

Το σιφόνι έχει 3 εισόδους (μιά απο το πλυντήριο που δεν υπάρχει συνδεδεμένο πια και έχω βουλώσει με σακούλα την τρύπα του στον τοίχο, μια απο τον νιπτήρα, και μια απο την ντουζιέρα. καθώς και μια μικρότερη τρυπουλα που φεύγουν τα νερά.)

Το σπίτι δεν έχει βόθρο αλλά συνδέεται κανονικά στο αποχετευτικό σύστημα της πόλης. Ξεθυμάστρα δεν γνωρίζω αν υπάρχει.

Ψάχνω να βρώ αν έχει φύγει μια τάπα που λένε αλλά δεν ξέρω ποια είναι αυτή η ριμάδα η τάπα!(γιατί απο αυτήν διάβασα ότι επιστρέφουν αέρια απο το σύστημα που μυρίζουν.)

Είδα το βίντεο που βάζω παρακάτω και έκανα και εγώ την δοκιμή με τον αναπτήρα και η φλόγα όντως πάει προς τα μέσα όταν τραβάω καζανάκι άρα λογικά υπάρχει υποπίεση, τέσπα προσπαθώ να βρώ μια άκρη ώστε να μήν μυρίζει αφού δεν μύριζε και παλιότερα!

κάθε πρόταση δεκτή, αν και χωρίς αυτοψία λογικά είναι δύσκολο να βρεθεί άκρη!

http://img191.images...niosmes0003.mp4

η μικρη τρυπουλα ειναι η ταπα της κοφτρας κ καποιος την εβγαλε...απο κει εναι οι μυρωδιες ...στειλε πμ να μιλησουμε τηλ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η ταπα της κοφτρας λειπει, και αλλη φορα μην ριχνεις χημικα σε σωληνες (ποτασα κ.τ.λ.) ειδικα σε σωληνες pvc,

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μένω άνω πόλη εδώ τα σπίτια είναι ουσιαστικά σαν μονοκατοικίες με κάνα 2 ορόφους. στον κάτω όροφο μένω εγώ στον πάνω έχει ακόμα ένα σπίτι.

απέναντι απο την τρύπα εξόδου έχει 3 εισόδου που αντιστοιχούν σε πλυντήριο (που δεν υπάρχει αυτή την στιγμή ), νιπτήρα και ντουζιέρα.

κάπου που να πρέπει να υπάρχει τάπα ?

sifoni.jpg

απο αυτη την τρυπα στη φοτο βγαινουν οι οσμες πανε παρε ταπα πλαστικη 3/4 αρσενικη και βιδοσετην με το χερι τελοσ οι οσμες

την εβγαλαν οι προηγουμενοι μαλον επειδη δεν τραβουσε το σιφον

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις! αύριο πάω να πάρω τάπα και ελπίζω να τελειώνω με τις οσμές! θέλω να δώ μετά το πέρασμα τις τάπας αν θα συνεχιστεί η υποπίεση (λογικά θα πρέπει να σταματήσει!)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις! αύριο πάω να πάρω τάπα και ελπίζω να τελειώνω με τις οσμές! θέλω να δώ μετά το πέρασμα τις τάπας αν θα συνεχιστεί η υποπίεση (λογικά θα πρέπει να σταματήσει!)

υπαρχουν βαλβιδες της studor που συνδεονται στο δυκτιο και τερμα η υποπιεση. η ταπα του σιφωνιου σου δεν ειναι 3/4 , μετρησε τη πριν ψαξεις.

οτι πληροφορια θες στηλε πμ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

υπαρχουν βαλβιδες της studor που συνδεονται στο δυκτιο και τερμα η υποπιεση. η ταπα του σιφωνιου σου δεν ειναι 3/4 , μετρησε τη πριν ψαξεις.

οτι πληροφορια θες στηλε πμ.

λογικα ειναι πλαστικη ταπα κ το σιφωνι ειναι του πετσετακη..απο οτι βλεπω στη φωτο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λογικα ειναι πλαστικη ταπα κ το σιφωνι ειναι του πετσετακη..απο οτι βλεπω στη φωτο

καλα ρε φιλε εσυ απο την φωτο της κοφτρας καταλαβες οτι ειναι και του πετσετακη το πατοσιφωνο,θα μας τρελανεις τελειως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε περιπτωση που βουλωσει το πατοσιφωνο,βγαινει η ταπα αυτη κ μπαινει ατσαλινα κ ξεβουλωνει.πολυ πιθανο να μην βρεις την ταπα σκετη,παρε ενα κρασακι,πιεςτο στην υγεια μας κ βαλε το ΦΕΛΟ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φελλό έχω ήδη μπροστά μου και ετοιμάζομαι να τον προσαρμόσω γιατί δεν βγήκα ακόμα να πάω να πάρω! αλλά μου κάνει εντύπωση να μήν πουλάνε ξεχωριστά τόσος κόσμος τις χάνει τις τάπες του!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν πήρα έναν συνθετικό φελλό που είχα τον έκοψα στο μισό του μήκος και τον σκάλισα με ένα μαχαίρι ώστε να μπορεί να κουμπώσει στην τρύπα, έκανα μερικές δοκιμές για την σταθερότητα του, τον σκάλισα και άλλο και τον τοποθέτησα.

στην δοκιμή να τραβήξω καζανάκι με αναμμένο αναπτήρα πλέον δεν κάνει το χρρρρχρρχρχρρ το τέλος της καζανίας και η φλόγα παραμένει σταθερά προς τα έξω απο το σιφόνι πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει υποπίεση!

ας ελπίσω ότι αυτή ήταν και η πηγή της κακοσμίας καί ότι το πρόβλημα λύθηκε!

ευχαριστώ πολύ για το άμεσο ενδιαφέρον σας στο πρόβλημα μου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα