ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2006 H μανια μου για τελειοτητα μ ειχε κανει αρχικα να αγορασω το αναλογικο πιεσομετρο της Michelin (35?) για να βαζω τον σωστο αερα στα λαστιχα μου πριν απο μια βολτα που θα παω.Επειδη η πιεση στα ελαστικα ειναι πολυ σοβαρος παραγοντας για την προσφυση της μοτοσυκλετας στις διαφορες συνθηκες,κι επειδη πολλες φορες μ αρεσει να κινουμαι γρηγορα,εκρινα επιτακτικη την αγορα ενος σωστου πιεσομετρου. Το προβλημα ομως ηταν οτι το σπιτι μου ειναι μακρυα απο το πρωτο βενζιναδικο που μπορω να βρω ωστε να βαλω αερα (και ενιοτε κλειστο τις Κυριακες ή πολυ νωρις το πρωι που θα ξεκινησω για βολτα και θα επρεπε να ψαξω για αλλο ακομα πιο μακρυα) με συνεπεια τα λαστιχα να ανεβαζουν την πιεση τους μεχρι να παω εκει. Ετσι η μετρηση δεν θα ειναι σωστη που θα υπολογισω. Ισως ειναι υπερβολη αυτο που λεω.Δεν ειμαι αγωνιζομενος σε πιστα,αλλα παω μια απλη βολτα. Ειμαι ομως τελειομανης οπως ειπα.Και θελω να εχω την καλυτερη δυνατη προσφυση απο τα ελαστικα μου ακριβως για τον λογο οτι δεν τρεχω μεσα σε πιστα που διατρεχεις ελαχιστους κινδυνους στην πτωση,απο μια πτωση στον δρομο. Ετσι αγορασα μια ηλεκτρικη τρομπα με ψηφιακο πιεσομετρο (σε bar) της Michelin (60?) που ρευματοδοτειται απο την πριζα ενος αυτοκινητου (αναπτηρας),ή απο μιας μοτοσυκλετας οπως εχει το BMW. Eτσι βαζω την σωστη πιεση στα λαστιχα μου πριν ακομα κινηθει η μοτοσυκλετα.Το ψηφιακο πιεσομετρο της θελω να πιστευω πως ειναι ακριβες,αλλα τσεκαρω και με το αναλογικο μετα. Ετσι ελυσα το προβλημα που ειχα και ταυτοχρονα εχω μια τρομπα και για το αυτοκινητο. Την συνιστω ανεπιφυλακτα σε οσους εχουν τα ιδια κολληματα (κι οχι μονο) με μενα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2006 ...Μια απλη ηλεκτρικη τρομπα, με ψηφιακο πιεσομετρο ξεχωριστα. δεν κανουν την ιδια δουλεια, με λιγοτερα λεφτα? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2006 Ρε και με τρομπα ποδηλατου γινεται η δουλεια,αλλα ειπαμε να εχεις και μια ποιοτητα. Κι ειπα πως εγω το αναλογικο πιεσομετρο το ειχα ηδη αγορασει. Καποιος αλλος μπορει να παρει μονο την τρομπα της Michelin. Υπαρχουν και καποιες αλλες ηλεκτρικες τρομπες στην αγορα (φτηνες οπως λες) που ομως ειναι για 10 φουσκωματα.Μετα "κλανουν" Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2006 ..Το λεω, γιατι εχω μια "καλη" ηλεκτρικη τρομπα, 10 χρονια περιπου, αλλα επειδη,ΦΥΣΙΚΑ!, δεν εχω εμπιστοσυνη, στο μηχανικο της πιεσομετρο, πηρα ενα ψηφιακο, οποτε κανω τη δουλεια μου μια χαρα! (Ασε που, για το τσεκαρισμα της πιεσης, δεν χρειαζεται να βαλω σε λειτουργια την τρομπα! ..) Τελος παντων, κουβεντα να γινεται! :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gmeles 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2006 Το καλωδιο ειναι αρκετα μακρυ ωστε να φτανει και στους 2 τροχους? Το δικο μου εχει την πριζα κατω απο την σελα και στο πισω μερος. Και γω βαριεμαι να τρεχω σε βενζιναδικα, πιεσομετρο εχω και μαλιστα ακριβειας. Μονο τρομπα χρειαζομαι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2006 Ειναι τυλιγμενο απο κατω,οπως και το σωληνακι του αερα. Δεν θυμαμαι καλα αλλα νομιζω εχει τουλαχιστον 2 μετρα καλωδιο ισως και παραπανω.Αν σκεφτεις οτι ειναι και για αυτοκινητα που πρεπει να παρεις ρευμα απο τον αναπτηρα και να φτασεις εως τους πισω τροχους,φτανει.Δεν νομιζω το σκουτερ να ειναι ποιο μακρυ :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gmeles 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2006 2 μετρα, ισα-ισα που φτανει στο λιμο- σκουτερ μου Ευχαριστω!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.570 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2006 Υπαρχει καμια αλλη τετοια συσκευη χαμηλοτερου κοστους και design? με ενδιαφερει... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2006 Υπαρχει καμια αλλη τετοια συσκευη χαμηλοτερου κοστους και design? με ενδιαφερει... Υπαρχει...ετσι Γιαννη;... :) :) :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Batman 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27 , 2006 μπα δεν εισαι τελειομανής, απλα ακριβά αγοράζεις. αν εισαι τελειομανης παίρνεις μια μπουκάλα αζωτο και κάνεις την δουλεία σου άψογα ισως και με λιγότερα χρήματα. αλλα αν εχεις δώσει τοοοσα λεφτά για το εργαλείο τι θα σκεφτεις μετα τα 60 ? ?? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27 , 2006 Eιμαι τελειομανης (ασχετως με την τρομπα) Οσο για το αζωτο που λες,...ειμαι κατα. Μπορεις να διαβασεις εδω γιατι Αζωτο vs αερας Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27 , 2006 Eιμαι τελειομανης (ασχετως με την τρομπα) Ειπα κι εγω...Τελειομανης με τις τρομπες... :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2006 Πόσο "δυνατη' πρεπει να ειναι μια καλη τρομπα ελαστικων για να κανει δουλεια;Εννοω να μην τη βαζεις σε λειτουργια και δεν κανει ουτε για να σβησει κερι;... Ειναι ικανες να φουσκωσουν ενα ελαστικο απο 2 πχ Psi στα 30;...Ή μηπως ειναι μονο για ωρα αναγκης μεχρι να βρεις ενα βενζιναδικο;... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2006 Μα εννοειται πως οι τρομπες ειναι για να φουσκωνουν και απο το 0 στα ...οσα psi. Τωρα οι φτηνιαρες μπορει και να καουν τοση ωρα που θα δουλευουν μεχρι να φτασουν την πιεση στα επιθυμητα psi. Εχετε δει καποιες που γραφουν 250PSI με τεραστια γραμματα και εχουν το σχημα επαγκελματικου αεροσυμπιεστη? Ε μια τετοια εμενα δεν μου εβγαλε πανω απο 10 φουσκωματα και ποτε δεν καταφερνε να φουσκωσει σωστα το αυτοκινητο που παιρνει 32 PSI.Ποσο μαλλον το GS που θελει 36 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
argiris77 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2006 H μανια μου για τελειοτητα μ ειχε κανει αρχικα να αγορασω το αναλογικο πιεσομετρο της Michelin (35?) για να βαζω τον σωστο αερα στα λαστιχα μου πριν απο μια βολτα που θα παω.Επειδη η πιεση στα ελαστικα ειναι πολυ σοβαρος παραγοντας για την προσφυση της μοτοσυκλετας στις διαφορες συνθηκες,κι επειδη πολλες φορες μ αρεσει να κινουμαι γρηγορα,εκρινα επιτακτικη την αγορα ενος σωστου πιεσομετρου. Το προβλημα ομως ηταν οτι το σπιτι μου ειναι μακρυα απο το πρωτο βενζιναδικο που μπορω να βρω ωστε να βαλω αερα (και ενιοτε κλειστο τις Κυριακες ή πολυ νωρις το πρωι που θα ξεκινησω για βολτα και θα επρεπε να ψαξω για αλλο ακομα πιο μακρυα) με συνεπεια τα λαστιχα να ανεβαζουν την πιεση τους μεχρι να παω εκει. Ετσι η μετρηση δεν θα ειναι σωστη που θα υπολογισω. Ισως ειναι υπερβολη αυτο που λεω.Δεν ειμαι αγωνιζομενος σε πιστα,αλλα παω μια απλη βολτα. Ειμαι ομως τελειομανης οπως ειπα.Και θελω να εχω την καλυτερη δυνατη προσφυση απο τα ελαστικα μου ακριβως για τον λογο οτι δεν τρεχω μεσα σε πιστα που διατρεχεις ελαχιστους κινδυνους στην πτωση,απο μια πτωση στον δρομο. Ετσι αγορασα μια ηλεκτρικη τρομπα με ψηφιακο πιεσομετρο (σε bar) της Michelin (60?) που ρευματοδοτειται απο την πριζα ενος αυτοκινητου (αναπτηρας),ή απο μιας μοτοσυκλετας οπως εχει το BMW. Eτσι βαζω την σωστη πιεση στα λαστιχα μου πριν ακομα κινηθει η μοτοσυκλετα.Το ψηφιακο πιεσομετρο της θελω να πιστευω πως ειναι ακριβες,αλλα τσεκαρω και με το αναλογικο μετα. Ετσι ελυσα το προβλημα που ειχα και ταυτοχρονα εχω μια τρομπα και για το αυτοκινητο. Την συνιστω ανεπιφυλακτα σε οσους εχουν τα ιδια κολληματα (κι οχι μονο) με μενα. Καλημέρα.Kαινούργιος στο Forum και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής..έχω και εγώ την ίδια συσκευή με τον φίλο alx για το αυτοκίνητο αλλα και για την πάπια που διαθέτω.Είναι αναγκαίο κατα το φούσκωμα να δουλεύει το αυτοκίνητο στο ρελαντι για να μην πέσει η μπαταρία ή αρκεί μόνο στο on?Υπάρχει τροφοδοτικό 12V με βύσμα για την υποδοχή του αντάπτορα την συσκευής ώστε να λειτουργεί και με πρίζα σπιτιού? Ευχαριστώ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2006 Τωρα πια ολα υπαρχουν.Πηγαινε και ρωτησε σε ενα μεγαλο μαγαζι με ηλεκτρονικα ή με ηλεκτρολογικα και θα βρεις σιγουρα. Παντως δεν νομιζω να παθει τιποτα η μπαταρια σου για ενα φουσκωμα ελαστικων! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Batman 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2006 Eιμαι τελειομανης (ασχετως με την τρομπα) Οσο για το αζωτο που λες,...ειμαι κατα. Μπορεις να διαβασεις εδω γιατι Αζωτο vs αερας φιλε μου δεν βγαινει κατι σχετικο σε αυτο το λινκ. μια μηχαναρα βγαινει μονο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2006 Για δοκιμασε εδω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Batman 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2006 ναι εχεις δίκιο για τα 5 ? δεν ήξερα οτι πληρώνεις μια και εγω το εχω τζάπα... πάντως με λίγο περισσότερο αέρα πχ. 37 psi αρχικό, δεν βλέπω αλλο λόγο εκτος του οικονομικου να μην βάλεις αζωτο. κατι εχω ακούσει οτι αν δεν εχεις ατμοσφαιρικό αερα στα ελαστικά σου γλυτώνεις οξυδώσεις, ισχυεί? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2009 Παίδες, όταν φτάνουμε στο θέμα "σωστές πιέσεις", σας έχω όλους...........χαλλλλλλαρά. Είδική τσάντα μεταφοράς που περιέχει: Μεταλλικό, εμβολοφόρο αεροσυμπιεστή βαρέως τύπου (προσέξτε τις ψύκτρες), με 2 μέτρα καλώδια με κροκοδειλάκια, 2 μέτρα εύκαμπτο σπιράλ με ταχυσύνδεσμο και πιεσόμετρο, αντάπτορες, βαλβίδες, βελόνες κλπ. Επιπρόσθετα, μικρό αναλογικό πιεσόμετρο ακριβείας της shrader (Michelin) που το έχω πάντα στη μπαγαζιέρα, και μεγάλο, αναλογικό πιεσόμετρο υπερακριβείας (για να ελέγχω την ακρίβεια του μικρού). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KARAFLODAIMON 96 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2009 Παίδες, όταν φτάνουμε στο θέμα "σωστές πιέσεις", σας έχω όλους...........χαλλλλλλαρά. Είδική τσάντα μεταφοράς που περιέχει: Μεταλλικό, εμβολοφόρο αεροσυμπιεστή βαρέως τύπου (προσέξτε τις ψύκτρες), με 2 μέτρα καλώδια με κροκοδειλάκια, 2 μέτρα εύκαμπτο σπιράλ με ταχυσύνδεσμο και πιεσόμετρο, αντάπτορες, βαλβίδες, βελόνες κλπ. Επιπρόσθετα, μικρό αναλογικό πιεσόμετρο ακριβείας της shrader (Michelin) που το έχω πάντα στη μπαγαζιέρα, και μεγάλο, αναλογικό πιεσόμετρο υπερακριβείας (για να ελέγχω την ακρίβεια του μικρού). Μαχίμι μου εσύ!!! :lol: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2009 Παναγη ποσο πηγε για αυτα τα ματζαφλαρια το φραγκο ? Βασικα η τρομπα δεν με ενδιαφερει, για πιεσομετρο θα κοιταξω, απλα ειμαι αναμεσα σε ψηφιακα/αναλογικο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2009 Παναγη ποσο πηγε για αυτα τα ματζαφλαρια το φραγκο ? Βασικα η τρομπα δεν με ενδιαφερει, για πιεσομετρο θα κοιταξω, απλα ειμαι αναμεσα σε ψηφιακα/αναλογικο Τα πιεσόμετρα μου έμειναν κούτρα απο τότε που δούλευα στη Μισελέν. Το πιό πρακτικό είναι το μικρό αναλογικό (αυτό στο μπλέ κουτάκι), το έχεις πάντα μαζί σου. Τα ψηφιακά έχουν το κακό συνήθειο να μένουν απο μπαταρία τη στιγμή ακριβώς που τα χρειάζεσαι, άσε που είναι πολύ πιό ευαίσθητα σε πτώσεις, κραδασμούς κλπ. Γενικός εισαγωγέας στα αναλώσιμα της ΜΙΣΕΛΕΝ, (πιεσόμετρα, αμπούλες με κιτ επισκευής κλπ), είναι ο Καλόσακας Μπάμπης, 210 8230796, παλιά ήταν κάπου τριγύρω απο την Μάρνης, τώρα δεν ξέρω που πήγε. Εκεί θα τα βρείς φτηνότερα απο οπουδήποτε αλλού. .......................αλλά πέφτει λίγο μακρυά απο το Σαουθάμπτον............... :D Τώρα το πρόσεξα.......... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Seirios 66 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2009 (τροποποιήθηκε) Σκεφτομαι να πάρω και 'γω για το ποδήλατο γιατί έχω δει κάποιες διαφορές στις επιδόσεις του τώρα τελευταία :P Μεγιές!!!! Τροποποιήθηκε Μάρτιος 11 , 2009 από τον Seirios Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες