Jump to content
dysprinter

C.D.I κεφαλή vs κεφαλή astrea (HELP)

Recommended Posts

Καλησπέρα έχω ένα daytona sprinter 72κυβικά και θέλω να το κάνω 51mm..Θα αλλάξω κυλινδροπίστονα,κεφαλή καρμπυρατέρ...και τώρα είναι η απορία μου...Τι κεφαλή να βάλω? cdi ή astrea? Και ποιες είναι οι διαφορές τους? Και γενικά ποιες είναι οι διαφορές μιας κοινής κεφαλής με την cdi?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

η CDI θελει πολλα χιλιοστα απο οσο ξερω εχει πολυ μεγαλες βαλβιδες, οποτε βαλε μια αστρισια και εισαι κομπλε, και εγω αστρεα εχω στα 51 με διαδρομη, το μηχανακι πυροβολαει :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η CDI θελει πολλα χιλιοστα απο οσο ξερω εχει πολυ μεγαλες βαλβιδες, οποτε βαλε μια αστρισια και εισαι κομπλε, και εγω αστρεα εχω στα 51 με διαδρομη, το μηχανακι πυροβολαει :D

Θα πηγαίνει καλά λες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν το μηχανάκι σου αποφασίσεις να το κρατήσεις 51, τότε με astrea κάνεις την δουλειά σου άνετα, τώρα όμως να σε δελεάσω εγώ :_innocent:. Γιατί δεν το κάνεις 53 54 με ένα καλό πιστόνι, και έναν καλό στρόφαλο και να βάλεις και μια cdi, επάνω και σε γενικά πλαίσια να σε ικανοποιεί, να μην καίει -οκ, παπί είναι είπαμε :devil: - και πολλά, και γενικά να έχει λίγο νεύρο. Αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο μου λες, αλλιώς το αφήνεις 51 με μια καλή astrea, με εκεντροφόρο, αν έχει κάποιον καλό ο μάστορας σου οκ, αλλιώς καλός είναι και ο Bull ο κόκκινος -τουλάχιστον για έτσι όπως θα είναι δεμένο το παπάκι- και στρόφαλο? θα αφήσεις τον ίδιο ή σκέφτεσαι να τον αλλάξεις και αυτόν?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν το μηχανάκι σου αποφασίσεις να το κρατήσεις 51, τότε με astrea κάνεις την δουλειά σου άνετα, τώρα όμως να σε δελεάσω εγώ :_innocent:. Γιατί δεν το κάνεις 53 54 με ένα καλό πιστόνι, και έναν καλό στρόφαλο και να βάλεις και μια cdi, επάνω και σε γενικά πλαίσια να σε ικανοποιεί, να μην καίει -οκ, παπί είναι είπαμε :devil: - και πολλά, και γενικά να έχει λίγο νεύρο. Αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο μου λες, αλλιώς το αφήνεις 51 με μια καλή astrea, με εκεντροφόρο, αν έχει κάποιον καλό ο μάστορας σου οκ, αλλιώς καλός είναι και ο Bull ο κόκκινος -τουλάχιστον για έτσι όπως θα είναι δεμένο το παπάκι- και στρόφαλο? θα αφήσεις τον ίδιο ή σκέφτεσαι να τον αλλάξεις και αυτόν?

Προτιμώ σίγουρα 53,54...αλλά δεν θέλει άνοιγμα το μοτέρ για τόσο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι θέλει, αλλά αλλά ούτως η άλλος αν το μοτέρ το ανοίξεις για να βάλεις στρόφαλους, καμπάνες και άλλα, γιατί να μην στο ανοίξει και κάρτερ? Δεν είναι τίποτα δηλαδή με λίγα λόγια, όμως αν δεν θες να ανοίξει και το μοτέρ σου πρέπει να βγαίνουνε και κάποια σετ κυλινδροπίστονα, 53 αν δεν κάνω λάθος που κουμπώνουνε και χωρίς να είναι ανοιγμένα τα κάρτερ, Δεν θυμάμαι μάρκα, δεν θυμάμαι ούτε που τα είχα δει αλλά πιστεύω πώς υπάρχουνε ψάξτο λίγο, ότι δει ποτε άλλη πληροφορία χρειαστείς, μας λες. B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι θέλει, αλλά αλλά ούτως η άλλος αν το μοτέρ το ανοίξεις για να βάλεις στρόφαλους, καμπάνες και άλλα, γιατί να μην στο ανοίξει και κάρτερ? Δεν είναι τίποτα δηλαδή με λίγα λόγια, όμως αν δεν θες να ανοίξει και το μοτέρ σου πρέπει να βγαίνουνε και κάποια σετ κυλινδροπίστονα, 53 αν δεν κάνω λάθος που κουμπώνουνε και χωρίς να είναι ανοιγμένα τα κάρτερ, Δεν θυμάμαι μάρκα, δεν θυμάμαι ούτε που τα είχα δει αλλά πιστεύω πώς υπάρχουνε ψάξτο λίγο, ότι δει ποτε άλλη πληροφορία χρειαστείς, μας λες. B)

Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιερώνεις...

Μπορείς μήπως να μου εξηγήσεις πως αλλάζω μόνος κυλινδροπίστονα κεφαλή και καρμπυρατέρ? αν το κάνω αυτό θα γλυτώσω τουλάχιστον 70 ευρώ ώστε να βάλω και τα άλλα που μου λες... :')

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλυτερα να μην πειραζες το δικο σου μοτερ δεν θα ειναι πολυ αξιοπιστη βελτιωση ιδικα σε σημειο που τα καρτερ θα χρειαστουν ανοιγμα καλυτερα να παρεις κανα μοτερακι απο κανα στρογκυλο απο κανα glxακι και να το κανεις 54 με μια cdi και πομπε πιστονι για να σηκωσεις συμπιεση εναν πιο αγριο εκκεντροφορο ενα καλο καρμπιρατερακι και θα εχεις ακρετα ικανοποιητικο αποτελεσμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα του φύγουνε πιο πολλά λεφτά όμως έτσι. :mellow: τέλος πάντων, θα τα αλλάξεις μόνος σου τα πράγματα, γνωρίζεις πως? ή είναι η πρώτη φορά που ασχολείσαι, το λέω αυτό διότι αλλιώς, καλύτερα να τα δώσεις αυτά τα λεφτά σε κάποιον που θα ξέρεις πως θα δουλεύει το μηχανάκι σου σωστά παρά τώρα για ένα 70αρι να σου βγει γάμησετα, γιατί γίνονται και αυτά. Αν θες πάντως να σου πω δεν είναι τίποτα :hunter:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα του φύγουνε πιο πολλά λεφτά όμως έτσι. :mellow: τέλος πάντων, θα τα αλλάξεις μόνος σου τα πράγματα, γνωρίζεις πως? ή είναι η πρώτη φορά που ασχολείσαι, το λέω αυτό διότι αλλιώς, καλύτερα να τα δώσεις αυτά τα λεφτά σε κάποιον που θα ξέρεις πως θα δουλεύει το μηχανάκι σου σωστά παρά τώρα για ένα 70αρι να σου βγει γάμησετα, γιατί γίνονται και αυτά. Αν θες πάντως να σου πω δεν είναι τίποτα :hunter:

Ναι η πρώτη φορά είναι δεν το έχω ξανακάνει :/ Αν δεν βαριέσαι αδερφέ πες μου.. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μια astrisia θα ήταν ότι πρέπει .. επίσης μπορείς να βάλεις και 72αρα κεφαλή από C..

Τροποποιήθηκε από τον MrAgis71

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι η πρώτη φορά είναι δεν το έχω ξανακάνει :/ Αν δεν βαριέσαι αδερφέ πες μου.. :)

Χμ, λοιπόν τότε ξεκινάω: (θα φύγει σεντόνι πάντως)

- Κεφαλή: Ξεβιδώνεις τις 4 πρώτες βίδες που βγαίνουν μπροστά, μετά από τα δεξιά της κεφαλής -όχι από το σημείο που γράφει την μάρκα πχ. CDI- έχει 3 βίδες ξεβίδωσε τες και αυτές και ΠΡΟΣΟΧΗ να μην χάσεις καμία ε. Αφού θα έχεις ξεβιδώσει τις βίδες λογικά θα έχει φύγει και το καπάκι του εκκεντροφόρου, μέσα έχει μια αλυσίδα, την βγάζεις προσεκτικά χαλαρώνοντας τις βίδες που τις κρατάνε.Ανάμεσα στην κεφαλή και στον κύλινδρο είναι μια φλάτζα, λογικά αν το μηχανάκι δεν έχει ανοιχτεί ξανά θα γαμηθείς για να την βγάλεις, δοκίμασε με ένα υλικό που πουλάνε στα συνεργεία που αφαιρεί το κράμα της φλάτζας, και προσπάθησε μετά με ένα ισιοκατσάβιδο να την αφαιρέσεις αλλά προσεκτικά μην κάνεις ζημιά στην κεφαλή. Αν δεν κατάλαβες από αυτά όπως το γράφω γιατί κακά τα ψέμματα, αλλιώς η θεωρία και αλλιώς η πράξη, παρακολούθησε και αυτό το video, αν θα σε βοηθήσει αφορά γενικά το δέσιμο ενός μοτέρ:

- Κύλινδρος: Όταν αφαιρέσεις την κεφαλή, θα δεις τον κύλινδρο με τις ψύκτρες του, μέσα του είναι ένα πιστόνι το οποίο πηγαίνει σετ και με την ασφάλεια του, αφαιρείς τον κύλινδρο με την φλάτζα του περαιτέρω βίδες που θα δεις αφαίρεσε της, αλλά προσπάθησε να τις βάλεις σε σημεία ώστε να μην χαθούν, μετά βγάλε τον κύλινδρο και

- Πιστόνι: τώρα βγάζεις την ασφάλεια από το πιστόνι και προσπαθείς να το αφαιρέσεις από τον στρόφαλο, -στα γράφω συνοπτικά γιατί μπορείς να το καταλάβεις όταν θα το χεις λυμένο μπροστά σου- τώρα αν καταφέρεις να τα κάνεις όλα αυτά έχεις λύσει το μισό μοτέρ.

Ο στρόφαλος, είναι τώρα κομματάκι δύσκολο έχω ασχοληθεί να λύσω με φίλους μου, μόνο οπότε αν θέλεις να σου πω πες μου απλά μην σου πω καμιά μαλακία γι αυτό. Ότι ήξερα σου το είπα.

Κοίτα και αυτά τα video αν θα σε βοηθήσει κάποιο από αυτά.:

Ότι άλλο χρειαστείς, εδώ είμαστε :katana:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χμ, λοιπόν τότε ξεκινάω: (θα φύγει σεντόνι πάντως)

- Κεφαλή: Ξεβιδώνεις τις 4 πρώτες βίδες που βγαίνουν μπροστά, μετά από τα δεξιά της κεφαλής -όχι από το σημείο που γράφει την μάρκα πχ. CDI- έχει 3 βίδες ξεβίδωσε τες και αυτές και ΠΡΟΣΟΧΗ να μην χάσεις καμία ε. Αφού θα έχεις ξεβιδώσει τις βίδες λογικά θα έχει φύγει και το καπάκι του εκκεντροφόρου, μέσα έχει μια αλυσίδα, την βγάζεις προσεκτικά χαλαρώνοντας τις βίδες που τις κρατάνε.Ανάμεσα στην κεφαλή και στον κύλινδρο είναι μια φλάτζα, λογικά αν το μηχανάκι δεν έχει ανοιχτεί ξανά θα γαμηθείς για να την βγάλεις, δοκίμασε με ένα υλικό που πουλάνε στα συνεργεία που αφαιρεί το κράμα της φλάτζας, και προσπάθησε μετά με ένα ισιοκατσάβιδο να την αφαιρέσεις αλλά προσεκτικά μην κάνεις ζημιά στην κεφαλή. Αν δεν κατάλαβες από αυτά όπως το γράφω γιατί κακά τα ψέμματα, αλλιώς η θεωρία και αλλιώς η πράξη, παρακολούθησε και αυτό το video, αν θα σε βοηθήσει αφορά γενικά το δέσιμο ενός μοτέρ:

- Κύλινδρος: Όταν αφαιρέσεις την κεφαλή, θα δεις τον κύλινδρο με τις ψύκτρες του, μέσα του είναι ένα πιστόνι το οποίο πηγαίνει σετ και με την ασφάλεια του, αφαιρείς τον κύλινδρο με την φλάτζα του περαιτέρω βίδες που θα δεις αφαίρεσε της, αλλά προσπάθησε να τις βάλεις σε σημεία ώστε να μην χαθούν, μετά βγάλε τον κύλινδρο και

- Πιστόνι: τώρα βγάζεις την ασφάλεια από το πιστόνι και προσπαθείς να το αφαιρέσεις από τον στρόφαλο, -στα γράφω συνοπτικά γιατί μπορείς να το καταλάβεις όταν θα το χεις λυμένο μπροστά σου- τώρα αν καταφέρεις να τα κάνεις όλα αυτά έχεις λύσει το μισό μοτέρ.

Ο στρόφαλος, είναι τώρα κομματάκι δύσκολο έχω ασχοληθεί να λύσω με φίλους μου, μόνο οπότε αν θέλεις να σου πω πες μου απλά μην σου πω καμιά μαλακία γι αυτό. Ότι ήξερα σου το είπα.

Κοίτα και αυτά τα video αν θα σε βοηθήσει κάποιο από αυτά.:

Ότι άλλο χρειαστείς, εδώ είμαστε :katana:

1000 ευχαριστώ αδερφέ να είσαι καλά,ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου με βοήθησες πολύ... :') να 'σαι καλά ευχαριστώ και πάλι :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια μπορει σας παρακαλω καποιος να πει αν βαλω κεφαλη cdi σε μοτερ daytona dv 100 θα μ βγαλει προβληματα??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια μπορει σας παρακαλω καποιος να πει αν βαλω κεφαλη cdi σε μοτερ daytona dv 100 θα μ βγαλει προβληματα??

όχι φίλε μου δεν θα βγάλει πρόβλημα..ίσα ίσα θα πηγαίνει καλήτερα...;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η CDI κεφαλή μπαίνει σε glx 90 άρι μαμά (47mm);

Η δικιά του έκαψε την έδρα της εξαγωγής και φαίνεται ταλαιπωρημένη

Τώρα, για να κάνω τη δουλειά μου, έχω βάλει μία απο 50 άρι dayang (χρειάστηκαν διπλές φλάντζες).... :blink: με το καρμπιρατέρ του 90 αριού στο μισό γκάζι μπερδεύει :shock:

Η άλλη λύση είναι κάτι γεμάτες lifan

Το παπάκι είναι για κυριλέ καθημερινή χρήση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η cdi εχει μεγαλο χωρο καυσεως,μεγαλες βαλβιδες κτλ γι αυτο και ειναι για μηχανακια που ειναι καποια ορισμενα χιλιοστα και πανω...(και θαρρω θελει και μπομπε πιστονι δεν ειμαι ομως σιγουρος 100%)τωρα το ακριβη νουμερο σε χιλιοστα ισως να διαφερει απο παπακι σε παπακι αλλα θα ελεγα ως ενα γενικο μπουσουλα πανω απο 52 χιλιοστα...η κεφαλη του αστρα που σου προτεινει ο φιλος απο πανω πιστευω οτι θα σου ρθει κουτι.

Τροποποιήθηκε από τον vagoskonti

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η cdi μπενει σε μηχανακια απο 54 και πανω.δουλευη με πολλα πιστονια οχι μονο πομπε.Αν θες να φτιαξης καλο το μηχανακι καντο 54 με cdi...Οτανπειραζης το μοτερ χανετε η αξιοπιστια του ετσι κιαλιος τι το κανεις 51 τι 54 δεν εχει σημασια (ως ενα ορι)το 54 ειναι το καλυτερο απ την στιγμη που θα ανοιξης μοτερ.αν θες καντο 4 με καποιες αλλες βελτιωσης και θα εισαι κομπλε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια ξεθαυβω το θεμα και κανω εδω την δικη μου ερωτηση ... το παλικαρι που μου ανεβαζει το μηχανακι στα 54 mm μου λεει σαν τρελος να ξην βαλει cdi αλλα καλυτερα μια κινεζικη απομημιση astrea γτ η cdi δεν θα δουλευει καλα.ποση ειναι η διαφορα στα mm των βαλβιδων ,γνωριζει καποιος? κατα την γνωμη σας τι να κανω? να του cdi και τελος ? τι διαφορα εχουν αυτες οι δυο στην λειτουργεια τους πανω στα ιδια χιλιοστα παντα ,στα 54 ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια ξεθαυβω το θεμα και κανω εδω την δικη μου ερωτηση ... το παλικαρι που μου ανεβαζει το μηχανακι στα 54 mm μου λεει σαν τρελος να ξην βαλει cdi αλλα καλυτερα μια κινεζικη απομημιση astrea γτ η cdi δεν θα δουλευει καλα.ποση ειναι η διαφορα στα mm των βαλβιδων ,γνωριζει καποιος? κατα την γνωμη σας τι να κανω? να του cdi και τελος ? τι διαφορα εχουν αυτες οι δυο στην λειτουργεια τους πανω στα ιδια χιλιοστα παντα ,στα 54 ?

Σε αυτα τα χιλιοστα η CDI δουλευει τελεια.Χρειαζεσαι οπωσδηποτε πομπε πιστονι ,εκκεντροφορο f200 (ή παρομοιο αλλης μαρκας) και ενα τετραγωνο carmp,απο μερια μοτερ για να βγαλει το μοτερ την δυναμη του.Και μια ηλεκτρονικη καλη δεν θα εκανε και κακο :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eγω που το εχω βελτιωση σημαντικα το μηχανακι μου με cdi τερμα φτιαγμενη πηγαινει καλα. Σωστο μαστορα πανω απο ολα και σωστο μηχανουργειο.

Τροποποιήθηκε από τον klaipelas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eγω που το εχω βελτιωση σημαντικα το μηχανακι μου με cdi τερμα φτιαγμενη πηγαινει καλα. Σωστο μαστορα πανω απο ολα και σωστο μηχανουργειο.

Συμφωνω απολυτα.Εχω δοκιμασει ολα τα χιλιοστα (51-60) σε μοτερ astrea με cdi και με σωστη δουλεια το μηχανακι δουλευε παντα χωρις προβληματα,μπερδεματα ,κ.λ.π..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aν ανεβασω φωτο με τη δουλεια της κεφαλης θα καταλαβετε για τη μαστορα μιλαμε. Ο χωρος καυσης ειναι ιδιος με της takegawa και τωρα βαζω και συμπλεκτη στο χερι. Το καρμπυρατερ γυρισε πισω και πραγαματικα το μηχανακι δουλευει αριστα με aasa στροφαλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα