Jump to content
nasos13

Βαψιμο κρανους

Recommended Posts

Παιδες καλυσπερα...θελω να βαψω το κρανος μου και θελω πανω να κανω κατι δικα μου σχεδια θελω να μου πειτε αν ξερετε βεβαια τι χρειαζεται για να το κανω αυτο...τα υλικα και τι σπρευ....

ευχαριστω προκαταβολικα.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

καλησπερα φιλε! παντα ασχολουμε με διαφορες κατασκευες ετσι να περναει κ η ωρα! εχθες μολις μ ηρθε κ εμενα η ιδεα να βαψω το κρανακι μ και το ελυσα ολο κιολας με την μια και χωρις δευτερη σκεψη,,,

Ακουσε με λοιπον τι σκευτομαι να κανω να παρεις κ ιδεες και αν θελεις να προσθεσεις κ κατι....

Λοιπον...

-Τριψημο καλο ωστε να φυγει το βερνικη και τυχον χτυπηματακια προσεκτικα χωρις χαρακιες....

-Περασμα με ασταρι σε σπρει 2-3 χερια προσεκτικα...

-τριψημο ελαφρια με 1000αρι γυαλοχαρτο το ασταρι...

-Λευκο χρωμα σε σπρει... Προσεκτικα στην αρχη απο μακρια μακρια το πρωτο χερι και ξεκουραση 2-3 ωρες...

Περασμα αλλα 2-3 χερια μεχρι να φτασω στο τελικο αποτελεσμα της αρεσκιας μ.... (Εγω ριχνω στο τελευταιο χερι μπολικο χρωμα προσεκτικα μεχρι λιγο πριν να σουρωσει και το στεγνωνω γρηγορα με πιστολακι για να κρατησει την γυαλαδα του)

-ετοιμο λοιπον λευκο... θελω τωρα να κανω ενα σχεδιο....

Θα απευθηνθω σε εναν φιλο π κανει σχεδια στο χαρτι σαν αυτα που βαφουν με σπρει στους δρομους?

-μολις ειναι ετοιμο το σχεδιο θα το εφαρμοσω προσεκτικα πανω στο κρανος και θα το βαψω με μαυρο σπρει (Προσεκτικα μονο μην σουρωσει η μην περασει χρωμα κατω απο το χαρτι)

-Οταν θα εχω τελειωσει με το σχεδιο θα παρω ενα καλο βερνικι σε σπρει παλι και θα το περασω! (το βερνικι θελει πολυ προσοχη σουρωνει ευκολα)

Και κατι τελευταιο... Στο βερνικι μην λυπηθεις τα λευτα! Παρε καλο και ακριβω γτ τα ποιο πολλα ειναι μαπα τα φθηνα και σπανε-ξεθοριαζουν ευκολα!!!

Ελπιζω να βοηθησα! :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2χρονος, δεν ξέρω κατά πόσο "το χεις" με το σχέδιο για να κάνεις αυτό που θα σου δώσει ο φίλος σου πάνω στο κράνος αλλά μπορείς να κάνεις το εξής:

1)Κολλάς το χαρτί πάνω σε μια επιφάνεια που να μη διαλύεται αν ρίξεις πάνω σπρέι(όπως διαλύεται το χαρτί δηλαδή).. για παράδειγμα ένα σκληρό χαρτόνι ή ένα εξώφυλλο απο ντοσιέ (φροντίζεις αυτο που θα πάρεις να λυγίζει για να μπορέσει να "αγκαλιάσει" το κράνος)

2) Παίρνεις ένα κοπίδι και κόβεις περιμετρικά το σχέδιο

3)Το τοποθετείς πάνω στο σημείο του κράνους που θες να κάνεις το σχέδιο

4)Ρίχνεις απο πάνω το σπρέι και μετά κάνεις τυχόν διορθώσεις πιο κοντά και προσεκτικά αφου θα έχεις ήδη το κύριο σχέδιο μπροστά σου

Δεν έχω καμία απολύτως ιδέα για το τι χρειάζεται να κάνεις για να βαφεί σωστά ένα κράνος, οπότε πάρε τις παραπάνω οδηγίες σαν ιδέα περισσότερο και χρησιμοποίησε τις γνώσεις σου για καλύτερα αποτελέσματα :bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απ' όσο γνωρίζω καλό είναι να μην βάφονται τα κράνη και γενικά να αποφεύγουμε την χρήση χρωμάτων, διαλυτών, βερνικιών αλλά και αυτοκόλλητων. Ισως να κάνω και λάθος, γνώμη μου πάντα αλλά καλύτερα να ρωτήσετε κάποιον που γνωρίζει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφου τα περισσοτερα κρανη εχουν αυτοκολλητα πανω τους, εστω και μικρα, στο πισω μερος (πιστοποιησεις κτλ).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2χρονος, δεν ξέρω κατά πόσο "το χεις" με το σχέδιο για να κάνεις αυτό που θα σου δώσει ο φίλος σου πάνω στο κράνος αλλά μπορείς να κάνεις το εξής:

1)Κολλάς το χαρτί πάνω σε μια επιφάνεια που να μη διαλύεται αν ρίξεις πάνω σπρέι(όπως διαλύεται το χαρτί δηλαδή).. για παράδειγμα ένα σκληρό χαρτόνι ή ένα εξώφυλλο απο ντοσιέ (φροντίζεις αυτο που θα πάρεις να λυγίζει για να μπορέσει να "αγκαλιάσει" το κράνος)

2) Παίρνεις ένα κοπίδι και κόβεις περιμετρικά το σχέδιο

3)Το τοποθετείς πάνω στο σημείο του κράνους που θες να κάνεις το σχέδιο

4)Ρίχνεις απο πάνω το σπρέι και μετά κάνεις τυχόν διορθώσεις πιο κοντά και προσεκτικά αφου θα έχεις ήδη το κύριο σχέδιο μπροστά σου

Δεν έχω καμία απολύτως ιδέα για το τι χρειάζεται να κάνεις για να βαφεί σωστά ένα κράνος, οπότε πάρε τις παραπάνω οδηγίες σαν ιδέα περισσότερο και χρησιμοποίησε τις γνώσεις σου για καλύτερα αποτελέσματα :bye:

οταν θα ξεκηνισω να το φτιαξω το κρανος θα ανεβασω εδω βημα βημα φωτογραφιες! Εχω πλανο! Κοιτα να δεις με το βαψιμο γενικοτερα το εχω δν ειναι κατι... και για το σχεδιο το εχω σκευτει πολυ καλα! Δν θα γινει λα9ος πιστευω! :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω ακουσει για ενα "σπρει στοκου" καπως ετσι νομιζω που το βαζεις αφου το τριψεις με γυαλοχαρτο για να μην επηρεασει η βαφη το υλικο του κρανους. Ισχυει κατι τετοιο?? Γιατι ενδιαφερομαι να το βαψω αλλα θελω να ειμαι σιγουρος για να μην του προκαλεσω ζημια

θενκς

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολυ ωραίο θρέντ αυτό, το να μπορείς να αποτυπώσεις τα δικά σου σχέδια πάνω στο κράνος σου κανοντας το μοναδικό είναι γ@μάτο, αλλα γιαλοχαρτάροντας το κράνος του κάνεις ζημιά. Είμαι γραφίστας και μου έχουν ζητήσει πολλές φορές φίλοι και πελάτες κατα παραγγελία γραφίκα στα κρανοί τους, στην αρχή το εκανά αλλα τώρα αποφεύγω αυτή τη μέθοδο. Θα επισυνάψω παραδείγματα, βιντεάκια και εναλακτικές μεθόδους λιαν συντόμος. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραιος. περιμενουμε...Εγω παντως λεω για ολικο βαψιμο και οχι απλα για ενα σχεδιο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ψάχνοντας ξέθαψα ένα παρόμοιο θρεντ που είναι αρκετά κατατοπηστικό, http://www.mybike.gr/topic/7273-βαφη-κρανους/ σε αυτά που λένε τα παιδιά στο θρέντ να συμπληρώσω εν τάχει οτι η διαδικασία που αναφέρεις πιο πάνω (γιαλοχαρτάρισμα) σε συνδιασμο με χρώματα ουρεθένης (με βάση διαλυτικά) υπονομεύει την δομή του κράνους σε πολυανθρακικά και θερμοπλαστικά. Δεν επιρεάζει όμως τα carbon και τα kevlar (για τα kevlar εχω κάποιες αμφιβολίες).

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις υδατοδιαλυτά χρωματα, όπως ακρυλικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με ακρυλική τέμπερα έχω βάψει επιφάνιες που είναι εκτεθημένες σε ήλιο και βροχή, 4ους μήνες τώρα δεν έχουν παρουσιάσει καποίο πρόβλημα.

Το να σου λένε να βάψεις κράνος με ένα υλικά που χρησιμοποιούν παιδικοί σταθμοί για απασχολούν νήπια ξέρω οτι ακούγετε λίγο :kaaaala:

Δεν είναι τα ίδια υλικά, είναι καινούρια απο ιαπωνία και γερμανία (έτσι για να υπάρχει και εδώ κόντρα μεταξύ φιλοευροπαίων και φιλοιαπόνων) και και είναι φιλικά και για το περιβάλον :_thumbsup: ......σχεδόν.

Turner colour works από ιαπωνία

gouache.jpg

και molotow markers από γερμανία

one4all.jpg

TF-PopUp_Refills.jpg

δουλεύονται με πινέλο, μαρκαδόρο αλλά το σημαντικότερο με.....

sku_230306_1.jpg

αν αξιοθώ ποτέ θα ανεβάσω κανά βιντεάκι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θεμα ειναι αν αλλοιωνουν τα υλικα του κρανους, οχι αν δεν φευγουν με το καιρο, για αυτο υπαρχει και το βερνικι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θεμα ειναι αν αλλοιωνουν τα υλικα του κρανους, οχι αν δεν φευγουν με το καιρο, για αυτο υπαρχει και το βερνικι.

το βερνίκι αλλοιώνει τα υλικά του κράνους όχι αυτά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το βερνίκι αλλοιώνει τα υλικά του κράνους όχι αυτά

Αφου ειναι πανω απο το χρωμα δε νομιζω να τα αλλοιωνει, το ασταρι μπορει να τα αλλοιωνει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το παρακατω κρανος (της γυναικας μου) ηταν σε πολυ αθλια κατασταση, μαυρο χρωμα, κινεζικο των 50 ευρω.Αφου ετριψα και εξαφανισα τις γρατζουνιες ,το ασταρωσα ,το περασα μαυρο χρωμα και εφτιαξα τα παρακατω σχεδιακια με stencils που βρηκα απο το διαδυκτιο. Τα χρωματα των σχεδιων ειναι αερογραφου(μοντελιστικης χρησης) πλην των αλλων υλικων που ειναι χρωματα αυτοκινητου .Στο τελος περαστηκε βερνικη 2 συστατικων(4:1) 3 χερια.

Το αποτελεσμα βγηκε παρα καλο κατα τη γνωμη μου.

2014-03-03130927_zps3d545272.jpg2014-03-03130938_zps72bff51b.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα σου πρότεινα να κάνεις έναν αναλυτικότερο οδηγό σε νέο θέμα αν έχεις φωτογραφίες απ'την διαδικασία.

Πολύ καλή δουλειά πάντως!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το παρακατω κρανος (της γυναικας μου) ηταν σε πολυ αθλια κατασταση, μαυρο χρωμα, κινεζικο των 50 ευρω.Αφου ετριψα και εξαφανισα τις γρατζουνιες ,το ασταρωσα ,το περασα μαυρο χρωμα και εφτιαξα τα παρακατω σχεδιακια με stencils που βρηκα απο το διαδυκτιο. Τα χρωματα των σχεδιων ειναι αερογραφου(μοντελιστικης χρησης) πλην των αλλων υλικων που ειναι χρωματα αυτοκινητου .Στο τελος περαστηκε βερνικη 2 συστατικων(4:1) 3 χερια.

Το αποτελεσμα βγηκε παρα καλο κατα τη γνωμη μου.

2014-03-03130927_zps3d545272.jpg2014-03-03130938_zps72bff51b.jpg

Φιλε το ετριψες μεχρι να φυγει ολο το χρωμα ή μονο οι γρατζουνιες?, επισης το ασταρι υπαρχει σε σπρει? και τελος τι μαρκα χρωμα χρησημοποιησες??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια αλλά φωτό δεν υπάρχουν .Τα χρώματα που χρησιμοποίησα για τα σχέδια είναι τα LIFECOLOR ,ακρυλικά νερού (αρκετά οικονομικά) και αστάρι ,χρώμα(βάση) και βερνίκι ήταν της GLASURIT .Το κόστος δεν ξεπέρασε τα 55 ευρώ.

Ενδεικτικά σαν μπούσουλα μπορώ να σας περιγράψω τη διαδικασία ως εξής.

Έτριψα και αφαίρεσα τα κτυπηματάκια και τις γρατζουνιές με 500-800 ξηράς και μετά1000 νερού ,αφού είχα αφαιρέσει τα πάντα από πάνω ,μέχρι και τη προστασία αφρολέξ.

Αφού έτριψα όλη την επιφάνεια, την αστάρωσα με αστάρι 2 συστατικών ,και έπειτα έριξα το μαύρο χρώμα βάσης (οικολογικό άοσμο νερού), όλα με πιστόλι βαφής LVLP(δεν φλομώνεις από την περίσσια άχνα).

Μετά αφου στέγωσε έκανα τα σχέδια με αερογράφο και στο τέλος έριξα για προστασία βερνίκι 2 συστατικών πάλι με πιστόλι .

Όταν στέγνωσε και μπορούσε να τριφτεί μετά από 2-3 μέρες το έτριψα πάλι με 2000 νερού και το πέρασα με αλοιφή της 3Μ φινιρίσματος .

Το δύσκολο όλων ήταν το βερνίκωμα ,που μου έτρεξε την πρώτη φορά και το μοντάρισμα .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια αλλά φωτό δεν υπάρχουν .Τα χρώματα που χρησιμοποίησα για τα σχέδια είναι τα LIFECOLOR ,ακρυλικά νερού (αρκετά οικονομικά) και αστάρι ,χρώμα(βάση) και βερνίκι ήταν της GLASURIT .Το κόστος δεν ξεπέρασε τα 55 ευρώ.

Ενδεικτικά σαν μπούσουλα μπορώ να σας περιγράψω τη διαδικασία ως εξής.

Έτριψα και αφαίρεσα τα κτυπηματάκια και τις γρατζουνιές με 500-800 ξηράς και μετά1000 νερού ,αφού είχα αφαιρέσει τα πάντα από πάνω ,μέχρι και τη προστασία αφρολέξ.

Αφού έτριψα όλη την επιφάνεια, την αστάρωσα με αστάρι 2 συστατικών ,και έπειτα έριξα το μαύρο χρώμα βάσης (οικολογικό άοσμο νερού), όλα με πιστόλι βαφής LVLP(δεν φλομώνεις από την περίσσια άχνα).

Μετά αφου στέγωσε έκανα τα σχέδια με αερογράφο και στο τέλος έριξα για προστασία βερνίκι 2 συστατικών πάλι με πιστόλι .

Όταν στέγνωσε και μπορούσε να τριφτεί μετά από 2-3 μέρες το έτριψα πάλι με 2000 νερού και το πέρασα με αλοιφή της 3Μ φινιρίσματος .

Το δύσκολο όλων ήταν το βερνίκωμα ,που μου έτρεξε την πρώτη φορά και το μοντάρισμα .

Eυχαριστω :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε βαψτο εσυ οπως θες και πηγενε να σου το περασει καποιος με καλο ακριβο βερνικι η αν ξερεις και εσυ γιατι θα ξεφλουδισει το χρωμα ....για μενα οχι με σπρει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σας φιλοι μου θελω να κανω αερογραφια στο μοτο μου...το σχεδιο το εχω παρει αερογραφο εχω με μπεκ 0.3 και 0.5 το μονο που θελω να με βοηθησετε ειναι τι χρωματα να χρησημοποιησω??? Αυτοκινητου??? Τι χρωματα χρησημοποιουνε επιδη πιο πανω διαβασα για κατι ακρυλικα νερου της ζωγραφικης δηλαδη και μου φανηκε περιεργο.δωστε μου τα φωτα σας παρακαλω σας ευχαριστω πολυ.ααααα..και πειτε μου επι της ευκαιριας τα ακρυλικα νερου αφου βερνικοθουν εχουν αντοχες τι παιζει ακριβως?? Γενικα βοηθηστε με γιατι εχω εδω και μερες το σχεδιο και ψαχνομαι ευχαριστω περιμενω την βοηθεια σας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χρησιμοποίησε τα χρώματα που περιγράψω πιο πανω και μετα ρίξε 2-3 χέρια βερνίκι 2 συστατικών.

Μην πας να το τρίψεις αφού το βάψεις με τα χρωματα πριν το βερνικι!

Δεν θα πάθει τίποτα .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα