Jump to content
nuntius

Η γωνία της λογοτεχνίας

Recommended Posts

Για κοίτα κάτι που βρήκα,σου κάνει;

Το έχω βρεί σαν διαθέσιμο σε πολλά online βιβλιοπωλεία αλλά πάντα έτρωγα άκυρο μετά την παραγγελία. Αυτό όμως μου δίνει ελπίδες γιατί λέει μεταχειρισμένο!!! Περιττό να πώ οτι έκανα ήδη αγορά online, άντε να δούμε αν ισχύει! Να είσαι καλά, ο θεός να μου κόβει ροπή και να σου δίνει άλογα!

:worshippy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ας πω κι εγώ το βιβλίο που διαβάζω. Δεν είναι τόσο ψαγμένο όσο αυτά που έχουν ειπωθεί γιατί εμένα μου αρέσουν τα ιστορικά κατά βάση της εποχής των σπαθιών και τσεκουριών (μεγάλη περίοδος).

5112cwft9rL.jpg

Πήρα για αρχή το Wolf of the Plains. Τώρα έχω πάρει και τα άλλα 2 της σειράς και είμαι στο 2ο βιβλίο. Είναι η ιστορία του Genghis Khan από τότε που ήταν μικρός. Τώρα έχω φτάσει στην περίοδο της κατάληψης της Κίνας και δε θέλω να σταματήσω να το διαβάζω :)

Σε όποιον αρέσουν τα ωμά μυθιστορήματα, το προτείνω.

Τροποποιήθηκε από τον Terathlios

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το έχω βρεί σαν διαθέσιμο σε πολλά online βιβλιοπωλεία αλλά πάντα έτρωγα άκυρο μετά την παραγγελία. Αυτό όμως μου δίνει ελπίδες γιατί λέει μεταχειρισμένο!!! Περιττό να πώ οτι έκανα ήδη αγορά online, άντε να δούμε αν ισχύει! Να είσαι καλά, ο θεός να μου κόβει ροπή και να σου δίνει άλογα!

:worshippy:

Και ναι, μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία με περιμένει στο βιβλιοπωλείο να το παραλάβω! Φίλε karellen είσαι θεός ήλιος καλοκαιρινός!! :clapping:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μυαλό μου σαπίζει και έχω απομακρυνθεί από τα βιβλία λίγο. Προτείνετε τίποτα.

Τα τελευταία δύο ήταν του Καμύ "Ο Ξένος" και "η Πτώση" που τα συνιστώ ανεπιφύλακτα. Μην περιμένετε πλοκή και ίντριγκα όμως.

Το τρέχων είναι "Η Έρημος των Ταρτάρων" του Ντίνο Μπουτζάτι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας πω κι εγώ το βιβλίο που διαβάζω. Δεν είναι τόσο ψαγμένο όσο αυτά που έχουν ειπωθεί γιατί εμένα μου αρέσουν τα ιστορικά κατά βάση της εποχής των σπαθιών και τσεκουριών (μεγάλη περίοδος).

Πήρα για αρχή το Wolf of the Plains. Τώρα έχω πάρει και τα άλλα 2 της σειράς και είμαι στο 2ο βιβλίο. Είναι η ιστορία του Genghis Khan από τότε που ήταν μικρός. Τώρα έχω φτάσει στην περίοδο της κατάληψης της Κίνας και δε θέλω να σταματήσω να το διαβάζω :)

Σε όποιον αρέσουν τα ωμά μυθιστορήματα, το προτείνω.

Αν σου αρέσει αυτό το είδος τότε σου προτείνω Bernard Cornwell και τα Σαξονικά χρονικά. μέχρι τώρα εχουν βγει 4 βιβλία αλλα μαλλον θα ειναι γυρω στα 6.

Αφορά την εισβολή των Δανών βίκινγκς στην βρετανεία.

Πολύ brutal μάχες και απίστευτα αληθοφανείς περιγραφές στις προσωπικότητες και στον εξοπλισμό τους.

Ο συγκεκριμένος συγγραφέας θεωρείται ο μέτρ του είδους και σεβαστός απο όλους τους άλλους γνωστούς μας.

Ο George Martin (game of thrones) του ειχε παρει συνέντευξη για να τον ρωτήσει πολλά πράγματα.

Last_Kingdom_uk-191x307.jpgpale_horseman_uk-199x307.jpg

lords_uk.jpgsword_song_uk.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θέμα για ταινίες έχουμε, για μουσική επίσης, για ανάγνωση τίποτα.

Διαβάζετε? Και αν διαβάζετε τι προτιμάτε? Είδη, συγγραφείς κλπ. Τι θα προτείνατε? Τι δεν σας αρέσει καθόλου? Τι διαβάζετε τώρα?

Ξεκινάω εγώ.

Μόλις τελείωσα το "άκου, ανθρωπάκο" του Β. Ράιχ, το είχα διαβάσει αρκετά παλιά αλλά ένεκα των ημερών είπα να του δώσω μια ακόμα ευκαιρία. Η άποψή μου η ίδια, ενδιαφέρον αλλά στεγνό, εύκολα νοήματα και χειμαρώδης λόγος. Τώρα έχω ξεκινήσει τα "σημειώματα του Ουμπέρτο Έκο, εξαιρετικά ενδιαφέρον αλλά περιμένω να τελειώσει.

Σειρά σας!

τι σύμπτωση μόλις το τελείωσα

όντως αρκετα ενδιαφέρον,,, οργισμένος συγγραφέας!!!!

ΥΓ για κάτι πάρα πολύ ευχάριστο πάντως και μικρό ταμάμ για ταξιδάκι θα πρότεινα το

Εχθροί Εξ Αίματος του αρκά...!11 τα σπάει

Τροποποιήθηκε από τον A.K.A. SonIC

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βρίσκομαι στην μέση στο 22/11/63 του Stephen King. Αρκετά ενδιαφέρον μέχρι στιγμής, αλλά είμαι περίεργος να δω που το πάει!

Από τα πιο ωραία που διάβασα πρόσφατα, 'Τα σταφύλια της οργής' του Σταινμπεργκ. Παλιό αλλά πολύ καλό και επίκαιρο για μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και ναι, μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία με περιμένει στο βιβλιοπωλείο να το παραλάβω!

:_thumbsup: :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα τελευταια που διαβασα ειναι:

Η τεραστια κοινωνικη σημασια των βλακων στον συγχρονο βιο του Ευαγγελου Λεμπεση

Η φαρμα των ζωων του George Orwell

H Βερονικα αποφασιζει να πεθανει του paulo coelho

Η δικη του franz kafka

Στα υποψην το δογμα του σοκ και ο Χριστος ξανα σταυρωνεται

Πολυ ωραιο και χρησιμο το νηματακι :_thumbsup: :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον John The Son

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

nuxta.jpg

Δεν το εχω διαβασει ακομα αλλα το εχω παραγγείλει και περιμένω...

εχω ακούσει οτι ειναι πολύ καλό

Θεωρειται ίσως το καλύτερο βιβλίο του μεγάλου δασκάλου.Εαν σου αρέσει και έχεις όρεξη πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις την εξαλογια της γαλαξιακης αυτοκρατορίας και τα πέριξ αυτής βιβλία,θα παθεις μεγάλη πλάκα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

This is how you lose her, από έναν δομινικανο συγγραφεα. Περιστατικά που όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε ζήσει και επιβεβαιωσε τη διαπίστωση μου ότι η ζωή μας και ο κόσμος όλος περιστρέφεται γύρω από ένα αιδοιο...(καλά ή πεος, ανάλογα τα γούστα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελείωσα χτές το βράδυ το ΓενιάΧ του D. Coupland που (να μην ξεχνιόμαστε) απέκτησα μετά απο 10 χρόνια ψαξίματος χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του μέλους karellen.

Νομίζω θα το απολάμβανα καλύτερα αν το διάβαζα πρίν 10 χρόνια, ίσως η αναμονή το είχε μυθοποιήσει στο μυαλό μου. Όχι οτι είναι κακό βιβλίο, καλογραμμένο, εμπνευσμένο, με ατάκες κλπ αλλά το περίμενα πιο δυνατό, λιγότερο βατό και λίγο πιο ψαγμένο. Ιδιαίτερα απολαυστικκές πάντως οι εξηγήσεις στο περιθώριο του κειμένου..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μόλις τελέιωσα....

το ΝΕΜΕΣΙΣ-Jo Nesbo

Η πρώτη επαφή με τον Jo Nesbo ήταν με τον Κινηγό κεφαλών το οποίο μου άρεσε. Έτσι διάβασα το επόμενο το ΝΕΜΕΣΙΣ το οποίο το βρήκα μετριο καμία σχέση με το ΜΙΛΕΝΙΟΥΜ κτλ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελείωσα χτές το βράδυ το ΓενιάΧ του D. Coupland που (να μην ξεχνιόμαστε) απέκτησα μετά απο 10 χρόνια ψαξίματος χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του μέλους karellen.

Άμα το πεις άλλη μια φορά, θα σκοτωθούμε... :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μόλις τελέιωσα....

το ΝΕΜΕΣΙΣ-Jo Nesbo

Η πρώτη επαφή με τον Jo Nesbo ήταν με τον Κινηγό κεφαλών το οποίο μου άρεσε. Έτσι διάβασα το επόμενο το ΝΕΜΕΣΙΣ το οποίο το βρήκα μετριο καμία σχέση με το ΜΙΛΕΝΙΟΥΜ κτλ

Ο Νέσμπο είναι αντιγραφή του Λάρσον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η τριλογία της Μασσαλίας

Ζαν Κλόντ Ιζό.

Irwin Yalom

Όταν έκλαψε ο Νίτσε.....

Πολύ βιβλίο

Even cowgirls get the blues του Ρομπινς

Βρε παιδιά δεν κάνουμε γκάλοπ ποιός διάβασε τι. Σκόπος του θέματος είναι να μαθαίνουμε καινούργια βιβλία, να συζητάμε και να σχολιάζουμε πάνω σε αυτά κλπ. Γράψτε λοιπόν κάτι παραπάνω για αυτά, αν σας άρεσαν, λίγο την υπόθεση, κάτι.. Όχι απλά τι διάβασε ο καθένας..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μόλις τελέιωσα....

το ΝΕΜΕΣΙΣ-Jo Nesbo

Έχω ακούσει τα καλύτερα για τον "Χιονάνθρωπο" από τον ίδιο συγγραφέα, αλλά δεν έχω αξιωθεί να το διαβάσω...ρίξτου ένα βλέφαρο εάν είσαι φαν :_thumbsup: .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βρε παιδιά δεν κάνουμε γκάλοπ ποιός διάβασε τι. Σκόπος του θέματος είναι να μαθαίνουμε καινούργια βιβλία, να συζητάμε και να σχολιάζουμε πάνω σε αυτά κλπ. Γράψτε λοιπόν κάτι παραπάνω για αυτά, αν σας άρεσαν, λίγο την υπόθεση, κάτι.. Όχι απλά τι διάβασε ο καθένας..

Σχολίασα....Πολύ βιβλίο!!! :crazy:

Λοιπόν, είναι ένα βιβλίο που μιλάει για το Νίτσε που πηγαίνει σε ένα γιατρό για να κάνει ψυχοθεραπεία. Στη φάση μπλέκεται και ο Φρόυντ, μια γυναίκα που παρουσιάζεται σουπερ σαν ιατρός και μια γκομενίτσα ασθενής που επηρεάζει πολύ το θεραπευτή της.

Φυσικά είναι ένα μυθιστόρημα που έγρασψε η ιδιοφυία Γιάλομ για να ερμηνεύσει την ψυχοθεραπεία και να τη συσχετίσει με την φιλοσοφία της ύπαρξης..

Αξίζει να το διαβάσετε. Γιάλομ είναι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σχολίασα....Πολύ βιβλίο!!! :crazy:

Λοιπόν, είναι ένα βιβλίο που μιλάει για το Νίτσε που πηγαίνει σε ένα γιατρό για να κάνει ψυχοθεραπεία. Στη φάση μπλέκεται και ο Φρόυντ, μια γυναίκα που παρουσιάζεται σουπερ σαν ιατρός και μια γκομενίτσα ασθενής που επηρεάζει πολύ το θεραπευτή της.

Φυσικά είναι ένα μυθιστόρημα που έγρασψε η ιδιοφυία Γιάλομ για να ερμηνεύσει την ψυχοθεραπεία και να τη συσχετίσει με την φιλοσοφία της ύπαρξης..

Αξίζει να το διαβάσετε. Γιάλομ είναι

Είδες που μπορείς?? :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα