Jump to content
Sign in to follow this  
wolfering

Κράνη Carbon. Για να δούμε τι παίζει

Recommended Posts

Ανοίγω αυτό το νήμα για να συγκεντρώσουμε όλα τα Carbon κράνη της αγοράς μια και δεν υπάρχει(τουλάχιστον δεν βρήκα εγώ) στο φόρουμ ένα θέμα με συγκεντρωτικές πληροφορίες, που θα αποτελέσει και ένα γερό συγκριτικό θέμα με βάση τις εμπειρίες των κατόχων.

Προσωπικό κίνητρο υπάρχει αφού τους επόμενους μήνες και με βάση την οικονομική μου δυνατότητα θα προχωρήσω σε αγορά κράνους.

Για να δούμε λοιπόν τι θα μας δώσουν οι πιο έμπειροι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αν δεν κάνω λάθος, πλέον υπάρχουν και πιο καλές τεχνολογίες-ποιότητες από τα carbon.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ένα φθηνό κράνος που με εντυπωσίασε.. Nexx XR1R Carbon..

nexx_xr1r_helmets_carbon_blackred.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν κάνω λάθος, πλέον υπάρχουν και πιο καλές τεχνολογίες-ποιότητες από τα carbon.

Για πες τι εννοείς;

Δώσε λίγες πληροφορίες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από ότι έχω διαβάσει τα carbon κερδίζουν σε βάρος αλλά χάνουν τελικά σε ασφάλεια καθώς η απορρόφηση της πρόσκρουσης είναι μικρότερη από αυτά με τις ίνες. Ελπίζω να έχω κρατήσει το link...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για πες τι εννοείς;

Δώσε λίγες πληροφορίες.

Απλά πλέον υπάρχουν τα fiberglass, τα kevlar και τα carbon.. Εάν συνδιαστούν και τα 3 μαζί (όπως το κράνος που έδειξα) τότε λέγετε tricomposite.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από ότι έχω διαβάσει τα carbon κερδίζουν σε βάρος αλλά χάνουν τελικά σε ασφάλεια καθώς η απορρόφηση της πρόσκρουσης είναι μικρότερη από αυτά με τις ίνες. Ελπίζω να έχω κρατήσει το link...

Xμμ δηλαδή όταν λες ίνες τι εννοείς?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν μιλάμε για σκέτο fiberglass , kevlar κλπ (γενικά για φθηνότερα κράνη) αυτό δεν παίζει με την ασφάλεια που λες. Ισχύει όμως ότι τα τελευταία χρόνια όταν μιλάμε για κράνη καλού εως εξαιρετικού επιπέδου υπάρχουν κράνη με συνδυαστικά ας πούμε στρώματα υλικών που όντως είναι ακόμα πιο ασφαλή από τα σκέτα carbon.Αν δείτε το σύστημα AIM+ της SHOEI που βάζει ένα σχεδιάκι στη διαφήμισή της θα καταλάβετε τι εννοώ συνδυαστικά στρώματα υλικών (αν και νομίζω είναι αρκετά επεξηγηματικός όρος από μόνος του.)

Τα πιο φτηνά κράνη που είναι full fiber, kevlar κλπ υστερουν σε ασφάλεια (ή μάλλον καλύτερα σε αντοχη, γιατί η ασφάλεια δεν εξαρτάται μόνο από το κέλυφος) των full carbon.

Τωρα αυτά είναι σε γενικές γραμμές 2 λόγια από πράγματα που ξέρω προσωπικά.

Μέχρι πριν 2 χρόνια αγόραζα μόνο full carbon τώρα στα πρώτης γραμμής κράνη έχει ξεφύγει το επίπεδο ασφάλειας οπότε το υλικό δεν με ανησυχεί πλέον.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : Να σημειώσω κάτι που πολύ συχνά αγνοούμε, σημασία δεν έχει μόνο το υλικό του εξωτερικού κέλυφους αλλά και η συνολική δυνατότητα απορρόφησης του κράνους. Γι' αυτό καμιά φορά (όχι πάντα , καμιά φορά λέω) βλέπουμε δύο φαινομενικά ίδια κράνη με 100-200 ευρώ διαφορά και λέμε , κοίτα τους λαλάκες ίδιο κράνος και ο άλλος επειδή είναι φίρμα το πουλάει όσο θέλει. Εεεεμμμ , το ένα απορροφά και κάτι ενώ το άλλο αντέχει απ΄'εξω αλλά από μέσα τα τρως όλα στο κεφάλι στεγνά (και επαναλαμβάνω για τους κακοπροαίρετους, όχι πάντα , καμιά φορά!).

Συγγνώμη αν ξέφυγα λίγο από το θέμα απλά είπα να προσθέσω κάτι γενικότερα επικοδομητικό περι ασφαλείας.

Τροποποιήθηκε από τον VatraX

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μέσα από ερευνά που είχα κάνει για την HJC, διαπίστωσα την ύπαρξη της τεχνολογίας PREMIUM INTEGRATED MATRIX, εδώ υπάρχει ένα κειμενάκι που σας δίνει κάποια στοιχεία. Τα υλικά δεν τα αναφέρει αλλά βρήκα ότι είναι 3 - Carbon Fiber, Aramid and Fiberglass.

PREMIUM INTEGRATED MATRIX()

Premium Integrated Matrix

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΙΜΗ

Το Premium Integrated Matrix (PIM), η τελευταία καινοτομία της HJC, εισάγει μία προηγμένη, αεροδιαστημικής τεχνολογίας σύνθεση κελύφους που προσφέρει εξαιρετικά χαμηλό βάρος και υψηλή απόδοση στους αναβάτες.

Η τεχνολογία κελύφους P I M αποτελείται από ένα ισχυρό μίγμα κορυφαίων τεχνικών υλικών.

Ενώ τα περισσότερα σημερινά κράνη υιοθετούν γενική ακόρεστη πολυεστερική ρητίνη και κοινό fiberglass - η HJC συνδυάζει την εφαρμογή προηγμένων υλικών κορυφαίου επιπέδου.

Αυτά τα υλικά δημιουργούν το υψηλής κατασκευαστικής απόδοσης P I M το οποίο παράγει εξαιρετικά ισχυρή ακαμψία και ελαστικότητα οφειλόμενα στο κορυφαίο συνδετικά, 3-διάστατο και ενισχυμένο μίγμα εποξειδικής πλέξης. Παρέχει ένα ολοκληρωτικά διαφορετικoύ επιπέδου & προηγμένης σύνθεσης κέλυφος συγκριτικά με οποιαδήποτε κοινά Fiber Reinforced Plastic ( FRP ) μοντέλα κράνους που υπάρχουν σήμερα.

Αυτή η χρήση προηγμένης ποιότητας υλικών σύνθεσης παράγει υπερβολικά υψηλή απορρόφηση πρόσκρουσης και εξαιρετικά χαμηλό βάρος χάρη στην ισχυρή και εύκαμπτη πλέξη ενίσχυσης τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα