Jump to content
Sign in to follow this  
denkar13

Μεταβίβαση σε ανήλικο

Recommended Posts

Καλησπέρα είδα στο Ιντερνετ τα δικαιλογιτικά και δέν χρειάζεται ούτε να εχεις κλείσει τα 18 ούτε ΑΦΜ οπώτε μήπως μπορώ να πάρω στο όνομα μου μηχανάκι 125κ.εκ;

Εχω μπει στα 18 (σε 3 μήνες τα κλείνω) αν παίζει κάποιο ρόλο!

Τροποποιήθηκε από τον denkar13

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αν δεν κάνω λάθος για να το πάρεις στο όνομα σου χρειάζεσαι οπωσδήποτε ΑΦΜ,αλλά η ηλικία δεν παίζει ρόλο

Αν πάλι κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν κάνω λάθος για να το πάρεις στο όνομα σου χρειάζεσαι οπωσδήποτε ΑΦΜ,αλλά η ηλικία δεν παίζει ρόλο

Αν πάλι κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος

Απο το ΚΕΠ μου ήπαν οτι δεν χρειάζεται ΑΦΜ αλλα και απο οτι διαβαζα στο Ιντερνετ δεν χρειαζεται εγρραφο που να το πιστοποιει...οπωτε δίνω της μανας μου που δεν εχει και πρόβλημα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο το ΚΕΠ μου ήπαν οτι δεν χρειάζεται ΑΦΜ αλλα και απο οτι διαβαζα στο Ιντερνετ δεν χρειαζεται εγρραφο που να το πιστοποιει...οπωτε δίνω της μανας μου που δεν εχει και πρόβλημα!

Έτσι όμως δεν θα είναι στο όνομα σου το μηχανάκι αλλά στης μάνας σου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έτσι όμως δεν θα είναι στο όνομα σου το μηχανάκι αλλά στης μάνας σου

Μου είπαν οτι δεν χρειάζεται ΑΦΜ

Παρόλα αυτα με δικια μου ταυτότητα και δική μου άδεια κυκλοφορίας και στο οικογενειακό ΑΦΜ θα γίνει απο οτι κατάλβα και αν χρειαστεί αφμ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δίπλωμα έχεις;..

Οχι ακόμη θα βγάλω

Χωρίς ΑΦΜ δεν παίρνεις τίποτα μηχανοκίνητο

Ετσι μου ειπαν απο τηλ...τεσπα αυριο θα περασω να δω τι παιζει σίγουρα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον επειδη κ εγω ειμαι ανηλικος κ το εχω ψαξει το θεμα αυτο ακου να δεις πως εχει.

Για να παρεις μηχανακι ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ κυβισμου στο δικο σου ονομα(ανηλικος) χρειαζεσαι υπευθυνη δηλωση ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ γονεις οτι σου επιτρεπουν να παρεις μηχανακι ταδε κυβικα.Εκτως βεβαια αν ειναι χωρισμενοι,ή εχει πεθανει ο ενας οποτε χρειαζεσαι διαζευτηριο ή πιστοποιητικο θανατου και δηλωση απο τον ενα γονιο.

ΑΦΜ χρειαζεσαι για τα παντα. Δεν ειναι τιποτα ,πας στην εφορια με την ταυτοτητα σου κ στο βγαζουν σε 10 λεπτα..(απλα θα περιμενεις κανα 3ωρο).ΑΦΜ οικογενειακο μην δωσεις κ μπερδεψεις τα πραγματα με την ελληνικη κωλογραφιοκρατια γιατι δε θα βγαζεις ακρη αμα θες να το πουλησεις.Οτι στοιχεια δωσεις πρεπει να ειναι αποκλειστικα δικα σου.

Οσον αφορα τωρα την φορολογικη σου δηλωση (εαν αρχισεις κ κανεις καποια στιγμη) να ξερεις οτι μηχανοκινητα ΚΑΤΩ των ~400 κυβικων ΔΕΝ χρειαζεται να τα δηλωσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εμένα μου είχαν ζητήσει αφμ, αλλά για την δήλωση από τους γονείς που λέει ο modeoner δεν μου είχαν πεί τίποτα. Βέβαια πάνε χρόνια οπότε παίζει να έχουν αλλάζει τα πράγματα. Πάντως σε γενικές γραμμές τα ΚΕΠ είναι πολύ ενημερωμένα καταά την αποψή μου, όποτε μου έχουν πει κάτι ισχύει....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον επειδη κ εγω ειμαι ανηλικος κ το εχω ψαξει το θεμα αυτο ακου να δεις πως εχει.

Για να παρεις μηχανακι ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ κυβισμου στο δικο σου ονομα(ανηλικος) χρειαζεσαι υπευθυνη δηλωση ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ γονεις οτι σου επιτρεπουν να παρεις μηχανακι ταδε κυβικα.Εκτως βεβαια αν ειναι χωρισμενοι,ή εχει πεθανει ο ενας οποτε χρειαζεσαι διαζευτηριο ή πιστοποιητικο θανατου και δηλωση απο τον ενα γονιο.

ΑΦΜ χρειαζεσαι για τα παντα. Δεν ειναι τιποτα ,πας στην εφορια με την ταυτοτητα σου κ στο βγαζουν σε 10 λεπτα..(απλα θα περιμενεις κανα 3ωρο).ΑΦΜ οικογενειακο μην δωσεις κ μπερδεψεις τα πραγματα με την ελληνικη κωλογραφιοκρατια γιατι δε θα βγαζεις ακρη αμα θες να το πουλησεις.Οτι στοιχεια δωσεις πρεπει να ειναι αποκλειστικα δικα σου.

Οσον αφορα τωρα την φορολογικη σου δηλωση (εαν αρχισεις κ κανεις καποια στιγμη) να ξερεις οτι μηχανοκινητα ΚΑΤΩ των ~400 κυβικων ΔΕΝ χρειαζεται να τα δηλωσεις.

Ανήλικος μπορώ να βγάλω ΑΦΜ και θα πρέπει να κάνω δήλωση και να μην δηλώνω κανένα εισόδημα μέχρι να τελειώσω την σχολή που θα περάσω;

Εχω και τους 2 γονείς και ενω με είχαν αφήσει λόγο του φροντιστιρίου τωρα τα γύρισαν και λενε δεν θελουν να 'εχουν ευθύνες αμα πάθω κάτι...αυτό που με νιάζει είναι αν ανήλικος μπορώ να βγάλω ΑΦΜ τότε και δεύτερον και να μήν μπορώ τώρα μπορώ σίγουρα μόλις κλείσω τα 18 (10 ιανουαρίου) να παρω ΑΦΜ και στο όνομά μου μηχανάκι;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορεις να βγαλεις ΑΦΜ αλλα νομιζω χρειαζεται κ γονεα μαζι..Αν κ πιστευω οτι καλυτερα ειναι να περιμενεις να κλεισεις τα 18 για να εχεις προλαβει να μαζεψεις τα λευτα κ για κατι καλυτερο κ για να μην εχεις γκρινια απο τους δικους σου οτι εχουν ευθυνη κτλ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορεις να βγαλεις ΑΦΜ αλλα νομιζω χρειαζεται κ γονεα μαζι..Αν κ πιστευω οτι καλυτερα ειναι να περιμενεις να κλεισεις τα 18 για να εχεις προλαβει να μαζεψεις τα λευτα κ για κατι καλυτερο κ για να μην εχεις γκρινια απο τους δικους σου οτι εχουν ευθυνη κτλ..

Σε αυτό εχεις δίκιο...με 900 που έχω τωρα δεν βρίσκω cbr 125 σε καλη κατάσταση ...

Θα παω στο ΚΕΠ την δευτέρα να ρωτήσω γιατι σήμερα ήταν κλειστά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα