Jump to content
Ταξιδευτής

71ος Παράλληλος: Η μοναξιά του αναβάτη...

Recommended Posts

Hταν κατι το απιστευτο. Δεν ειμαι ανθρωπος που θα κατσει να βγαζει φωτογραφιες γυναικων ντε και καλα, ομως αν δεν αποθανατιζα το θεαμα αυτο δεν θα με πιστευε κανενας οτι μπορει να υπαρχει. Ολη τη πολη ηταν γεματη απιστευτες θυλικες παρουσιες.

Και το καλυτερο; Αν τους επιανες κουβεντα ηταν φιλικοτατες!!

Καθως επεστρεφα απο το μεγαλο παρκο στην ακρη του πεζοδρομου δυο πανεμορφα πλασματα με πλησιασαν κρατωντας δυο μικρους δισκους με μικρα χαρτινα κυπελακια.

Ηταν φοιτητριες στο πανεπιστημιο της πολης και τωρα το καλοκαιρι δουλευαν σε ενα κοντινο καφε και ηταν ολη μερα στεκονταν εξω απο το μαγαζι με ενα δισκο στο χερι πουλωντας στους περαστικους παγωμενη λεμοναδα, τσαι και αναψυκτικα!

Μου χαμογελασαν γλυκα με μια ομορφια που εκανε τυφλους να βρισκουν το φως τους και σε απταιστα αγγλικα μου προσεφεραν να παρω ενα δροσιστικο ροφημα. Μονο 1 ευρω!

Πηγα να αρνηθω ευγενικα μιας που επανω μου ειχα μονο 50ευρο αλλα η Lenka με προλαβε λεγοντας γλυκα οτι δεν υπηρχε κανενα προβλημα. Μου εδωσε να διαλεξω ροφημα και πηρε το 50αρικο και ετρεξε χαρουμενη μεσα στο μαγαζι για να μου φερει 49 ευρω ρεστα!

Γυρισε με τα ρεστα ενω ειχα ηδη πιασει κουβεντουλα με τη φιλη της.

Ηταν δυο γλυκυτατα πλασματα. Αυτο και αν δεν θα πιστευε κανεις μετα! Τι λεω; Εδω δεν το πιστευα εγω τωρα που το ζουσα κιολας!

Κανοντας τεραστιες προσπαθειες να καταπολεμησω το παρκινσον που ειχε πιασει τα χερια μου εβγαλα τη φωτογραφικη μηχανη και τους ζητησα διστακτικα να τις φωτογραφησω.

Στην αρχη με κοιταξαν με απορια. "Φωτογραφια; Μα γιατι; Δεν ειμαστε κατι το ιδιαιτερο..."

Εκει που ημουν στα προθυρα εγκεφαλικου με αυτο που ειχα μολις ακουσει γυριζουν και μου λενε γελωντας "Αντε, καλα!" και τσακ στηνονται με χαρη μπροστα στο φακο.

Το γονιδιο του μοντελου ρε πστη μου....!

Αγαπητοι μου mybikers να σας γνωρισω λοιπον τις δυο νεες μου φιλες: την Lenka...

8318736923_c8dcbe9f82_c.jpg

...και τη φιλη της Maria. Ωχ μανα μου.... :wub:

8318735891_e5cbe1cfb3_c.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ενταξει... Να πηγαιναμε καλυτερα...

Μετα και απο αυτα και να ηθελα να δω κατι αλλο ηταν αδυνατον. Ειχα στραβωθει πληρως!

Βεβαια περα απ' τη πλακα θα ηθελα να μεινω για λιγο ακομα (μερικα χρονακια ας πουμε) σε αυτο το πανεμορφο μερος αλλα δεν γινοταν. Ο ηλιος επεφτε και αναμεσα σε μενα και το Βελιγραδι ειχα 600 ακομα χιλιομετρα και μια ακομα χωρα. Λεπτομερειες.

Παμε καλη μου...

8319805824_780f878574_c.jpg

Τροποποιήθηκε από τον Ταξιδευτής

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηταν ωρα να φαω χιλιομετρα ξανα. Αν ηθελα να βρισκομαι αυριο βραδυ στην Ελλαδα το αποψινο ηταν κατι που επρεπε να κανω.

Αφησα την ομορφη πολη πισω και βγηκα στην μεγαλη εθνικη οδο με κατευθυνση τα συνορα.

Η μικρη ταμπελα στην ακρη του δρομου λες και σηματοδοτουσε το τελος του ονειρου... Kosice τελος

8319806818_e62f0c3c6c_c.jpg

Απο εδω τα συνορα ηταν υποθεση μιας ωριτσας.

8318749251_538bf099bb_c.jpg

Κλασσικη ποζα στη πινακιδα των συνορων, για μια χωρα που ηξερα καλα. Καπου καπως καποτε, σε μια αλλη ζωη, πριν ενα εκατομμυριο φεγγαρια η Βουδαπεστη ηταν αυτο που αποκαλουσα Σπιτι μου... Ποσο αλλαξαμε απο τοτε...

Ολα ειναι ιδια μα τα παντα ειναι αλλιως τωρα... Μονο το Ταξιδι παρεμεινε το ιδιο.

8319808462_9c0ec24a7c_c.jpg

Τροποποιήθηκε από τον Ταξιδευτής

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tαξιδι στη χωρα-τηγανιτα.

Ανοιξα το γκαζι και στο MP3 εβαλα στο τερμα ενα κομματι που κρατουσα φυλαγμενο χρονια...

8318752929_ef501a6834_c.jpg

"Δικαίωμά μου να ποντάρω λίγα

Δικαίωμά μου να πηγαίνω πάσο

κι εκεί που λένε πως ποτέ δεν πήγα

εγώ δεν πρόλαβα να το ξεχάσω

Κι όποιος ρωτήσει γιατί πάντα φεύγω

μ' αυτό τον τόνο του λευκού στο βλέμμα

του λέω μια φράση σαν να υπεκφεύγω

με μια ελπίδα να 'ναι σαν κι εμένα..."

Καπου στο βαθος μια καταιγιδα ειχε παρει να σκιαζει τον απογευματινο ουρανο χτυπωντας τη γη οπως οι σκεψεις τωρα το μυαλο μου...

8319812528_6f0734cf4b_b.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eνα μονο θα πω. 38 σελιδες απολαυση. Επρεπε να παρεις την Lenka μαζι σου. Οχι τιποτε αλλο βρε αδελφε αλλα ετσι για να μην ταξιδευεις μονος σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι η τρίτη φορά που θα γράψω στο ταξίδι επάνω σου και στεναχωριέμαι κάθε φορά που το έκανα... Αλλά σήμερα δε μπορώ να κρατηθώ...

Κάθε φορά που διαβάζω τις σκέψεις σου και βλέπω τις εικόνες και τις αναμνήσεις σου, πάντα λέω από μέσα μου μια κουβέντα η οποία μου βγαίνει μεταξύ ζήλιας και θυμού. Ζήλιας από το παιδιάστικο "θέλω κι εγώ..." και θυμό γιατί...

Γιατί απλά, σαν συναίσθημα...

"Ρε γαμώτο..."

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

69.120 λέξεις και συνεχίζει ακάθεκτος

το μνημόνιο είχε λιγότερες!!!!!

έχω πρόβλημα μεγάάάλο

δεν μου φτάνει , θέλω κι άάάάάλλο..........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Day 22

Beograd (SRB) - FYROM - Κατερίνη (GR)

676 km

Ξυπνησα απο εναν υπνο βαθυ, απολαυστικο, εξαγνιστικο. Ανοιξα τα ματια και κοιταξα γυρω το μικρο λευκο δωματιο. Ενοιωθα καπως μουδιασμενος, σαν να ξυπνουσα απο ενα απιθανο ονειρο και να γυριζα πισω στη πεζη μου ζωη, την μιζερη και γκριζα καθημερινοτητα.

Αποψε το βραδυ θα βρισκομουν ξανα στην Ελλαδα. Ηταν κατι που δυσκολευομουν να πιστεψω. Απ' τη μια το ηθελα να γυρισω πισω μετα απο τοσο καιρο στο δρομο, αλλα απ' την αλλη ηξερα οτι αυτο θα σηματοδοτουσε και επισημα το τελος αυτης της υπεροχης περιπετειας.

8318758663_9f62b62a45_c.jpg

Ας ηταν... Ειχα δρομο ακομα να κανω και πραγματα να δω. Δεν θα τα εβαφα δα και μαυρα.

Εκανα ενα απολαυστικο ντουζ να διωξω απο πανω μου τη συσσωρευμενη κουραση και βρωμα του δρομου και σειρα πηρε το πρωινο καφεδακι.

Ο Dragan ηταν ο προεδρος του T-rex riders club, τη μεγαλυτερη μοτοσυκλετιστικη λεσχη περιπετειας και off road στη Σερβια, κατι αναλογο με το αμερικανικο Adv riders, και το ταξιδι που ειχε μολις ολοκληρωσει σκοπευε να ειναι το πρωτο απο μια σειρα εξορμησεων στην αχανη Ρωσια. Μου μιλησε για το ταξιδι του και του ειπα για το δικο μου και δωσαμε υποσχεση να ξαναβρεθουμε καποια στιγμη και να συνταξιδεψουμε ξανα για νεους προορισμους... Το μονο σιγουρο ηταν οτι μου εβαλε πονηρες σκεψεις για επομενα ταξιδια στο μελλον.

Αν και θα ηθελα να κατσω παραπανω και να δω λιγο και το Βελιγραδι αυτο δεν γινοταν. Εξαλλου ηθελα να το φυλαξω αυτο το μερος για μια αλλη φορα που θα ερχομουν για να το δω με την ησυχια μου. Αυτη τη φορα επερνα απλα μια ελαχιστη γευση ετσι για να ανοιξει η ορεξη.

Φορτωσα την Αυρα και τη βγαλαμε απο τη μικρη αποθηκη που ειχε περασει το βραδυ παρεα με την εταιρη ταξιδιαρα του φιλου μου. Αν ειχαν στομα σιγουρα θα ειχαν πολλα να πουνε για τους απαλευτους αναβατες που ειχαν ανεχτει για τοσα χιλιαδες χιλιομετρα πανω στις σελλες τους...

8318759385_2532c58c8f_c.jpg

Μια τελευταια αναμνηστικη φωτογραφια με το νεο μου Σερβο φιλο και αναχωρηση.

Vidimo se kasnije Dragan!

8318760571_d7d6b232eb_c.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τακτοποιησα το χαρτη στο tankbag και εβαλα τη σχετικη διαδρομη στο GPS. 670 χιλιομετρα δρομος.

Αν ολα πηγαιναν καλα καπου γυρω στις 9 το βραδυ θα βρισκομουν στην Κατερινη οπου με περιμεναν ο πολυ αγαπημενος μου φιλος Πετρος και η γλυκυτατη Θαλεια.

Eλλαδα αποψε. Μου φαινοταν σαν ψεμα!

8349572089_cc30983d79_c.jpg

Η Σερβια μου θυμιζε εντονα την Ελλαδα πριν απο μερικα χρονια. Οι γειτονιες με τα μικρα σπιτακια με τις αυλες και τα στενα περασματα ηταν εικονες που γνωριζα απο παιδι στις αλανες χωριων και παλιων προαστιων της Αθηνας.

8318761931_926e573c56_c.jpg

Βγαινοντας στους κεντρικους δρομους ομως αυτο αλλαξε. Η εικονα θυμιζε πλεον εντονα Βαλκανια με τους μεγαλους δρομους, τα εργατικα μπλοκ κατοικιων, τις ταλαιπωρημενες γραμμες του τραμ...

Ακομα και ετσι ομως -και χωρις να ξερω το γιατι- ηταν εικονες που προτιμουσα παρασαγγας απο το σκουπιδαριο των μεγαλουπολεων που ονομαζα "σπιτι".

8319821620_1632fa7770_c.jpg

Αφησα το Βελιγραδι πισω με αλλη μια υποσχεση να γυρισω ξανα. Βλεποντας στους καθρεφτες την εικονα της πολης που χανοταν στον οριζοντα ημουν σιγουρος οτι αυτη θα ηταν μια υποσχεση που θα κρατουσα.

8319822588_e54e867f91_c.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ειχα κατι να δω, δεν ειχα κατι να κανω, παρα μονο να ταξιδεψω.

Η ομορφια του τοπιου εμπαινε μεσα μου σαν ευλογια και εγω αφεθηκα στο δρομο χωρις να σκεφτομαι τιποτα.

8318764965_8b895fb76c_c.jpg

Ομορφη, αγαπημενη χωρα, λατρεμενη φυση και υπεροχοι ανθρωποι...

8318765875_182020ddf6_c.jpg

8319825614_d5649b3531_c.jpg

Ημουν στο δρομο πολλες ωρες χαζευοντας ετσι χωρις λογο και αιτια.

Ειναι πολυτελεια που σπανιζει να μπορεις ακομα να παγωνεις το χρονο και απλα να υπαρχεις εκει μεσα στη στιγμη...

Ειχα κανει πολλα χιλιομετρα πανω στις ομορφες εθνικες οδους της χωρας ωσπου τελικα εφτασα στο Πρεσεβο, την τελευταια πολη της Σερβιας πριν τα συνορα με τα Σκοπια.

Σταση για ανεφοδιασμο και εναν ελεγχο στους χαρτες. Δεν ηξερα τι θα συναντουσα στη συνεχεια και με οσα ειχα ακουσει κατα καιρους το τελευταιο που ηθελα να συμβει ηταν να εχω μεινει στη μεση του πουθενα σε καποιο Σκοπιανο χωριο με τους ντοπιους να ετοιμαζουν τσουγκρανες και δικανα...

8319826700_ed671ef425_c.jpg

Περασα εσκεμμενα μεσα απο τη μικρo χωριο χαζευοντας την καθημερινοτητα των ντοπιων. Τα μικρα σπιτια με τις κοκκινες στεγες θυμιζαν εντονα χωρια της βορειας Ελλαδας και συνεθεταν μια ομορφη εικονα.

Η φτωχια εδω ηταν εμφανης αλλα η εμφυτη διαθεση των Βαλκανιων να μην το βαζουν κατω στις αντιξοοτητες εδινε πνοη στο τοπο...

8319828254_df8c7d5358_c.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περασα τα συνορα αγχωμενος για το τι θα συναντουσα. Τελικα οι φοβοι μου διαψευστηκαν πληρως.

Αν μη τι αλλο η κεντρικη εθνικη οδος των Σκοπιων ηταν σε αριστη κατασταση, στα επιπεδα των καλυτερων δικων μας δρομων! Αν ηταν ετσι μεχρι την Ελλαδα το υπολοιπο ταξιδι θα ηταν παιχνιδακι.

8319829070_da22e443f7_c.jpg

Η φυση γυρω ηταν εξαιρετικα ομορφη. Ειχα εκπλαγει απο τη γειτονα χωρα. Καλες υποδομες, ευγενικοι ανθρωποι (τουλαχιστον οσους συναντησα στα διοδια καθ' οδων), τακτοποιημενες εκτασεις με καλλιεργειες, ποταμια, δαση και ομορφα χωριουδακια...

8319830466_4edc3fbf0a_c.jpg

8318773713_ecc3535c27_c.jpg

Η χωρα απ' ακρη σ' ακρη ηταν μικροσκοπικη: μολις 200 χιλιομετρα απ' ακρη σ' ακρη. Και ομως μεσα σε αυτα τα λιγα χιλιομετρα ειχε καταφερει να μου δειξει ενα προσωπο πολυ διαφορετικο απο αυτο που περιμενα. Οταν μεγαλωνεις μεσα σε κουβεντες που εχουν σκοπιμοτητες καποιες φορες τελικα πρεπει να κλεινεις τα αυτια και να ανοιγεις τα ματια...

Ο δρομος ανηφορισε μια ορεινη περιοχη προς τα νοτια της χωρας και η διαδρομη συντομα εγινε πολυ ενδιαφερουσα. Ποτε δεν συμπαθησα τις εθνικες οδους ετσι και αλλιως.

Ωραια χαραξη, πολυ καλο οδοστρωμα, ησυχοι οδηγοι και ενας υπεροχος ηλιος να δυει πισω μου σχηματιζοντας τη γνωριμη σκια ενος αναβατη μονου που ταξιδευε...

"We all face the same way, still it takes all day,

I take a look to my left, pick out the worst and the best,

Is anyone going anywhere? Everyone gotta be somewhere."

8319831326_8116d5d515_c.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα συνορα πλεον ηταν κοντα. Στο βαθος του οριζοντα τα βουνα της Ελλαδας αχνοφαινονταν ενω το τελευταιο φως της μερας που χανοταν γεμιζε τον ουρανο χρωματα.

Προσπαθησα να κρατησω αυτες τις στιγμες στο μυαλο μου αποχαιρετοντας ετσι εναν ηλιο που με συντροφευσε παντου σε αυτο το απιστευτο ταξιδι, εναν ηλιο που κυνηγησα μεχρι το τελευταιο ακρο της Ευρωπης εκει που δεν εδυε ποτε, σε ενα μερος που τωρα εμοιαζε τοσο μακρυνο και αποκοσμο...

8319833182_c68f4f7277_c.jpg

Και καπου εκει... το τελευταιο συνορο. Αυτο που ειχα αφησει πισω πριν τοσο καιρο και αυτο που εβρισκα παλι μπροστα μου.

Μια μικρη λεξουλα, πεντε γραμματακια τοσο γνωριμα, οικεια, ζεστα τελικα.

Ελλας. To oνειρο ειχε τελειωσει.

8318775327_fc12713e35_c.jpg

Λιγο αργοτερα, στη Κατερινη ο Πετρος και οι αλλοι φιλοι με καλωσοριζαν σαν παλιοι φιλοι που ανταμωναν απλα για ενα καφεδακι στην ακρη μιας ομορφης παραλιας μετα απο καιρο.

Τους κοιτουσα και ηθελα να τους πω οτι τα ζεστα τους χαμογελα ηταν οτι πιο ομορφο ειχα δει σε ολο αυτο το ταξιδι αλλα δεν το εκανα.

Ημουν σιγουρος οτι το ηξεραν ηδη.

8319837112_3e39dbe359_c.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφού έκλεισες και με τους αγαπημένους μου Κατσιμιχαίους να σου πω ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα όσα μοιράστηκες και με έκανες πλουσιότερο άνθρωπο. Σε ευχαριστώ Νικόλα :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε Ταξιδευτή διαβάζω το ημερολόγιο σου από την αρχή και τώρα στο τέλος ήρθε η ώρα να κάνω και εγώ το σχόλιο μου.

Απλά μπράβο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενα μικρο συμπερασμα. ΔΕΝ χρειαζεσαι πουλ μουρ μοτοσυκλετα για να ταξιδεψεις Ευρωπη. Οσοι συναντησες ηταν ακομπλεξαριστα "αλανια" με τα μηχανακια τους σαν ερωμενες. Το κραταω αυτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...Το ταξιδι ποτε δεν τελειωνει...

Tωρα,σκεφτομαι δυνατα...τι μπορει να σου πει καποιος που καθισε και μοιραστηκε τα οσα περασες και ΕΖΗΣΕΣ....με ποιο τροπο μπορει κανεις να σου εκφρασει την ευχαριστηση που οχι απλα εζησες μια ανεπαναληπτη εμπειρια αλλά ειχες τη διαθεση και καλωσυνη να μοιραστεις με ολους...γνωστούς και αγνωστους...ποσο λιγη κινδυνευει να χαρακτηριστει καθε λεξη που πιθανον να προσπαθησει να αποτυπωσει ενα "ευχαριστω"...δεν θα το ρισκαρω προσωπικα.

Το μεγαλειο οσων διαβασα,το μεγαλειωδες της προσωπικης σου σφραγιδας απλα δεν με αφηνει...αλλωστε με ξερεις...ολα οσα θελουμε να πουμε ειναι σαν να τα ειπαμε ακομα κι αν δεν μιλαμε καθολου...και σε κοιταω στα ματια οταν τα γραφω αυτα Νικολα!

Το σημερα ειναι το αυριο που σκεφτομασταν χθες...ζουμε την καθε στιγμη και οι σκεψεις απλα προσπαθουν να βαλουν μια ταξη στο χρονο...το ταξιδι δεν τελειωνει ποτε...:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που το μοιράστηκες μαζί μας

και συγχαρητήρια για τις μουσικές σου επιλογές :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περίμενα να το τελειώσεις πρώτα αδερφέ μου και μετά να σου πω ότι για άλλη μια φορά βάζεις χρώμα στα όνειρα μας, μας παίρνεις μαζί σου στο μπαλκόνι με την καλύτερη θέα, φτυαρίζεις το κάρβουνο της φαντασίας μας και μας βάζεις στην πρίζα να βγούμε κι εμείς εκεί έξω....ένα απλό ευχαριστώ δε φτάνει... :worshippy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κρατήθηκα και τα κατάφερα να μην γράψω κάτι ενδιάμεσα.

Συγχαρητήρια, πολλά συγχαρητήρια που τόλμησες να κάνεις αυτό το ταξίδι.

Έχω την εντύπωση πως δεν θα το έκανα, έστω και πιο νέος.

Τουλάχιστον μόνος μου.

Μας έδωσες πανέμορφες εικόνες που με τα λόγια σου έγιναν ακόμα πιο όμορφες.

Από την άλλη κράτησα ίσως το πιο σημαντικό.

"Ο πολιτισμός γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά όταν μεγάλωσε έφυγε να σπουδάσει στο εξωτερικό"

Είναι κρίμα, να έχουμε την ομορφότερη χώρα του κόσμου και να μην την εκμεταλλευόμαστε.

Σε ευχαριστώ προσωπικά και ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να τα πούμε και από κοντά :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε παρακολουθώ από την αρχή μέχρι σήμερα και πραγματικά με έχεις εμπνεύσει big time. Ελπίζω να καταφέρω σύντομα να ακολουθήσω τα ίχνη σου. Respect!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνχαριτηρια και απο εμενα φιλε μου , κυριολεκτηκα ο τροπος γραφης-αφηγησης σου ,η φωτογαφιες σου καθως και η μουσικη επενδυση ειναι καταπληκτικες.θα μπωρουσες ανετα να εκδωσης βιβλιο.Για ενα μονο λογο λυπαμαι φανταζομαι οπως και πολλοι αλλοι εδω μεσα,αλλα τα ωραια πραγματα καποτε τελειονουν.Μας εχεις στηλει κανονικα!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα