marinos1234 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2012 Παιδια ειμαι καινουριος στο φορουμ και γενικα οχι και τοσο ειδικος στις μηχανες. Παρ ολα αυτα, πηρα την αποφαση να παρω κ εγω ενα μεταχειρισμενο για να πηγαινω στη σχολη μου με ανεση. Βρηκα λοιπον ενα Gilera Runner 125 vx (τετραχρονο) του 06 μοντελο με 18.000χμ. Το μηχανακι το εχει ενας κυριος γυρω στα 40 (οχι καγκουρας δλδ). Ολα τα service του τα εχει κανει στην ωρα τους σε συνεργειο της piaggio. Τωρα αυτα που θελω να ρωτησω.. Πως μπορω να ελεγξω 2-3 βασικα πραγματα μονος μου? Πρεπει να το παω οπωσδηποτε σε μαστορα για να το δει? Αν ναι, τι λεφτα περιπου θα μου ζητησει ο μαστορας για τον ελεγχο. Απο καταναλωση σε τι επιπεδα κυμαινεται? Υ.Σ. Παντως το μηχανακι φαινοταν προσεγμενο και στις βολτες που πηγα, μου φανηκε καλο. Παιδια οποιος ξερει ας με βοηθησει.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
picasso 7 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2012 Το πρώτο και βασικό που πρέπει να δεις είναι αν το μηχανάκι έχει σημάδια που μαρτυρούν κάποια πτώση (γρατσουνιές ή ξαναβαμμένα μέρη),αλλά αφού είπες ότι φαίνεται προσεγμένο συνεχίζουμε. Αφού το μηχανάκι έχει κάνει τα service σε συνεργειο της piaggio τότε θα φαίνονται λογικά στο βιβλίο και οι εργασίες που έχουν γίνει. Γενικά σε ένα σκούτερ το βασικό που πρέπει να δεις από τα "αναλώσιμα" είναι η μετάδοση (ιμάντας,μπίλιες φυγοκεντρικών κλπ) και αυτό γιατί έχει το μεγαλύτερο κόστος για αλλαγή σε σχέση με τα υπόλοιπα (λάδια,τακάκια φρένων κλπ).Αυτό φαίνεται χοντρικά και από μία βόλτα από το κατά πόσο το μηχανάκι "αρπάζει" εύκολα ή όχι. Για να έχεις πάντως το κεφάλι σου ήσυχο πήγαινε το και σε ένα μάστορα να του ρίξει μια ματιά και να σου πει αν το μηχανάκι χρειάζεται κάτι.Τώρα το αν θα ζητήσει ή όχι χρήματα και πόσα αυτό είναι ανάλογα το μάστορα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
marinos1234 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2012 Σ ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου.. ελπιζω να μου φανουν χρησιμες.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες