Jump to content
Alex_Under

Καταγαμένα μυγαγάκια...

Recommended Posts

Πριν κανα δυο βδομάδες έκανα ένα ταξιδάκι μέχρι Καβάλα. Περνώντας πάνω από τις λίμνες, περιττό να πώ πως γέμισα με κάθε είδους μυγαράκι και ζωύφιο στον μπροστά λασπωτήρα, το ψυγείο στα φώτα και στα πιρούνια. Δεν το έπλυνα απευθείας παρά μόνο δυο μέρες μετά. Τα μυγαράκια έφυγαν από παντού όμως κάτι γκρίζοι λεκέδες έμειναν στο πάνω μέρος των πιρουνιών, ανάμεσα στις δύο τιμονόπλακες. Έτσι λοιπόν τα ξαναμούλιασα, και τα ξαναέπλυνα και τα ξαναμούλιασα....

Όμως τίποτα. Υπέθεσα ότι ίσως να είναι κάποιου είδους άλατα, αν και σε τέτοια μορφή που ήταν οι λεκέδες μάλλον απίθανο. Όπως και νά'χει δοκίμασα Viakal αλλά τίποτα. Σε άλλο forum μου πρότειναν και γυαλιστικό μετάλλων (brasso). Δοκίμασα κι από αυτό αλλά πάλι τίποτα.

Όταν τα ψηλάφισα, τα ένιωσα ελάχιστα τραχιά. Με ψιλο-έλουσε κρύος ιδρώτας. Μήπως τελικά δεν είναι λεκέδες αλλά διάβρωση? Έχουν τα μυγαράκια τέτοια οξύτητα ώστε να μπορούν να προκαλέσουν διάβρωση στο μέταλο? Ή Μήπως τελικά η Honda έκανε περικοπές στον προϋπολογισμό της εις βαρος της ποιότητας των υλικών? Υπάρχει σωτηρία για αυτό που έπαθα? Και να φανταστείτε ότι το μηχανάκι το πήρα καινούργιο πριν 40 μέρες...

Τροποποιήθηκε από τον Alex_Under

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Χμμμμ... Περνα μια απο τον εμπορο που το πηρες. Η διαβρωση αυτη μου φαινεται καπως περιεργη. Μυγακια μου κατσανε κι εμενα στα πηρουνια και τα αφησα 15 μερες αλλα δεν κανανε τετοια ζημια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν και δεν έχω λύση να προτείνω, θα σου συνiστούσα να αποφεύγεις το viakal.

Μακροπρόθεσμα προκαλεί φθορές...

όχι, δεν το έχω δοκιμάσει στα μοτοσακά μου, αλλά είδα τα αποτελέσματα σε μπανιέρα και νιπτήρα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε περίπτωση που όντως είναι διάβρωση τί λέτε να μπορεί να γίνει?

Επινικέλωμα μήπως? :/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην ίδια διαδρομή, αργά το απόγευμα και στο ίδιο σημείο μαζεύεις ότι ιπτάμενο ζωύφιο κυκλοφορεί. Μηχανή, μπουφάν,κράνος είχαν παντού μαύρα στίγματα, μικρά κια μεγάλα.

Επιστρέφοντας μετά τρεις μέρες στη βάση, παρκάρισα το μηχανάκι και το έπλυνα, όπως κάθε φορά. Μούλιασμα, ava και σφουγγάρι, ξέβγαλμα, σκούπισμα. Δεν έμεινε τίποτε, εκτός από μερικά μυγάκια μέσα στις κυψέλες του ψυγείου. Πηρούνι, μπουκάλες, φέρινγκ, προβολείς, γυάλισαν χωρίς λεκέδες ή σημάδια.

Πρώτα πρώτα πήγαινε να τη δούν στο μαγαζί που την πήρες, να δούμε τι θα πουν.

Διάβρωση σε καλάμια σε Honda σε μηχανή ενός μηνός, μοιάζει με ανέκδοτο.

Από την άλλη, η εγγύηση γι΄ αυτό είναι.

Θεσσαλονικιός ; να τη δούμε από κοντά ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την ίδια διαδρομή την έκανα κι εγώ το 3ήμερο του 15Αυγουστου.

Στις λίμνες Λαγκαδά και Βόλβη αντιμετώπισα το ίδιο φαινόμενο με τα ΑΠΕΙΡΑ ζουζούνια που γινόντουσαν χαλκομανία πάνω στο φανάρι, στη ζελατίνα και στα πηρούινια.

Μετά από 2 μέρες (κι ενώ είχα τη μηχανή στον ήλιο) πήρα το κατάλληλο Γερμανικό προϊόν που παραθέτω στις φωτογραφίες και ούτε γάτα ούτε ζημιά. :D

:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Που θα το βρώ αυτό φίλε Varadero? Είναι κάτι κοινό που υπάρχει και στα Super Market ή είναι εξειδικευμένο για auto/moto? Εσύ από που το πήρες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε Alex_Under το πήρα από το Praktiker Θεσσαλονίκης!

Ίσως σου χρειαστεί την επόμενη φορά που θα γεμίσεις με μυγάκια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρίν δοκιμάσεις οτιδήποτε άλλο χημικό και γιατροσόφι πέρνα μία απο εξειδικευμένο άνθρωπο για να δεί απο τί προέρχονται αυτά τα σημάδια.Διάβρωση φαίνεται εκτός και άν πέρασες απο σημείο με αιωρόπτερα που έχουν αντί για αίμα οξύ κάτι με άλιεν αν σου έρχεται στις σκέψεις σου.

Όταν βεβαιωθείς απο 2-3 ανθρώπους τότε προχώρησε αναλόγως

Στον έμπορό σου να πάς μόνο όταν σου έχουν πεί ότι είναι διάβρωση λόγω αστοχίας υλικού κτλ.α πρέπει να είναι άγιος αυτός για να σου πεί κατευθείαν είναι διάβρωση έλα να το αλλάξουμε το μπροστινό :wacko:

Παρόλαυτά εύχομαι να μην είναι κάτι τέτοιο και κάποιος μυστήριος λεκές που θα βγεί!! :_thumbsup:

ότι καλύτερο μιας και φωτό να ανεβάσεις θα είναι δύσκολο κάποιος να κρίνει απο εδώ τί μπορεί να είναι.Υπάρχουν και οι γάτοι βέβαια!Ίδωμεν! :winking:

:ph34r:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μηχανάκι το πήγα στον έμπορο και μου είπε ότι είναι διάβρωση. Με έστειλε και στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο και ο μάστορας μου είπε και αυτός ότι είναι διάβρωση και μάλιστα απαράδεκτη για τόσο νέα μηχανή. Μου είπε ότι είναι μέσα στην εγγύηση αλλά ότι προς το παρόν δεν γίνεται τίποτα γιατί δεν μου έχουν έρθει ακόμη οι άδειες και η πινακίδα. Μόλις μου έρθουν, θα γίνει ότι είναι να γίνει.

Είδωμεν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλα για τις πινακίδες πάει ..... οκ.Έχουν και πρόβλημα στο υπουργείο με τους τσίγκους λόγω έλλειψης και κυκλοφορείς ΜΟΝΟ με την ειδική άδεια που χορηγείται απο το υπουργείο.Αλλά την άδεια κυκλοφορίας?Πού πάς χωρίς την άδεια κυκλοφορίας????

Παρόλαυτά έπεσα μέσα για το πρόβλημα όπως και ο ladau

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλα λενε τα παιδια ρε Αλεξ... κανεις και ταξιδια, χωρις αδεια κυκλοφοριας? :shock:

Καλα τι μπαρμπα στην κορωνη εχεις στην τοπικη αστυνομια? :huh:

@paramedicgf αυτο με τις πινακιδες ειναι πολυ περιεργη κατασταση ρε φιλε... ενα TDM στο γκαραζ μου ειναι κανα τετραμηνο χωρις... Ενας φιλος πηρε ενα ΧΤ τον πριν κανα διμηνο, και εχει κανονικα απο τοτε που το πηρε απο το μαγαζι (new ε, οχι μεταχειρισμενο :P )....

Κανεις δεν ξερει ακριβως τι παιζει με τους μλκες... <_<

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδιά το ξέρω. Με παιδεύουν με την άδεια. Όποτε ρωτάω μου λένε ότι τα έχει αργήσει το μηχανογραφικό της διεύθυνσης συγκοινωνιών. Τι άλλο να κάνω? Να τους απειλήσω ότι θα τους βάλω φωτιά? :angry: Και σαν να μη μου φτάναν όλα αυτά, με πήρε τηλέφωνο και η ασφαλήστριά μου και μου είπε ότι ακυρώθηκε η προσωρινή ασφάλιση γιατί πέρασε το χρονικό περιθώριο και δεν πήρα την άδεια. Ούτε άδεια, ούτε ασφάλεια.

Αν είναι κανένας άλλος από Θεσσαλονίκη που πήρε μηχανάκι μετά τις 8 Ιουλίου και του έχουν ήδη έρθει τα χαρτιά, ας το πει Please...

Όλα μαζί πέσαν ρε γ@μώτ0 :this:

Υ.Γ. Είναι η πρώτη φορά που πέρνω καινούργιο μηχανάκι. Σε πόσες μέρες, πάνω-κάτω, κανονικά σου βγάζουν άδεια (άδεια και όχι πινακίδες, τώρα που υπάρχει έλλειψη τσίγγου)? Τι πρέπει ή μπορώ να κάνω για να πιέσω τα πράγματα?

Τροποποιήθηκε από τον Alex_Under

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τον Ιανουάριο που την πήρα δεν είχα κανένα πρόβλημα με άδεια και πινακίδες αν εξαιρέσεις ότι έχω πινακίδες Χαλκιδικής(οι άλλες επιλογές ήταν Κοζάνης ή Κομμοτηνής).Τσέκαρε το μην πάρεις τίποτα πινακίδες ΚΑΣ 221 (ΚΑΣ=Καστελλόριζο!)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το κουφό είναι ότι νούμερο μου έχουν δώσει (ΝΙΗ 6xx) αλλά..."προφορικά" δεν έχω δηλαδή κάποιο χαρτί στα χέρια μου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kυνηγα να παρεις το χαρτι. Αν εχεις καποιο φιλο δικηγορο που ειναι ενημερωμενος πανς σε τετοια θεματα, παρτον μαζι σου και πανε στο μηχανολογικο. Αλλα πανω απ ολα δες μηπως η καθυστερηση ειναι θεμα του εμπορου. Μπορει να μην εχει τα χαρτια απο το τελωνειο και να σου λεει φουσκες για να καλυφθει αυτος και να σε πιασουνε εσενα εξω χωρις χαρτια και να σε χορεψουνε κανονικα (κατασχεση δικυκλου κτλ κτλ)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλο δικηγόρο δεν έχω αλλά έχω φίλο μπάτσο. Του μίλησα στο τηλέφωνο και μου είπε ότι "παίζει" τέτοια καθυστέρηση εν τω μέσω καλοκαιριού. Το θέμα είναι εγώ τι κάνω? Το αμπαρώνω στο γκαράζ και πηγαίνω με το λεωφορείο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα