Jump to content
kazanakius

Ducati monster 696 vs Triumph 675 vs ...?

Recommended Posts

Καλημέρα συμφορουμίτες!

Σκέφτομαι να κάνω μια αλλαγή moto. Το SS μου με έχει κουράσει λίγο... και ιδιαίτερα την γυναίκα που μου γκρινιάζει και με παντοφλιάζει γιατι δεν μπορούμε να πάμε ούτε μια βόλτα μαζί!!

Οπότε έχω αρχίσει και κοιτάζω πιο καθημερινής χρήσης, δικάβαλα moto, κυρίως Ευρωπαικής προέλευσης.

Μου έχει γυαλίσει το 675 το Street triple και το monster to 696 - 796.

675 Street triple: Ασφαλής επιλογή - ίδιος κινητήρας, πλαίσιο με αυτό που έχω τώρα. Μικρή και ασφαλής αλλαγή.

696 monster: Δεν το έχω οδηγήσει ποτέ. Τι λεει?? Θα ξενερώσω σε αλλαγή απο το daytona σε αυτό?? Αξίζει τίποτα σαν μηχανάκι? Το καλό είναι ότι θα πάρω και κανα λεφτό στην τσέπη απο την ανταλλαγή.

796 monster: Σίγουρα καλύτερο απο το 696. Σε σχέση με το 675 όμως τι λέει? Το κακό είναι ότι είναι ακόμα ακριβό και θα χρειαστεί να πληρώσω και κάποια διαφορά....

Τα 2 ducati απο χώρο πως είναι...? ΑΝ θυμάμαι καλά, πριν κάτι χρόνια είχα κάτσει πάνω σε ενα monster και δεν χωρούσαν τα πόδια μου!! 191cm ύψος έχω.. Δεν είμαι σίγουρος όμως. Θα πρέπει να πάω να ξαναδώ στην αντιπροσωπία.

Καμια άλλη πρόταση μοντέλου?? :wallbash:

Τροποποιήθηκε από τον kazanakius

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αν το ο σκοπος ειναι να ικανοποιησεις την αναγκη της γυναικας και μονο, τοτε μην αλλαξεις.

Η μηχανη ειναι προσωπικο σου χομπυ και ικανοποιηση και εσυ αποφασιζεις πως θα εισαι στον δρομο.

Αν δεν τις αρεσει το 675 παροτρινε την να αγορασει και αυτη μια και να πηγενετε βολτες μαζι.

Τωρα αν θες να το κανεις και για εσενα και για εκεινη θα κοιτουσα κατι ακομα πιο ανετο απο οτι το Monster.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε δεν το λες και άνετο το monster ειδικά αν είσαι 1.90... Μήπως να έμενες στην triumph αλλά να κοίταγες σε κανά Τίγρη?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν το ο σκοπος ειναι να ικανοποιησεις την αναγκη της γυναικας και μονο, τοτε μην αλλαξεις.

Η μηχανη ειναι προσωπικο σου χομπυ και ικανοποιηση και εσυ αποφασιζεις πως θα εισαι στον δρομο.

Αν δεν τις αρεσει το 675 παροτρινε την να αγορασει και αυτη μια και να πηγενετε βολτες μαζι.

Τωρα αν θες να το κανεις και για εσενα και για εκεινη θα κοιτουσα κατι ακομα πιο ανετο απο οτι το Monster.

Συνδιασμός και των 2 είναι. Συμφωνώ μαζί σου. Όσο ήμουν ακόμα "ξαναμμένος" με το daytona δεν με ένοιαζε τι έλεγε, αλλά τώρα που έχω αρχίσει και κουράζομαι και εγώ... αρχίζω και υπολογίζω και την άποψη της..

Δηλαδή σαν τι?

Ε δεν το λες και άνετο το monster ειδικά αν είσαι 1.90... Μήπως να έμενες στην triumph αλλά να κοίταγες σε κανά Τίγρη?

Τίγρη είχα πρίν το daytona. Το έχω και αυτό σαν επιλογή στο μυαλό μου, απλά έλεγα να μην γυρίσω πάλι στην ίδια moto.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ως απριλιανος θα σου προτεινα shiver ή ακομη καλυτερα tuono

τι χρηση κανετε με την μοτο ?

Αυτή την στιγμή δεν κάνουμε καμία χρήση, γιατί δεν βολευόμαστε!! :P

H χρήση που σκοπέυουμε να κάνουμε με την νέα μοτο, είναι τα κλασικά. Καθημερινή χρήση, κανα καφεδάκι, κανα μπανάκι, κανα κοντινό ταξιδάκι κλπ

Αυτή την στιγμή δεν κάνουμε καμία χρήση, γιατί δεν βολευόμαστε!! :P

H χρήση που σκοπέυουμε να κάνουμε με την νέα μοτο, είναι τα κλασικά. Καθημερινή χρήση, κανα καφεδάκι, κανα μπανάκι, κανα κοντινό ταξιδάκι κλπ

Χμμ... θα τα ρίξω μια ματιά και αυτά που λες. ty

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καμια μα καμια σχεση το 675 με τα αλλα 2 ducati...... τουλαχιστον απο κινητηρα μακραν πιο καλο το 675 ...εγω ουτε καν θα το σκεφτομουνα......

το 696 το εχω οδηγησει καλο δεν λεω αλλα υστερει παρα πολυ απο γκαζι σε σχεση με το 675.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα κυβικα που κοιτας, οτι και αν παρεις θα ξενερωσεις με την αποδοση του κινητηρα.. Σαν τον τρικυλινδρο, κανεις... !!!

Γνωμη μου ειναι να μην παρεις ξανα καποιο naked.. Απο θεση οδηγισης, λη μαλλον περισσοτερο γαι τον συνεπιβατη δεν αλλαζει κατι που να πεις ''Α! να ειδα διαφορα...'' Παλι ξενερωμενοι θα ειστε και δεν θα κανετε χλμ μαζι.... Αυτη ειναι η γνωμη μου :)

Οπως τα λες, τοτε μαλλον πρεπει να αλλαξεις κατηγορια και να πας στα street. Τα ψηλα street..

Κατι σαν το tiger ή το SMT της κτμ

Δεν θυμαμαι να το εγραψες καπου, ή οχι. Πας για καινουριο ή μεταχειρο? Γενικα ποια τα χρηματα που θα διαθεσεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι το σκεφτεσαι αφου αγγλο θα παρεις....... :mB_kalo_e:

το 675 και απο θεση οδηγησης θα σε καλυψει και απο γκαζια .......το γνωριζεις πολυ καλα........

Τροποποιήθηκε από τον vagelis-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καμια μα καμια σχεση το 675 με τα αλλα 2 ducati...... τουλαχιστον απο κινητηρα μακραν πιο καλο το 675 ...εγω ουτε καν θα το σκεφτομουνα......

το 696 το εχω οδηγησει καλο δεν λεω αλλα υστερει παρα πολυ απο γκαζι σε σχεση με το 675.....

σε ολα τα αλλα ομως..... :lipssealed: :lipssealed: :lipssealed: :lipssealed:

Την γνωμη του Βαγγελη μην την πολυ υπολογιζεις, γιατι ειναι προκατειλημμενος και οταν ακουει ducati βγαζει σπυρια :rotfl:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε ολα τα αλλα ομως..... :lipssealed: :lipssealed: :lipssealed: :lipssealed:

Την γνωμη του Βαγγελη μην την πολυ υπολογιζεις, γιατι ειναι προκατειλημμενος και οταν ακουει ducati βγαζει σπυρια :rotfl:

απο ducati ειπαμε Λια μονο 848 και multistrada 1200 για τα υπολοιπα οντως!!! βγαζω σπυρακια στην πλατη...... :crazy:

και μην ξεχνιεσε θελω γλυκο ........για την γιορτη σου...... :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο ducati ειπαμε Λια μονο 848 και multistrada 1200 για τα υπολοιπα οντως!!! βγαζω σπυρακια στην πλατη...... :crazy:

και μην ξεχνιεσε θελω γλυκο ........για την γιορτη σου...... :afro:

Οταν πληρωθω :tooth: :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μια βόλτα περίπου 500χλμ με ενα 696 ήταν η αφορμή να αλλάξω κατηγορία και να πάρω το Tuono.Το 696 όπως φαντάζομαι και το 796 εχουν απίστευτο πλαίσιο και γενικότερα Ευρωπαικου-Ιταλικου χαρακτήρα συμπεριφορά :_thumbsup: :_thumbsup:

Από αποπψη χώρου και για σένα και για το συνεπιβάτη...περιτό να σου πώ οτι τα πάρεις τα "φρύδια' σου......όπως επεισης και απο δύναμη

το Triumph to 675 δεν το εχω οδηγησει οπότε δεν μπορω να έχω άποψη απλα νομίζω οτι το μοτέρ του ειναι πολυ πιο "ζωντανο"!!!!

Δεν κοιτας κανα άλλο??Μιας και δεν νομιζω οτι θα βολευτείτε πουθενα....(990 Αdv- Multi1100 )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γνωμη μου ειναι παντως πως στα monster ο συνεπιβατης εχει πολυ λιγο χωρο, εχει μικρη σελα,

οποτε δε νομιζω να βολεψει και πολυ το ετερον ημιση...

το 675 παντως ειναι κουκλη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με έχετε μπερδέψει περισσότερο!!! χαχαχ

To tiger δείχνει η πιο 'σοφή" επιλογή, είναι γεγονός! Αλλά... επιστροφή στα παλιά..? Γυρίζω στην πρώην δηλαδή?? Η ψάχνω για νέο γκομενάκι!? :D

Tα ΚΤΜ ρε γμτ.. μην με βρίσετε οι ΚΤΜαδες αλλά τα φοβάμαι λίγο ρε γμτ... και έχουν και πολυ ακριβά ανταλλακτικά απο όσο ξέρω.. Είμαι λάθος προκατειλημένος...? ?

Το streetaki θα μας είναι εντάξει σε μέγεθος, γιατι έτσι και αλλιώς η συνεπιβάτης είναι 45κιλά άνθρωπος! Δεν είναι καμια νταρντάνα!

Πάντως το συμπέρασμα μέχρι τώρα έινια ότι πρέπει να γίνει μια επίσκεψη και αν είναι δυνατόν και test ride σε αντιπροσωπία Ducati - KTM!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν θελεις κατι οικονομικο και καλο ................v-strom η versys ειναι καλη επιλογη για αυτα που θες.........ξερω οτι θα ξενερωσεις απο αυτο που εχεις....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απορώ πως άντεξε η κακομοίρα συνεπιβάτης στο daytona και δεν σε χώρισε. Δεν είναι ρε παιδιά τα SS, για συνεπιβάτη ούτε από πλευρά άνεσης αλλά ούτε από πλευρά ασφάλειας. Έχω δει κοπελίτσα σε αμελητέο τρακάρισμα, να εκτοξεύεται σαν από καταπέλτη, έκανε γκελ πάνω απότο αυτοκίνητο και έσκασε από την άλλη πλευρά. Τα 950/990 της KTM είναι όσο αξιόπιστα όσο τα καλύτερα ευρωπαικά. Εγώ τα θεωρώ πιο αξιόπιστα και με οικονομικότερη συντήρηση από ducati. Αφού έχεις ξεπεράσει τις ανασφάλειες σου και οδηγάς τόσα χρόνια ευρωπαικό, μην πέφτεις σε τέτοιες παγίδες.

Για δεύτερο άτομο ούτε το street triple ούτε to monster κάνουν. Αφού ενδιαφέρεται και η κοπέλα σου να μοιραστεί το χόμπυ σου, να την πάρεις μαζί σου και να πάτε να δείτε/δοκιμάσετε κάποιες μοτοσυκλέτες.

Θα πρότεινα triumph sprint st, triumph tiger, ktm smt, ducati hypermotard 800 (γυμνό αλλά πολύ πιο άνετο από monster και multistrada 1100) και ducati st3. Και η bmw έχει πολλές μοτοσυκλέτες όπως τα διάφορα f800, r1200.

Τροποποιήθηκε από τον makisp

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kazanakius, σαν κάτοχος του 796 :

To μηχανάκι προφανώς (όπως και όλα τα naked) δεν είναι για gran turismo, κοινώς, αμα έχεις σκοπό μεγάλες βόλτες/ταξιδάκια με την σύζυγο και συμπράγκαλα κοτσαρισμένα , ναι.. - θα μου πείς, απο SS έρχεσαι οπότε θα είσαι συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις...

Σπαρτιατικό μηχανάκι όπως καταλαβαίνεις με αρκετά όρθια θέση οδήγησης (και πιο ξεκούραστη) όμως σε σχέση με τα "παλαιού τύπου" monster.

Η θέση συνεπιβάτη είναι λίγο μεγαλύτερη απο τις "φλούδες" :grin: των περισσοτέρων SS αλλά και πάλι...

Μπορεί το αμόρε να είναι μόνο 45Kg αλλά εσύ είσαι και ψηλό αγόρι στα 1.90, οπότε, ενα test-ride είναι must πιστεύω...

36w0065JPQIKUyUyUy11.png

(το κίτρινο ανθρωπάκι είσαι εσύ btw στα 1.91cm)

180 kg "γεμάτο" (βλέπε: ελαφρύ), φρένα άγκυρες , άπλετη ροπή...

Έχει γκάζι αλλά δεν πρόκειται να σε τρομάξει ποτέ.

Τα 230km/h θεωρητικής τελικής δεν νομίζω να τα δεί κανείς ποτέ (εκτός και αν έχει τα χέρια και τον αυχένα του Σβαρτζενέϊγκερ).

Απο τα τα 120Km/h και μετά αρχίζεις και παίζεις μπούφλες με τον αέρα (naked γαρ).

Κατανάλωση, γύρω στα 6 lt/100Km μικτό.

Το μηχανάκι, όπως οι περισσότεροι Ντούκοι, αρχίζει και "αναπνέει" απο τις 3000+rpm και πάνω, κάτω απο αυτό το όριο σκορτσάρει αρκετά - στο αναφέρω γιατί δεν γνωρίζω τι ποσοστό οδήγησης θα κάνεις εντός πόλης.

Μερικοί γνωστοί μου βρήκαν αυτον τον "τραχύ" χαρακτήρα "δυσάρεστο" (προερχόμενοι απο Τζάπωνες) - περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε βέβαια...

Θα συμφωνήσω με τα άλλα παιδιά να κοιτάξεις προς αλλού, κάτι πιο "ξεκούραστο" ιδίως απο την στιγμή που θέλεις κατι για μεγάλες βόλτες με την σύντροφο σου :_thumbsup:

ΥΓ : θα έριχνα και μια ματιά στο Shiver 750 - θα σε εκπλήξει μάλλον ( A ρε μποτ@να Aprilia τι μηχανάκια βγάζεις...)

Τροποποιήθηκε από τον klem578

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα εισαι ο πρωτος που ξαναπαιρνει τιγρη 1050 μετα απο καμποσες μοτοσυκλετες που αλλαξε!Πολυς κοσμος δοκιμασε και ξαναγυρισε...Τι στρητ τριπλ τελειο...το ειχα 1 χρονο του εκανα 15000 κμ απιστευτο!Αλλα δεν κανει για 2 ατομα...ταλαιπωρια παλι και ας ειναι πιο ανετο απο ss και μετα τα 130 σε παιρνει και σε σηκωνει!(οπως σε ολα τα γυμνα).Με τον τιγρη εχω βρει παραπανω απο ο,τι εψαχνα...αλλωστε τον ειχες και ξερεις!

Και αν θυμασαι στην δυναμομετρηση στο συνεργειο του Χρηστου ειχα βγαλει παραπανω αλογα απο το daytona σου ....χαχαχαχα! :shock: Ακομα θυμαμαι την εκπληξη σου!!! :peep:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα δεις μεγαλη διαφορα στην ανεση επιλργοντας μια απο τις δυο γυμνες. Γενικα πιστευω οτι για 1.90 ανθρωπο το γυμνο δεν ειναι καλη επιλογη. Παντως επειδη τα εχω οδηγησει κ τα δυο( ο κολλητος μου πηγε απο το τερας στην μυγα) το triumph ειναι με διαφορα πιο σοβαρη μηχανη σε ολα . Σε μεγεθος ειναι περιπου τα ιδια .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα