Jump to content
Sign in to follow this  
sorips

.. ένοχο το θύμα

Recommended Posts

Βέροια: "Αθώοι" οι 7 από τους 8 Χρυσαυγίτες, ένοχο το θύμα

Το δικαστήριο έπαψε την δίωξη των επτά εκ των οκτώ δραστών- μελών της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνταν για την επίθεση στο καφενείο του κ. Γιώργου Βραχνή στη Βέροια, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οπτικού κ. Σαββαΐδη.

Μετά από πολύωρη διαδικασία, που ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα, το τριμελές πλημμελειοδικείο Βέροιας έκρινε ως απαράδεκτη για δικονομικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους την δίωξη των 7 εκ των 8 δραστών γιατί δεν είχε πληρωθεί το παράβολο των 100 ευρώ από τον μηνυτή.

Στον όγδοο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή για την κατηγορία των σωματικών βλαβών εις βάρος του κ. Σαββαϊδη.

Ένοχος με μεγαλύτερη ποινή από αυτή των δραστών, και συγκεκριμένα με φυλάκιση τεσσάρων μηνών και είκοσι ημερών, κρίθηκε το θύμα της επίθεσης, κ. Γιώργος Βραχνής.

Σημειώνεται πως ο ιδιοκτήτης του καφενείου που δέχτηκε την επίθεση δικαζόταν μετά από μήνυση για εξύβριση που κατέθεσαν εναντίον του οι δράστες και μετά την απόφαση της εισαγγελέως να δικαστούν μαζί θύτες και θύμα. Να σημειωθεί ότι ο κ. Βραχνής έχει στοχοποιηθεί από την Χρυσή Αυγή λόγω της αντιφασιστικής και της πολιτικής του δράσης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Οκτώ μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ τους και ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στο νομό Πέλλας Ιωάννης Σαχινίδης, συνελήφθησαν για συμμετοχή σε επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Βέροια. Κατά την επίθεση τραυματίστηκε ένας 53χρονος.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα αναρχικών συνεπλάκη, σε κεντρικό δρόμο της Βέροιας, με μέλη της Χρυσής Αυγής, που εκείνη την ώρα διένειμαν έντυπο προεκλογικό υλικό.

Η επέμβαση των αστυνομικών ήταν άμεση και στη θέα τους, οι δύο ομάδες τράπηκαν σε φυγή και διέφυγαν προς άγνωστες κατευθύνσεις.

Το επεισόδιο όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Ημαθίας, λίγες ώρες αργότερα, περίπου 15 με 20 μέλη της Χρυσής Αυγής μετέβησαν σε καφενείο - στέκι αναρχικών, όπου επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν περί τους έξι θαμώνες του καταστήματος, ενώ προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στις εγκαταστάσεις.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας 53χρονος θαμώνας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας.

Η Αστυνομία προσήγαγε οκτώ άτομα στο αστυνομικό τμήμα της πόλης, τα οποία αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν. Μεταξύ αυτών είναι ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νομό Πέλλας Ιωάννης Σαχινίδης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή, ενώ αναμένεται να οδηγηθούν την Κυριακή στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Λιγη αντικειμενικότητα δεν βλαπτει

Τροποποιήθηκε από τον Ftiann

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν θέλουμε λοιπόν αντικειμενικότητα πρέπει όλοι να παραδεχτούμε οτι είναι απαράδεκτη η αθώωση για τον λόγο που έγινε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν θέλουμε λοιπόν αντικειμενικότητα πρέπει όλοι να παραδεχτούμε οτι είναι απαράδεκτη η αθώωση για τον λόγο που έγινε. Συμφωνω.

Αλλα για να εχουμε ακομη περισσοτερη αντικειμενικοτητα θα πρεπει ολοι να παραδεχτουμε οτι αυτοι που επιτεθηκαν πρωτοι θα πρεπει να καταδικαστουν... ολοι ομως και οχι μονο ο ενας...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σύμφωνα με τη δίκη δεν υπήρξε κάποιο θύμα που να κηρύχθηκε ένοχο, οπότε ο τίτλος είναι εντελώς άκυρος, για να μην πω αστείος.

Επίσης, οι 7 αθωώθηκαν για το θέμα του παράβολου (κακώς), αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι αν είχε πληρωθεί το παράβολο το αποτέλεσμα θα ήταν οπωσδήποτε εναντίον τους, αυτό είναι άλμα λογικής.

Και τέλος, για την υπόθεση οι δυο πλευρές λένε δυο εντελώς αντίθετες εκδοχές, συνεπώς το ποιος θα πιστέψει τι εξαρτάται από τις συμπάθειες ή αντιπάθειες του καθενός.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι μόνο οι δικαστές έκατσαν και μελέτησαν όλα τα στοιχεία και εξέτασαν όλους τους μάρτυρες μετά από αρκετές ώρες δίκης, συνεπώς το τι νομίζει ο κάθε άσχετος απ' έξω (σ.σ. κι εγώ μέσα σ' αυτούς) για το αν ήταν δίκαιο ή όχι το αποτέλεσμα, είναι άσχετο.

Τροποποιήθηκε από τον Phorever

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν ειναι καιρος για μυνησεις με 100 ευρο το παραβολο το σκεφτεσαι καλα πριν κανεις μυνηση.. :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλα για να εχουμε ακομη περισσοτερη αντικειμενικοτητα θα πρεπει ολοι να παραδεχτουμε οτι αυτοι που επιτεθηκαν πρωτοι θα πρεπει να καταδικαστουν... ολοι ομως και οχι μονο ο ενας...

Να καταδικαστούν αλλά εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιός επιτέθηκε πρώτος. Αυτό ακριβώς είναι δουλειά της δικαιοσύνης, να ερευνήσει και να κρίνει ποιός φταίει κλπ και να καταδικάσει ανάλογα. Εδώ είναι και το απαράδεκτο, αντί να κρίνει, είτε ώς αθώους είτε ώς ενόχους, βάσει στοιχείων και έρευνας αθώωσε λόγω 100 ευρώ ενός παραβόλου..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

0 53χρονός αναρχικός ήταν?

Μήπως φόραγε και κουκούλα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και μετα σου λεει οτι οι χρυσαυγιτες δεν ειναι τα σκυλια των αφεντικων και του συστηματος...

Σκ@τα στο ταφο σας ρε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και μετα σου λεει οτι οι χρυσαυγιτες δεν ειναι τα σκυλια των αφεντικων και του συστηματος...

Σκ@τα στο ταφο σας ρε

Μπράβο. Και μετά απο αυτό το γλαφυρό σχόλιο αλλάξαμε μυαλά στον κόσμο, πείσαμε για το δίκιο μας, έγιναν λιγότεροι οι φασίστες και η κοινωνία μας πιο όμορφη.

Καταλαβαίνεις οτι έτσι δεν κάνουμε δουλειά, εκτός αν αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι όχι μια καλύτερη κοινωνία αλλά απλά να εκφράσουμε τα γηπεδικά μας ένστικτα..

Τεσπά, φαντάζομαι οτι πρέπει να το αποδώσω στην ένταση της στιγμής και οτι και εσύ θα ήθελες να πείσουμε για τη ορθότητα των απόψεών μας..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Φτάσαμε ρε γαμώτο στην εποχή που οι χρυσαυγίτες θεωρούνται άνθρωποι....

Ενδιαφέρουσα άποψη, αλλά καλώς ή κακώς δεν θα σταθεί ως αποδεικτικό στοιχείο σε κανένα δικαστήριο.

Χώρια που αν μπεις στην λογική αυτή, θα καταλήξεις μοιραία στο «εδώ θεωρούνται άνθρωποι αναρχικοί, κομμουνιστές, τρομοκράτες (17Ν, ΕΛΑ, Πυρήνες κτλ) και κάποιοι ακόμα». Και μάλιστα όχι τώρα, αλλά εδώ και δεκαετίες, και δεν σκίστηκε κανένα καλσόν.

Τροποποιήθηκε από τον Phorever

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλα ναι ..οπτικα μοιαζουν με ανθρωπους.

Το επεισόδιο όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Ημαθίας, λίγες ώρες αργότερα, περίπου 15 με 20 μέλη της Χρυσής Αυγής μετέβησαν σε καφενείο - στέκι αναρχικών, όπου επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν περί τους έξι θαμώνες του καταστήματος, ενώ προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στις εγκαταστάσεις.

σωστα τωρα ειναι πιο αντικειμενικο... Τα φασιστοειδη αλωνιζουν με τις πλατες της δικαιοσυνης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και τυχερο ειναι το θυμα που εφαγε μοναχα 4 μηνες φυλακη. Παλιοτερα οι χρυσαυγητες θα τον ειχαν φιλοδωρησει με 4 μαχαιριες! Προφανως η διαπλοκη με την εξουσια βελτιωνει το ειδος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπράβο. Και μετά απο αυτό το γλαφυρό σχόλιο αλλάξαμε μυαλά στον κόσμο, πείσαμε για το δίκιο μας, έγιναν λιγότεροι οι φασίστες και η κοινωνία μας πιο όμορφη.

Καταλαβαίνεις οτι έτσι δεν κάνουμε δουλειά, εκτός αν αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι όχι μια καλύτερη κοινωνία αλλά απλά να εκφράσουμε τα γηπεδικά μας ένστικτα..

Τεσπά, φαντάζομαι οτι πρέπει να το αποδώσω στην ένταση της στιγμής και οτι και εσύ θα ήθελες να πείσουμε για τη ορθότητα των απόψεών μας..

και ποιος σου πε ρε μαν οτι εγω με το σχολιο μου ηθελα να λυσω το προβλημα; μεσω ενος φορουμ τετοιο προβλημα δεν λυνεται, εγω απλα οτι ειχα στο μυαλο μου εγραψα...

μα καλα ποσο δεξιοσκαλωμενοι ειναι καποιοι σε αυτο το φορουμ..

Τροποποιήθηκε από τον KennyDY

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όπως θεωρούνται άνθρωποι και οι αναρχικοί... Τι διαφορά υπάρχει;

"Σκαλώματα" αυτού του τύπου υπάρχουν σε όλα τα φόρα και δεξιά και αριστερά κλπ κλπ... Το θέμα είναι να υπάρχει αντικειμενικότητα και να αναγνωρίζεις και να σε ενοχλεί η ύπαρξη και των δύο... Αν όχι, τότε μάλλον αποτελείς μέρος του "σκαλώματος"...!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όπως θεωρούνται άνθρωποι και οι αναρχικοί... Τι διαφορά υπάρχει;

"Σκαλώματα" αυτού του τύπου υπάρχουν σε όλα τα φόρα και δεξιά και αριστερά κλπ κλπ... Το θέμα είναι να υπάρχει αντικειμενικότητα και να αναγνωρίζεις και να σε ενοχλεί η ύπαρξη και των δύο... Αν όχι, τότε μάλλον αποτελείς μέρος του "σκαλώματος"...!

κατσε τωρα συγκρινεις εναν αναρχικο με εναν φασιστα;

να παω να πεσω απο κανα γκρεμο με το cbr τωρα αμεσως αν ειναι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και οι δύο φασίστες είναι!!! Οι πρακτικές τους είναι οι ίδιες! Η επιβολή της άποψής τους δια της βίας!!! Κανείς δεν δέχεται και δεν σέβεται την αντίθετη άποψη!!!

Και οι δυο φασίστες είναι!! ο ένας με ακροδεξιό προσωπείο και ο άλλος με ακροαριστερό! Στα ίδια σκατά βουτηγμένοι όμως!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

έχει ξαναπαίξει εμένα αυτό που μου κάνει ΠΟΛΥ εντύπωση είναι γιατι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ το παράβολο???

"δεν είχε πληρωθεί το παράβολο των 100 ευρώ από τον μηνυτή."

αυτη η διαδηκασία ειναι χρόνια λές ο δικηγόρος να μην το ήξερε?? να το ξέχασε ?? γιατι δεν πληρώθηκε το παράβολο οποτε και ΔΕΝ ΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ οι ΧΑ?? :lac: :lac:

μήπως δέν τους έπαιρνε δικαστικά μήπως δέν ειναι τα πράγματα όπως τα παρουσιάζουν?? μηπως χρηματίστικε ο δικηγόρος?? WHAT THE F??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
και ποιος σου πε ρε μαν οτι εγω με το σχολιο μου ηθελα να λυσω το προβλημα; μεσω ενος φορουμ τετοιο προβλημα δεν λυνεται, εγω απλα οτι ειχα στο μυαλο μου εγραψα...

Φίλε δεν είναι θέμα σκαλώματος. Το θέμα είναι ότι η λογική σου είναι αδιέξοδη. Το να βγεις και να πεις ότι οι χρυσαυγίτες δεν είναι άνθρωποι, ούτε λύση είναι, ούτε βοηθάει καθόλου στην αποδόμηση της ΧΑ. Θα έλεγα μάλλον το αντίθετο καταφέρνει, να τους κάνει «ήρωες» και «μάρτυρες» στα μάτια μιας ολοένα και αυξανόμενης μερίδας κόσμου.

Βασικά όταν έρχεται η ΧΑ και λέει ότι π.χ. «στο τάδε πρόβλημα προτείνω αυτή, αυτή κι αυτή τη λύση» και έρχονται μετά κι οι αντίπαλοί της και απαντούν ότι είτε

1) Μα τι λένε αυτοί; Αφού αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει (!), δεν είναι καν πρόβλημα (!!!)

είτε

2) Μα είναι λύσεις αυτές; Είναι ζώα, φασίστες, χουντολάγνοι, απάνθρωποι κτλ κτλ κτλ

...δεν βοηθούν ιδιαίτερα. Διότι αφενός μεν κάνουν λες και έπεσαν από τον Άρη και δεν ξέρουν τι συμβαίνει, απλά και μόνο για να μην μιλήσουν για τα ίδια προβλήματα που μιλάει η ΧΑ, αφετέρου δε δεν προτείνουν τίποτα οι ίδιοι αναλωνόμενοι στο να εκτοξεύουν βρισίδια στην ΧΑ. Αυτό όμως δεν είναι λύση. Δηλαδή δεν μπορείς να πείσεις κάποιον ότι η ΧΑ είναι έτσι, γιουβέτσι, απαυτό, απτάλλο, ενώ την ίδια στιγμή δεν προτείνεις τίποτα ως εναλλακτική.

Αυτή η τακτική έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Το επιβεβαιώνουν τα δυο πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα, ειδικά το δεύτερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε δεν είναι θέμα σκαλώματος. Το θέμα είναι ότι η λογική σου είναι αδιέξοδη. Το να βγεις και να πεις ότι οι χρυσαυγίτες δεν είναι άνθρωποι, ούτε λύση είναι, ούτε βοηθάει καθόλου στην αποδόμηση της ΧΑ. Θα έλεγα μάλλον το αντίθετο καταφέρνει, να τους κάνει «ήρωες» και «μάρτυρες» στα μάτια μιας ολοένα και αυξανόμενης μερίδας κόσμου.

Βασικά όταν έρχεται η ΧΑ και λέει ότι π.χ. «στο τάδε πρόβλημα προτείνω αυτή, αυτή κι αυτή τη λύση» και έρχονται μετά κι οι αντίπαλοί της και απαντούν ότι είτε

1) Μα τι λένε αυτοί; Αφού αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει (!), δεν είναι καν πρόβλημα (!!!)

είτε

2) Μα είναι λύσεις αυτές; Είναι ζώα, φασίστες, χουντολάγνοι, απάνθρωποι κτλ κτλ κτλ

...δεν βοηθούν ιδιαίτερα. Διότι αφενός μεν κάνουν λες και έπεσαν από τον Άρη και δεν ξέρουν τι συμβαίνει, απλά και μόνο για να μην μιλήσουν για τα ίδια προβλήματα που μιλάει η ΧΑ, αφετέρου δε δεν προτείνουν τίποτα οι ίδιοι αναλωνόμενοι στο να εκτοξεύουν βρισίδια στην ΧΑ. Αυτό όμως δεν είναι λύση. Δηλαδή δεν μπορείς να πείσεις κάποιον ότι η ΧΑ είναι έτσι, γιουβέτσι, απαυτό, απτάλλο, ενώ την ίδια στιγμή δεν προτείνεις τίποτα ως εναλλακτική.

Αυτή η τακτική έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Το επιβεβαιώνουν τα δυο πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα, ειδικά το δεύτερο.

+100000000

το αυτό! ακριβώς για αυτούς τους λόγους και μόνο ανεβαίνουν τα ποσοστά της ΧΑ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σόρυ, όπως είπα και στο σχόλιο μου θεώρησα, αυθαίρετα βέβαια, οτι ήθελες να λύσεις το πρόβλημα.

Φαντάζομαι με το "δεξιοσκαλωμένοι" δεν εννοούσες εμένα.

Καλή συνέχεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σόρυ, όπως είπα και στο σχόλιο μου θεώρησα, αυθαίρετα βέβαια, οτι ήθελες να λύσεις το πρόβλημα.

Φαντάζομαι με το "δεξιοσκαλωμένοι" δεν εννοούσες εμένα.

Καλή συνέχεια.

oχι αυτο πηγαινε γενικα :_thumbsup:

-------------

και να ξερετε αν δεν βλεπετε τι λεει το αντιθετο ρευμα απο τους φασιστες δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει...

Για καλη μου τυχη φοιτητης ειμαι και καποια πραγματα τα ζω καθημερινα

αλλα αρκετα οφ-τοπικ βγηκαμε :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένα honda λιγότερο!!

Yamahakia που είσαι, για σένα δουλέυω!!!! :shoot: :shoot:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΚΑΙ οι 2 προσπαθούν να επιβάλουν την αποψή τους με την ΒΙΑ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα