Jump to content
Φρανκι

Πλησιαζει η ωρα του αποχωρισμου?

Recommended Posts

Σιγουρα ολοι απο εσας που διαβαζετε αυτες τις γραμμες νιωθετε αυτη την αισθηση οταν γυρνατε το διακοπτη και πατατε τη μιζα.... Την αισθηση της ανατριχιλας και της φασης οτι εισαι ενα με το δρομο....

Ολοι απο εσας κανετε σχεδια και ονειρα για ταξιδια η και για βολτες! Για εντουραδα, για στροφιλικι, για χαλαρη βολτα για καφε...

Για εμας η μοτοσυκλετα ειναι εργαλειο, μερακι, ερωτας, γκομενα, συντροφος........

Τι γινεται ομως οταν δυσκολευουν τα πραγματα?

Ηρθε η ωρα για τον προβληματισμο μου...

Την ημερα που την αγορασα ειχα ηδη ξεκινησει σχεση με τη γυναικα της ζωης μου και συζυγο εδω και ενα χρονο. Γουσταραμε που πηραμε μια μοτοσυκλετα για ταξιδι,βολτα,γουστα,φορτωμα και οπου βγαλει. Και ετσι καναμε. Σε ενα χρονο πηγαμε και ταξιδι (Παξους), γυρισαμε ολη τη Χαλκιδικη το καλοκαιρι, το χειμωνα γραψαμε χιλιομετρα σε Πινδο,Ορεινη Χαλκιδικη, Σερρες, Δραμα κτλ.

Ομως υπηρχε και χρονος και χρημα....

Το χειμωνα που μας περασε αλλαξαν τα πραγματα.... Νοικιαζαμε ενα μαγαζι σε μια δημοσια υπηρεσια που οταν περασε στα χερια ιδιωτων ξεκινησε περικοπες. Και μεσα σε αυτες ηταν να ξενοικιασουν το καταστημα μας (καλα εκαναν αφου εμπαιναν μεσα). Χαιρομαι που εφυγαν γιατι αν ειναι να αρχισει η εξυγιανση, ας αρχισει εις βαρος μου.Φτανει να αρχισει.

Τεσπα, το μαγαζι εμενε ξενοικιαστο και τα εξοδα ετρεχαν. Που να το νοικιασεις με την κριση? Ποσα θα παρεις? Εδω ο ΟΤΕ εφυγε, ποιος θα ειναι τοσο φερεγγυος ωστε να εξασφαλισεις το μηνιατικο?

Το ανοιξαμε εμεις τελικα.....

Αποτελεσμα..... Εξοδα στησιματος και εμπορευματων + Καθολου χρονος + Οικονομικη στενοτητα

Πορισμα

Δυσκολευομαι πολυ να συντηρησω τη μηχανη μου. Και σε ανταλλακτικα-αναλωσιμα και σε καυσιμα

Την εκμεταλλευομαι πλεον στο 30% απο αυτα που μπορει να μου δωσει.

Ερωτημα

Κανω υπομονη και ο ουρανος θα γινει πιο γαλανος?

ή Την πουλαω και παιρνω κατι πιο χρηστικο για τις τρεχουσες μετακινησεις μου και φυσικα πιο οικονομικο?

Πιστευω πολλοι απο εσας εχετε βρεθει σε παρομοια θεση.

Δεν θελω προτασεις για το τι να παρω και ποιο ειναι καλυτερο αλλιως θα ημουν σε αλλη κατηγορια.

Απλα θελω να μοιραστουμε παρομοιους προβληματισμους...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

αν καίγεσαι την πουλάς. αλλά πόσα θα πάρεις από την άλλη; άλλωστε αν δεν την κινείς δεν σε ξοδεύει. εννοώ ότι αν περιμένεις ίσως να μπορείς μία στο τόσο να κάνεις κανα γούστο. αν τώρα θες και μετρητά και να έχεις ένα οικονομικό μέσο τότε το πουλάς και παίρνεις κάτι με 5-7 κατοστάρικα πχ. να σε πηγαίνει απλά και οικονομικά.

θεωρώ πως όταν είναι στριμόκωλα τα πράγματα ότι πρέπει να κοιτάμε με ψυχρό ορθολογισμό τα πράγματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε βρίσκω ευέλικτο και ορθολογιστή οπότε πιστεύω ότι θα τα ζυγίσεις, θα πράξεις το σωστό και θα βγεις και κερδισμένος στο τέλος.

Δίνοντας την μηχανή εκτός της οικονομίας που θα κάνεις μπορείς να αξιοποιήσεις τα χρήματα που θα πάρεις για να τα επενδύσεις στην επιχείρηση ωστέ να γεννήσουν και άλλα χρήματα.

Αλλά είμαι βέβαιος ότι αυτό το ξέρεις.....

Το ότι προσαρμόζεσαι δημιουργικά στις συνθήκες πιστεύω ότι μόνο καλό είναι για εσένα.

Νοικιαζαμε ενα μαγαζι σε μια δημοσια υπηρεσια που οταν περασε στα χερια ιδιωτων ξεκινησε περικοπες. Και μεσα σε αυτες ηταν να ξενοικιασουν το καταστημα μας (καλα εκαναν αφου εμπαιναν μεσα). Χαιρομαι που εφυγαν γιατι αν ειναι να αρχισει η εξυγιανση, ας αρχισει εις βαρος μου.Φτανει να αρχισει.

Πολλά ρισπέκτ γι΄αυτή την δήλωση! :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ερωτημα

ή Την πουλαω και παιρνω κατι πιο χρηστικο για τις τρεχουσες μετακινησεις μου και φυσικα πιο οικονομικο?

την πουλας και παιρνεις κατι πιο χρηστικο ...

...ενα 300αρι σκουτερ , θα το χαιρεσαι καθε μερα... θα ΚΑΒΑΛΑΣ καθε μερα... και οταν θα βρεις λιγο χρονο θα σε παει και 50-60χλμ μια κοντινη βολτουλα με τη γυναικα δικαβλο ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχήν ας πιάσουμε το πρακτικό κομμάτι αφού το κοιτάς πρακτικά..

Το πουλάς.. Ποιός το αγοράζει και για πόσο? Θα σωθείς απο αυτά τα λεφτά? Θα πιάσεις αυτά που αξίζει η μηχανή ή θα την σκοτώσεις για ένα κομμάτι ψωμί?

Κι εγώ έχω το CBF 600. ίδια ιστορία με εσένα. Παντρεμένος, περιμένω βέβαια και παιδί. Που χρόνος και χρήμα αλλά και δυνατότητα για μεγάλα ταξίδια. Απο πέρισυ τον Σεπτέβριο έχει γράψει με το ζόρι 1000km και αυτό το καλοκαίρι προβλέπεται στεγνό!!

Προς το παρόν του έκανα ασφάλεια τώρα το καλοκαίρι να το έχω έστω για μια βόλτα. Να ακούω τον 4-κύλίνδρο να σφυρίζει και να με φτιάχνει. Δεν μου κοστίζει και μια περιουσία. 120€ ασφάλεια, 55€ τέλη τον χρόνο. Σύνολο 175€. Και ότι θέλει σε βενζίνη, κάνα λαδάκι κλπ. Τα έχω για τώρα. Άυριο βλέπουμε.

Αλλά έχω ένα σκουτεράκι οικονομικό για κάθε μέρα.

Βάλτα κάτω και υπολόγισε τα. Η μηχανή το λέω και το ξαναλέω είναι φάρμακο. Ακόμα και μια ώρα τον μήνα να βρεις να παρεις την γυναίκα σου ένα βράδυ και να κάνετε μια ωραία βόλτα ή μόνος σου η αξία είναι ανεκτίμητη.

Αν θες οικονομία δώσε και πάρε ένα φτηνό παπάκι για κάθε μέρα και κράτα την μηχανή για καμιά βόλτα. Αν πάλι δεν βγαίνεις, δώστη και πάρε κάνα σκουτερ, ξέρω γω? Έχουν ζορίσει τα πράγματα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δύσκολα διλλήματα...

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι εκτός από την αρρώστεια που είναι η μηχανή, ίσως δε σε συμφέρει κιόλας.

Και εξηγούμαι: Για ένα παπί ή σκούτερ της προκοπής (με καλά φρένα, που δε θα το σιχτιριάζεις και όχι να θέλει ένα σωρό λεφτά στους μάστορες) πρέπει να δώσεις γύρω στα 1000€.

Το πιο φτηνό ψιλοαξιοπρεπές CBF 600 στο car.gr πωλείται 2300€. Εσύ αν θέλεις να το πουλήσεις γρήγορα πόσο θα το πουλήσεις; 2500; 2800; -1000=1500. Τα 1500 ευρώ θα σε βοηθήσουν;

Αν ναι και τα χρειάζεσαι και άμεσα κιόλας, ΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ, δώστο.

Αν πάλι όχι τότε δεν αξίζει.

Αν τα χρειάζεσαι μεν αλλά ξέρεις ότι πάλι σε 2 μήνες θα τα ξαναχρωστάς τότε άστο... βασίσου στην ήδη υπάρχουσα δυνατότητα και κράτα τη μηχανή.

Βέβαια, ένας παράγοντας που δεν υπολόγισα πριν, είναι η βενζίνη. Ένα παπί δεν έχει καμία σχέση στην κατανάλωση από το 600άρι 4κίλυνδρο.

Παρόλα αυτά θα δίνεις περίπου τα μισά λεφτά από όσα ήδη δίνεις για βενζίνη. Αν δίνεις ένα κατοστάρικο θα δίνεις 50.... χμ ναι... είναι λεφτά τωρα που το σκέφτομαι... χώρια και τα έξοδα συντήρησης - τέλη - αφάλεια...

Τι να σου πω. ΔΕΝ ΘΕΛΩ να το δώσεις γιατί ούτε εγώ θα ήθελα, αλλά νομίζω τελικά ότι θα σε ξαλαφρώσει οπότε δώστο. Πίστεψε με, ειδικά αν το αισθάνεσαι σαν έξοδο και βάρος, τότε δε θα το ευχαριστιέσαι τόσο όσο παλιότερα. Ίσως το παπάκι να το γουσταρίσεις περισσότερο. Η ευχαρίστηση αυτή τείνει προς το +οο ότα πας σε βενζινάδικο.

Ρε φίλε, πραγματικά, σου εύχομαι το καλύτερο. Ότι και να επιλέξεις να σου βγει σε καλό και να είναι η σωστή απόφαση!

(και να είναι και χόντα, μην ξεχνιόμαστε :D )

Τροποποιήθηκε από τον chiliplayer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα λεφτα που θα κερδισεις απο την πωληση θα ειναι σχετικα ασημαντα αν αναλογιστεις οτι πρεπει να αγορασεις και κατι αλλο.

Ασε που θα δυσκολευτεις να την πουλησεις τετοιες εποχες και αν τα καταφερεις μαλλον θα την εχεις σκοτωσει στην τιμη.

Μια μοτο σε αυτην την κατηγορια δεν εχει τρελα εξοδα μην γελιομαστε .

Δηλαδη αν παρεις πχ ενα 300 αρι scooter νομιζεις οτι θα εχεις σημαντικα ετησια οικονομικα οφελη ? ΟΧΙ . Και θα εχεις χασει και ενα αγχολυτικό μεσο μεταφορας . Ενα μεσο μεταφορας , που οπως πολυ σωστα εχουν αναφερει και οι προλαλησαντες , βοηθαει πολυ και στην ψυχολογια . Μεσα στα αγχη της καθημερινοτητας και τις οικονομικες δυσκολιες της εποχης τι καλυτερο φαρμακο απο μια βολτιτσα με την μοτο σου?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γείτονα ... άστα να πάνε (μπάνε) .... σ αυτές τις εποχές δεν πουλάει ο κόσμος , αλλά σκοτώνει.... δεν βγαίνεις σε καμία περίπτωση κερδισμένος απο ενδεχόμενο "φονικό" της καλής σου...

Αν συντρέχει άμεση ανάγκη ρευστού , φωτιά και τσεκούρι!

Και γω σε παρόμοια κατάσταση βρίσκομαι, φρεσκοπαντρεμένος, με ενοίκιο, και περιμένουμε και παιδί.....

Ούτε χρόνος αλλά ούτε και χρήμα περισσεύει.... ΑΛΛΑ μόνο που υπάρχει μου φτάνει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θεμα μου ευτυχως δεν ειναι οτι χρειαζομαι τα χρηματα της μηχανης για να φαω η να πληρωσω κατι αλλο. Απλα με πειραζει που δινω 30 και ευρω για γεμισμα και με τη χρηση που κανω τωρα (70% πολη) αδειαζει σε 180 χιλιομετρα. δηλαδη 10λιτρα/χλμ!!! Και επειδη αυτη θα ειναι η χρηση απο εδω και μεχρι να παει η Ελλαδα μπροστα, ελεγα να γλιτωσω κατι απο αυτο. Και να την πουλησω, σιγουρα δεν θα παω σε παπια η κατι κατω απο 400 κυβικα. Οσο πουληθει το Σιμπιφ αντε 3-4 κατοσταρικα κατω να παρω κατι αλλο. Μπορει και ιδιας αξιας.

Ο λογος που ξεκινησα το θρεντ ειναι οτι μετα απο πολυ καιρο γεμισα το ρεζερβουαρ ακριβως 31 ευρωπουλα και σε 180 χιλιομετρα αναψε λαμπακι!!! Ενω σε συνθηκες παλιες που ταξιδευαμε κτλ αναβε στα 230-240! Επισης, χρειαζομαι αμεσα λαστιχα 250€ τουλαχιστον και ελεγχο-ψιλοσερβις αλλα 50 χαλαρα. Δηλαδη για να παω ενα ταξιδακι θελω 300€ που ζοριζομαι πολυ να τα δωσω.

Οποτε αν θα γινει αλλαγη, σιγουρα δεν θα ειναι παπια ουτε σκουτερακι 150 κυβικων. Θα ειναι κατι παραπανω που απλα θα ειναι πιο οικονομικο απο το 600αρι 4κιλυνδρο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ερωτημα

Κανω υπομονη και ο ουρανος θα γινει πιο γαλανος?

προτείνω να κάνεις υπομονή έτσι και αλλιώς όπως όλοι(κοινωνικά να γίνει πιο γαλανός δύσκολα)...

η σημερινή πραγματικότητα λέει ότι εάν το δώσεις(δηλαδή το σκοτώσεις) για να πάρεις scooter δε κερδίζεις ή εάν θέλεις κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις.

τώρα εάν το δώσεις για να πάρεις ένα παπί, ναι θα είναι ένα αρκετά φθηνό μέσο μετακίνησης αλλά δεν θα είναι "μέσο" ελευθερίας-ανεξαρτησίας

(πέραν της περίπτωσης κάποιος να μην έχει φαί να φάει) μπορεί να την έκανα ακόμη και διακοσμητική παρέμβαση μέσ'το σπίτι αλλά δεν θα την θυσίαζα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και πες οτι παίρνεις ένα μονοκύλινδρο 650αρι

τα λάστιχα δεν θα κάνουν τόσο?

πόσο οικονομικότερη κατανάλωση εντός πόλης με την ίδια χρήση θα κάνεις αντε και 20% γιατί παραπάνω δεν...

σερβις πάλι το 100ρικάκι θα το φάς(η λύση εδώ είναι όλα τα μικρά service να τα κάνεις μόνος ή με κάποιον φίλο σου που θα νιώθει)

ασφάλειες τέλη τα ίδια

και εάν συγκρίνεις οτι τι μια φορά που θα χρειασθείς με την γυναίκα σου να την "κάνετε" ταξιδάκι που πιστεύεις θα αισθανθείτε πιο άνετα(και όμορφα) σε ένα pegaso strada, mt-03 η στο δικό σου?

Τροποποιήθηκε από τον doctoras9

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θεμα μου ευτυχως δεν ειναι οτι χρειαζομαι τα χρηματα της μηχανης για να φαω η να πληρωσω κατι αλλο. Απλα με πειραζει που δινω 30 και ευρω για γεμισμα και με τη χρηση που κανω τωρα (70% πολη) αδειαζει σε 180 χιλιομετρα. δηλαδη 10λιτρα/χλμ!!! Και επειδη αυτη θα ειναι η χρηση απο εδω και μεχρι να παει η Ελλαδα μπροστα, ελεγα να γλιτωσω κατι απο αυτο. Και να την πουλησω, σιγουρα δεν θα παω σε παπια η κατι κατω απο 400 κυβικα. Οσο πουληθει το Σιμπιφ αντε 3-4 κατοσταρικα κατω να παρω κατι αλλο. Μπορει και ιδιας αξιας.

Ο λογος που ξεκινησα το θρεντ ειναι οτι μετα απο πολυ καιρο γεμισα το ρεζερβουαρ ακριβως 31 ευρωπουλα και σε 180 χιλιομετρα αναψε λαμπακι!!! Ενω σε συνθηκες παλιες που ταξιδευαμε κτλ αναβε στα 230-240! Επισης, χρειαζομαι αμεσα λαστιχα 250€ τουλαχιστον και ελεγχο-ψιλοσερβις αλλα 50 χαλαρα. Δηλαδη για να παω ενα ταξιδακι θελω 300€ που ζοριζομαι πολυ να τα δωσω.

Οποτε αν θα γινει αλλαγη, σιγουρα δεν θα ειναι παπια ουτε σκουτερακι 150 κυβικων. Θα ειναι κατι παραπανω που απλα θα ειναι πιο οικονομικο απο το 600αρι 4κιλυνδρο

Το δίλημμα σου μάλλον είναι σχετικά εύκολο.

Για να έχεις τέτοια κατανάλωση σημαίνει πως είσαι σε τρελή κίνηση και σε πολύ κοντινές αποστάσεις.

Χτυπάς ένα φτηνό μεταχειρισμένο παπί.700-800€. Παράλληλα κρατάς την μηχανή και την έχεις σε ασφάλεια μόνο το ένα 6-μηνο το καλοκαίρινο. Έτσι κι αλλιώς τον χειμώνα δεν παίζει φάση. Απο τα λεφτά που γλυτώνεις του ενός 6-μήνου της ασφάλειας καλύπτεις τα λειτουργικά έξοδα του παπιού.

Το CBF για την χρήση που κάνεις τώρα άμα βάλεις τις φθορές του, τα service του, τα λάστιχα του, τακάκια, βενζίνες κλπ φτάνει εύκολα σαν κοστολόγιο τα 20€/100km ή 20λεπτά/km!

Αντίστοιχα ένα παπάκι για ίδια χρήση θέλει το πολύ 7-8€/100km. Δηλαδή ας πούμε 8λεπτά/km. Και επειδή είναι και πανεύκολο στην συντ'ηρηση τα κάνεις και μόνος πέφτει κι άλλο κάτω.

Οπότε έχεις μια διαφορά 13λεπτά/km.

Αν αγοράσεις λοιπόν ένα παπάκι 800€ θα κάνεις απόσβεση σε: 800/0,13= 6000km!!

Συνοψίζοντας. Αν κάνεις π.χ.200km την εβδομάδα=800km τον μήνα σε 7 μήνες το έχεις κάνει απόσβεση το παπάκι και παράλληλα έχεις και την μηχανή τους 6 καλούς μήνες του χρόνου να την χαίρεσαι σε βόλτες έστω μικρές, έστω κοντινές, αυτά όμως τα ΄΄σουλάτσα΄΄ που είναι όλα τα λεφτά. Κ¨ανα βραδάκι μετά τη δουλειά, κάνα πρωί κυριακής κλπ.

Εγώ έτσι το κάνω και δουλεύει ωραία, σαν τον 4-κύλινδρο να γουργουρίζει δεν υπάρχει, αγχολυτικό!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ συμφωνώ με το Βαγγέλη (TC-Drift).

Να ρίξω κι άλλη μια ιδέα: Το ποδήλατο!

Δεν ξέρω τι διαδρομές κάνεις αλλά σκέψου αν σε βολεύει και πάρε ένα. Μηδενικά έξοδα (εκτός της αγοράς) και κάνεις και γυμναστική :) Εγώ απ'το προηγούμενο καλοκαίρι αυτό κάνω και γλυτώνω 20€/εβδομάδα.

Τέλος, αν είναι να πάρεις κάτι σε 400cc+ νομίζεις θα έχεις τρομερή διαφορά στα έξοδα; Ενδεικτικά να σου αναφέρω τη δική μου που είναι 680cc V2. Τέλη, ασφάλειες είναι τα ίδια. Λάστιχα όταν χρειαστεί δίνω περίπου 220€ και η κατανάλωση εντός πόλης είναι περίπου 6 l/100km. Βάλ'τα κάτω να δεις πόσα ΔΕΝ γλυτώνεις.

Καλές αγορές και όχι πωλήσεις :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε τοτε παρε το ΝC να τα εχεις ολα σε ενα και να ησυχασεις :idea:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστω ολους για τη συζητηση. Εχω μηχανακι για κοντινες αποστασεις 50αρι κινεζικο σκυλι που το φτιαχνω μονος μου. Εχω και ποδηλατο για μαγαζι-σπιτι. Τα κοντινα τα βολευω. Αυτο που δεν εγινε κατανοητο και το συνοψιζω ειναι οτι εχω και ενα Honda CBF 600 με 15500 χιλιομετρα, με full extra και το εχω να καθεται 200 μερες το χρονο και αλλες 100 κανει αποστασεις μεσα στην πολη.

Αξιζει ολο αυτο η καλυτερα να παρω κατι αλλο που να χρησιμοποιω περισσοτερο? Εχω ηδη υποψηφιους αντικαταστατες δεν θελω προτασεις αλλα θελω συζητηση οπως ο TC-Drift που ειναι στην ιδια φαση και το κραταει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφού έχεις τον κινέζο γιατί δουλεύεις το CBF στην πόλη και επιβαρύνεσαι με έξοδα?

Το CBF μπορεί απλά να είναι το μηχανάκι για να απολαμβάνεις βόλτα.

Εκτός αν σαν μοτοσυκλετιστής γενικά δεν συγκινείσαι ή δεν τρελαίνεσαι κιόλας για μια βόλτα ΄΄χωρίς λόγο΄΄.

Εγώ κρατάω το CBF απλά επειδή έρχεται η ώρα ένα βράδυ 12.00 π.χ. που πετάγομαι απ το κρεββάτι χωρίς λόγο, το καβαλάω και κάνω μια γύρα στην Αθήνα.

Αν δεν σε φτιάχνει αυτό, αν δεν κάνεις ταξίδια τότε δεν εχεις λόγο να το κρατήσεις. Με ένα σκουτερ 300 τα κάνεις όλα καλύτερα, ευκολότερα και πιο οικονομικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να σου ερχεται η ιδεα να το δωσεις ενω δεν χρειαζεσαι αμεσα τα χρηματα, σημαινει οτι μολις το βλεπεις ή το σκευτεσαι σου υπενθυμιζει την "ανικανοτητα" σου να το συντηρησεις και το χαρεις οπως σου αξιζει και του αξιζει...

Για αυτους τους λογους πουλα το και οταν με το καλο μπορεσεις και αποφασισεις, παιρνεις κατι αλλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο που δεν εγινε κατανοητο και το συνοψιζω ειναι οτι εχω και ενα Honda CBF 600 με 15500 χιλιομετρα, με full extra και το εχω να καθεται 200 μερες το χρονο και αλλες 100 κανει αποστασεις μεσα στην πολη.

Αδερφε βαστα μια, γιατι θα αρχισω τα χαπια....

Εχεις παπακι,και κυκλοφορεις στην πολη με το CBF ???

Τοτε,οπως το καταλλλαβαινω εγω,ή δε σε πολυνοιαζει η καταναλωση ή εχεις γενικοτερο θεμα,και θελεις μια αλλη μοτοσυκλετα να την καβαλας καθε μερα,εντος και εκτος αστικου περιβαλλοντος.

Και εμενα το ΧΧ καθεται 250 μερες τακαρισμενο,ναι με ενοχλει και εμενα αυτο, επειδη δεν γουσταρω γενικα να μην δουλευουν τα μηχανοκινητα.

Απο την αλλη ομως εχω και εγω το παπι ,που ειναι το ΄΄επαγγελματικο'' για καθε μερα,δεν πινει τον κωλο του, για αυτο το πηρα,

και επισης οπως λεει και ο Βαγγελας πιο πανω,ειναι αποκλειστικα για αγχολυτικη-ψυχαγωγικη χρηση.

Συνυπολογιζοντας τα δεδομενα σου,που παραθετεις πιο πανω,εγω καταλαβαινω οτι πηρες λαθος μοτοσυκλετα για σενα αδερφε,και θελεις κατι αλλο.

Φιλικα παντα,και σορρυ για τον τονο μου,που ειναι παρεξηγησιμος,λογω χαρακτηρα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως μην νιώθεις άσχημα αν για κάποιον λόγο απλά έχεις ξεπεράσει την φάση που φτιάχνεσαι κάργα απο μια μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Κύκλους κάνουν αυτά στη ζωή και μπορεί να ΄΄χόρτασες΄΄ για τώρα και να ενθουσιάζεσαι απο άλλά άσχετα πράγματα. Και αργότερα να σου επιστρέψει η ανάγκη για μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού. Πριν λίγο καιρό μίλησα με ένα παλλικαράκι που έψαχνε να πουλήσει CBR 1000 γιατί το βαρέθηκε και το ΄ςεριξε στο ψαροτούφεκο.. :grin:

Οπότε δες μέσα σου τι γίνεται, μην την πουλήσεις και απλά το μετανιώσεις Αν έχει ωριμάσει αυτή η σκέψη μέσα σου και πραγματικά δεν σου χρειάζεται ούτε πρακτικά (ταξίδια), ούτε ψυχολογικά (βόλτες) τότε καλώς να την πουλήσεις. Δεν υπάρχει λόγος να την κρατάς και απλά να την πληρώνεις.

Μια καλή λύση πάντως είναι ένα 300 σκούτερ. Και πρακτικό, οικονομικό και με αρκεταό γκαζάκι αν σου επιστρέψει η όρεξη γι καμιά μακρυνή βόλτα, πάει άνετα! Βάλτα κάτω και δες τι θές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν το γουστάρεις το μηχανάκι, κάνει ο,τι είπε ο TC-DRIFT λίγα ποστ πιο πάνω (αν και έχεις ένα 50άρι για τις κοντινές αποστάσεις).

Εάν δεν το γουστάρεις, δώσε το και πάρε ένα άλλο που να το γουστάρεις και θα σε ευχαριστεί περισσότερο. (το αν θα καίει λιγότερο ή όχι είναι δευτερεύουσας σημασίας όπως σε κόβω).

Το πρόβλημά σου δεν είναι κατά βάση οικονομικό. Πιστεύω ότι θέλεις μια ανανέωση. Να δίδεις τα λεφτά σου (για βενζίνες, λάστιχα και ανταλλακτικά) και να πιάνουν τόπο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ντάξει η αλήθεια είναι πως κι εμένα μου την σπάει πολύ που έχω το CBF, του πληρώνω ασφάλεια, σήμα, λάδια, ιστορίες και μπορώ μόνο λίγες βόλτες να του κάνω. Είναι αναντίστοιχα τα λεφτά απο τα km που γίνονται.

Ούτε στην δουλειά δεν μπορώ να το πάρω να πηγαίνω να το φχαριστιέμαι λίγο γιατί χρειάζομαι το σκούτερ κάθε μέρα για πρακτικούς λόγους (τσάντες, πράγματα κλπ).

Ενώ το σκουτερ γράφει 1000km τον μήνα. Το βγάζει το μεροκκάματο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ είμαι από τους τυχερούς που κάνω πολλά χιλιόμετρα και στις 2 μηχανές. Πάνω από 10.000 στην κάθε μια ανά έτος. Και πιστεύω ότι εάν έδινα την μία θα είχα ένα κενό που θα έπρεπε κάποια στιγμή να το αναπληρώσω. Και αυτό θα με οδηγούσε σε παραπάνω έξοδα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αδερφε βαστα μια, γιατι θα αρχισω τα χαπια....

Εχεις παπακι,και κυκλοφορεις στην πολη με το CBF ???

Τοτε,οπως το καταλλλαβαινω εγω,ή δε σε πολυνοιαζει η καταναλωση ή εχεις γενικοτερο θεμα,και θελεις μια αλλη μοτοσυκλετα να την καβαλας καθε μερα,εντος και εκτος αστικου περιβαλλοντος.

Και εμενα το ΧΧ καθεται 250 μερες τακαρισμενο,ναι με ενοχλει και εμενα αυτο, επειδη δεν γουσταρω γενικα να μην δουλευουν τα μηχανοκινητα.

Απο την αλλη ομως εχω και εγω το παπι ,που ειναι το ΄΄επαγγελματικο'' για καθε μερα,δεν πινει τον κωλο του, για αυτο το πηρα,

και επισης οπως λεει και ο Βαγγελας πιο πανω,ειναι αποκλειστικα για αγχολυτικη-ψυχαγωγικη χρηση.

Συνυπολογιζοντας τα δεδομενα σου,που παραθετεις πιο πανω,εγω καταλαβαινω οτι πηρες λαθος μοτοσυκλετα για σενα αδερφε,και θελεις κατι αλλο.

Φιλικα παντα,και σορρυ για τον τονο μου,που ειναι παρεξηγησιμος,λογω χαρακτηρα...

Στο πρωτο ποστ το αρχικο εγραψα οτι οταν την πηρα ειχαμε και χρονο και χρημα και διαθεση. Τωρα μας εμεινε μονο η διαθεση. Οποτε για εκεινη την εποχη πηρα την ιδανικη μοτοσυκλετα πιστευω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διάθεση με λίγο χρόνο και το απαραίτητο χρήμα το κρατάς και απολαμβάνεις έστω τον λίγο χρόνο.

Διάθεση με λίγο χρόνο και καθόλου χρήμα πρόβλημα..

Διάθεση με καθόλου χρόνο και καθόλου χρήμα μεγαλύτερο πρόβλημα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα