Jump to content
Sign in to follow this  
Eu8uMhS

Συμβουλές για Αγορά 50cc Μηχανάκι

Recommended Posts

Καλήσπερα Παιδιά.Μετά από πολύ καιρό επέστρεψα. Τώρα που σε μία εβδομάδα παίρνω το δίπλωμα έχω πείσει τους γονείς μου και θα πάρω μηχανάκι 50cc. Μέχρι να πάρω δικό μου , έχω του παππού μου ενα Yamaha Jog-R 2007 μοντέλο. Όμως δε γίνεται να κρατήσω αυτό γιατί ο παππούς μου είναι μικρός ακόμα και το παίρνει αρκετά συχνά , με αποτέλεσμα να μένω χωρίς μηχανάκι. Το μηχανάκι που θα πάρω θα είναι καινούριο , γιατί ο πατέρας μου , μου παίρνει μόνο καινούριο , γιατί με μεταχειρισμένα την έχουμε πατήσει.Η Τιμή του θέλω το πολύ να είναι μεχρι 1200€ , μιας και τα πράγματα έχουν δυσκολέψει. Σκέφτομαι για 4τ μηχανάκι γιατί το Jog καίει πολλά (το γεμιζω με 8-9€) και πολλές φορές έχω μείνει χωρίς λάδια.

Σκέφτομαι 2 μοντέλα προς το παρόν. 1) Kymco Jetix 50cc http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2062614/

2)Daytona 50cc

Όμως 50αρι 4τ δεν έχω οδηγήσει . Θα τραβάει σε ανηφόρες ή θα το σπρώχνω ; Εδώ που μένω έχω μεγάλες ανηφόρες. Τέλος έχω ακούσει πως μετά απο καιρό τα πλαστικά τους τρίζουν πολύ (κυρίως Daytona).

Αν έχετε υπόψην σας άλλα μοντέλα πείτε μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

καλησπερα και σε εσενα φιλε λοιπον αφου εχεις αποφασισει παπακι 4τ τοτε οι επιλογες σου ειναι daytona sprinter(1200) / dy (1100) kymco δεν ξερω τιμη και μετα στα κινεζικα cheetah,lifan... κτλ.. Μην περιμενεις να εχουν το ιδιο νευρο οσο ενα 2τ (οσο νευρο μποερει να εχει ενα 50αρι βεβαια) αλλα παει, επηδη εχω οδηγησει daytona dy(4τ) και piaggio NRG (2τ) θα καταλαβεις μεγαλη διαφορα αλλα για καινουριο σκουτερ θες γυρο στα 2000+ (NRG kai Runner) σε τελικη περιπου 65-70 το dy που οδηγησα με διπλο(150 περιπου κιλα και οι δυο) σε μικρι κατηφορα και 50-55 (στην ιδια ανηφορα οταν ανεβαινα)

καλα θα ηταν να βρεις ενα 4τ φιλου-γνωστου για να δεις και ο ιδιος πως παει... ααα και να κρατησεις και λευτα για κρανος..!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπερα, οπως ειπε κ ο φιλος πιο πανω απλα δν συγκρινεται το 4τ με το 2τ! για κινεζικο μην το σκεφτεσαι καν οποτε αφου θες καινουριο πας για 1 απο τα 2 που ειπες... το 50αρι με 2πλο ατομο μην περιμενεις να τραβαει σε ανηφορες... με 1 ατομο εεε νταξ αλλα μην περιμενεις κ πολλα! γιαυτο τον λογο κ γω το εκανα 72 κυβικα το σπριντερ που εχω για να τραβαει καλυτερα. Οσον αφορα τα πλαστικα, εγω προσωπικα δν εχω σχεδον κανενα προβλημα! δν τριζουν σχεδον καθολου τα πλαστικα κ δν εχω βαλει σιλικονες, κομματακια τσοχας κλπ στο εσωτερικο (γτ τετοια ακουγονται ως λυση στο προβλημα...) αλλα ενος φιλου μου τριζουν πολυ... τα συμπερασματα δικα σου :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και ενος φιλου μου το sprinter τριζουν πολυ, σε αντιθεση με το dy που οδηγησα που το πηγα τερμα και εβγαλε τελικη δεν ετριζαν καθολου και οταν λεμε καθολου ενοουμε ΚΑΘΟΛΟΥ και το παει η φιλη μου που το εχει και σε χοματοδρομους και σε λακουβες και παντου..!!! ειναι τι θα σου τυχει πιστευω..

Τροποποιήθηκε από τον -Giorgos-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κράνος έχω ήδη αφού ήδη έχω μηχανάκι σαν το δικο μου. Έχω ακούσει τα daytona τα κάνουν 72αρια , αυτα αντεχουν και τι προβληματα μπορει να βγαλουν ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αντεχουν (μιας και το εχουν κανει παρα πολλα ατομα και εγω οταν παρω (σε 4 μηνες θα βγαλω διπλωμα :( ) λεω να το κανω 7)2 αλλα προβλημα ειναι πιθανο να σου βγαλει και ιδκα αν το σκιζεις..βασικα αν το σκιζεις και μαμα να ειναι παλι θα σου βγαλει προβληματα....ακριβως τι προβληματα δεν ξερω μιας και οπως ειπα δεν εχω ουτε μηχανακια ακομα, σε αυτο μπορει να σε βοηθησει καποιος εμπειρος, ααα και μεσα στα εξοδα εχε στο νου σου και ασφαλειες,αδειες και πινακιδες..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ασφάλεια θα μου την κάνει δώρο η μάνα μου. Ντάξει χαρτιά και τέτια θα τα πληρώσω εγώ. Όμως διαβαζω οτι τριζουν τα πλαστικα χαλανε κτλ. θελω να παρω ενα μηχανακι που να μην εχει τετια προβληματα. γιατι κοστιζει και 1200 ευρω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτα που αναφερες και εσυ (kymco jetix, daytona sprinter/dy ειναι οι καλυτερες επιλογες αν και το jetix εχει 1435 γιουρα εναντι τω 1100 και 1200 των dy και sprinter αντοιστιχα) οσο για τα πλαστικα σε αλου τριζουν πολυ σε αλους καθολου και σε αλους λιγο.. ειναι θεμα συναρμολογησης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1200 ευρω το σπριντερ χωρις εξοδα για πινακιδες αδειες κλπ... οποτε υπολογιζε περιπου στα 1350. To dy βγαινει πιο φθηνο κ ειναι ολοιδιο μηχανικα με το sprinter.

Για τα πλαστικα πιστευω σε καλυψα με αυτο που σ ειπα. Στα 72 κυβικα η αξιοπιστια παραμενει υψηλη γτ δν κανεις κ καποια σπουδαια μετατροπη... Αρκει ομως να του συμπεριφερεσαι σωστα να μην το σκιζεις κ να το συντηρεις. (αυτη ειναι βασικη αρχη για ολα).

Εφοσον μιλαμε για κινεζικα ανα πασα στιγμη μπορει να χαλασουν. μπορει ομως αν το προσεχεις να μην σ παθει τπτ απολυτος. Στα 72 κυβικα δν εχεις να φοβηθεις παραπανω σε σχεση με το 50αρι οσον αφορα τα προβληματα.

Το τριξιμο των πλαστικων το εχουν ολα τα μηχανακια ειτε λιγο ειτε πολυ..

Τροποποιήθηκε από τον NavySeal_

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενα ειναι το σιγουρο οτι για τα λευτα τους ειναι μια χαρα αν θες πιο πολυ νευρο μετα πας σε 2τ αλλα εκει εχει πολυ συντηριση και διαφορα τιμης αλλα και 20-25 παραπανω τελικη..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε θεμα ομορφιας μου αρεσει καλυτερα το Sprinter.Ομως θελω ενα μηχανακι για την βολτα μου αλλα και για τις μετακινησεις - δουλειες μου. Μπορει καποιες φορες (σπανια) να το ανοιγω και τερμα αλλα γενικα το παω χαλαρα , ετσι ωστε να μην μου βγαζει προβληματα. Φιλε γιωργο κοιταγα το Aerox-R αλλα 2χιλιαρικα μου φανηκαν πολλα για 50cc.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

piaggio zip 50 φιλε μου!πολυ καλο μηχανακι!κανει περιπου 1100 με 1200 καινουργιο δεν ξερω ακριβος !βγαζει και σε διχρονο και σε τεραχρονο το τετραχρονο τελικες γυρο στα 55-60 στις ανιφορες δυσκολευετε αλλα το διχρονο παει 75 μπορει κα παραπανο και δεν κολονει πουθενα απο καταναλωση καινε σε πολυ λογικα επιπεδα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επησεις εκτος απο το κοστος αγορας στα διχρονα πρεπει να εχεις στο νου σου και κοστος συντηρησης...βασικα οτι δινεις παιρνεις.. περισσοτερο γκαζι -> περισσοτερα χρηματα (αγορα και συντηρηση) Οσο για το sprinter και εμενα μου αρεσει περισσοτερο και εχει πισο δισκοφρενο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε kymco jetix δαγκωτο !!!! το εχω εδω και ενα χρονο σχεδον και ειμαι υπερ ευχαρισρημενος!!! αλλα κοστιζει πανω απο 1200!!!

φιλε μου kymco jetix εχω και εγω και ειμαι πολυ ικανοποιημενος!!! αλλα κοστιζει πανω απο 1200!!!

εννοειτε πως τα πλαστικα απο jetix δν ακουγονται καν!!!!! εχω και εγω jetix!!! κατι ξερω ^_^

jetix δαγκωτο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην αρχη πηγαινα Jetix δαγκωτο.. ομως λιγο ακριβο ειναι. αλλα αμα δεν εχει προβληματα σαν το σπριντερ που βγαζει σε θεμα πλαστικων με βλεπω να πηγαινω προς τα εκει.. σε ανηφορα πως παει? με τη ταχυτητα ανεβενεις? 20-30 χλμ? σε ευθεια?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δν το εχω πλεον 50αρι!!!! κοιτα μαμισιο τελικη εχει γυρω στα 65.... τωρα στις ανηφορες συνηθως με δευτερα!!!! κοιτα κανενα 50αρι τετραχρονο δν τραβαει ιδιαιτερα ουτε το sprider ουτε το dy!!! ειναι λιγα τα κυβικα !!! για αυτο και η kymco εχει κιτ βελτιωσης για το jetix!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενταξει ευχαριστω. Και ευχαριστω ολους σας για τις απαντησεις. Ο πατερας μου δεν μου εχει πει τιποτα , θελει να μου κανει εκπληξη και να μου το φερει παρκαρισμενο εξω απο το σπιτι. αν με ρωτησεις θα του πω για αυτα τα 2. Οταν με το καλο παρω , θα σας γραψω μοντελο μαρκα και εντυπωσεις :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα περιμενουμε :_thumbsup:

Αα επισης φιλε μου ποσο το εχεις κανει το Jetix? εχει μεγαλη διαφορα απο το μαμα 50αρι ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδες εγω 8ελω να αγορασω ενα 50ρι αλλα σκουτερ ? η παπι σκουτερ πορομενος με ΥΑΜΑΗΑ ΑΕΡΟΧ παπι με ΚΡΥΠΤΟΝ τι να παρω ακουσα τα παπια ειναι πολι αργα τα 50ρια

Τροποποιήθηκε από τον Chriss

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε ναι ειναι πιο αργα γιατι ειναι 4χρονα και εχουν λιγοτερο μπαμ απο τα διχρονα 50αρια.τελικη και στα 2 παιζει 75-80. ομως δεν απαιτεις πολλα απο 50αρι. το εχεισ για την βολτα σου και αργοτερα αναιβενεις κυβικα (ειτε πειραξεις το 50αρι σου ειτε παρεις μεγαλυτερου κυβισμου μηχανακι)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πλεον μετα απο αρκετη δουλεια και μερακι το εχω 90αρι :_thumbsup: !!! με το γραναζομα που με ικανοποιει (δηλαδη φοραω γραναζια τελικης και οχι για μπαμ), με ενα καρμπυρατερ mikuni 19 ζιγκλερομενο , κεφαλη honda καινουρια και αλλα πολλα εχει τεραστια διαφορα απο το μαμισιο!!!!! και πολυ ικανοποιητικη τελικη !!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδες εγω 8ελω να αγορασω ενα 50ρι αλλα σκουτερ ? η παπι σκουτερ πορομενος με ΥΑΜΑΗΑ ΑΕΡΟΧ παπι με ΚΡΥΠΤΟΝ τι να παρω ακουσα τα παπια ειναι πολι αργα τα 50ρια

δεν υπαρχει crypton 50cc μονο crypton x 135 και crypton r 115

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα