Jump to content
Sign in to follow this  
Apostonikos

Διχρονο "Οπλο"

Recommended Posts

Γεια χαρα σε ολους σας παιδια. Ο αδερφος μου σε ηλικια 35 ετων πλεον και εχωντας οδηγησει πολλες μηχανες που εχουνε περασει στα χερια του (cbr 400rr, cbr 1000, honda bros 400, παπακια) σκεφτηκε εχωντας στο χωριο ενα παρατημενο Yamaha Z να του κανει μια ανακατασκευη ωστε να "παιζει" λιγο μ αυτο :Ρ Εσεις οι παλιοι ξερετε οτι τα διχρονα εχουνε την πλακα τους :Ρ Θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας για τα παρακατω εξαρτηματα που σκεφτομαστε να βαλει

Πιστονι-μπιελα Wiseco

Μπουζι ιριδιου NGK

Ελατηρια συμπλεκτη και δισκακια Barnett

Δισκακια καινουργια το ιδιο και γραναζια

Τσιμουχες,βιδες και ρουλεμαν ολα καινουργια

Αυτα μηχανικα και ενταξει εξωτερικα κανενα κουστουμακι να το κανει πιο ομορφο. Το θεμα μας ειναι αν θα βγει οικονομικο το πραγμα. Δεν θελει να δωσει και 2000€ να κανει rebuild. Κανενα 1000αρικο-1200 max.

Το Yamaha Z ειναι μοντελο του 2001 απ οσο μου ειπε. Ρωταω εσας που σαν εμπειροι θα ριξετε τα φωτα σας να μου πειτε αν αξιζει ή οχι :) Επισης η αγορα των εξαρτηματων σκεφτομαστε να γινει απο το ebay για οικονομικους λογους.

Ευχαριστω πολυ :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Να δωσεις 1200 ευρω για να φτιαξεις ενα Ζ για μενα δεν αξιζει ,

απο την αποψη οτι δεν πωλειτε πλεον ακριβα , με μια ματια στο car.gr θα δεις

οτι τα περισσοτερα πωλουντε στο 1000αρι ... Οπωτε για μενα ειναι τζαμπα λεφτα.

Με 1000 1200 ευρω βρησκεις αν θες διχρονο ενα NSR σε καλη κατασταση ..

Αποψη μου παντα ολα αυτα :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σ ευχαριστω πολυ φιλε μου. Κοιτα το μηχανακι που θα φτιαχτει ειτε αυτο ειναι το Z ειτε καποιο αλλο δεν θα πωληθει στο μελλον. Θα κρατηθει για "παιχνιδι" που λεμε :) Το NSR ειναι ευκολο στο φτιαξιμο? Επισης δεν ξερω τι λεει αυτη η μηχανη :/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπορεις να βαλεις μοτερ απο DT 200 και με κατι προσθετο το μηχανακι θα γ@μαει σπιτια :shoot:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι και μετά να τον ψάχνουν στα χωράφια λόγω φρένων..! Όσο για σένα φίλε που λες οτι δεν πωλούνται, εγώ έχω βρει αγοραστή με 1600ε, αλλά φυσικά, δεν το έδωσα γιατί είναι αγάπη..! :offtopic:

Λοιπόν, λέτε να βάλετε καλά πράγματα αλλά και τραβηγμένα.. Δηλαδή, να αλλάξεις μόνο πιστόνι, μπιέλα, αφήνοντας τα παλιά κυλινδρο-στρόφαλο? Βάλε κι αυτά καινουργια.. ΆΑΑ και τα κυλινδροπίστονα να είναι 57 ή 61χιλιοστά.. Βάλε και καμμιά ριντιέρα καλή, π.χ. v force..

Και βάλε λίγο πιο οικονομικά δισκάκια, π.χ. newfren.. Μια χαρά δουλειά κάνουν..

Αλυσιδογράναζα βάλε να έχει μπαμ.. Αυτό το δοκιμάζεις εσύ..

Εξάτμιση απαραιτήτως καμμιά χειροποίητη, ή αν θες τούμπανο, βάλε προτέκτ..

Βάλε και κανά σωληνάκι υψηλής πίεσης στα φρένα, καμμιά καινούργια δισκόπλακα μπρος-πίσω και είσαι κυριλέ!! :vv:

Τροποποιήθηκε από τον kost4s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε κωστας τα πραγματακια αυτα που μου ειπες ποσο πανε στο περιπου? Και για Ελλαδα μιλα μου και αν μπορω να τα βρω πουθενα εξω πιο φτηνα (Εχω κολλητο σε Αγγλια). Απο κανενα ebay πχ :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://mototrade.gr/osCommerce/product_info.php?cPath=136_551_553_574&products_id=996 πιστονι wiseco, το καλυτερο, αν θες βαζεις και πιο χαμηλη ποιοτητα.. α επισης ειναι με μονο ελατηριο για παραπανω δυναμη!

http://mototrade.gr/osCommerce/product_info.php?cPath=136_551_553_574&products_id=21845 να και με διπλο ελατηριο, το κανονικο..

http://mototrade.gr/osCommerce/product_info.php?cPath=136_551_553_574&products_id=1001 ριντιερα

http://mototrade.gr/osCommerce/product_info.php?cPath=136_551_553_574&products_id=20546 δισκακια

στροφαλο κυλινδρο κλπ, βρισκεις απο κανα wr200-tzr125..

ψαξε και στο car.gr για ανταλακτικα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο αναρτησεις και φρενα τι να βαλω παιδια :/ ? Ενταξει καλη η δυναμη αλλα θελουμε και ασφαλεια σαν σωστοι οδηγοι :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αναρτήσεις YSS/OHLINS αν έχει, και απο φρένα βάλο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σωληνάκια υψηλής πίεσης, σε ότι φρένα και να βάλεις. Εγώ έχω braking μαργαριτάρι με υψηλής, και το μηχανάκι σταματάει μια χαρά, συγκριτικά και με τα γκάζια του.!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα