Jump to content
πυξιδας990

ευρω η δραχμη?

Recommended Posts

Αν σου ανεβασω την πιεση να σταματησω να γραφω Δεν θελω να εχω τυψεις :rolleyes:

Στη ουσια τωρα.Πραγματι το συμπερασμα μου ειναι αυθαιρετο, αλλα ασε μου το δικαιωμα να γραφω και λιγο αυθαιρετα

Το αρθρο ομως το εβαλα για να δειξω δυο πραγματα.

Πρωτον, οτι η υποτιμηση του νομισματος μιας χωρας (ευρω ή δραχμης) οχι μονο δεν ειναι κακο, αλλα αντιθετα ειναι "σωτηρια" για μια οικονομια σαν την δικη μας οπως γραφει ο συγγραφεας του αρθρου.Δευτερον, τα συμφεροντα των βορειων χωρων σε συνδιασμο με την ανοητη σταση των νοτιων χωρών που δεν θετουν καν το θεμα, δεν προκειται να επιτρεψουν μια υποτιμηση του ευρω. Νομιζω οτι και αυτο βγαινει απο το αρθρο. Και τι πρεπει να γινει. Να εξαθλιωθουμε για να γινουμε ανταγωνιστικοι? Να φτασουμε να δουλευουμε με μισθους Κινας? Ή φανταζεται κανεις οτι μπορουμε να αποκτησουμε ξαφνικα την τεχνογνωσια και τα κεφαλαια των βορειων χωρων?

Δυο λυσεις υπαρχουν οταν μια οικονομια αντιμετωπιζει προβλημα ανταγωνιστικοτητας, που ειναι και το αιτιο για την υψηλη ανεργια και την υφεση.Η μια ειναι η υποτιμηση του νομισματος της και η δευτερη ειναι η εσωτερικη υποτιμηση, που ακολουθουμε εδω και τουλαχιστον τρια χρονια. Αν υπαρχει εστω και ενας ελληνας που πιστευει οτι η δευτερη λυση θα μας βγαλει απο το προβλημα τοτε θα συμφωνησω και εγω να κρατησουμε το ακριβο ευρω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

η λύση ειναι στην ποιότητα....

αλλα ας τσακωθούμε λιγο ακόμα με το δίλημμα που οι πολιτικοί μας βάλανε .... :shades:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν σου ανεβασω την πιεση να σταματησω να γραφω Δεν θελω να εχω τυψεις :rolleyes:

Στη ουσια τωρα.Πραγματι το συμπερασμα μου ειναι αυθαιρετο, αλλα ασε μου το δικαιωμα να γραφω και λιγο αυθαιρετα

Να σταματήσεις να γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν (όπως το όπου ευρώ βάλε δραχμή) όχι γενικώς....

Επέτρεψέ μου να έχω το δικαίωμα να επισημαίνω τις αυθαιρεσίες για να καταλαβαίνει και ο κόσμος που διαβάζει και δεν διακρίνει τη διαφορά μεταξύ αυθαιρεσίας και επιχειρήματος.

Τροποποιήθηκε από τον VatraXi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να σταματήσεις να γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν (όπως το όπου ευρώ βάλε δραχμή) όχι γενικώς....

Επέτρεψέ μου να έχω το δικαίωμα να επισημαίνω τις αυθαιρεσίες για να καταλαβαίνει και ο κόσμος που διαβάζει και δεν διακρίνει τη διαφορά μεταξύ αυθαιρεσίας και επιχειρήματος.

Aσφαλως και εχεις το δικαιωμα να επισημαινεις και την αυθαιρεσια και το λαθος και οτι αλλο θες, οπως και οιοσδήποτε αλλος. Μην θεωρεις ομως οτι ο "κοσμος" δεν μπορει να καταλαβει την διαφορα μεταξυ αυθαιρεσιας και επιχειρηματος. Δεν εισαι ο μονος που μπορει να καταλαβει την διαφορα.

Για την ουσια του θεματος δεν ειδα τιποτα αλλα και αυτο ειναι δικαιωμα σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην θεωρεις ομως οτι ο "κοσμος" δεν μπορει να καταλαβει την διαφορα μεταξυ αυθαιρεσιας και επιχειρηματος.

Για την ουσια του θεματος δεν ειδα τιποτα αλλα και αυτο ειναι δικαιωμα σου.

Απλά το κάνω ξεκάθαρο γιατί κάποιος που δεν ασχολείται μπορεί να διαβάσει την παρότρυνση '' όπου ευρώ βάλε δραχμή'' και από άγνοια να νομίζει ότι όντως μπορεί να βγάλει σωστά συμπέρασματα με κάτι τέτοιο.

Σε τόσο σοβαρά θέματα και για τόσο χοντρές αυθαιρεσίες προτιμώ να τοποθετούμαι κι ας ενοχλείται όποιος θέλει.

Για την ''ουσία'' διάβασε πάλι όλα τα προηγούμενα που έχω γράψει αφού τα ξέχασες, κάθε 3 και λίγο δε θα αναμασάω τα ίδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

"Πλεόνασμα ύψους 775 εκατ. ευρώ παρουσίασε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Σεπτέμβριο, έναντι ελλείμματος 1,1 δισ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος."

Και για το Σεπτεμβριο το ισοζυγιο τρεχουσων συναλλαγων παρουσιασε σημαντικοτατη βελτιωση. Οπως εχω ξαναγραψει, το ισοζυγιο πληρωμων, ειναι το σημαντικοτερο στατιστικο μεγεθος για την ελληνικη οικονομια, γιατι δειχνει απο την μια την ανταγωνιστικοτητα της και απο την αλλη, της επιτρεπει να βλεπει με αισιοδοξια την απαγκιστρωση της απο το ευρω. Η προβλεψη οτι το τελικα το ισοζυγιο πληρωμων θα ισοσκελιστει συντομα ειναι πια ασφαλης.

Ηρθε λοιπον η ωρα να επιστρεψουμε στο εθνικο μας νομισμα. Δεν εχουμε πια κανεναν φοβο για ελλειψεις σε αγαθα και υπηρεσιες απο το εξωτερικο. Ακομα και ενα μικρο ελλειμα να εχουμε, αυτο θα καλυφθει πολυ συντομα απο την δυναμικη που θα αποκτησει η ελληνικη οικονομια αμεσως μετα την επιστροφη στην δραχμη. Καιρος λοιπον να ξαναπαρουμε την χωρα μας πισω απο τους βαρβάρους που την εχουν υποδουλωσει, με βασικο εργαλειο το καταραμενο ευρω και συνεργατες ολο το σημερινο πολιτικο προσωπικο και να αποκτησουμε ξανα την χαμενη μας αξιοπρεπεια και ελπιδα. Το χρωσταμε στα παιδια μας και στα εγγονια μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρώην υπέρμαχος του ευρώ και της ευρωπαικής ιδέας, εχω πλέον συνειδητοποιήσει ότι και τα δύο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας τρόπος χειραγώγησης.

Μακρυά και από έμας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγώ ακόμα πιστεύω οτι το πρόβλημα ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ και όχι ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ.....

είτε δραχμή ειτε ευρω με τις Μ@λ@κιες που κάνουν και τις λαμογιές τα ίδια προβλήματα θα έχουμε ...... πάντα απλα θα υποτιμούμε και θα βαράμε πτώχευση καθε 5-10χρόνια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν είχαμε ΗΓΕΤΕΣ, δε θα είχε σημασία, αφού θα κυβερνούσαν με γνώμονα το συμφέρον του λαού (βλέπε γερμανία), αλλά με τέτοιο ΛΑΟ τέτοιους ηγέτες έχουμε. Εμείς ίδιοι φταίμε, έχουμε τους κυβερνήτες που μας αξίζουν. Θα ψηφίσω δραχμή μόνο και μόνο επειδή προσφέρει μια εναλλάκτική παραπάνω, χωρίς να ξεχνώ το φιάσκο της τελευταίας υποτίμησης όπου λίγοι με εσωτερική πληροφόρηση κέρδισαν εκατομύρρια

Τροποποιήθηκε από τον Arxon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

"Πλεόνασμα ύψους 775 εκατ. ευρώ παρουσίασε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Σεπτέμβριο, έναντι ελλείμματος 1,1 δισ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος."

Και για το Σεπτεμβριο το ισοζυγιο τρεχουσων συναλλαγων παρουσιασε σημαντικοτατη βελτιωση. Οπως εχω ξαναγραψει, το ισοζυγιο πληρωμων, ειναι το σημαντικοτερο στατιστικο μεγεθος για την ελληνικη οικονομια, γιατι δειχνει απο την μια την ανταγωνιστικοτητα της και απο την αλλη, της επιτρεπει να βλεπει με αισιοδοξια την απαγκιστρωση της απο το ευρω. Η προβλεψη οτι το τελικα το ισοζυγιο πληρωμων θα ισοσκελιστει συντομα ειναι πια ασφαλης.

Ηρθε λοιπον η ωρα να επιστρεψουμε στο εθνικο μας νομισμα. Δεν εχουμε πια κανεναν φοβο για ελλειψεις σε αγαθα και υπηρεσιες απο το εξωτερικο. Ακομα και ενα μικρο ελλειμα να εχουμε, αυτο θα καλυφθει πολυ συντομα απο την δυναμικη που θα αποκτησει η ελληνικη οικονομια αμεσως μετα την επιστροφη στην δραχμη. Καιρος λοιπον να ξαναπαρουμε την χωρα μας πισω απο τους βαρβάρους που την εχουν υποδουλωσει, με βασικο εργαλειο το καταραμενο ευρω και συνεργατες ολο το σημερινο πολιτικο προσωπικο και να αποκτησουμε ξανα την χαμενη μας αξιοπρεπεια και ελπιδα. Το χρωσταμε στα παιδια μας και στα εγγονια μας.

Απάτη, δεν συμπεριλαμβάνει τους τόκους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απάτη, δεν συμπεριλαμβάνει τους τόκους.

Αληθεια ειναι αυτο που λες.Οι τοκοι ειναι εκτος.Εαν ομως επιστρεψουμε στην δραχμη θα πρεπει να δραχμοποιηθει το χρεος.Χωρις αυτη την κινηση η σταση πληρωμων ειναι σιγουρη.

Σκεψου ομως το εξης Το μεγαλυτερο πια χρεος ειναι εσωτερικο χρεος που ευκολα μπορει να δραχμοποιηθει και το υπολοιπο ειναι διακρατικα δανεια που με σκληρη πολιτικη διαπραγματευση μπορει και αυτα να δραχμοποιηθουν.Μενει ενα πολυ μικρο μερος χρεους που βρισκεται στα χερια ιδιωτων που πρεπει να πληρωθει σε ευρω. Γι αυτο παντα λεμε οτι το προβλημα ειναι κυριως πολιτικο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αληθεια ειναι αυτο που λες.Οι τοκοι ειναι εκτος.Εαν ομως επιστρεψουμε στην δραχμη θα πρεπει να δραχμοποιηθει το χρεος.Χωρις αυτη την κινηση η σταση πληρωμων ειναι σιγουρη.

Σκεψου ομως το εξης Το μεγαλυτερο πια χρεος ειναι εσωτερικο χρεος που ευκολα μπορει να δραχμοποιηθει και το υπολοιπο ειναι διακρατικα δανεια που με σκληρη πολιτικη διαπραγματευση μπορει και αυτα να δραχμοποιηθουν.Μενει ενα πολυ μικρο μερος χρεους που βρισκεται στα χερια ιδιωτων που πρεπει να πληρωθει σε ευρω. Γι αυτο παντα λεμε οτι το προβλημα ειναι κυριως πολιτικο.

Μακαρι να ηταν τοσο απλο. Επειδη δεν το εχω να σου κανω τοσο μεγαλη εξηγηση θα σε παρεπεμπα σε αρθρα του Βαρουφακη που πλεον ουτε αυτος εδω που φτασαμε το προτεινει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

"Πλεόνασμα ύψους 775 εκατ. ευρώ .........................

Η προβλεψη οτι το τελικα το ισοζυγιο πληρωμων θα ισοσκελιστει συντομα ειναι πια ασφαλης (*) .

Άντε ξανά-μανά-πάλι τα ίδια .......

Όσο το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών παρουσιάζεται σε ετήσια βάση ελλειματικό δεν μπορούμε να στηρίξουμε πάνω του προφανώς τίποτα διότι αποτελεί τρύπα που πρέπει να καλύπτουμε και όχι έσοδο ! ! !

(*) = ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ; ; Ποιός το λέει και με βάση τι στοιχεία ; ;

Ποιός σου τα είπε αυτά ; ; ; Έ λ ε ο ς πια ! ! ! :wallbash: :wallbash: :wallbash:

(Για όποιον ενδιαφέρεται έχω πριν μερικά σχόλια γράψει εκτενέστατα και παραθέσει και τα επίσημα ετήσια οικονομικά στοιχεία περί του ισοζυγίου πληρωμών ώστε να δει τι ακριβώς συμβαίνει.) :rtfm:

Πες το μου κι αυτό ....... Όταν λες δραχμοποίηση του χρέους τι εννοείς; Τι φαντάζεσαι ότι θα γίνει δηλαδή ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άντε ξανά-μανά-πάλι τα ίδια .......

Όσο το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών παρουσιάζεται σε ετήσια βάση ελλειματικό δεν μπορούμε να στηρίξουμε πάνω του προφανώς τίποτα διότι αποτελεί τρύπα που πρέπει να καλύπτουμε και όχι έσοδο ! ! !

(*) = ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ; ; Ποιός το λέει και με βάση τι στοιχεία ; ;

Ποιός σου τα είπε αυτά ; ; ; Έ λ ε ο ς πια ! ! ! :wallbash: :wallbash: :wallbash:Δικη μου ειναι η εκτιμηση Θα δουμε αν θα πεσω μεσα. Μεχρι τοτε κουλαρισε Θα παθεις τιποτα χαχαχα!!!

(Για όποιον ενδιαφέρεται έχω πριν μερικά σχόλια γράψει εκτενέστατα και παραθέσει και τα επίσημα ετήσια οικονομικά στοιχεία περί του ισοζυγίου πληρωμών ώστε να δει τι ακριβώς συμβαίνει.) :rtfm:

Πες το μου κι αυτό ....... Όταν λες δραχμοποίηση του χρέους τι εννοείς; Τι φαντάζεσαι ότι θα γίνει δηλαδή ;

Σε θεωρω εριστικο και κακοπιστο συνομιλητή και δεν προκειται να απαντησω σε τιποτα που γραφεις.

Αληθεια τα τεραστια και κοκκινα γραμματα τι τα βαζεις? Μηπως να τρομαξω? xaxaxa!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε θεωρω εριστικο και κακοπιστο συνομιλητή και δεν προκειται να απαντησω σε τιποτα που γραφεις.

Αληθεια τα τεραστια και κοκκινα γραμματα τι τα βαζεις? Μηπως να τρομαξω? xaxaxa!!!!

Τα βάζω γιατί όταν παθαίνω εγκεφαλικό παθαίνω και αχρωματοψία ενώ ανεβαίνει κι η πρεσβυωπία μου !

Εγώ επειδή δεν είμαι 15 χρονών και επειδή αν μη τι άλλο από τα οικονομικά έφτασα στην ηλικία που έφτασα, σε προκαλώ να συνεχίσεις να απαντάς και να εκτεθείς κι άλλο και εκτός από την πρόταση σταθμό σε μαθηματικό και οικονομικό επίπεδο όπου από μια μαύρη τρύπα λες ότι εμείς θα βγάλουμε λεφτά (μόνο τα Greek Statistics του Σημίτη το έχουν καταφέρει αυτό), να πεις και στον κόσμο τι εννοείς με την δραχμοποίηση (να γελάσουμε όλοι μαζί )! ! !

Δεν είμαι κακόπιστος είμαι γνώστης των οικονομικών και αρνούμαι σε τέτοιο ευαίσθητο τομέα και τους τραγικούς καιρούς που ζούμε να αφήνω τον κάθε έναν να ταίζει τον κάθε αναγνώστη ότι του κατέβει στο μυαλό. Ο κόσμος δεν είναι αναγκασμένος, ούτε στις σκοτούρες του έχει την διάθεση να ψάχνει πολλές φορές σε βάθος αυτά που διαβάζει. Εγώ δόξα το Θεό και χρόνο και όρεξη και γνώση έχω να ξεβρακώνω αίολες θεωρίες που κατά καιρούς διατυπώνονται.

Συνοψίζοντας μέχρι τώρα έχεις πει :

Εθνικό νόμισμα βασισμένο σε ελλειμματικό τομέα της οικονομίας ! ! ! :shock:

Ψίχουλα τα 50 δις ευρώ (1/4 του ΑΕΠ !) που απαλύνεται ο εθνικός προύπολογισμός με απεμπλοκή της τραπεζικής κρίσης από την κρίση του εθνικού χρέους ! ! ! :wallbash:

Οικονομικά άρθρα για το ευρώ όπου παροτρύνεις τον κόσμο αντί για την λέξη ευρώ να βάλει την λέξη δραχμή και να βγάλει συμπεράσματα !

( Σε άρθρο για τον ελέφαντα βάλτε την λέξη κοτόπουλο και βγάλτε συμπέρασμα δηλαδή ! ) :pray:

Δραχμοποίηση Χρέους ! ! ! :pray: :pray: :pray: (Αυτό δεν το ανέλυσες αλλά ξέρω πολύ καλά συγκεκριμένοι πολιτικοί κύκλοι πως το παρουσιάζουν ...άλλα έστω ότι δεν το εννοείς έτσι, που είμαι σίγουρος ότι αυτό θα εννοείς (τυχαίο; δε νομίζβω ...) )

Δεν ξέρω αν είμαι εριστικός και αδιαφορώ αν με θεωρείς κακόπιστο αλλά εσύ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ και κατά την γνώμη μου ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ και γι'αυτό εννοείται πως θα συνεχίσω να απαντάω όποτε θεωρώ ότι αυτά που λες παραπλανούν τον κόσμο (ασχέτως με το αν έχεις πρόθεση ή όχι).

Επαναλαμβάνω για όσους ενδιαφέρονται έχω πριν μερικά σχόλια γράψει εκτενέστατα και παραθέσει και τα επίσημα ετήσια οικονομικά στοιχεία περί του ισοζυγίου πληρωμών ώστε να μελετήσει κάποιος τι ακριβώς συμβαίνει. :rtfm:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι σας νοιάζει μωρέ....σε λίγους μήνες ή πεθαμένοι θα είμαστε ή άφραγκοι....οπότε....κλάιν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι σας νοιάζει μωρέ....σε λίγους μήνες ή πεθαμένοι θα είμαστε ή άφραγκοι....οπότε....κλάιν

Αυτό το άφραγκοι σε λίγους μήνες πολύ μου άρεσε :crazy: .....γιατί τώρα μας τρέχουν από τα πατζάκια ; ; :mB_kalo_e:

Διάβασα στο internet γράφει ένας : Ποιό πρώτο ευρώ; Στο νέο νομοσχέδιο του Στουρνάρα θα φορολογούμαστε από το πρώτο νεφρό ! :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα βάζω γιατί όταν παθαίνω εγκεφαλικό παθαίνω και αχρωματοψία ενώ ανεβαίνει κι η πρεσβυωπία μου !

Εγώ επειδή δεν είμαι 15 χρονών και επειδή αν μη τι άλλο από τα οικονομικά έφτασα στην ηλικία που έφτασα, σε προκαλώ να συνεχίσεις να απαντάς και να εκτεθείς κι άλλο και εκτός από την πρόταση σταθμό σε μαθηματικό και οικονομικό επίπεδο όπου από μια μαύρη τρύπα λες ότι εμείς θα βγάλουμε λεφτά (μόνο τα Greek Statistics του Σημίτη το έχουν καταφέρει αυτό), να πεις και στον κόσμο τι εννοείς με την δραχμοποίηση (να γελάσουμε όλοι μαζί )! ! !

Δεν είμαι κακόπιστος είμαι γνώστης των οικονομικών και αρνούμαι σε τέτοιο ευαίσθητο τομέα και τους τραγικούς καιρούς που ζούμε να αφήνω τον κάθε έναν να ταίζει τον κάθε αναγνώστη ότι του κατέβει στο μυαλό. Ο κόσμος δεν είναι αναγκασμένος, ούτε στις σκοτούρες του έχει την διάθεση να ψάχνει πολλές φορές σε βάθος αυτά που διαβάζει. Εγώ δόξα το Θεό και χρόνο και όρεξη και γνώση έχω να ξεβρακώνω αίολες θεωρίες που κατά καιρούς διατυπώνονται.

Εθνικό νόμισμα βασισμένο σε ελλειμματικό τομέα της οικονομίας ! ! !

Ψίχουλα τα 50 δις ευρώ (1/4 του ΑΕΠ !) που απαλύνεται ο εθνικός προύπολογισμός με απεμπλοκή της τραπεζικής κρίσης από την κρίση του εθνικού χρέους ! ! !

Οικονομικά άρθρα για το ευρώ όπου παροτρύνεις τον κόσμο αντί για την λέξη ευρώ να βάλει την λέξη δραχμή και να βγάλει συμπεράσματα !

( Σε άρθρο για τον ελέφαντα βάλτε την λέξη κοτόπουλο και βγάλτε συμπέρασμα δηλαδή ! )

Δραχμοποίηση Χρέους ! ! (Αυτό δεν το ανέλυσες αλλά ξέρω πολύ καλά συγκεκριμένοι πολιτικοί κύκλοι πως το παρουσιάζουν ...άλλα έστω ότι δεν το εννοείς έτσι, που είμαι σίγουρος ότι αυτό θα εννοείς (τυχαίο; δε νομίζβω ...) )

Δεν ξέρω αν είμαι εριστικός και αδιαφορώ αν με θεωρείς κακόπιστο αλλά εσύ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ και κατά την γνώμη μου ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ και γι'αυτό εννοείται πως θα συνεχίσω να απαντάω όποτε θεωρώ ότι αυτά που λες παραπλανούν τον κόσμο (ασχέτως με το αν έχεις πρόθεση ή όχι).

Επαναλαμβάνω για όσους ενδιαφέρονται έχω πριν μερικά σχόλια γράψει εκτενέστατα και παραθέσει και τα επίσημα ετήσια οικονομικά στοιχεία περί του ισοζυγίου πληρωμών ώστε να μελετήσει κάποιος τι ακριβώς συμβαίνει. :rtfm:

Εθνικό νόμισμα βασισμένο σε ελλειμματικό τομέα της οικονομίας ! ! ! Εξήγησα οτι το ισοζυγιο θα ισοσκελιστει συντομα.Μεχρι τοτε λιγο υπομονη.Ακομα ομως και ενα μικρο ελλειμα να εχουμε με την επιστροφη στην δραχμη θα κλεισει απο την δυναμικη που θα αποκτησει η ελληνικη οικονομια (και αυτο δικη μου εκτιμηση.)

Ψίχουλα τα 50 δις ευρώ (1/4 του ΑΕΠ !) που απαλύνεται ο εθνικός προύπολογισμός με απεμπλοκή της τραπεζικής κρίσης από την κρίση του εθνικού χρέους ! ! ! Τραπεζες και δημοσιο ειναι συγκοινωνούντα δοχεια. Οταν χρειαζεται το δημοσιο χρηματα τα παιρνει απο τις τραπεζες και το αντιστροφο. Μια λογιστικη τακτοποιηση των 50 δις δεν εχει κανενα νοημα.Ασε που το εχουν ήδη αποκλεισει οι "φιλοι"μας.

( Σε άρθρο για τον ελέφαντα βάλτε την λέξη κοτόπουλο και βγάλτε συμπέρασμα δηλαδή ! ) Τα ξαναειπαμε.Δικη μου υποθεση εργασιας.

Δραχμοποίηση Χρέους ! ! ! (Αυτό δεν το ανέλυσες αλλά ξέρω πολύ καλά συγκεκριμένοι πολιτικοί κύκλοι πως το παρουσιάζουν ...άλλα έστω ότι δεν το εννοείς έτσι, που είμαι σίγουρος ότι αυτό θα εννοείς (τυχαίο; δε νομίζβω ...) )

Αυτο θελει λιγο χρονο και τωρα δεν εχω.

Επαναλαμβάνω για όσους ενδιαφέρονται έχω πριν μερικά σχόλια γράψει εκτενέστατα και παραθέσει και τα επίσημα ετήσια οικονομικά στοιχεία περί του ισοζυγίου πληρωμών ώστε να μελετήσει κάποιος τι ακριβώς συμβαίνει.

Αυτα προς το παρον

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μακαρι να ηταν τοσο απλο. Επειδη δεν το εχω να σου κανω τοσο μεγαλη εξηγηση θα σε παρεπεμπα σε αρθρα του Βαρουφακη που πλεον ουτε αυτος εδω που φτασαμε το προτεινει.

Δεν ειναι καθολου απλα τα πραγματα.Δυστυχως ομως δεν υπαρχει αλλη λυση απο την επιστροφη στην δραχμη.Δεν βλεπεις τι γινεται?H Ευρωπαϊκη ενωση εχει καταντησει χαβρα των Ιουδαιων Δεν μπουρουν να συνεννοηθούν ουτε στα βασικα Για να παρουν μια αποφαση πρεπει να περασουν μηνες ή και χρονια.Και στο μεταξυ στην χωρα μας και οχι μονο η ανεργια καλπαζει η υφεση το ιδιο .Καταθλιψη και απελπισια σχεδον σε ολους τους Ελληνες.Μεχρι που θα παει αυτο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδη μεχρι τωρα εγω ελεγα την αποψη μου και εσυ φιλε vatraxi εκανες κριτκη, μου επιτρεπεις φανταζομαι να αναστρεψω λιγο τους ρολους και να κανω λιγο κριτικη στις δικες σου αποψεις. Κουραστηκα να βρω κατι ειναι αληθεια αλλα κατι βρηκα.

Εχουμε και λεμε λοιπον. Εισαι της αποψης οτι κακως μπηκαμε στο ευρω Οκ.συμφωνουμε.Επισης οτι θελεις να γυρισουμε στην δραχμη για εθνικους λογους οπως ειπες.αλλα οχι ακομα. Πότε? Oταν ομαλοποιηθει η οικονομια αλλα εκτιμας οτι θα παει χειροτερα :waycon1: Δηλαδη ποτέ? Τον μηνα που δεν εχει Σαββατο?

Αποψεις αντιφατικες Δεν φταις εσυ βεβαια Ολοι οσοι φοβουνται την επιστροφη στο εθνικο νομισμα ειναι παγιδευμενοι στις αντιφασεις.Θελω το ευρω αλλα δεν θελω το μνημονιο.Θελω να με δανείζουν οι ξενοι αλλα οχι με τους ορους τους αλλα με τους ορους μου.

Το συμφερον της δικης μας οικονομιας ειναι ενα ασθενες ευρω (λογω χαμηλης ανταγωνιστικοτητας) το συμφερον τηε Γερμανιας ειναι ενα ισχυρο ευρω (λογω της ισχυρης της οικονομιας) Ενας απο τους δυο θα χασει Πες μου εσυ ποιος θα κερδισει να σου πω εγω ποιος θα χασει.

Θα ξαναπω Η παραμονη στο ευρω ειναι σιγουρη καταστροφη για την χωρα και τους πολιτες της.Δυστυχια, αναξιοπρεπεια υποδουλωση, καταθλιψη, υφεση, ανεργια.Γυρνωντας στην δραχμη τουλαχιστον θα αποκτησουμε εθνικη αξιοπρεπεια Δεν θα ζητιανευουμε καθε τοσο τα καταραμενα ευρω.Και ολα τα αλλα θα τα βρουμε Ζησαμε ολη την ιστορια μας με δικο μας νομισμα Δεν θα πρεπει να μας φοβιζει μια μεταβαση στην δραχμη. Θα ειναι δυσκολη αλλα θα πετυχει σιγουρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδη μεχρι τωρα εγω ελεγα την αποψη μου και εσυ φιλε vatraxi εκανες κριτκη, μου επιτρεπεις φανταζομαι να αναστρεψω λιγο τους ρολους και να κανω λιγο κριτικη στις δικες σου αποψεις. Κουραστηκα να βρω κατι ειναι αληθεια αλλα κατι βρηκα.

Εχουμε και λεμε λοιπον. Εισαι της αποψης οτι κακως μπηκαμε στο ευρω Οκ.συμφωνουμε.Επισης οτι θελεις να γυρισουμε στην δραχμη για εθνικους λογους οπως ειπες.αλλα οχι ακομα. Πότε? Oταν ομαλοποιηθει η οικονομια αλλα εκτιμας οτι θα παει χειροτερα :waycon1: Δηλαδη ποτέ? Τον μηνα που δεν εχει Σαββατο?

Αποψεις αντιφατικες Δεν φταις εσυ βεβαια Ολοι οσοι φοβουνται την επιστροφη στο εθνικο νομισμα ειναι παγιδευμενοι στις αντιφασεις.Θελω το ευρω αλλα δεν θελω το μνημονιο.Θελω να με δανείζουν οι ξενοι αλλα οχι με τους ορους τους αλλα με τους ορους μου.

Το συμφερον της δικης μας οικονομιας ειναι ενα ασθενες ευρω (λογω χαμηλης ανταγωνιστικοτητας) το συμφερον τηε Γερμανιας ειναι ενα ισχυρο ευρω (λογω της ισχυρης της οικονομιας) Ενας απο τους δυο θα χασει Πες μου εσυ ποιος θα κερδισει να σου πω εγω ποιος θα χασει.

Θα ξαναπω Η παραμονη στο ευρω ειναι σιγουρη καταστροφη για την χωρα και τους πολιτες της.Δυστυχια, αναξιοπρεπεια υποδουλωση, καταθλιψη, υφεση, ανεργια.Γυρνωντας στην δραχμη τουλαχιστον θα αποκτησουμε εθνικη αξιοπρεπεια Δεν θα ζητιανευουμε καθε τοσο τα καταραμενα ευρω.Και ολα τα αλλα θα τα βρουμε Ζησαμε ολη την ιστορια μας με δικο μας νομισμα Δεν θα πρεπει να μας φοβιζει μια μεταβαση στην δραχμη. Θα ειναι δυσκολη αλλα θα πετυχει σιγουρα.

Άμα φτιάξεις παραγωγή γύρνα σε δραχμή, αλλιώς κάτσε εκεί που κάθεσαι. Επειδή παραγωγή δε πρόκειται να φτιάξουμε σύντομα (ειδικά βιομηχανική), ακόμα και αν είμαστε πρωτογενώς πλεονασματικοί δε πρόκειται να κάνουμε τέτοια αλλαγή στο νόμισμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατι τετοια απαισιοδοξια.Απο οτι ειδα στην ιστοσελιδα σου εισαι ενας νεος ανθωπος με πολλα προσοντα και ενδιαφεροντα.Δεν μπορω να σου πω γενικα για την παραγωγη που λες αλλα μπορω να σου πω για την παραγωγη υποδηματων με την οποια ασχολουμαι σαν επιχειρηματιας εδω και 29 χρονια.

Η Ελλαδα μεχρι το 1993 ηταν μια πολυ σημαντικη παραγωγος υποδηματων στην Ευρωπη Μετα την Ιταλια ηταν η δευτερη σε παραγωγη με αρκετα σημαντικες εξαγωγες.Απασχολουσε εκατονταδες χιλιαδες εργαζομενους και μαλιστα επειδη ειναι τεχνικη δουλεια ηταν και καλοπληρωμενοι Εγω για παραδειγμα απασχολουσα 60 ατομα προσωπικο (30 μεσα στο εργοστασιο και 30 φασονατζηδες).Τι συνεβη τοτε και αφανίστηκε κυριολεκτικα ο κλαδος.Ξεκινησε η πολιτικη της σκληρης δραμης.Τα εισαγωμενα προϊοντα γινονταν ολο και πιο φτηνα κυριως απο Κινα και επειδη λογω ευρωπαϊκης ενωσης δεν μπορουσαν να μπουν δασμοι για να προστατευσουν τα ελληνικα προϊοντα μεχρι το 1996 που ανελαβε ο Σημιτης ειχαν κλεισει περιπου οι μισες βιοτεχνιες και βιομηχανιες Το τελειωτικο χτυπημα ηρθε με την εισοδο μας στο ευρω που εγινε το νομισμα ακομα πιο σκληρο και μαλιστα ανατιμηθηκε κατα 30% περιπου σε σχεση με το δολλαριο δινοντας την χαριστικη βολη στον κλαδο των υποδηματων.Σημερα οι βιοτεχνιες και βιομηχανιες ειναι ελαχιστες και παραγουν πια μονον το 10% της εγχωριας καταναλωσης.Εγω σημερα δεν απασχολω ουτε εναν εργαζομενο.και παραγω μονον λιγα ακριβα δερματινα υποδηματα.

Καπως ετσι ειναι τα πραγματα και στους υπολοιπους κλαδους της βιομηχανιας.

Το νομισμα ειναι θεμελιωδες οικονομικο εργαλειο για την προστασια της εγχωριας ποραγωγης Πρεπει η ισοτιμια σου να συμβαδιζει με την δυναμικη της οικονομιας. Αν εχεις ασθενη οικονομια θα πρεπει να υποτιμας το νομισμα σου για να μπορεσεις να κρατησεις την ανταγωνιστικοτητα σου.Οταν η ανταγωνιστικοτητα πεφτει και εσυ κρατας το νομισμα σου σκληρο το μονο που κανεις ειναι να καταστρεφεις την παραγωγη σου.Με το σκληρο ευρω δεν εχουμε καμια ελπιδα να ξαναχτισουμε βιομηχανικη παραγωγη.

Ο τροπος που ακουλουθειται σημερα για να γινει η οικονομια μας ανταγωνιστικη, ειναι η εσωτερικη υποτιμηση δηλαδη κουρεμα μισθων,Αυτο φερνει πτωση της καταναλωσης, υφεση, ανεργια, καινουρια πτωση της καταναλωσης και παει λεγοντας.Αυτο το λεμε με μια φραση "σπιραλ της υφεσης" .Ακομα και το ΔΝΤ εχει πια παραδεχτει οτι η πολιτικη αυτη ειναι αδιεξοδη.

Δεν υπαρχει κατα την γνωμη μου αλλη εναλλακτικη λυση απο την επιστροφη στην δραχμη οπως ειναι τα πραγματα σημερα.

Τροποποιήθηκε από τον ANDREASP

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατι τετοια απαισιοδοξια.Απο οτι ειδα στην ιστοσελιδα σου εισαι ενας νεος ανθωπος με πολλα προσοντα και ενδιαφεροντα.Δεν μπορω να σου πω γενικα για την παραγωγη που λες αλλα μπορω να σου πω για την παραγωγη υποδηματων με την οποια ασχολουμαι σαν επιχειρηματιας εδω και 29 χρονια.

Η Ελλαδα μεχρι το 1993 ηταν μια πολυ σημαντικη παραγωγος υποδηματων στην Ευρωπη Μετα την Ιταλια ηταν η δευτερη σε παραγωγη με αρκετα σημαντικες εξαγωγες.Απασχολουσε εκατονταδες χιλιαδες εργαζομενους και μαλιστα επειδη ειναι τεχνικη δουλεια ηταν και καλοπληρωμενοι Εγω για παραδειγμα απασχολουσα 60 ατομα προσωπικο (30 μεσα στο εργοστασιο και 30 φασονατζηδες).Τι συνεβη τοτε και αφανίστηκε κυριολεκτικα ο κλαδος.Ξεκινησε η πολιτικη της σκληρης δραμης.Τα εισαγωμενα προϊοντα γινονταν ολο και πιο φτηνα κυριως απο Κινα και επειδη λογω ευρωπαϊκης ενωσης δεν μπορουσαν να μπουν δασμοι για να προστατευσουν τα ελληνικα προϊοντα μεχρι το 1996 που ανελαβε ο Σημιτης ειχαν κλεισει περιπου οι μισες βιοτεχνιες και βιομηχανιες Το τελειωτικο χτυπημα ηρθε με την εισοδο μας στο ευρω που εγινε το νομισμα ακομα πιο σκληρο και μαλιστα ανατιμηθηκε κατα 30% περιπου σε σχεση με το δολλαριο δινοντας την χαριστικη βολη στον κλαδο των υποδηματων.Σημερα οι βιοτεχνιες και βιομηχανιες ειναι ελαχιστες και παραγουν πια μονον το 10% της εγχωριας καταναλωσης.Εγω σημερα δεν απασχολω ουτε εναν εργαζομενο.και παραγω μονον λιγα ακριβα δερματινα υποδηματα.

Καπως ετσι ειναι τα πραγματα και στους υπολοιπους κλαδους της βιομηχανιας.

Το νομισμα ειναι θεμελιωδες οικονομικο εργαλειο για την προστασια της εγχωριας ποραγωγης Πρεπει η ισοτιμια σου να συμβαδιζει με την δυναμικη της οικονομιας. Αν εχεις ασθενη οικονομια θα πρεπει να υποτιμας το νομισμα σου για να μπορεσεις να κρατησεις την ανταγωνιστικοτητα σου.Οταν η ανταγωνιστικοτητα πεφτει και εσυ κρατας το νομισμα σου σκληρο το μονο που κανεις ειναι να καταστρεφεις την παραγωγη σου.Με το σκληρο ευρω δεν εχουμε καμια ελπιδα να ξαναχτισουμε βιομηχανικη παραγωγη.

Ο τροπος που ακουλουθειται σημερα για να γινει η οικονομια μας ανταγωνιστικη, ειναι η εσωτερικη υποτιμηση δηλαδη κουρεμα μισθων,Αυτο φερνει πτωση της καταναλωσης, υφεση, ανεργια, καινουρια πτωση της καταναλωσης και παει λεγοντας.Αυτο το λεμε με μια φραση "σπιραλ της υφεσης" .Ακομα και το ΔΝΤ εχει πια παραδεχτει οτι η πολιτικη αυτη ειναι αδιεξοδη.

Δεν υπαρχει κατα την γνωμη μου αλλη εναλλακτικη λυση απο την επιστροφη στην δραχμη οπως ειναι τα πραγματα σημερα.

Φίλε ανδρέα, το βασικό ερώτημα είναι πως να στηρίξεις την εγχώρια παραγωγή σου χωρίς να καταφύγεις σε δασμούς και υποτίμηση. Το νόμισμα είναι σημαντικό αλλά δευτερεύον. Πρώτα πρέπει να έχεις την παραγωγή και μετά να την στηρίξεις (ή να την εξελίξεις ώστε να είναι ανταγωνιστική).

Αυτό το πως γίνεται δεν έχω καταφέρει ακόμα να το βρω.

Οι γερμανοί επιδοτούν την BMW με επιτόκια δανεισμού απο τράπεζες 1%. Μπορεί να μην το λένε επιδότηση, αλλά επιδότηση είναι. Άμα δανειστείς απο ελληνική ή ευρωπαϊκή τράπεζα θα παίξεις κάπου στο 8-11%. Με αυτά και αυτά οι Γερμανοί είναι καταχρεωμένοι, απλά τυχαίνει και πουλάνε πολύ οπότε δε φαίνεται, όπως δε φαινότανε και στην ελλάδα πριν 3-4 χρόνια.

Οι αμερικάνοι επιδοτούν την βιομηχανία τους κάνοντας πολέμους.

Οι κινέζοι κρατώντας χαμηλά το νόμισμα τους, άρα ανταγωνιστικά τα προιόντα τους, χρησιμοποιώντας ένα κύκλο κυκλοφορίας χρήματος-φούσκα. Αγοράζοντας συνεχώς δολλάρια ώστε να μπορεί η αμερική να αναχρηματοδοτεί το χρέος της και να αγοράζει τα κινέζικα προιόντα.

Όλες αυτοί είναι μέθοδοι θνησιγενείς και μη βιώσιμες.

Εγώ δεν είμαι απαισιόδοξος, αλλά πρέπει να απαντήσουμε στο πρώτο βασικό ερώτημα και μετά μάλλον δεν θα μας νιάζει αν είμαστε σε δραχμή η ευρώ.

Δεν έχω δει ακόμα τι κάνουν στη Σκανδιναβία και πως διατηρούνται βιώσιμοι.

Οι Ολλανδοί στηρίζονται κυρίως στο λιμάνι τους, που άμα εμείς είμαστε έξυπνοι χαλαρα μπορούμε να τους πάρουμε ένα κομμάτι αυτού του πλούτου.

Οι ελβετοί κάνουνε ξέπλυμμα και αυτό τροφοδοτεί την οικονομία τους, όπως περίπου και η Κύπρος.

Η Ιρλανδία τα έχει δώσει όλα στις μεγάλες εταιρίες πληροφορικής και πάλι αυτό δε τους έσωσε. Άμα θέλετε δείτε τις φορολογικές κλίμακες Ιρλανδίας για τα φυσικά πρόσωπα και για τις εταιρίες. Τα φυσικά πρόσωπα πληρώνουνε πολύ πράμα. Όχι όπως εμείς αλλά αρκετά ψηλά.

Για τους Άγγλους δε το συζητώ, κάνουν ακριβώς αυτό που λες. Κόβουνε χρήμα απολύοντας παράλληλα αβέρτα απο το δημόσιο. Έχουν απολύθεί πάνω απο 300.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Είχανε ολυμπιακούς το καλοκαίρι και παρόλαυτα μετα βίας διατηρηθήκανε λίγο πάνω απο την ύφεση. Τριπλασίασαν τα δίδακτρα στο πανεπιστήμιο και πάει λέγοντας. Ούτε αυτοί δεν είναι βιώσιμοι σε καμία περίπτωση.

Η τουρκία βαδίζει ακριβώς στα βήματα της ελλάδας. Κόβει χρήμα αβέρτα και δανείζει επίσης αβέρτα.Προσεχώς θα ξανασκάσει.

Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε το πως δουλεύουν οι Δανοί και οι Σκανδιναβοί οι οποίοι και υψηλους μισθούς απολαμβάνουν και ανταγωνιστικά προιόντα έχουν.

Δε ξέρω αλλά όλα τα παραπάνω αποτυπώνουν την πραγματικότητα σε χώρες του ευρώ αλλά και εκτός του ευρώ και ουσιαστικά απαντούν το τι θα κερδίζαμε με τη δραχμή. Η απάντηση είναι τίποτα. Αν τώρα είχαμε ανεξάρτητη και ισχυρή παραγωγή, τότε όντως θα κερδίζαμε με μια υποτιμημένη δραχμή, λόγω του οτι θα γινόμασταν φτηνότεροι αν και πάλι δε θα ήταν θεαματικά τα αποτελέσματα λόγω εισαγώμενων πρώτων υλών τα οποία θα ακρίβαιναν λόγω της υποτίμησης.

Ένα κουβάρι μπερδεμένο είναι όλη η κατάσταση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τον δρόμο τον έδειξε η αμερική

κάποια στιγμη μετα το 1ο κραχ είχαν χρέος 600% του αεπ... και τι κάνανε

αυξήσανε το ΑΕΠ κατα 570%.. απλά πράματα πράλληλα αυξήσανε και το χρέος αλλα χεστήκανε

οι αριθμοι στο αποκάτω παράδειγμα δεν ειναι πραγματικοι γιατι δεν τους θυμάμε αλλα πήγαινε κάπως έτσι

χρεός 500δις 600% του αεπ

μετα απο 2 χρόνια χρέος 650δις μόνο 30% του αεπ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΤΣΙΑ ΘΕΛΕΙ

τα μυαλά τα έχουμε (διασκορπισμένα) τον χώρο το έχουμε (το καλύτερο φυλέτο του πλανήτη)

πολιτικούς δεν έχουμε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μόνο που η αμερική έχει καβατζώσει τα πετρέλαια όλου του κόσμου, όταν είναι να πάρει αποφάσεις για διαφθορά δε παίζει, όταν είναι να κλείσει τράπεζες τις κλείνει, είναι η πηγή της καινοτομίας παγκοσμίως και όταν δε βρίσκει άλλη διέξοδο την πέφτει σε όσους δε γουστάρει και τους πέρνει τις παραγωγικές πηγές.

τι απο όλα αυτά μπορούμε να κάνουμε εμείς; ίσως μόνο το κομμάτι τις καινοτομίας, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξουν οι σχετικές υποδομές (πχ πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις venture capital, τεχνολογικές πολιτείες τύπου silicon valey κτλ) τα οποία όμως στην ευρώπη σε σχέση με την αμερική είναι πολύ πίσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα