Jump to content
giorgoschef

Δουλειές υπάρχουν αλλά … οι Ελληνες δεν πάνε για 23 ευρώ μεροκάματο…

Recommended Posts

Ενας στους δυο μπατσους ψηφισε Χρυση Αυγη, μετα σου λεει η δουλεια δεν ειναι ντροπη. :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Φίλε μου, σε ότι ανέφερα η φαντασία παίζει μικρό ρόλο. Η λογική μεγάλο. Τα γραφόμενα μου είναι λογική απόρρεια των δικών σου.

Σε περίπτωση που κάνω λάθος, πες μου σε παρακαλώ τι κάνεις στην περίπτωση που δεν έχεις λεφτά να πάρεις ένα χαρτί μακαρόνια να φας και η μόνη δουλιά που βρίσκεις είναι στα 23 ευρώ.

Εγώ ας πούμε κάποτε που ήμουνα 6 μήνες απλήρωτος και χρωστούσα το προηγούμενο μου μηχανάκι (και όχι μόνο) έπιασα 2η δουλιά και δούλευα 12+ ώρες την ημέρα. Τι επιλογές θα είχα αν η μόνη δουλιά που είχα έδινε μεροκάματο 23€ την ημέρα;

Αν έχεις άνεση, τότε όπως λένε οι Αμερικάνοι, ονομάζεις την τιμή σου και τέλος. Λες θέλω τόσα αλλιώς ευχαριστώ, αλλά δεν μπορούμε να συνεργαστούμε.

Αν δεν έχεις την άνεση τότε τι κάνεις;

Για πες μου την τεχνική σου, μπας και μου χρειαστεί.

Κατ αρχην να διευκρινησω οτι αυτα που εγραψα, τα εγραψα για την συγκεκριμενη προσφορα εργασιας την οποια και θεωρω απαραδεκτη. Δεν μιλαω για ολες τις δουλειές γενικα. Ισως μια μονιμη δουλεια, με ασφαλεια, δουλευοντας 40 ωρες εβδομαδιαιως κοντα στον τοπο διαμονης σου και με αξιοπρεπεις συνθηκες το μεροκαματο 23 ευρω να μην ειναι κατακριτέο.Ασφαλως ειναι πολυ λιγα αλλα τελως παντων, μεχρι να βρω κατι καλυτερο θα πηγαινα. Αλλα για οσο σε θελω οποτε σε θελω για οσες ωρες σε θελω, ανασφαλιστος και σε αμφιβολες συνθηκες εργασιας καλυτερα ανεργος,παρα δουλος.

Τι κανω σε περιπτωση που δεν εχω να φαω. Λεγεται αλληλεγγυη. Εχω συγγενεις, φιλους που θα με στηρίξουν σε μια δυσκολη στιγμη.Οι Ελληνες δεν εχουμε ξεχασει, ευτυχως, ακομα αυτην την λεξη. Και οταν με το καλο βρω μια αξιοπρεπη εργασια ανταποδιδω.

Θα το ξαναπω. Υποκύπτοντας σε καθε εκβιασμο, κανουμε την θεση μας χειρότερη και προσωπικα και σαν κοινωνία. Περήφανη σταση απεναντι σε αυτους που θελουν να ξαναγυρισουμε στον μεσαιωνα. Μονον ετσι θα υποχρεωθουν να μας σεβαστουν και να μας δωσουν αυτα που δικαιούμαστε.Αν εσυ και εγω δεν υποκυψουμε πιθανον να μην υποκυψει και καποιος τριτος Παντα θα υπαρχει ο δειλος που μπορει να παρει μια τετοια δουλεια. Χαρισμα του. Εγω και εσυ θα βρουμε αυτο που πρεπει.

ΥΓ Δεν μιλαω πολιτικα ή πολυ περισσοτερο κομματικα. Μιλαω για την σταση ζωης που πρεπει να εχει ο καθε ενας μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μα δεν μπηκα στο δρομο σου,σου επισημανα οτι θεωρω την αποψη σου αποκλινουσα απο την πραγματικοτητα.γνωμη σου κ γνωμη μου.

η αξιοπρεπεια δεν βρισκεται,ουτε σε νουμερα ουτε ποσοστα.μπορεις να κανεις την οποια δουλεια με περισεια αξιοπρεπεια.μαλλον διαφωνουμε με τον ορισμο της αξιοπρεπειας!αυτοι οι καποιοι βεβαια δεν γραψανε τον ρεαλισμο στα παλια τους τα παπουτσια αλλα θυσιαστηκαν μεσα απ αυτον.

Για να δουμε τι εννουμε με τον ορο αξιοπρεπεια

.Δουλεια μονο για 4 μηνες, μακρυα απο τον σπιτι σου, διαμονη δεν ξερω που, φαγητο οτι εχετε ευχαρίστηση, ωρες δουλειας οσες θελει ο αφεντης, 6 ημερες, ανασφαλιστος, χωρις δωρα και επιδομα αδειας, παρε και 23 ευρω (σημερα, αυριο θα δουμε περισυ ήταν 30) για να μην λες οτι δεν σε πληρωνουμε.

Οντας οικονομολογος να κανω μια αναλυση στα νουμερα. Αν ηταν νομιμη και σταθερη εργασια και αν δεχτουμε οτι τα 23 ευρω ειναι καλα λεφτα! θα στοιχιζες στον εργοδοτη. 23χ 26 ημερες χ14 μηνες χ52% ικα .Ολα μαζι 12,725 ευρω.Τα διαιρουμε δια 12 και μετα δια 26 και μας βγαινει 40,70 την ημερα.Τοσα επρεπε να σου δωσει Αρα σε κλεβει 17,70 ευρω Και του λες και ευχαριστω? Και σιγουρα με 4 μηνες δουλεια δεν προκειται να λυσεις κανενα προβλημα.

Πραγματικα ο ορισμος της αξιοπρεπους δουλειας !!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και στο σπίτι του να έμενε, πάλι δυό φορές την μέρα δεν θα έτρωγε; Πάλι καφέ δεν θα έπινε; Πάλι το όχημά του δεν θα το κινούσε;

αστο παναγιωτη δεν ειναι ετσι......... στο λεω μετα λογου γνωσεος 2 καλοκαιρια την εκανα την δουλεια...........πολυ πιο ελαφρια με τραγικα καλητερες αποδοχες και στεγαση σε τ και το μονο που καταφερα ηταν να βαλω 400 ευρω στην ακρη

και με ασφαλιση 3 ολοκληρους καλοκαιρινους μηνες σε τουριστικο μερος ολη την σεζον για ενα ποτο δεν πειγα ,αντε να πειγα και πεντε φορες για καφε σε καφετερια

οταν δεν μενεις σε ενα σπιτι με συνοχη και οργανωση.............. αλλα σε ενα δωματιο που καλα καλα δεν εχει ψυγειο και πορτα που να κλειδονει.........μονο ενα παλιοκρεβατο και χιλιαδες κουνουπια

δεν φτανει παναγιωτη τα 20 ευρω την ημερα για να καληψεις της βασικες αναγγες διαβιωσης οπου εκτον πραγματον αυτες τις αναγγες πρεπει να της χρυσοπληρωσεις

δεν ειναι θεμα οικονομιας αλλα θεμα συνοχης και οργανωσης

στο σπιτι που μενω σαν φοιτητης τα ημερισια εξοδα μου δεν ξεπερναν τα 7 ευρω την ημερα μαζι με την κατσαρολα το ηλεκτρικο και τα τσιγαρα και βενζινες και καφεδες(στη μπαλκοναρα)

το ενοικιο δεν υπολογιζετε γιατι δν το πληρωνω εγω αλλα οι γονεις μου

αλλα ουτε και στην καλοκαιρινη δουλεια το πληρωνα αφου το παρειχε ο εργοδοτης!!!!!!!!!!!!!

Τροποποιήθηκε από τον lost_angel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν νομιζω ο,τι δεν πανε οι ελληνες για πολιτικοκομματικους λογους........η ιδεολογικους λογους η γιατι ειναι τεμπελιδες

αλλα πολυ απλα γιατι δεν αξιζει τον κοπο.......

και για μενα για να ριξω λιγο λαδι στην φωτια οποιος το αναλυει πολιτικοκομματικοιδεολογικα αυτο το ζητημα ειναι απλος εκτος πραγραμματικοτητας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν νομιζω ο,τι δεν πανε οι ελληνες για πολιτικοκομματικους λογους........η ιδεολογικους λογους η γιατι ειναι τεμπελιδες

αλλα πολυ απλα γιατι δεν αξιζει τον κοπο.......

και για μενα για να ριξω λιγο λαδι στην φωτια οποιος το αναλυει πολιτικοκομματικοιδεολογικα αυτο το ζητημα ειναι απλος εκτος πραγραμματικοτητας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ακριβώς. όταν δεν έχεις να φας, η ιδεολογία πάει περίπατο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να δουμε τι εννουμε με τον ορο αξιοπρεπεια

.Δουλεια μονο για 4 μηνες, μακρυα απο τον σπιτι σου, διαμονη δεν ξερω που, φαγητο οτι εχετε ευχαρίστηση μηπως θες κ μπριζολιτσα?ψαρακι καααθε μερα?, ωρες δουλειας οσες θελει ο αφεντης μεχρι 9 κ αφεντης για σενα που δεν τον γουσταρεις, 6 ημερες μαλλον 7 αφου ειναι για 4 μηνες, ανασφαλιστος εχεις ασφαλεια,το αγροτοσημο, χωρις δωρα και επιδομα αδειαςτωρα για 4μηνη δουλεια κ στις μερες μας μιλας σοβαρα?, παρε και 23 ευρω (σημερα, αυριο θα δουμε περισυ ήταν 30 αλλες οι τιμες στο εμποριο ομως τοτε..εσυ επαιρνες ελληνικα φρουτα κ οχι αργεντινηςπ.χ.!) για να μην λες οτι δεν σε πληρωνουμε.

Οντας οικονομολογος να κανω μια αναλυση στα νουμερα. Αν ηταν νομιμη ειναι νομιμη και σταθερη εργασια δεν υπαρχει πουθενα σταθερη εργασια πλην του δημοσιου και αν δεχτουμε μην το δεχτεις,αυτο ομως εχεις μονο! οτι τα 23 ευρω ειναι καλα λεφτα! θα στοιχιζες στον εργοδοτη. 23χ 26 ημερες επι 30 μερες χ14 μηνες χ52% ικααυτο ακυρο με 27-30ε αγροτοσημο περιπου κατεβαινει στα 23ε το καθαρο μεροκαματο.Ολα μαζι 12,725 ευρω.Τα διαιρουμε δια 12 και μετα δια 26 και μας βγαινει 40,70 την ημερα.Τοσα επρεπε να σου δωσει Αρα σε κλεβει ξανακανε τους λογαριασμους 17,70 ευρω Και του λες και ευχαριστω? Και σιγουρα με 4 μηνες δουλεια δεν προκειται να λυσεις κανενα προβλημα ολο κ καποια τρυπα θα μπαλωσεις,ειναι σα να μου λες μη χεσω αν ειναι μεσημερι θα χεσω αμα ειναι μια κ καλη το βραδυτο θεμα ειναι κ να χεις ορεξη να δουλεψεις.εχω πιασει 2 φορες στην ζωη μου μονιμη δουλεια κ λογω κρισης δεν κρατησε πανω απο 5,5 μηνες.αρα πλεον τιποτα μονιμτερο του προσωρινου

Πραγματικα ο ορισμος της αξιοπρεπους δουλειας !!!

μα αφου δεν εχεις διαβασει τις απαντησεις γιατι απαντας,ενω δεν ξερεις?εγω δεν ειμαι ουτε μορφωμενος ουτε οικονομολογος αλλα σε διορθωσα 5 φορες.

τωρα το αν εισαι απο τους ελληνες που θενε καρεκλα γραφειο διπλα στο σπιτι σου κλπ δικαιωμα σου.αλλα ο ορος της πραγματικης αξιοπρεπειας απεχει πολλα μιλια απο αυτον,στο γυαλινο κοσμο σου.

αγωνα θελει η ζωη μαστορια.

Τροποποιήθηκε από τον giorgoschef

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το να περιμενεις απο συγγενεις κ φιλους να σε ταϊσουν κλπ κ να μην πηγαινεις για δουλεια...αυτο ειναι καταντια....δεν ειναι αξιοπρεπεια.....ααλλο να σου συμπληρωσουν λιγο στο εισοδημα σου,στα βασικα,αν δεν σε φτανουν κ αλλο να καθεσαι να σε ταϊζουν μεεεεχρι να βρεις εσυ μια δουλεια να σ αρεσει!!!!

δεν παμε καλα............. :pray:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

άμα έχεις ανάγκη και στα σκατά κολυμπάς.....μιλάμε ότι και καλα΄δεν πάνε γιατί δεν αξίζει...δεν πάνε γιατί ακόμα κάποιος τους βολεύει. όταν το σκατό χτυπήσει τον ανεμιστήρα κλέβουν σκοτώνουν και και για ένα 10ρικο...και μου λέτε ότι δεν θα πας στο χωράφι για 23 την μέρα?

Δεν λέω ότι είναι σωστο το ποσο αλλά μη έχοντας άλλη επιλογή.....πας κ παραπάς

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω θα περιμενω να παει το μεροκαμματο στα 15 ευρω. :rolleyes:

Στα 23 ευρω πιστευω οτι θα ειναι σαν να κλεβω εκκλησια.............. -_-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

άμα έχεις ανάγκη και στα σκατά κολυμπάς.....μιλάμε ότι και καλα΄δεν πάνε γιατί δεν αξίζει...δεν πάνε γιατί ακόμα κάποιος τους βολεύει. όταν το σκατό χτυπήσει τον ανεμιστήρα κλέβουν σκοτώνουν και και για ένα 10ρικο...και μου λέτε ότι δεν θα πας στο χωράφι για 23 την μέρα?

Δεν λέω ότι είναι σωστο το ποσο αλλά μη έχοντας άλλη επιλογή.....πας κ παραπάς

Καλο κολυμπι!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω θα περιμενω να παει το μεροκαμματο στα 15 ευρω. :rolleyes:

Στα 23 ευρω πιστευω οτι θα ειναι σαν να κλεβω εκκλησια.............. -_-

:mB_kalo_e:

Καλο κολυμπι!!!

εσυ μαλλον πατωνεις ακομα,ε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το να περιμενεις απο συγγενεις κ φιλους να σε ταϊσουν κλπ κ να μην πηγαινεις για δουλεια...αυτο ειναι καταντια....δεν ειναι αξιοπρεπεια.....ααλλο να σου συμπληρωσουν λιγο στο εισοδημα σου,στα βασικα,αν δεν σε φτανουν κ αλλο να καθεσαι να σε ταϊζουν μεεεεχρι να βρεις εσυ μια δουλεια να σ αρεσει!!!!

δεν παμε καλα............. :pray:

Μην διαστρεβλώνεις τα λογια μου. Μιλησα για αλληλεγγύη και ανταπόδοση. Ετσι ειναι οι ανθρωποι. Η κορη μου και η γυναικα μου ειναι ενα χρονο ανεργες. Τι σημαινει οτι πρεπει να γινουν δουλοι? OXI και παλι ΟΧΙ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

23ευρώ την μέρα!!!

η αυτα ειναι ελάχιστα η εγώ δίνω υπέρ ποσά!!!

για 4ωρη δουλεία σαββατοκύριακο (τραβηχτικά) το μεροκάματο πάει 100ευρώ το πρώτο 2 ωρο και 40 ευρώ την ω΄ρα απο εκεί και πέρα ...

και μιλάμε για 23ευρώ την μέρα στο χωράφι.. !? sorry μόνο αν είχα να θραψω κουτσούβελα θα το έκανα αυτο.. και πάλι.. δύσκολα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην διαστρεβλώνεις τα λογια μου. Μιλησα για αλληλεγγύη και ανταπόδοση. Ετσι ειναι οι ανθρωποι. Η κορη μου και η γυναικα μου ειναι ενα χρονο ανεργες. Τι σημαινει οτι πρεπει να γινουν δουλοι? OXI και παλι ΟΧΙ.

μα δεν υπαρχει αλλος τροπος να το παρεις.μονο οπως το πες.κ για να ξερεις τι σημαινει δουλος,ο δουλος δεν αμοιβεται.τον σκιζουν κ τον φτηνουν στην κυριολεξια.

σταματηστε αυτην την καραμελα με το δουλο.αμαν πια.ουτε που ξερετε πως ειναι να δουλευετε σαν δουλοι ή με κακες συνθηκες.

κανενας δεν ειπε οτι ειναι το σουπερ ντουπερ μεροκαματο αλλα απο μια δουλεια την οποια δεν μπορειε να παρεις παραπανω τι να κανεις?

23ευρώ την μέρα!!!

για 4ωρη δουλεία σαββατοκύριακο (τραβηχτικά) το μεροκάματο πάει 100ευρώ το πρώτο 2 ωρο και 40 ευρώ την ω΄ρα απο εκεί και πέρα ...

και μιλάμε για 23ευρώ την μέρα στο χωράφι.. !? sorry μόνο αν είχα να θραψω κουτσούβελα θα το έκανα αυτο.. και πάλι.. δύσκολα!

για τι δουλεια αναφερεσαι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδη νομιζω οτι το θεμα σε αφορα προσωπικα (εργοδοτης?) δεν θελω να συνεχισω. Σε παραπέμπω ομως σε ενα αρθρο ενος παιδιου (lost-angel) που δουλεψε σε τετοια εργασια και εχει προσωπικη αποψη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

23ευρώ την μέρα!!!

Αλεξανδρε μπερδευεσαι. Η δουλεια για την οποια πληρωνεις τετοια ποσα ειναι ιδιαιτερα εξειδικευμενη.

Ποσοι στους 1000 μπορουν να τραβηξουν με καμερα;

Και απο αυτους ποσοι ξεπερναν το μεσο ορο κερδιζοντας τον τιτλο του "καλου";

Γιατι φανταζομαι θα προτιμας τους "καλους" για να βγει ωραιο και ποιοτικο το αποτελεσμα.

Ενω τη δουλεια στο χωραφι την κανει οποιοσδηποτε αρτιμελης Ι1 που λεγαμε στο στρατο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μαστορα,ξαναδιαβασε το θεμα να δεις τι ειμαι κ ααασε το τι νομιζεις.

εχω αναλυσει τι ειμαι ποιος ειμαι τι βγαζω κ τι κανω για να μην καταντησω να με ταϊζουν φιλοι κ γνωστοι!κ μαλιστα κ σε αυτο το θεμα στο οποιο συνεχιζεις να απαντας "δηθεν"

δεν χρειαζεται να ακουσω ή να διαβασω αλουνου γραφομενα για να ξερω συνθηκες σε χωραφι.εσυ μαλλον εισαι κανας αστος που τουχει πιπιλησει ο μυαλο κανας "μαγκας" του κ.κ.ε. κ σ εχει κανει προβατο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σταματηστε αυτην την καραμελα με το δουλο.αμαν πια.ουτε που ξερετε πως ειναι να δουλευετε σαν δουλοι ή με κακες συνθηκες.

κανενας δεν ειπε οτι ειναι το σουπερ ντουπερ μεροκαματο αλλα απο μια δουλεια την οποια δεν μπορειε να παρεις παραπανω τι να κανεις?

Εσυ πως το ξερεις οτι δεν ξερουμε τι σημαινει εργασια με κακες συνθηκες κλπ? Και σαν δουλος; πως τον οριζεις εσυ τον δουλο;Με τις παλιες εποχες?που εκαναν κουπι?

Γιατι δεν μπορεις να παρεις παραπανω? μηπως γιατι δεν θελουν μερικοι να παρεις παραπανω?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οταν το μεροκαματο σε ενα επαγγελμα-δουλειά ειναι αμεση συναρτηση της παραγωγης κ διαθεσης του προϊοντος στην αγορα τοτε ειναι πολυ ευκολο να βγαλεις συμπερασμα αν ειναι σωστο ή λαθος.δεν χρειαζεται να σαι οικονομολογος.μετρα τους μεσαζοντες απο τον παραγωγο στο ραφι κ βγαλε το συμπερασμα σου σαν ατομο.

στις συγκεκριμενες δουλειες το μεροκαματο φαινεται.δεν εισαι σε ενα γραφειο που δεν ξερεις τι γινεται εξω απο την πορτα.

π.χ.πριν μερικα χρονια πηγα σε ενα πλυντηριο το αυτοκινητο μου,για συγκεκριμενο λογο,οπως να στηριξω ενα κοντοχωριανο κλπ.οταν εμαθα οτι δινει 15 το πολυ 20ε στους υπαλληλους κ οι περισσοτεροι ηταν χωρις ασφαλεια δεν ξαναπηγα.σιωπηλα του πα αντε γ@μησου.

οταν ομως βλεπεις οτι δεν εχει τιμη ενα προϊον ή οτι οι απαιτησεις της ευρωπαϊκης ενωσης σε φαρμακα κ τροπο καλλιεργειας σε αναγκαζουν να δινεις μικρα μεροκαματα λογο κοστους.παντου βαβαια παιζει η εκμεταλευση κ η ασχημη συμπεριφορα.

αυτο το παραμυθακι με τους καποιους που δεν θενε εσυ να παρεις παραπανω ισχυει κ πρεπει να το σταματησουμε εμεις κ οχι καποιοι αλλοι!!

μεχρι τοτε ομως?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτο το παραμυθακι με τους καποιους που δεν θενε εσυ να παρεις παραπανω ισχυει κ πρεπει να το σταματησουμε εμεις κ οχι καποιοι αλλοι!!

μεχρι τοτε ομως?

Γιωργο σε παρακαλω το εξηγεις λιγο καλυτερα γιατι πραγματικα μπερδευτικα....

Τι εννοεις? Ποιος δεν θελει να παρει παραπανω?

Για να μπορεσω να σου απαντησω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παραπανω δεν θα παρεις γιατι και το αφεντικο δεν εχει να σου δωσει,τοσα χρονια πριν την κριση που ειχε και σου εδινε δεν διαμαρτυροσουνα τωρα γιατι διαμαρτυρεσαι δεν καταλαβεινεις οτι δεν εχει να σου δωσει??Δεν μιλαω για αυτους που λενε δεν εχω και κυκλοφορουνε με Ferrari.Μιλαω για τον μεσο Ελληνα επιχειρηματια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσυ πως το ξερεις οτι δεν ξερουμε τι σημαινει εργασια με κακες συνθηκες κλπ? Και σαν δουλος; πως τον οριζεις εσυ τον δουλο;Με τις παλιες εποχες?που εκαναν κουπι?

το να δουλευω 18 μηνες χωρις ρεπο 12-14 ωρες την μερα σε κουζινα 30 ετιας(χαλια εξαερισμο) σε μαγαζι αλα καρτ με καρβουνο κ φουρνο,να δουλευεις σε ολα τα ποστα απο λαντζα/σαλατες/πρωτα/κυριως κ μαλιστα για ενα μηνα(επειδη οι παλιοι επρεπε να παρουν αδεια) τα σαβ/κα να εισαι το μονο ατομο στην κουζινα με 30-40-50 ατομα την ημερα.κ μολις ερχεται ο "μαστορας" στο φουλ της δουλειας να μην δισταζει ουτε κουβεντες να σου πει ουτε κ να σηκωνει το χερι του(αλλα λιγο το χαρηκε)

οολα αυτα πριν απο 10 χρονια κ οι συγκεκριμενοι τυποι δουλευουν ακομα σε πιατσες που θες ατσαλινα νευρα.οταν 2 ατομα σε 5 ωρες,σε φουλ σεζον,κοβαμε εισπραξη 5,500ε κ παιρναμε εγω 1000ε κ ο αλλος 1800ε επι 60 μερες γ@μησι χωρια την υπολυπη ημερα.τωρα ομως αυτες οι ειπραξεις τελειωσαν κ οι σκλαβοι δεν ξαναμπαινουν στο καζανι με τετοιες συνθηκες.

σε μερη που εσυ σαν πελατης περνας κ γαμω,δεν ξερεις οτι σε 30 ποντους τοιχο που σε χωριζει απο το εκαστοτε ποστο καποιος περναει σα δουλος.

προπερυσι,μονος μου με ενα σερβιτορο,σφαιρα,114 καρεκλες γεματες επι 2,5 ωριτσες.εβγαλα το μισθο μου σε 2,5 ωρες κ για ποσο?35ε.....9 ωρες δουλεια...

ξερω ομως κ πως ειναι να δουλευεις στον ηλιο απ το πρωι μεχρι το βραδυ σε αμπελια η να βαζεις λιπασμα οταν βρεχει η να μαζευεις ελιες νε τα χερια παγωμενα κ βρεγμενα κ λεω οτι ναι εγω προσωπικα θα μπορουσα!

Γιατι δεν μπορεις να παρεις παραπανω? μηπως γιατι δεν θελουν μερικοι να παρεις παραπανω?

την αγορα την ξερω πολυ καλυτερα απο κατι οικονολογους που στο διαλογο πανω,δηθεν πηγαν να με θολωσουν με νουμερα.....μου ειπε οτι εχω κ καλα συμφερον....σαν εργοδοτης....

Τροποποιήθηκε από τον giorgoschef

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιωργο σε παρακαλω το εξηγεις λιγο καλυτερα γιατι πραγματικα μπερδευτικα....

Τι εννοεις? Ποιος δεν θελει να παρει παραπανω?

Για να μπορεσω να σου απαντησω

το να απαιτησεις να σου δωσουν παραπανω μεροκαματο μονο με δουλεια μπορεις να το πετυχεις.μιλαμε για υγιεις περιπτωσεις.σ αυτο που ειπα πριν με τις 2,5 ωρες ο ανθρωπο ειδε(βεβαια πολυ αργοτερα αλλα το δε) οιτ εγω του κανω καλο στην επιχειρηση.ετσι μπορουσα εγω να του παζαριασω ενα καλυτερο μεροκαματο.

ειναι κ αλλοι οι οποιοι δεν το δινουν κ ας το αξιζεις.αυτους δεν πρεπει να τους αφησουμε ετσι!αυτο εννοω.

Παραπανω δεν θα παρεις γιατι και το αφεντικο δεν εχει να σου δωσει,τοσα χρονια πριν την κριση που ειχε και σου εδινε δεν διαμαρτυροσουνα τωρα γιατι διαμαρτυρεσαι δεν καταλαβεινεις οτι δεν εχει να σου δωσει??Δεν μιλαω για αυτους που λενε δεν εχω και κυκλοφορουνε με Ferrari.Μιλαω για τον μεσο Ελληνα επιχειρηματια.

ετσι ειναι..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειναι κ αλλοι οι οποιοι δεν το δινουν κ ας το αξιζεις.αυτους δεν πρεπει να τους αφησουμε ετσι!αυτο εννοω.

Σε αυτο συμφωνω, αλλα απο οτι καταλαβα για την συγκεκριμμενη δουλεια τα θεωρεις καλα λεφτα σωστα;

Πριν ειχα καταλαβει το αντιθετο βεβαια αλλα τωρα ξαναμπερδευτηκα ( θελω υπνο)

Λες πιο πριν

'',μεχρι τοτε''

Και λεω εγω....

''μεχρι ποτε''?????

Ποτε θα γινει η αρχη; γιατι αυτη την στιγμη αν το αφησεις να περασει στο ντουκου;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα