Jump to content
giorgoschef

Δουλειές υπάρχουν αλλά … οι Ελληνες δεν πάνε για 23 ευρώ μεροκάματο…

Recommended Posts

μια απλή μαρτυρία κάποιου χωρίς αποδείξεις, είναι απλός φύμη... από ανέκαθεν...

Πράγματι, αλλά εδώ δεν έχουμε κάτι τέτοιο, έχουμε μαρτυρία κατοίκου της περιοχής από την μια, και φαντασιώσεις κάποιου άσχετου από την άλλη. Προσωπικά δεν δυσκολεύτηκα να διαλέξω.

και μην γίνεσε εριστικός γιατί πολυ εύκολα μπορώ να γίνω κι εγώ

Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, δεν θα σου πω εγώ τι να κάνεις, δεν είμαι ο μπαμπάς σου. Αν τώρα αδυνατείς να υποστηρίξεις τα γραφόμενά σου αυτό δεν σημαίνει ότι... οι υπόλοιποι (!!!) είναι εριστικοί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν ισχυρίστηκα ότι ξέρω τα πάντα, αλλά τουλάχιστον έριξα κάποια στοιχεία στο τραπέζι, όχι φαντασιώσεις.

Mια μαρτυρία ανθρώπου εξ ορισμού θεωρείται πρωτογενής πηγή, από ανέκαθεν.

Αν δεν εξυπηρετεί τον συλλογισμό σου φυσικά εννοείται μπορείς κάλλιστα να μην την πιστέψεις. Επίσης μπορείς να χώσεις και το κεφάλι σου στην άμμο aka στρουθοκαμηλισμός, είναι κι αυτό μια λύση.

Το σχόλιο το παράθεσα χωρίς να πω τίποτα παραπάνω, απλά για προβληματισμό, δεν είπα ότι το ασπάζομαι, αν και δηλώνω ευθέως ότι δεν βλέπω να λέει κάτι παράλογο. Δηλαδή όντως, αν ο καθηγητής με πτυχίο πανεπιστημίου παίρνει 670 ευρώ, ο ανειδίκευτος εργάτης πόσα πρέπει αναλογικά να παίρνει; Το ιδανικό φυσικά θα ήταν να έπαιρναν κι οι δυο πολύ περισσότερο, αλλά δε νομίζω να χρειάζεται να πούμε ότι δεν ζούμε σε χρονική περίοδο όπου ζούμε ιδανικές καταστάσεις, ε;

Το λινκ που έδωσα ακριβώς από κάτω δεν παραπέμπει στο σχόλιο αυτό, αλλά σε εκτενή συζήτηση με δεκάδες σχόλια.

Καθόλου υποδεέστερο δεν είναι να ζεις από την γη και τα ζωντανά, κι όποιος πίστεψε το αντίθετο απλά έχασε.

Με αρεσει που διαφωνουμε κοσμια χα,χα.Λοιπον αφου με ρωτας για την συγκεκριμενη αμοιβη ιδια 670 ευρω και οι δυο.Να δω μετα ποσους χειριστες του λογου θα βγαζει το πανεπιστημιο και ποσοι θα καλλιεργουν γη.Και μη σου φανει καθολου παραξενη η απαντηση μου αφου πριν λιγο δεχτηκες και ειπες: "Καθόλου υποδεέστερο δεν είναι να ζεις από την γη και τα ζωντανά, κι όποιος πίστεψε το αντίθετο απλά έχασε."

Ισως τοτε ξεβρωμησει και ο τοπος διοτι θα υπαρχουν πχ γιατροι των 650 που θελουν να γινουν γιατροι επειδη παντα αυτο ονειρευονταν.Και ουτω καθεξης δικηγοροι-πολιτικοι που πηραν τη δουλεια γιατι εχουν ονειρα.Για την ωρα το μονο ονειρο ολων ειναι το κερδος, η εκμεταλευση ανθρωπων και καταστασεων για ευκολο πλουτισμο.Και ο φουκαρας εργατης γεωργος ανειδ.εργατης δεν θα περνει 150 επειδη ηταν φτωχος ή για οποιον λογο δεν καταφερε να παει παν/μιο.Και εμεις να θεωρουμε σωστη αυτην τη διαφορα.Οχι θα παιρνει επεισης 650.Δεν γινεται ο μεν μια ζωη να πεινα και ο αλλος να ειναι μια ζωη χορτατος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχην, phorever εισαι αρκετα αποτομος και προσβαλεις εμμεσα τους υπολοιπους.

Χαλαρωσε, κουβεντα κανουμε.

Παμ παρακατ

Άρα όντως δεν τα ξέρεις αυτά που έγραψες, απλά τα υποθέτεις και τα φαντάζεσαι.

Στο λινκ που έδωσα, αναφέρεται από κάτοικο της περιοχής αφενός μεν ότι περιλαμβάνεται και σίτιση (που δεν αναφέρεται στο άρθρο) και αφετέρου ακριβώς αυτό που βλέπω μερικούς να αποφεύγουν να πουν μετά βδελυγμίας, ότι ένας βασικός λόγος που οι ντόπιοι δεν πάνε, είναι επειδή προτιμούν τον φραπέ στις καφετέριες της περιοχής.

BTW, αν γράψεις με κεφαλαία ή με μπολντ δεν πρόκειται να αποκτήσουν δίκιο αυτά που γράφεις.

Μα και εσυ το ιδιο κανεις, με βαση ενα κειμενο που διαβασες.

Υποθεσεις δεν κανω, ειναι πραγματα ξεκαθαρα που γινονται σε ολη την ελλαδα.δυστυχως.

Το οτι αναφερουν σιτιση δεν με πειθει. Μακαρι να ειναι ετσι, αλλα κατι μου λεει οτι θα κανουν τα στραβα ματια.

Δεν εγραψα με bold για να δειξω το ποσο δικιο εχω....χεστηκα..

Τονισα απλα τα πραγματα που πλεον εχουμε χασει ως εργαζομενοι....

ΚΑτι μου λεει οτι χαιρεσαι που τα εχουμε χασει. Μακαρι να ειμαι λαθος.

Αλλα ξερεις, εμενα δεν με τσαντιζει ο αγροτης που προσφερει εργασια, αλλα ολα αυτα τα λαμωγια.. που τα αναγκασαν ολα αυτα.

Ρε παιδια,τι μεροκαματο φανταζεστε οτι παιρνει γενικα καποιος,ασχετα αν ειναι Ελληνας ή οχι,σε συγκομιδη και συναφεις εργασιες????

Πριν την τελευταια διετια,και απο οσο ειμαι σε θεση να γνωριζω λογω εμμεσης σχεσης με τετοιου ειδους εργασιες,το μεροκαματο εδω σε εμας,για 8-10 ωρες δουλειας,ηταν 30-35 ευρω,με φαγητο απο τον κτηματια στις περισσοτερες των περιπτωσεων.

ακριβως οπως το ειπες Κωστη. Πριν 2 χρονια... Πριν 2 χρονια δεν ειχαμε αυτα τα εξοδα που εχουμε τωρα. ΚΑι οι μισθοι δεν ηταν σε αυτο το τραγικο επιπεδο που ειναι τωρα, που βγαζεις 10 και για να φας μια μπουκια θες 12....

Αρα αν συνυπολογισουμε,τον εξασφαλισμενο χρονο απασχολησης,και την οικονομικη συγκυρια του σημερα,δεν ειναι τραγικο το 23αρι,οταν ειμαι καργα ανεργος,και εχω αναγκη να δουλεψω.Σιγουρα ειναι επιπονη σωματικη εργασια,σιγουρα θα επρεπε να ηταν παραπανω,αλλα αν δεν εχεις στον ηλιο μοιρα,δεν εχεις πολυτελεια να διαλεγεις εργοδοτες και δουλειες.

Το αναγνωριζεις και μονος σου Κωστη. Ειναι μια επιπονη εργασια και θα επρεπε να πληρωνεται παραπανω.

Αν εχεις λιγο τσιπα πανω σου διαλεγεις.... τελεια και παυλα. Και μην ακουσω μ@λακιες περι ηλικιας γαμου και σπιτιου γιατι και εγω σαν παντρεμενος ειμαι και οι υποχρεωσεις μου απο 16 ετων ειναι οι ιδιες με ενος παντρεμενου ( χωρις παιδι)

Εγώ προσωπικά φιλαράκο ξέρω. Σε αγροτική περιοχή μεγάλωσα και στα 16 μου μάζευα πιπέρι, αν ξέρεις τι σημαίνει το συγκεκριμένο θαμνοειδές. Εγώ προσωπικά δεν πάω γιατί δόξα τω Θεώ έχω ακόμα δουλειά, αν δεν είχα δεν θα το απέρριπτα πριν καν το σκεφτώ, όπως κάποιοι άλλοι.

Πως ξερεις εσυ αν καποιοι αλλοι το εχουν ηδη σκεφτει ή αν ηταν ηδη 2-3 χρονια ανεργοι;

Με λιγα λογια εσυ λες οτι θα πηγαινες σωστα;

Εσυ δεν τα θεωρεις λιγα; Εσυ πιστευεις οτι ειναι μια λογικη τιμη για μια τετοια εργασια;

Υ.γ. Για μενα παντως φταινε και οι παραγωγοι... Γιατι λενε οτι τους τα παιρνουν τα εμπορευματα κοψοχρονια... και δεν εχουν κερδος.

Ωραια λοιπον. Γιατι τοσα χρονια δεν σηκωνουν κεφαλι; Για ποιον λογο δεχονται να πληρωνωνται τοσο λιγα ( οπως λενε)

Το θεμα ειναι ομως οτι δεν ειναι το ιδιο με το να εχεις καποια δεντρα και απλα να τα φροντιζεις και να τα προσεχεις τον χειμωνα , με το να πρεπει να μαζεψεις και την σοδια σου. Σωστα;

Αν ειναι σωστο αυτο που λεω τοτε αυτο δειχνει οτι δεν τους ενδιαφερει το μεροκαματο του εργατη που θα παρει αυτος, αλλα μονο το να πουλησει την σοδια του για να βγαλει τα εξοδα(?)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δουλεια είναι εύκολο να βρεις.....αν πεις στον εργοδότη ότι θα δουλεύεις δωρεαν, για να περνάς τη μέρα σου! Το να λέμε στην σημερινή Ελλάδα ότι υπάρχουν δουλειές αλλά δεν τις καταδέχεται ο Ελλήνας, είναι απλά αστείο έτσι..! Μου θυμίζει αυτό που λένε ότι ο Ελληνας καλόμαθε και δεν γούσταρε μετά να δουλέψει οικοδομή γι άυτό παίρνανε τους Αλβανούς...! Παραβλέποντας φυσικά το ότι οι εργολάβοι έβγαζαν σπυριά μόλις τους ζητούσε δουλειά κάποιος Ελληνας....! Το να ακούγονται τέτοια πράγματα στις μέρες μας είναι λιγάκι προσβητικό...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δούλευα κάποτε μηχανικός πωλήσεων σε μία εταιρία που είχε φίλτρα νερού.. Μισθός δε υπήρχε, έπαιζες μπάλα με προμήθεια από την πώληση, ασφάλιση δεν υπήρχε, χρησιμοποιούσα το δικό μου αυτοκίνητο και βενζίνη από τη τσέπη μου και τελικά σταμάτησε να μας δίνει και την προμήθεια από τις πωλήσεις.

Ε ναι υπάρχουν τέτοιες δουλειές, δουλειές που ουσιαστικά χαλάς περισσότερα από όσα βγάζεις. Δουλειές που ''δουλεύεις'' για να λες έχω δουλειά ή κάνω κάτι.

:wallbash:

Τροποποιήθηκε από τον mavridoul

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φήμες λένε οτι στην είσοδο των εγκαταστάσεων σίτησης έχει μια τεράστια ταμπέλα που γράφει.....

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΩΖΕΙ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βιρτζίνια βάζατε;;;

Βαζαμε το μικροφυλλο, μπασμα, μεχρι τα 14-15 μου βαζαμε γυρω στο 2000 σταματησαμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι υπέρμαχοι της προβοκατόρικης δημοσίευσης που μας θέλει όλους τους Έλληνες τεμπέληδες, για ρίξτε μια ματιά στο facebook της "¨Ενωσης Νέων Αγροτών Ν. Ημαθίας" που αφορούν οι δημοσιεύσεις... http://www.facebook.com/pages/%CE%88%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%9D%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CE%91%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%9D%CE%97%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%AF%CE%B1%CF%82/177415682292268

Σύμφωνα λοιπόν με τους ΙΔΙΟΥΣ εργοδότες, παρόλο που το δελτίο τύπου αναζήτησης εργατών γης ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ όπως έπρεπε από τους Δήμους λόγω πυρετού των εκλογών, παρόλο που τα τηλέφωνα επικοινωνίας ΗΤΑΝΕ ΚΛΕΙΣΤΑ λόγω μη διαθέσιμου ατόμου, οι θέσεις εργασίας ΚΑΛΥΦΤΗΚΑΝ σχεδόν άμεσα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο φιλος nuntius εχει υπολογισει μονο τις εργασιμες μερες του μηνα αν καταλαβα καλα.....μια χαρα τα θυμασαι,30 και 31 εχουν οι μηνες :_thumbsup:

αυτο λεω οι εργασιμες ειναι 26 η 27 καθε μηνα μιας κ καθεσε μονο την κυριακη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ giorgoschef και @ bull tdm μπορείτε να μας πειτε τι επαγγελεστε ? και ποσα παιρνεται αν επιτρεπετε ?

Θα ηθελα επισεις να ηξερα ποσοι απο εδω ειναι απληρωτοι απο την δουλεια τους..

και γενικα αν ποτε εχετε δουλεψει και δεν πληρωθει .

Και κατι τελευταιο ο καθενας γραφει οτι ναναι στο ιντερνετ δεν ειναι ποτε εγκυρο !

@ giorgoschef και @ bull tdm μπορείτε να μας πειτε τι επαγγελεστε ? και ποσα παιρνεται αν επιτρεπετε ?

Θα ηθελα επισεις να ηξερα ποσοι απο εδω ειναι απληρωτοι απο την δουλεια τους..

και γενικα αν ποτε εχετε δουλεψει και δεν πληρωθει .

Και κατι τελευταιο ο καθενας γραφει οτι ναναι στο ιντερνετ δεν ειναι ποτε εγκυρο !

απολυμενος επαγγελματιας οδηγος ειμαι με 8 χρονια προυπηρεσια .τωρα ανηκω στον οαεδ με στεγαστικο δανειο και μια μπεμπα 5 μηνων .προς τι η ερωτηση σου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχην, phorever εισαι αρκετα αποτομος και προσβαλεις εμμεσα τους υπολοιπους.

Χαλαρωσε, κουβεντα κανουμε.

Παμ παρακατ

Αν με θεωρείς απότομο είναι λόγω του κλίματος, το οποίο δεν διαμόρφωσα εγώ. Σε τελική ανάλυση εγώ δυο σχόλια παράθεσα, δεν την είπα σε κανέναν.

Μα και εσυ το ιδιο κανεις, με βαση ενα κειμενο που διαβασες.

Υποθεσεις δεν κανω, ειναι πραγματα ξεκαθαρα που γινονται σε ολη την ελλαδα.δυστυχως.

Το οτι αναφερουν σιτιση δεν με πειθει. Μακαρι να ειναι ετσι, αλλα κατι μου λεει οτι θα κανουν τα στραβα ματια.

Δεν είναι πρωτοφανές για εργολάβο αγροτικών εργασιών να ταΐζει κι όλας τους εργάτες του. Απεναντίας.

Δεν εγραψα με bold για να δειξω το ποσο δικιο εχω....χεστηκα..

Τονισα απλα τα πραγματα που πλεον εχουμε χασει ως εργαζομενοι.... ΚΑτι μου λεει οτι χαιρεσαι που τα εχουμε χασει. Μακαρι να ειμαι λαθος.

Για τίποτα δεν χαίρομαι και αφού θες να με ακούσεις να το λέω ευθέως, το λέω κι ευθέως. Μακάρι να ήταν η κατάσταση διαφορετική, αλλά δεν είναι. Μακάρι να είμασταν δέκα χρόνια πίσω και να ξέραμε κάποια πράγματα που ξέρουμε τώρα. Αλλά δεν είμαστε. Και μακάρι να είχαμε διαχειριστεί διαφορετικά κάποιες καταστάσεις, αλλά δεν το κάναμε. Μετά από όλα αυτά εγώ προσωπικά το βρίσκω ψιλομάταιο να κάθομαι να μοιρολογώ για την λαμογιά του κάθε αφεντικού.

Πως ξερεις εσυ αν καποιοι αλλοι το εχουν ηδη σκεφτει ή αν ηταν ηδη 2-3 χρονια ανεργοι;

Με λιγα λογια εσυ λες οτι θα πηγαινες σωστα;

Εσυ δεν τα θεωρεις λιγα; Εσυ πιστευεις οτι ειναι μια λογικη τιμη για μια τετοια εργασια;

Αυτό που λέω με λίγα λόγια είναι ότι έχω περάσει από το χωράφι κάτω από τον ήλιο και την βροχή, μες τις λάσπες και τα φυτοφάρμακα. Δεν έπεσα από τον Άρη, ούτε είμαι κανένα μαμούχαλο (sic) της γενιάς του Facebook που δεν έχει βγει καθόλου από σπίτι του. Αν είχα ανάγκη, ναι θα πήγαινα. Δεν τα θεωρώ καθόλου λίγα, ειδικά εφόσον περιλαμβάνει σίτιση και στέγαση. Αυτή τη στιγμή άλλωστε, μόνο τη στέγαση αν βγάλεις έξω, παίρνω πολύ λιγότερα από 23 την ημέρα. Δεν ξέρω αν και πόσο θα άντεχα, αλλά αν δεν είχα κάτι καλύτερο θα το προτιμούσα από το να με συντηρούν οι γονείς μου.

Υ.γ. Για μενα παντως φταινε και οι παραγωγοι... Γιατι λενε οτι τους τα παιρνουν τα εμπορευματα κοψοχρονια... και δεν εχουν κερδος.

Ωραια λοιπον. Γιατι τοσα χρονια δεν σηκωνουν κεφαλι; Για ποιον λογο δεχονται να πληρωνωνται τοσο λιγα ( οπως λενε)

Το θεμα ειναι ομως οτι δεν ειναι το ιδιο με το να εχεις καποια δεντρα και απλα να τα φροντιζεις και να τα προσεχεις τον χειμωνα , με το να πρεπει να μαζεψεις και την σοδια σου. Σωστα;

Αν ειναι σωστο αυτο που λεω τοτε αυτο δειχνει οτι δεν τους ενδιαφερει το μεροκαματο του εργατη που θα παρει αυτος, αλλα μονο το να πουλησει την σοδια του για να βγαλει τα εξοδα(?)

Πολλά υπάρχουν που φταίνε, το αγροτικό ζήτημα είναι υπερβολικά μεγάλο για να αναλυθεί σε κάποια μηνύματα ενός θέματος σε ένα φόρουμ, θεωρώ όμως καταγόμενος από αγροτική οικογένεια σε αγροτική περιοχή, ότι η βάση των προβλημάτων είναι η λαμογιά που χαρακτηρίζει το σύνολο της κοινωνίας μας.

itom32, έχεις ένα λάικ από μένα.

Οι υπέρμαχοι της προβοκατόρικης δημοσίευσης που μας θέλει όλους τους Έλληνες τεμπέληδες, για ρίξτε μια ματιά στο facebook της "¨Ενωσης Νέων Αγροτών Ν. Ημαθίας" που αφορούν οι δημοσιεύσεις... http://www.facebook....177415682292268

Σύμφωνα λοιπόν με τους ΙΔΙΟΥΣ εργοδότες, παρόλο που το δελτίο τύπου αναζήτησης εργατών γης ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ όπως έπρεπε από τους Δήμους λόγω πυρετού των εκλογών, παρόλο που τα τηλέφωνα επικοινωνίας ΗΤΑΝΕ ΚΛΕΙΣΤΑ λόγω μη διαθέσιμου ατόμου, οι θέσεις εργασίας ΚΑΛΥΦΤΗΚΑΝ σχεδόν άμεσα!

Πού ακριβώς αναφέρεται αυτό; Είναι κάποιο άρθρο ή το λέει κάποιος σε σχόλιο (δεν έχω λογαριασμό). Αν είναι έτσι τι να πω... αμήν.

Το άρθρο είναι άσχετο με το αν οι Έλληνες είναι τεμπέληδες ή όχι. Μια ολόκληρη γενιά έχει γαλουχηθεί με την υπόσχεση του δημοσίου ή του εύκολου χρήματος μέσω δανεικών, επιδοτήσεων, μαϊμού συντάξεων, ρουσφετιού κτλ κτλ κτλ και αυτό δεν χρειάζεται να το πει κανένα άρθρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσυ δηλ με 23 ε δεν θα πηγαινες ? Θεωρεις τους ελληνες τεμπεληδες? αν ημουν κοντα και θα πληρονομουν σιγουρα... Θα πηγαινα .

Δεν καταλαβαινω γιατι στραβωνεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εσυ δηλ με 23 ε δεν θα πηγαινες ? Θεωρεις τους ελληνες τεμπεληδες? αν ημουν κοντα και θα πληρονομουν σιγουρα... Θα πηγαινα .

Γιατί δεν δοκιμάζεις πρώτα να διαβάσεις πρώτα τι έγραψα και μετά να απαντήσεις;

Καθόλου δεν έχω στραβώσει, μια χαρά χαλαρός είμαι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

συνεννοηση μπουζουκι στον bull tdm το λεω... :cheers:

Τροποποιήθηκε από τον paganinigr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πού ακριβώς αναφέρεται αυτό; Είναι κάποιο άρθρο ή το λέει κάποιος σε σχόλιο (δεν έχω λογαριασμό). Αν είναι έτσι τι να πω... αμήν.

Ο ίδιος ο υπεύθυνος επικοινωνίας της γεωργικής ένωσης τα έγραψε. Κάποιοι παραπονέθηκαν ότι δεν βρήκαν την αίτηση για εργασία, κάποιοι άλλοι ότι δεν ήξεραν πού να τη στείλουν και άλλοι ότι τα τηλέφωνα της γεωργικής ένωσης δεν απαντούν.

Η επίσημη απάντηση λοιπόν είναι ότι η αίτηση δεν πολυ-κυκλοφόρησε λόγω διαφόρων προβλημάτων, τα τηλέφωνα δεν απαντούν γιατί δεν υπάρχει μόνιμο άτομο στη γραμματεία, αλλά έτσι κι αλλιώς λίγη σημασία έχουν όλα αυτά, διότι οι θέσεις εργασίας καλύφθηκαν άμεσα!

Τα παραπάνω τα έγραψα μόνο και μόνο για να καταλάβουμε πόσο απέχει η αλήθεια πολλές φορές από την εικονική πραγματικότητα που μας παρουσιάζουν τα ΜΜΕ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω στραβωνω?εσυ εκανες ερωτηση τι επαγγελομαι και σου απαντησα! και σε ρωτησα προ τι η ερωτηση?και σε ξαναρωταω !κ γω χαλαρος ειμαι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω στραβωνω?εσυ εκανες ερωτηση τι επαγγελομαι και σου απαντησα! και σε ρωτησα προ τι η ερωτηση?και σε ξαναρωταω !κ γω χαλαρος ειμαι!

καταρχας δεν απάντησες...

και σε ρωταω γιατι μονο οι βολεμενοι και οι ΠΑΣΟΚοι μας αποκαλουν τεμπεληδες. ¨(εμας τους νεους :mB_kalo_e: )

Τροποποιήθηκε από τον paganinigr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και σε ρωταω γιατι μονο οι βολεμενοι και οι ΠΑΣΟΚοι μας αποκαλουν τεμπεληδες. ¨(εμας τους νεους :mB_kalo_e: )

ΟΧΙ εγω δεν ειπα ποτε οτι η ελληνες ειναι τεμπεληδες ισα ισα που εχω ακριβως αντιθετη γνωμη. Μαλλον με παρεξηγησες!

Απλα εγω με 23 ευρω δεν θα πηγαινα στο χωραφι. Καταγομαι κ εγω απο επαρχια και ξερω απο αγροτικες δουλειες οπως καθε χρονο μαζευω ελιες κ θεωρω πολυ σκληρη την αγροτικη εργασια κ πρεπει να πληρωνετε καλα! Απλα στο πρωτο ποστ που εκανα μιλησα για δουλευταραδες γιαυτους που λενε οτι οι ελληνες ειναι τεμπεληδες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο αυτην την ειδηση δεν μου μενει οτι ο Ελληνας ειναι τεμπελης...αλλα φυσικα πως εκμεταλευονται την κατασταση να βγαλουν υπερκερδος μερικοι...

23 ευρω μεροκαματο ειναι ο ορισμος της εκμεταλευσης...προσωπικα εννοειτε οτι δεν πηγαινα...παιδια σκυλια γατια και δανεια δεν εχω...οικογενεια εχω δεν θα μεινω νηστικος ποτε αν χρειαστει..

Ηρωα και μαγκα δεν κανω κανενα...τουλαχιστον 40 συν ολα τα προβλεπομενα..

αν ειχα παιδια και πειναγαν ισως να ηταν αλλιως τα πραγματα να το εβλεπα αλλιως..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Που το ειδατε το υπερκερδος ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ,εχετε ιδεα μερικοι μερικοι εδω μεσα ποσο πουλαει ο αγροτης αυτο που παραγει στον εμπορα?? ασε ποσο φτανει στο Super market μιλαμε τι κερδιζει καθαρα και μονο ο αγροτης μαθετε λοιπον πως εχω 300 ριζες ελιες και με τις τιμες που εχει το λαδι δεν παω να βρω εργατες ουτε με 20 ευρω να μου τις μαζεψουν γιατι πολυ απλα δεν βγαινω.Τωρα βεβαια αν οι δουλειες στην Αθηνα δεν πανε καλα μπορει να κατεβω και εγω ο ιδιος να στρωθω αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.Εδω μιλαμε καθαρα οικονομικα περι κοστους παραγωγης και καθαρου κερδους αποδοσης,οταν το πρωτο υπερβενει το δευτερο μπαινεις μεσα ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ, και ασε εμενα τον κακωμαθημενο Αθηνεο,πιασε τους ντοπιους απο τα μεροι μου τις Αχαιας πλεον δεν βαζουν εργατες ουτε αλβανους με 25 Ε γιατι πολυ απλα δεν βγαινουν,πιοι? αυτοι που ειναι καθε μερα στα χωραφια τους και ασχολουντε και αναγκαζοντε να μαζευουν ολο το σοι για να τις μαζεψουν και μετα να μοιραστουν το λαδι.Η μονη αληθεια ειναι οτι τοσα χρονια το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με εντολες απο την ΕΕ ειπαν στους Αγροτες "Ξερεις τι?δεν θελουμε τα ακριβα προιοντα σου θα φερουμε απο εξω εισαγωμενα πιο φθηνα αλλα για να μην διαμαρτηρεσαι και επειδη τα κοματα θελουν την ψηφω σου 1) θα σου δωσουμε επιδοτησης ωστε να καθεσε και να μην πηγενεις στα χωραφια και 2) θα σου βαλουμε τα παιδια στο δημοσιο.Τωρα βεβαια που κοπηκαν οι επιδοτησης αλλα οι τιμες των προιοντων παραμηναν ως εχει πρεπει να πας εσυ για δουλεια γιατι δεν βγενεις να βαλεις εργατες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Oι Ελληνες ειναι κοπριτες.

Παρτε ολοι αλλοδαπους και πουληστε τα αγροτικα σας στο Μπαγκλαντες....................................

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Εμπόδισαν έλληνες να δουλέψουν στον κάμπο της Ημαθίας, και έδωσαν δουλειές στους Αλβανούς

%25CF%2581%25CE%25BF%25CE%25B4%25CE%25B1%25CE%25BA%25CE%25B9%25CE%25BD%25CE%25B1i1.jpg

Καλησπέρα ειμαι απο την Βέροια και θέλω να καταγγείλω οτι εχθές το μεσημέρι είδα...

στο ΘΕΜΑ για το κάλεσμα των Νέων Αγροτών Ημαθίας, για εργασία Ελλήνων στα χωράφια, μόνο που τα ΜΜΕ αναφέρθηκαν σε αυτο το θέμα αφού έληξε η προθεσμία των ετήσεων, κανένα ΜΜΕ δεν είπε κουβέντα για έναν ολόκληρο μήνα που γίνονται οι αιτήσεις...η Ένωση Νέων Αγροτών Ημαθίας έστειλε ενημερώσεις στον Ο.Α.Ε.Δ. και στους Δήμους, οι Δήμοι δεν ήξεραν τίποτα για το θέμα λέγανε σε όποιος τηλεφωνούσε, ο Ο.Α.Ε.Δ. δεν ενημέρωνε κανέναν...Το τηλέφωνο της Ένωσης Νέων Αγροτών Ημαθίας ειναι κλειστό δεν απαντάει κανείς 6975807463 και το mail επίσης δεν λειτουργεί... ena.imathias@windowslive.com

Το τηλέφωνο και το μαιλ δεν λειτουργούν, οι δήμοι και τα ΜΜΕ κάνανε την πάπια και χθές βγήκαν όλοι και λέγανε οτι οι έλληνες δεν θέλουν να δουλέψουν, και βάζους ώς παράδειγμα τους Αλβανούς που κάθε χρόνο εδώ και πόσα χρόνια ξέρουν πότε ζητάνε εργάτες γής οι αγρότες, εαν δεν δούλευαν τόσα χρόνια στην γή δεν θα ξέρανε πότε θέλουν εργάτες γής.

Νίκος, απο Βέροια 22 ετών

Πηγή: http://zoo-m.blogspot.com/2012/05/blog-post_2542.html#ixzz1tzpVuf7v

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο τίτλος είναι εντελώς παραπλανητικός...

"εμπόδισαν"??πήγαν και τους είπαν δεν θέλουμε εσάς θέλουμε τους άλλους?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολοι οι δουλευταραδες εδω μαζευτηκαν! Γιατι δεν πατε εσεις στα χωραφια με 23 ευρω! Ηθελα να ξερα ξερετε πως ειναι το χωραφι!

απειρα λαικ φηλε μου απλα απειρα!

1000 ατομα 1000 γνωμες και ειναι ολες σωστες με το ζωρι αχαχαχαχαχαχ :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χαιρομαι για την συμμετοχη στο θεμα..αν κ εχω καιρο να μπω..

αν ισχυουν οι ιδιες συνθηκες με μας εδω κατω,τα 23ε ειναι μια χαρα μεροκαματο.απο τη στιγμη που ειναι καθαρα.παιρνεις 25-27ε αγροτοσημο το οποιο ειναι κ σαν ενσημο,εχεις δλδ ασφαλεια.η διαφορα παει στο κρατος.πολυ χαμηλοτερες κρατησεις απο ικα-εοπυυ.

δλδ: εχεις ενα καφε τουλαχιστον στο χωραφι,ενα γευμα τουλαχιστον στο χωραφι νοικι πληρωμενο.η δουλεια σε μας δεν κραταει με την καμμια πανω απο 8-9 ωρες.επειδη κ την αλλη μερα πρεπει να δουλεψεις!

αν πανε 2 φιλοι τα εξοδα μειωνονται κατα παρα πολυ σε θεμα βραδυνου.

ακομα κ στο θεμα οικογενειας η θεση μου ειναι οτι δεν χρειαζεται καθε μερα "κρεας"!

απο την αλλη αν εισαι σε αγροπεριοχη εχεις οοολα τα μαναβικα κ φρουτα πιο φτηνα!οπως κ τα κρεατα.τα βασικα για να μην ειναι τα παιδια σε στερηση!

μην νομιζουν οσοι το σκεφτονται οτι θα χουν τα ιδια εξοδα με την πολη.ο καφες σε μας στην επαρχια δεν κανει 4ε.αμα μου πουλησουν 4ε τον καφε στο χωριο μου,θα τως επαιξω!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα