HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 Γιατί θεωρείς τα παραπάνω δεδομένα; Ξέρεις κάτι παραπάνω, κι αν ναι, γιατί ρωτάς στο τέλος Το παραπάνω είναι ειλικρινής απορία. Φαίνεται σαν να ξέρεις με βεβαιότητα ότι δεν θα έχουν ένσημα, σαν να ξέρεις ότι θα κοιμούνται με τις κότες, σαν να ξέρεις ότι θα δουλεύουν ήλιο με ήλιο κτλ κτλ κτλ Από το άρθρο το ίδιο δεν προκύπτει τίποτα τέτοιο. Πες μου οτι κανεις πλακα.... ΠΟσοι αυτη την στιγμη δουλευουν με ενσημα? Ποσοι αυτη την στιγμη δουλευουν 8ωρο Ποσοι αυτη την στιγμη δουλευουν 6ημερο και πληρονωνται σωστα? Ποιος δουλευει στα χωραφια νυχτα με την δροσουλα? Φυσικα και δεν το εχω βεβαιο, αλλα πλεον η εκμεταλευση των εργοδωτων ειναι απλ ατραγικη.... Τι λεμε τωρα... τι παμε να δικαιολογησουμε; ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ; 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Phorever 895 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 (τροποποιήθηκε) Πες μου οτι κανεις πλακα.... ΠΟσοι αυτη την στιγμη δουλευουν με ενσημα? Ποσοι αυτη την στιγμη δουλευουν 8ωρο Ποσοι αυτη την στιγμη δουλευουν 6ημερο και πληρονωνται σωστα? Ποιος δουλευει στα χωραφια νυχτα με την δροσουλα? Φυσικα και δεν το εχω βεβαιο, αλλα πλεον η εκμεταλευση των εργοδωτων ειναι απλ ατραγικη.... Εδω υποψηφιος βουλευτης του Β πειραια δηλωνει αντιμνημονιακος κλπ κλπ και εφυγε ταχα μου απο την ΝΔ και πηγε αλλου. ΚΑτα τα αλλα εχει απολυσει το 85% της επιχηρισης και πλεον εχει πορσικο Α! και τα χρηματα εκτος..... Τι λεμε τωρα... τι παμε να δικαιολογησουμε; ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ; Άρα όντως δεν τα ξέρεις αυτά που έγραψες, απλά τα υποθέτεις και τα φαντάζεσαι. Στο λινκ που έδωσα, αναφέρεται από κάτοικο της περιοχής αφενός μεν ότι περιλαμβάνεται και σίτιση (που δεν αναφέρεται στο άρθρο) και αφετέρου ακριβώς αυτό που βλέπω μερικούς να αποφεύγουν να πουν μετά βδελυγμίας, ότι ένας βασικός λόγος που οι ντόπιοι δεν πάνε, είναι επειδή προτιμούν τον φραπέ στις καφετέριες της περιοχής. BTW, αν γράψεις με κεφαλαία ή με μπολντ δεν πρόκειται να αποκτήσουν δίκιο αυτά που γράφεις. Τροποποιήθηκε Μάιος 3 , 2012 από τον Phorever Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
icelover 2.484 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 Ρε παιδια,τι μεροκαματο φανταζεστε οτι παιρνει γενικα καποιος,ασχετα αν ειναι Ελληνας ή οχι,σε συγκομιδη και συναφεις εργασιες???? Πριν την τελευταια διετια,και απο οσο ειμαι σε θεση να γνωριζω λογω εμμεσης σχεσης με τετοιου ειδους εργασιες,το μεροκαματο εδω σε εμας,για 8-10 ωρες δουλειας,ηταν 30-35 ευρω,με φαγητο απο τον κτηματια στις περισσοτερες των περιπτωσεων. Αρα αν συνυπολογισουμε,τον εξασφαλισμενο χρονο απασχολησης,και την οικονομικη συγκυρια του σημερα,δεν ειναι τραγικο το 23αρι,οταν ειμαι καργα ανεργος,και εχω αναγκη να δουλεψω.Σιγουρα ειναι επιπονη σωματικη εργασια,σιγουρα θα επρεπε να ηταν παραπανω,αλλα αν δεν εχεις στον ηλιο μοιρα,δεν εχεις πολυτελεια να διαλεγεις εργοδοτες και δουλειες. Μεχρι το 2005,δουλευα 6ημερο,με σωματικη εργασια,με ορθοστασια,50 ωρες τη βδομαδα το ελαχιστο,με 5μερες αδεια το χρονο,και επαιρνα 21 ευρω στο χερι. Δεν αισθανομαι μαλακας,γιατι ειχα αναγκη να δουλεψω,και δουλευα και καμια τσοντα γκαρσονι τα βραδια του ΣΚ. Για αυτο δεν μου φαινεται τραγικο το 23αρι,αν και ειναι λιγο,ποσο μαλλον οταν συντρεχουν η τωρινη κατασταση και η αναγκη για εργασια. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 Καπου λεει εκει στο κειμενο :"μάλλον θα καλύψουμε τις ανάγκες μας με Αλβανούς, Βούλγαρους και Σκοπιανούς."... Κι εδω για μενα κρυβεται ο λογος που ουτε πανε για δουλεια οι Ελληνες αλλά ουτε ζοριζονται και οι εργοδοτες...Διοτι αν το μεροκαματο ηταν στα 40 ευρω και ο εργοδοτης ΔΕΝ επαιρνε αλλοδαπους επουδενι(παραλληλα ή οχι)με 10 ευρω μεροκαματο τοτε θα ειχαμε μια καλυτερη συνθηκη εργασιας...Αλλά οι Κυβερνωντες ΦΥΣΙΚΑ δεν θα σκεφτουν ποτέ τον εργαζομενο...ποτέ!!!Διοτι απλα δεν τον φοβουνται,δεν θα αντιδρασει,δεν θα κανει τιποτα...κι οσο παει ετσι δουλεια υπαρχει,αλλοδαπος φτηνος υπαρχει,ο Ελληνας ζει με πενταροδεκαρες αλλά η Ευρωπη μάς στηριζει,η Ελλαδα ΘΑ αναπτυχθει... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ibar132 1.685 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 6 ημέρες * 23 € = 138 / βδομάδα 138 € * 4 βδομάδες = 552 € Δεν ξέρω αν μιλάμε για καθαρά ή μεικτά αλλά για εξαήμερο βαριάς χειρονακτικής εργασίας (και φαντάζομαι όχι οκτάωρο αλλά παραπάνω) δεν είναι και κελεπούρι.. Το οτι υπάρχει ανεργία ΔΕΝ σημαίνει οτι πρέπει να μας εκμεταλευτούν οι εργοδότες. Σε λίγο θα λένε "ποιά ανεργία, 100 ολόκληρα ευρώ το μήνα του έδινα και ο τεμπέλης δεν ήρθε να δουλέψει..". Και μετά, αντί να δώσουν ανθρώπινες αμοιβές, θα προσλάβουν αλλοδαπούς με αυτά τα λεφτά και ύστερα θα φταίνε οι αλλοδαποί που μας παίρνουν τις δουλειές και όχι οι εργοδότες... 4εβδομαδεςx7ημερες=28 ο μηνας εχει 30κ 31 αν θυμαμαι καλα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 (τροποποιήθηκε) Δουλευω 4 ωρες και παιρνω 23 ευρω (πενθημερο) , λεω οτι ειμαι πολυ καλα, βεβαια τον τελευταιο καιρο εχω το αγχος μηπως μου μειωσουν το μισθο, το θεμα ειναι οτι καθημερινα κανω 30 χιλιομετρα για να παω στη δουλεια μου και να γυρισω και καιω με το αμαξι περιπου 80 ευρω μονο για τη δουλεια, αν μου κοψουν κανενα κατοσταρικο το κοβω να σταματαω.. μας καναν και τα ενσημα απο βαρεα μεικτα, προτημω να δουλευω στα χωραφια (οχι οτι δεν παω και τωρα) παρα να δουλευω τσαμπα και να εχω και ενα σωρο εξοδα γιατι δεν ειναι μονο η βενζινη... Τροποποιήθηκε Μάιος 3 , 2012 από τον Ninjatasos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
NikoL 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 δεν το λες και κακο αλλα ουτε και καλο εδω που φτασαν τα πραγματα μην ζητάμε και πολλά... Κ μεις δουλευουμε με 25 ευρω την ημέρα εχουμε να πληρώσουμε και την βενζίνη με αυτα (για Delivery μιλάω ομως) .... αρρα καθαρα εχουμε 12ευρω αφου βάζω 13ευρο βενζινη καθε μερα... αλλα οπως το σκευτομε δεν ειναι και το καλητερο να εισαι ποσιν ωρα κατο απο τον ήλιο... αρρα τα 23ευρω σε φενοντε ενα τιποτα μεσα στην κουραση που θα εχεις εκει αρρα ροδακινα ξεροδακινα ειναι κουραση!!!! οπως εκει που δουλευω ντελιβερι ειναι σχετικα επικυνδινο γιατι εισαι πλ ωρα επανο στην μηχανη..βρεχει χιονιζει εχεις και τον αλλον να σε βριζει γιατι του το αργησες το φαγακι του και αν κανει και παραπονα στο αφεντικο να τα ακους και απο εκει... αρρα οτι δουλεια και να κανεις εδω που φτασαμε δεν εχει σημασια!!! το μονο που πρεπει ειναι να παρακαλας εστο και τα 20ευρο να στα δινει γιατι... ποσα ατομα ξερω που δουλευαν και οικοδομη και ουτε cent δεν ειδαν.... παλι πολλα εγραψα.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
barmanx 1.107 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 Εγώ το 23 ευρώ για το συγκεκριμένο είδος εργασίας το βρίσκω άκρως εκβιαστικό, γιατί όπως καταλάβατε ο λόγος που έπεσαν τόσο πολύ τα μεροκάματα, είναι ότι αν δεν θέλετε εσείς μαλάκες έλληνες έρχονται αλβανοί βούλγαροι και σία από γύρω... Για τέτοιες δουλειές λοιπόν, δίνανε και 50 ευρώ την ημέρα και 70.... 23 ευρώ για να μου φύγει η μέση 10 ώρες την ημέρα και ο άλλος να βγάλει τα άντερα του; Όχι!!!! Όσοι μιλάνε εκ του ασφαλούς καλύτερα θα ήταν να το ξανασκεφτούν λίγο... Δηλαδή αν ο εργοδότης μου μου πει, κοίτα, συνεχίζεις να δουλεύεις ως έχει, αλλά θα σου δίνω τα μισά λεφτά, τι θα κάνω, θα πω κι ευχαριστώ που μου δίνει δουλειά; δεν το λες και κακο αλλα ουτε και καλο εδω που φτασαν τα πραγματα μην ζητάμε και πολλά... Κ μεις δουλευουμε με 25 ευρω την ημέρα εχουμε να πληρώσουμε και την βενζίνη με αυτα (για Delivery μιλάω ομως) .... αρρα καθαρα εχουμε 12ευρω αφου βάζω 13ευρο βενζινη καθε μερα... αλλα οπως το σκευτομε δεν ειναι και το καλητερο να εισαι ποσιν ωρα κατο απο τον ήλιο... αρρα τα 23ευρω σε φενοντε ενα τιποτα μεσα στην κουραση που θα εχεις εκει αρρα ροδακινα ξεροδακινα ειναι κουραση!!!! οπως εκει που δουλευω ντελιβερι ειναι σχετικα επικυνδινο γιατι εισαι πλ ωρα επανο στην μηχανη..βρεχει χιονιζει εχεις και τον αλλον να σε βριζει γιατι του το αργησες το φαγακι του και αν κανει και παραπονα στο αφεντικο να τα ακους και απο εκει... αρρα οτι δουλεια και να κανεις εδω που φτασαμε δεν εχει σημασια!!! το μονο που πρεπει ειναι να παρακαλας εστο και τα 20ευρο να στα δινει γιατι... ποσα ατομα ξερω που δουλευαν και οικοδομη και ουτε cent δεν ειδαν.... παλι πολλα εγραψα.... Φίλε καταρχήν καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Αλλά στο delivery λες θα τσιμπήσω και κανένα εξτραδάκι, είσαι και πάνω στο μηχανάκι, δεν κουβαλάς όλη μέρα. Καμία σχέση η μία δουλειά με την άλλη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Thetreeoflife 423 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 Άρα όντως δεν τα ξέρεις αυτά που έγραψες, απλά τα υποθέτεις και τα φαντάζεσαι. Στο λινκ που έδωσα, αναφέρεται από κάτοικο της περιοχής αφενός μεν ότι περιλαμβάνεται και σίτιση (που δεν αναφέρεται στο άρθρο) και αφετέρου ακριβώς αυτό που βλέπω μερικούς να αποφεύγουν να πουν μετά βδελυγμίας, ότι ένας βασικός λόγος που οι ντόπιοι δεν πάνε, είναι επειδή προτιμούν τον φραπέ στις καφετέριες της περιοχής. BTW, αν γράψεις με κεφαλαία ή με μπολντ δεν πρόκειται να αποκτήσουν δίκιο αυτά που γράφεις. ούτε εσυ όμως είσαι σίγουρος για αυτά που λες αλλά τα συμπεράσματά σου τα έβγαλες. Κάτι διάβασες από κάποιον που αυτοαποκαλείται "κάτοικος της περιοχής" κτλ κτλ... Οπότε, στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι.... έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια λέμε... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GeorStrat 5.541 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 (τροποποιήθηκε) 4εβδομαδεςx7ημερες=28 ο μηνας εχει 30κ 31 αν θυμαμαι καλα... Ο φιλος nuntius εχει υπολογισει μονο τις εργασιμες μερες του μηνα αν καταλαβα καλα.....μια χαρα τα θυμασαι,30 και 31 εχουν οι μηνες Τροποποιήθηκε Μάιος 3 , 2012 από τον GeorStrat Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
c.l.a.b. 1.084 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 καλως η κακως ο ελληνας εχει μαθει να ειναι αφεντικο η τιποτα.το εχω παρατηρησει πολλακις. θεωρουμε τα 23€ λιγα κ δεν παμε,αλλα μετα κλαιγομαστε οτι δεν υπαρχουν δουλειες.. ο νεοελληνας δυστυχως θελει κ να δουλευει 8ωρο(λεμε τωρα) κ να παιρνει καλα λεφτα κ να ειναι κοντα στο σπιτι του(που θελει να μενει μονος) κ να χρησιμοποιει το τουρμπαμαξο η την χιλιαρα μοτοσυκλετα κ να εχει το αηφοουν κ να πηγαινει για φρεντο εσπρεσσο μετριο καθημερινως.. αντιθετως η εμπειρια μου ετων στην ιταλια μου εχει δειξει οτι μπορεις να ζησεις αξιοπρεπως κ χωρις ολα τα παραπανω..αν ειχα αναγκη απο χρηματα(μιλαω για αναγκη κ οχι ναχαμε να λεγαμε στο κλιμα της εποχης)θα πηγαινα για τα 23€. σε παλαιοτερη επιχειρηση που δουλευε συγγενης μου,ζητουσαν ατομο για λαντζα.οταν ερχοταν οι ελληνιδες ελεγαν οτι ηταν λιγα τα χρηματα για αυτη τη σουλεια κ εφευγαν.κατεληγαν να δουλευουν με αλλοδαπες.κ καπως ετσι καταληξαμε να υπαρχουν υποτιθεμενα μεγαλα ποσοστα ελληνων που θα ψηφισουν χρυση αυγη κ λαος.. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Phorever 895 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 ούτε εσυ όμως είσαι σίγουρος για αυτά που λες αλλά τα συμπεράσματά σου τα έβγαλες. Κάτι διάβασες από κάποιον που αυτοαποκαλείται "κάτοικος της περιοχής" κτλ κτλ... Δεν αυτοαποκαλείται, είναι. Σόρι που σου χαλάω τον συλλογισμό, αλλά το μήνυμα δεν το βρήκα τυχαία σε μια random αναζήτηση στο google. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
itom32 150 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 (τροποποιήθηκε) Aυτα ειναι μπαρουφες,ειμαι ανεργος και θα πηγαινα εστω και απο Θεσσαλονικη.Δεν ανακοινωσαν τιποτε,κι αν το εκαναν το εκαναν μονο για τον νομο τους.Εγω δεν ειδα ουτε ακουσα κατι παρ'ολο που ψαχνω εργασια.Και καθομαι αρκετες ωρες στο νετ για να ψαχνω. Καποιοι θελουν να μας κανουν να πιστεψουμε οτι ειμαστε τεμπελιδες.Για να δικαιολογισουν τους μελοκτημονες που προσλαμβανουν με χαμηλο μεροκαματο αλλοδαπους.Στα μουτρα τους.Τ'ακουω βερεσε αυτα. Και για να δικαιολογισω αυτο που λεω εχω συγγενεις σε γειτονικο νομο και αν και εκανα νηξεις οτι ειμαι ανεργος,αν και ξερουν οτι πολλα χρονια ημουν εργατης εναεριτης-βιομηχανικων κατασκευων (εξισου δυσκολη δουλεια με αυτην του γεωργου),και ψαχνω δουλεια,του κακου,σιωπη,κανουν την παλαβη.Αλλα ξερω οτι τους βολευει η κατασταση.Τετοια αλλοδαπολατρεια δεν εχω ξαναδει. Λες και αν εισαι Ελληνας και ζητας δουλεια ειναι κακο.Ναι και με 23 θα πηγαινα. Να πω οτι προερχομαι κατα το ημισυ απο αγροτικη οικογενεια.Απο 8 χρονων εσπαγα και βελονιαζα καπνα με το χερι.Αναμεσα στα πολλα κατοικιδια ειχαμε κι εναν φοβερο γαιδαροΕνα θα σε πω μεγοκτημονα μεγαλεπιχειρηματια εκμεταλευτη.Ο γαιδαρος αντεχει πολυ και χωρις να μιλα να συνεχειζει.Οταν κλαταρει ομως και γονατισει θα πρεπει εσυ να παρεις την θεση του.Και να τον πας σπιτι. Τροποποιήθηκε Μάιος 3 , 2012 από τον itom32 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
bull tdm 148 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 Ολοι οι δουλευταραδες εδω μαζευτηκαν! Γιατι δεν πατε εσεις στα χωραφια με 23 ευρω! Ηθελα να ξερα ξερετε πως ειναι το χωραφι! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Phorever 895 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 Ολοι οι δουλευταραδες εδω μαζευτηκαν! Γιατι δεν πατε εσεις στα χωραφια με 23 ευρω! Ηθελα να ξερα ξερετε πως ειναι το χωραφι! Εγώ προσωπικά φιλαράκο ξέρω. Σε αγροτική περιοχή μεγάλωσα και στα 16 μου μάζευα πιπέρι, αν ξέρεις τι σημαίνει το συγκεκριμένο θαμνοειδές. Εγώ προσωπικά δεν πάω γιατί δόξα τω Θεώ έχω ακόμα δουλειά, αν δεν είχα δεν θα το απέρριπτα πριν καν το σκεφτώ, όπως κάποιοι άλλοι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Thetreeoflife 423 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 Δεν αυτοαποκαλείται, είναι. Σόρι που σου χαλάω τον συλλογισμό, αλλά το μήνυμα δεν το βρήκα τυχαία σε μια random αναζήτηση στο google. τον γνωρίζεις προσωπικά; και από πότε κάτι που γράφετε σε ένα φόρουμ είναι η μοναδική αλήθεια; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
paganinigr 37 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 @ giorgoschef και @ bull tdm μπορείτε να μας πειτε τι επαγγελεστε ? και ποσα παιρνεται αν επιτρεπετε ? Θα ηθελα επισεις να ηξερα ποσοι απο εδω ειναι απληρωτοι απο την δουλεια τους.. και γενικα αν ποτε εχετε δουλεψει και δεν πληρωθει . Και κατι τελευταιο ο καθενας γραφει οτι ναναι στο ιντερνετ δεν ειναι ποτε εγκυρο ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Phorever 895 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 τον γνωρίζεις προσωπικά; Όχι δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ. Αν η επόμενη απορία σου είναι πώς ξέρω ότι είναι από την περιοχή, σόρι αλλά δεν σε αφορά. και από πότε κάτι που γράφετε σε ένα φόρουμ είναι η μοναδική αλήθεια; Έλα μου ντε, από πότε; Αν λοιπόν έχεις άλλη πρωτογενή πηγή που να υποστηρίζει ευθέως το αντίθετο, παράθεσέ την. Μέχρι τότε, και εσύ απλά λες τι υποθέτεις και φαντάζεσαι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Thetreeoflife 423 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 Όχι δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ. Αν η επόμενη απορία σου είναι πώς ξέρω ότι είναι από την περιοχή, σόρι αλλά δεν σε αφορά. Έλα μου ντε, από πότε; Αν λοιπόν έχεις άλλη πρωτογενή πηγή που να υποστηρίζει ευθέως το αντίθετο, παράθεσέ την. Μέχρι τότε, και εσύ απλά λες τι υποθέτεις και φαντάζεσαι. άρα ουτε εσυ έχεις αποδείξεις για τα λεγόμενά σου, (εκτός αν θεωρείς απόδειξη το ποστ του κυρίου που όπως λες όμως, δεν τον γνωρίζεις προσωπικά οπότε δεν γνωρίζεις και τι πρεσβεύει) όπως όλοι μας... και από πότε ένα ποστ θεωρείτε πρωτογενής πηγή; και πως κρίνουμε την αξιοπιστία και την εγκυρώτητά της; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 Κακα τα ψεματα παιδια, το μεροκαματο στα χωραφια δεν ειναι ευκολο, δεν ειναι ομως και δυσκολο, υπομονη θελει, αυτο το λεω απο την πλευρα του "παω καινω 8ωρο τσακωνω το 30αρι και παω σπιτακι μου" οταν καποτε παιρναμε εμεις εργατες (αλβανους) τους διναμε 30 ευρω, φαϊ και 8 ωρες ακριβως, κανενας Ελληνας δεν ερχοταν. Απο την πλευρα του αγροτη ομως να ξερεται οτι η δουλεια αυτη δεν πληρωνεται, ασχετα οτι ειναι πολλες οι ωρες ,απο το πρωι ως το βραδυ πολλες φορες, εχεις να δουλεψεις το καλοκαιρι στην καψα και το χειμωνα στο κρυο, αγροτες δεν ειναι μονο οι παραγωγοι δημητριακων αλλα και μεις που εχουμε κηπευτηκα.. βλεπεται πως ειναι ο καιρος τωρα, εμεις δουλευουμε εξω, ο Itom32 ανεφερε το παραδειγμα των καπνων, οταν καποτε ειχαμε και μεις καπνα οι γονεις μου ξυπνουσαν να πανε στο χωραφι απο τις 2 το βραδυ ωστε να "σπασουν" καπνο πριν μαραθει, επειτα στις 7 γυριζαν σπιτι και μεχρι αργα το απογευμα περνουσαμε με τις βελονες, αυτο ηταν το καλοκαιρι μας.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
itom32 150 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 (τροποποιήθηκε) Ενδιαφέρον σχολιασμός. Τελειως φαουλ σχολιασμος και δεν πρεπει καθολου να τον ασπαζεσαι.Ετσι ασπαζεσαι και ολο το συστημα που γουσταρει να υποβαθμιζει την εργασια του απλου γεωργου,του απλου εργατη.Και γιατι ρε παλικαρι να τα παιρνει καποιος που μπορεσε και ειχε την δυνατοτητα να τον ταιζουν αλλοι,ωστε να σπουδασει και να γινει γιατρος,δικηγορος,συνταγματολογος,μηχνολογος,καθηγητηςγενικως χειρηστης του λογου-βουλευτης. Γιατι να μην εχει και ο γεωργος εργατης υπαλληλος βιομηχανικος εργατης τους μισθους που ειχαν οι παραπανω? Τι ποιο σημαντικο προσφερουν οι πρωτοι απο τους δευτερους.Και κανει εντυπωση τωρα που επεσαν οι μισθοι των προνομιουχων? Που σε σχεση με των χαμηλομισθων επεσαν αναιπεσθητα. Απλα οι μεν εσπασαν το μυαλο τους στα θρανια,(επειδη μπορουσαν)ενω οι δευτεροι εσπασαν τις μεσες τους και τα ποδια τους και πολλες φορες την ζωη τους στην δουλεια.(επειδη δεν μπορουσαν)Ποια η διαφορα??Ολα ειναι μεσα στο μυαλο. Επειδη καποια στιγμη τους παπουδες πατεραδες μας τους περασε στο μυαλο οτι ειναι υποδιαιστερο να καλλιεργεις γη,ζωντανα,και να δουλευεις τιμια για το ψωμι σου.Ολοι επρεπε να πανε πανεπιστημιο για να εχουν καλητερο μελλον.Ε τοτε ηταν που αρχισε η εποχη της λαμογιας και του ευκολου κερδους.Πολλοι περνουν και πτυχιο σε αυτον τον τομεα.Μανατζμεντ-διοικηση επιχηρησεων-εκμεταλευση ανθρωπινων πορων κλπ ο τομεας αν δεν κανω λαθος.Δεν υπαρχει πιο αθλιος τιτλος σχολης. Παρολα αυτα ο παραπανω τιτλουχος θελει το φρουτο του το κρεας του την δευτερη μεζονετα του στην ωρα της.Καποιος πρεπει να δουλεψει για να τα εχει στην ωρα του.Ε τωρα αν εχει τα παραπανω και με το λιγοτερο δυνατο κοστος μπορει να βγαλει και τριτη μεζονετα στην ταδε νησο,και να εχει και το παιδι του περισσευμα.Ετσι εμαθε. Τροποποιήθηκε Μάιος 3 , 2012 από τον itom32 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Thetreeoflife 423 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 Κακα τα ψεματα παιδια, το μεροκαματο στα χωραφια δεν ειναι ευκολο, δεν ειναι ομως και δυσκολο, υπομονη θελει, αυτο το λεω απο την πλευρα του "παω καινω 8ωρο τσακωνω το 30αρι και παω σπιτακι μου" οταν καποτε παιρναμε εμεις εργατες (αλβανους) τους διναμε 30 ευρω, φαϊ και 8 ωρες ακριβως, κανενας Ελληνας δεν ερχοταν. Απο την πλευρα του αγροτη ομως να ξερεται οτι η δουλεια αυτη δεν πληρωνεται, ασχετα οτι ειναι πολλες οι ωρες ,απο το πρωι ως το βραδυ πολλες φορες, εχεις να δουλεψεις το καλοκαιρι στην καψα και το χειμωνα στο κρυο, αγροτες δεν ειναι μονο οι παραγωγοι δημητριακων αλλα και μεις που εχουμε κηπευτηκα.. βλεπεται πως ειναι ο καιρος τωρα, εμεις δουλευουμε εξω, ο Itom32 ανεφερε το παραδειγμα των καπνων, οταν καποτε ειχαμε και μεις καπνα οι γονεις μου ξυπνουσαν να πανε στο χωραφι απο τις 2 το βραδυ ωστε να "σπασουν" καπνο πριν μαραθει, επειτα στις 7 γυριζαν σπιτι και μεχρι αργα το απογευμα περνουσαμε με τις βελονες, αυτο ηταν το καλοκαιρι μας.. α ρε τα καπνά... μπουρλιάζω, πασταλιάζω τα ούτσια και τα ντίπια... τι μου θυμίσατε... μαύρα τα χέρια... και δεν καθαρίζανε με την καμία... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Phorever 895 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 άρα ουτε εσυ έχεις αποδείξεις για τα λεγόμενά σου, (εκτός αν θεωρείς απόδειξη το ποστ του κυρίου που όπως λες όμως, δεν τον γνωρίζεις προσωπικά οπότε δεν γνωρίζεις και τι πρεσβεύει) όπως όλοι μας... Δεν ισχυρίστηκα ότι ξέρω τα πάντα, αλλά τουλάχιστον έριξα κάποια στοιχεία στο τραπέζι, όχι φαντασιώσεις. και από πότε ένα ποστ θεωρείτε πρωτογενής πηγή; και πως κρίνουμε την αξιοπιστία και την εγκυρώτητά της; Mια μαρτυρία ανθρώπου εξ ορισμού θεωρείται πρωτογενής πηγή, από ανέκαθεν. Αν δεν εξυπηρετεί τον συλλογισμό σου φυσικά εννοείται μπορείς κάλλιστα να μην την πιστέψεις. Επίσης μπορείς να χώσεις και το κεφάλι σου στην άμμο aka στρουθοκαμηλισμός, είναι κι αυτό μια λύση.Τελειως φαουλ σχολιασμος και δεν πρεπει καθολου να τον ασπαζεσαι. Το σχόλιο το παράθεσα χωρίς να πω τίποτα παραπάνω, απλά για προβληματισμό, δεν είπα ότι το ασπάζομαι, αν και δηλώνω ευθέως ότι δεν βλέπω να λέει κάτι παράλογο. Δηλαδή όντως, αν ο καθηγητής με πτυχίο πανεπιστημίου παίρνει 670 ευρώ, ο ανειδίκευτος εργάτης πόσα πρέπει αναλογικά να παίρνει; Το ιδανικό φυσικά θα ήταν να έπαιρναν κι οι δυο πολύ περισσότερο, αλλά δε νομίζω να χρειάζεται να πούμε ότι δεν ζούμε σε χρονική περίοδο όπου ζούμε ιδανικές καταστάσεις, ε; Το λινκ που έδωσα ακριβώς από κάτω δεν παραπέμπει στο σχόλιο αυτό, αλλά σε εκτενή συζήτηση με δεκάδες σχόλια. Επειδη καποια στιγμη τους παπουδες πατεραδες μας τους περασε στο μυαλο οτι ειναι υποδιαιστερο να καλλιεργεις γη,ζωντανα,και να δουλευεις τιμια για το ψωμι σου.Ολοι επρεπε να πανε πανεπιστημιο για να εχουν καλητερο μελλον.Ε τοτε ηταν που αρχισε η εποχη της λαμογιας και του ευκολου κερδους.Πολλοι περνουν και πτυχιο σε αυτον τον τομεα.Μανατζμεντ-διοικηση επιχηρησεων-εκμεταλευση ανθρωπινων πορων κλπ ο τομεας αν δεν κανω λαθος.Δεν υπαρχει πιο αθλιος τιτλος σχολης. Καθόλου υποδεέστερο δεν είναι να ζεις από την γη και τα ζωντανά, κι όποιος πίστεψε το αντίθετο απλά έχασε. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 α ρε τα καπνά... μπουρλιάζω, πασταλιάζω τα ούτσια και τα ντίπια... τι μου θυμίσατε... μαύρα τα χέρια... και δεν καθαρίζανε με την καμία... Και η πλακα ειναι οτι αν δεν ειχες κανενα γνωστο να σου κανει το κονε στα αγοραζαν φθηνα.. Απο τη μια χαιρομαι που απαλλαχτηκαμε απο αυτο το βασανο αλλα απο την αλλη βλεπω οτι και αυτα που κανουμε τωρα κατα διαολου πανε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Thetreeoflife 423 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2012 (τροποποιήθηκε) Δεν ισχυρίστηκα ότι ξέρω τα πάντα, αλλά τουλάχιστον έριξα κάποια στοιχεία στο τραπέζι, όχι φαντασιώσεις. και επαναλαμβάνω, πως είσαι τόσο σίγουρος ότι αυτά που έριξες στο τραπέζι, δεν είναι φαντασιώσεις... Mια μαρτυρία ανθρώπου εξ ορισμού θεωρείται πρωτογενής πηγή, από ανέκαθεν. Αν δεν εξυπηρετεί τον συλλογισμό σου φυσικά εννοείται μπορείς κάλλιστα να μην την πιστέψεις. Επίσης μπορείς να χώσεις και το κεφάλι σου στην άμμο aka στρουθοκαμηλισμός, είναι κι αυτό μια λύση. μια απλή μαρτυρία κάποιου χωρίς αποδείξεις, είναι απλός φύμη... από ανέκαθεν... και μην γίνεσε εριστικός γιατί πολυ εύκολα μπορώ να γίνω κι εγώ Και η πλακα ειναι οτι αν δεν ειχες κανενα γνωστο να σου κανει το κονε στα αγοραζαν φθηνα.. Απο τη μια χαιρομαι που απαλλαχτηκαμε απο αυτο το βασανο αλλα απο την αλλη βλεπω οτι και αυτα που κανουμε τωρα κατα διαολου πανε. βιρτζίνια βάζατε;;; Τροποποιήθηκε Μάιος 3 , 2012 από τον Thetreeoflife Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες