Jump to content
ALX™

MotoGP 2012 - Round 2 Jerez Spain

68 ψήφοι

1. 1. Ποιος λέτε θα πάρει την πρώτη θέση?

2. 2. Ποιος λέτε θα πάρει την δεύτερη θέση?

3. 3. Ποιος λέτε θα πάρει την τρίτη θέση?

Recommended Posts

O νεος ειναι ωραιος και ο παλιος ειναι "κουλος". Επισης μου αρεσει τωρα που ο Rossi μας τελειωσε γινατε οπαδοι του γιαλατζι Σπαρτιατη που βριζατε τοσον καιρο. Ποσο αστειοι ειστε μερικοι... :tooth:

Χρησταρα οπαδος του Σπαρτατη δε θα γινω ποτε....Απλα δινει νικες στην ομαδα που υποστηριζα και υποστηριζω. Οποτε "μου κανει τη δουλεια", τπτ παραπανω

Ο γιαλαντζή Σπαρτιάτης κατάλαβε πόσο γελοίος γινόταν αντιγράφοντας το Rossi και το έκοψε, όπως έκοψε και τις παρλαπίπες που έλεγε. Μόνο και μόνο γι' αυτό άρχισε να τον συμπαθεί σιγά σιγά ο κόσμος, γιατί χέρια έχει και αυτό μετράει. Το είχε καταστρέψει όμως με τις μλκίες του.

Επισης εχει ωριμασει και σαν αναβατης. Αμα γινει και λιγοτερο προβλεψιμος θα ναι καλα. Επισης εναντι του δοντια εχει το τεραστιο πλεονεκτημα οτι ειναι μαχητης και γι αυτο εχει υπερπολλαπλασιους οπαδους απο τον δοντια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τον ιδιο αγωνα βλεπαμε ή αλλο εβλεπες εσυ? Ποια μαχητικοτητα, ποιο μεγαλειιο? Απλα εκανε καλη αμυνα στο τελος, και εκμεταλλευτηκε την μ@λακια του Χορχη που με 2-3 καιρια λαθη, εχασε ισοποσες ευκαιριες να περασει. Ελεος. Δειτε μερικοι τπτ παλιες σαιζον να δειτε τι ειναι μεγαλειο απο ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ αναβατες που ετρεχαν τοτε και μη μας ζαλιζετε τα παραρια με τον ευθειακια και τον πυραυλο του HRC.

YΓ. Ο καρπος που τον "ενοχλουσε" το πρωι ξαφνικα περασε ε??? Η μηπως ειχαμε Plan b αν μας περνουσανε στο τελος λεω εγω τωρα..... :whistling: :whistling: :whistling: :whistling:

Nα δεις εκει που το βλεπαμε στον χωρο του Μοτορσαητ...Καμμια 100+ ατομα, ολοι τον κραζανε, ακομα και στην κερκιδα της Χονδα. :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Συγνωμη παιδια αλλα αυτα που λεγονται εδω ειναι απλα γελοια. Επιχειρηματολογια επιπεδυ τσουκαλα και νοιωθουμε και μαγκες. Το να μην συμπαθει καποιος τον στονερ το καταλαβαινω, αρεσουν τα καραγκιοζιλικια τυπου ροσι στον κοσμο απο οτι φαινεται, το να προσπαθειτε ομως να τον βλαλετε ασχετο ξεπερναει καθε οριο.

Για μενα παρα την εμφανη υπεροχη του γιαμαχα ο στονερ ηταν εκει και σημερα οπως παντα απο το 2007 και μετα. Απλα τοτε το ντουκατι μας το βγαζατε διαστημοπλοιο και τον στονερ ασχετο ενω σε μια νυχτα εγινε μπουρδελο μολις το καβαλησε ο γιατρος σας. Μιλαμε για γυμνασιακα κομπλεξ.

Το μονο που ελπιζω ειναι να σταματησει ο ντοκτορας οσο γηγοροτερα γινεται, να μπορουμε να βλεπουμε 3 ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ αναβατες ανενοχλητοι. Οι υπολοιποι θα ακολουθησετε τον γιατρο στα σουπερμπαιξ ή σε κανενα ριαλιτι. Οπαδοι του ειστε αλλωστε...

• Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

. Μιλαμε για γυμνασιακα κομπλεξ.

Εδω ειναι το επιπεδο Τσουκαλα "φιλε". Κομπλεξ εχεις προφανως εσυ που μπηκες με το καλημερα να την πεις.Γελοια ειναι για το δικο σου γουστο προφανως, οπως γελοιο θεωρω εγω καποιον που επιτιθετε με το καλημερα σε ατομα που δεν εχει ξανασυζητησει. Επισης δεν βλεπω πουθενα στα μυνηματα μου που παρεθεσες να ανεφερα τον γιατρο. Μηπως εισαι αλλου γι αλλου?

• Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδω ειναι το επιπεδο Τσουκαλα "φιλε". Κομπλεξ εχεις προφανως εσυ που μπηκες με το καλημερα να την πεις.Γελοια ειναι για το δικο σου γουστο προφανως, οπως γελοιο θεωρω εγω καποιον που επιτιθετε με το καλημερα σε ατομα που δεν εχει ξανασυζητησει. Επισης δεν βλεπω πουθενα στα μυνηματα μου που παρεθεσες να ανεφερα τον γιατρο. Μηπως εισαι αλλου γι αλλου?

Τα δικα σου μηνυματα ειναι ενδεικτικα. Κατα τα αλλα, το να μιλησω για κομπλεξ δεν ειναι επιθεση, απλα μια διαπιστωση απο αυτα που παραθετουν διαφοροι. Αν σε ενοχλει που πηρα αφορμη απο δικα σου λεγομενα συγνωμη, αλλα χανεις την ουσια αυτου που ειπα.

Οσο για το αν ειμαι "αλλου γι αλλου", ας μην κρυβομαστε, αυτο που δεν μπορειτε να συγχωρησετε σε πρωταθλητες οπως ο στονερ και ο λορεντζο ειναι το γεγονος οτι αποκαθηλωσαν τον υπερπρωταθλητη σας και εδειξαν τις αδυναμιες του ακομα και οταν ειχε καλυτερα μεσα απο αυτους τους δυο. Δεν ειναι τυχαιο που τον πεντροζα δεν τον θεωρειτε αντιπαθητικο. Αυτο γιατι δεν κερδισε τον ροσι. Κατι σχολιακια για την ανικανοτητα του να παρει πρωταθλημα μονο χωρις βεβαια να λαμβανετε υπ οψιν πως η πιο ατυχη χρονια του ροσι ειναι η πιο τυχερη του πεντροσα.

ΥΓ. Επι της ουσιας παντως, εγω δεν επιτεθηκα σε κανεναν ή τουλαχιστον δεν ειχα αυτη τη διαθεση. Εσυ προσωπικα αρκεστηκες να απαντησεις αποκλειστικα στην υποτιθεμενη επιθεση μου και οχι στην ουσια των λεγομενων μου. Παρ ολα αυτα σου ξαναζηταω συγνωμη αν θιχτηκες.

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οκ δεκτον, Και οσον αφορα την ουσια αυτου που ειπες καλο ειναι να μην γενικευεις. Προσωπικα εγω, δεν μπορω να πω για τους αλλους, δεν εχω προβλημα που κερδισαν τον Ροσσι. Σαν τυποι ειναι για το δικο μου γουστο αντιπαθητικοι. Ο Σιμος πχ (θεος σχωρεστον) ηταν συμπαθεστατος κι αν ζουσε που θα τους τσαγιαζε ολους και τον γιατρο μεσα, δε θα βγαινα ξαφνικα να τον πω αντιπαθητικο. Ο πεντροσα πως να ειναι αντιπαθητικος? Ειναι ενας χαμηλων τονων αναβατης που δεν τσακωνεται ποτε, δεν πεταει εξυπναδες και σεβεται τους αντιπαλους του. Δυσκολα αντιπαθιεται ενας τετοιος τυπος. Δεν εχει σχεση με το οτι δεν κερδισε τον Ροσσι. Οδηγικα ομως φιλε ειμαι καθετος. Ο Λορενθο εχει ολο το πακετο, και ισως με καποια βελτιωση και με την εμπειρια να γινει καποια μερα ισως και μεγαλυτερος απο τον Ροσσι. Ο Στονερ απ την αλλη ειναι απιστευτα γρηγορος. Αλλα μονο αυτο. Δεν ειναι ιδιαιτερα μαχητικος, και αν δεν οδηγαει μηχανακι με υπεροχη στην ευθεια δεν μπορει να κανει τπτ. Επισης εχει υπερβολικα μεγαλο στομα και τον κανει ακομα πιο μισητο. Δεν ειναι τυχαιο οτι εχει ελαχιστους οπαδους σε σχεση με αναλογους αναβατες. Δεν ειναι τυχαιο οτι τον σχολιαζουν αρνητικα μεγαλοι δημοσιογραφοι και παρατρεχαμενοι του χωρου. Εγω γουσταρω οδηγους τυπου Crutchlow που εχουν κακαλα και τα δινουν ολα και δε γ@μιεται. Τετοιος ηταν και ο Ροσσι γι αυτο απεκτησε τεραστιο φαν κλαμπ, οχι για τα καραγκιοζιλικια που εκανε. Τωρα που εχουμε πια αλλαξει εποχη και μπηκαμε στη μεταΡοσσι εποχη, εγω θα υποστηριζω αναβατες με @@ και παθος, οχι τυπακια που ψαχνουν δικαιολγιες οταν τον πινουν, που γκρινιαζουν οταν τους ακολουθει καποιος στα δοκιμαστικα, που κερδιζουν 1 sec στην ευθεια και χανουν 2 στις στροφες. Δεν ειμαι φαν του dragster.-

Τροποποιήθηκε από τον yamahakias666
  • Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η βαθμολογία

1 Jorge LORENZO Yamaha SPA 45

2 Casey STONER Honda AUS 41

3 Dani PEDROSA Honda SPA 36

4 Cal CRUTCHLOW Yamaha GBR 26

5 Andrea DOVIZIOSO Yamaha ITA 22

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οκ δεκτον, Και οσον αφορα την ουσια αυτου που ειπες καλο ειναι να μην γενικευεις. Προσωπικα εγω, δεν μπορω να πω για τους αλλους, δεν εχω προβλημα που κερδισαν τον Ροσσι. Σαν τυποι ειναι για το δικο μου γουστο αντιπαθητικοι. Ο Σιμος πχ (θεος σχωρεστον) ηταν συμπαθεστατος κι αν ζουσε που θα τους τσαγιαζε ολους και τον γιατρο μεσα, δε θα βγαινα ξαφνικα να τον πω αντιπαθητικο. Ο πεντροσα πως να ειναι αντιπαθητικος? Ειναι ενας χαμηλων τονων αναβατης που δεν τσακωνεται ποτε, δεν πεταει εξυπναδες και σεβεται τους αντιπαλους του. Δυσκολα αντιπαθιεται ενας τετοιος τυπος. Δεν εχει σχεση με το οτι δεν κερδισε τον Ροσσι. Οδηγικα ομως φιλε ειμαι καθετος. Ο Λορενθο εχει ολο το πακετο, και ισως με καποια βελτιωση και με την εμπειρια να γινει καποια μερα ισως και μεγαλυτερος απο τον Ροσσι. Ο Στονερ απ την αλλη ειναι απιστευτα γρηγορος. Αλλα μονο αυτο. Δεν ειναι ιδιαιτερα μαχητικος, και αν δεν οδηγαει μηχανακι με υπεροχη στην ευθεια δεν μπορει να κανει τπτ. Επισης εχει υπερβολικα μεγαλο στομα και τον κανει ακομα πιο μισητο. Δεν ειναι τυχαιο οτι εχει ελαχιστους οπαδους σε σχεση με αναλογους αναβατες. Δεν ειναι τυχαιο οτι τον σχολιαζουν αρνητικα μεγαλοι δημοσιογραφοι και παρατρεχαμενοι του χωρου. Εγω γουσταρω οδηγους τυπου Crutchlow που εχουν κακαλα και τα δινουν ολα και δε γ@μιεται. Τετοιος ηταν και ο Ροσσι γι αυτο απεκτησε τεραστιο φαν κλαμπ, οχι για τα καραγκιοζιλικια που εκανε. Τωρα που εχουμε πια αλλαξει εποχη και μπηκαμε στη μεταΡοσσι εποχη, εγω θα υποστηριζω αναβατες με @@ και παθος, οχι τυπακια που ψαχνουν δικαιολγιες οταν τον πινουν, που γκρινιαζουν οταν τους ακολουθει καποιος στα δοκιμαστικα, που κερδιζουν 1 sec στην ευθεια και χανουν 2 στις στροφες. Δεν ειμαι φαν του dragster.-

Ενταξει για τον σιμοντσελι τι να πουμε; Ηταν ενας τυπος αυθορμητος που απλα δεν μπορουσες να μην τον συμπαθησεις. Για το αν θα ξεπερναγε τους αλλους τρεις ομως εγω εχω επιφυλαξεις. Ας μην ξεχναμε πως στην ηλικια του ο στονερ ειχε ενα πρωταθλημα ηδη και τον κατηγορουσαμε γιατι τελικα δεν ξεκινησε το "στονερ ερα". Απο εκει και περα συμφωνω απολυτα πως ο λορεντζο εχει ολο το πακετο, αλλα δεν καταλαβαινω που υστερει ο στονερ εκτος ισως απο φυσικες αντοχες (πχ προβλημα με τον καρπο, 2009 που αποσυρθηκε για 3 αγωνες κλπ). Για παραδειγμα προσωπικα θεωρω τον αγωνα του 22χρονου τοτε στονερ στην λαγκουνα σεκα μνημειο μαχητικοτητας καθως με ενα μηχανακι που του επετρεπε ΜΙΑ γραμμη μεσα στην πιστα παλεψε μεχρι το τελος εναντια σε εναν πολυ βρωμικο αντιπαλο (αν πχ ηταν ο σιμοντσελι στην θεση του ροσι να εισαι σιγουρος πως θα ειχε φαει ποινη). Επισης δεν καταλαβαινω για ποιο λογο αυτοι οι δυο ειναι τοσο αντιπαθητικοι. Αναφερεσαι πχ στο συμβαν με τον ντεπουνιε περυσι; και αν ναι πως ειναι δυνατον να μην δωσεις δικιο στον στονερ; Οκ ο λορεντζο εχει περιεργη φατσα και ο στονερ ειναι αντιεμπορικος αλλα για μενα το πρωτο ειναι αδιαφορο και το δευτερο σιγουρα οχι κακο. Απο εκει και περα σε συνεντευξεις τους οσο τους εχω δει μια χαρα τα λενε και σεβονται τους αντιπαλους τους. Οσο για το αν ειναι ευθειακιας, ενταξει τι να πουμε; παγκοσμιο πρωταθλημα απο οτι ξερω γινεται σε πιστες με στροφες και ο στονερ εχει κυριαρχησει σε πολλους αγωνες. ΝΑΙ το στιλ του απαιτει περισσοτερη δυναμη απο το στιλ του λορεντζο πχ αλλα αυτο σε καμμια περιπτωση δεν τον κανει ευθειακια. Για τον κρατσλοου που λες συμφωνω και θα ηθελα να τον δω στην ντουκατι μαζι με τον σπις του χρονου.

υγ1. αναφερομαι συχνα στον ροσι γιατι οπως και να το κανουμε ειναι το σημειο αναφορας του πρωταθληματος (απο το 2007 οχι οδηγικα).

υγ.2 δεν βλεπω τιποτα κοινο αναμεσα σε εναν τυπο σαν τον κρατσλοου που σου δινει την εντυπωση πως τρεχει και μετα παει για μπυρες με τον εντουαρντς και εναν στυγνο μπιζνεσμαν οπως ροσι, ο οποιος ηταν παντα ο εκλεκτος, εκανε ο τι αηδια μπορεις να φανταστεις στους αντιπαλους του (χερεζ 2005, λαγκουνα σεκα 08) με το απιστευτο "ντατς ρεισινγκ", τους προσβαλε σε συνεντευξεις κλπ κλπ

υγ3. δες εδω μια συνεντευξη του στονερ και τι λεει για την ντουκατι και τον ροσι. τι το κακο βγαινει απο αυτο δηλαδη;

Τροποποιήθηκε από τον driedclutch
  • Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για παραδειγμα προσωπικα θεωρω τον αγωνα του 22χρονου τοτε στονερ στην λαγκουνα σεκα μνημειο μαχητικοτητας καθως με ενα μηχανακι που του επετρεπε ΜΙΑ γραμμη μεσα στην πιστα παλεψε μεχρι το τελος εναντια σε εναν πολυ βρωμικο αντιπαλο

O ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Randy Mamola και οι επι χρονια σχολιαστες Ryder και Moody δεν ειδαν τπτ βρωμικο σ εκεινο τον αγωνα -_- -_- -_-

...Οπως και ο περισσοτερος κοσμος αλλωστε.

Αναφερεσαι πχ στο συμβαν με τον ντεπουνιε περυσι; και αν ναι πως ειναι δυνατον να μην δωσεις δικιο στον στονερ;

Εχμ....γκουχ γκουχ

Τροποποιήθηκε από τον yamahakias666

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

O ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Randy Mamola και οι επι χρονια σχολιαστες Ryder και Moody δεν ειδαν τπτ βρωμικο σ εκεινο τον αγωνα -_- -_- -_-

...Οπως και ο περισσοτερος κοσμος αλλωστε.

Ο μαμολα προφανως και ειναι τεραστιος αλλα και ο κανονισμος ειναι κανονισμος και λεει πως δεν επιτρεπεται να παρεις πλεονεκτημα βγαινοντας απο την πιστα. Τωρα αν θεωρεις πως το να χανεις τα φρενα, να βγαινεις απο την πιστα, να εμφανιζεσαι απο το πουθενα μπροστα στον αλλο και να μην τρακαρετε μονο και μονο επειδη ο αλλος σε αποφευγει δεν ειναι πλεονεκτημα... τι να πω;... εκτος αν θεωρουμε τις αμμοπαγιδες κομματι του δρομου.

Επισης εχε υπ οψιν σου, που λογικα το ξερεις, πως ο ιδιος ο ροσι εχει δηλωσει πολλες φορες πως εκει ηταν απλα τυχερος που δεν επεσε...

Εχμ....γκουχ γκουχ

Δηλαδη παλι σου φαινεται λογικο να μπαινει καποιος που βολταρει στην πιστα μπροστα σου και να φρεναρει ενω εισαι πανω στον γρηγορο γυρο σου; παλι τι να πω;... οκ λαθος αντιδραση αλλα απο την μια δεν γουσταρεις τους υποτονικους φλωρους απο την αλλη τον κατηγορεις γιατι του ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι και ζητησε τον λογο απο τον ντε πουνιε...

Δεν ξέρω εσείς τι λέτε, κάποτε όμως κρατούσα τους αγώνες αρχείο, τώρα πλέον όχι...

Μα λογικο ειναι. Αν λες πως "σεντσα βαλε νον βαλε" τι να κρατησεις στο αρχειο; Την ξεκαθαρη βελτιωση απο την 10η στην 9η θεση;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα λογικο ειναι. Αν λες πως "σεντσα βαλε νον βαλε" τι να κρατησεις στο αρχειο; Την ξεκαθαρη βελτιωση απο την 10η στην 9η θεση;

Θελεις να πεις οτι εσυ βλεπεις θεαμα; Ασχετος Rossi; Δες λιγο και καμια περασμενη χρονια, ή κανενα αλλο πρωταθλημα. Εδω το Μπαοκ, Γαυρος δεν παιζει ειναι αλλη φαση, το οπαδικα αλλου...

και δεν σου απευθύνω τον λογο, δεν περιμενω απαντηση.

Τροποποιήθηκε από τον vittorio

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θελεις να πεις οτι εσυ βλεπεις θεαμα; Ασχετος Rossi; Δες λιγο και καμια περασμενη χρονια, ή κανενα αλλο πρωταθλημα. Εδω το Μπαοκ, Γαυρος δεν παιζει ειναι αλλη φαση, το οπαδικα αλλου...

Μα που το ειδες το οπαδιλικι απο εμενα; Θεαμα για την πρωτη θεση δεν υπαρχει τοσο πολυ πλεον αλλα δεν μπορω να κατηγορησω τον στονερ ή τον λορεντζο επειδη δεν αφηνουν τους αλλους να τους περασουν. Τι να κανουμε δηλαδη; Μπορουν να εξαφανιστουν μπροστα και το κανουν. Απο την αλλη ξερω γω; αν ειχαν για αντιπαλο τον μπαρος ή τον ζιμπερναου ισως να το εκαναν και αυτοι...

Κατα τα αλλα νομιζω πως για το μειωμενο θεαμα φταιει κυριως ο μικρος αριθμος των gp και κατα την αποψη μου, δυστυχως τα crt δεν φαινεται να λυνουν το προβλημα.

εντιτ: συγνωμη, δεν σε προλαβα, απαντησα... :online2long:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο κανονισμος ειναι κανονισμος και λεει πως δεν επιτρεπεται να παρεις πλεονεκτημα βγαινοντας απο την πιστα.

Είδες που δεν ξέρεις τους κανονισμούς? Οι κριτές δεν μπόρεσαν να ρίξουν ποινή στο Rossi για ένα και μοναδικό λόγο. Επειδή όταν πάτησε για λίγο εκτός πίστας, ΕΙΧΕ ΗΔΗ προσπεράσει τον Stoner. ΗΤΑΝ ΗΔΗ μπροστά του. ΕΙΧΕ ΗΔΗ τελειώσει την προσπέραση.

Ο κανονισμός λέει να μην επωφεληθείς πατώντας εκτός πίστας ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ, όχι όταν έχεις ήδη προσπεράσει.

Επίσης είπες... να αποσυρθεί ο Rossi για να απολαύσεις τρεις τεράστιους αναβάτες!

Nα αποσυρθεί ο άσχετος με τα 9 παγκόσμια και τις 100+ νίκες και να μείνουν οι τεράστιοι με τα 2 + 2 + 3 πρωταθλήματα :tooth:

Στην ηλικία του Στόνερ φίλε μου, ο Rossi είχε ήδη 7 παγκόσμια πρωταθλήματα σε κάθε κατηγορία με κάθε μηχανάκι.... όχι 2!

Κι αφού θέλεις να συγκρίνεις, μην συγκρίνεις το Rossi με τους άλλους, γιατί ο Rossi απλά δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποιον απ' αυτούς. Με αυτούς θα συγκριθεί όταν φτάσουν κι αυτοί στην ηλικία του και απλώσουν στο τραπέζι το τι κατάφεραν μέχρι αυτή την ηλικία.

Σύγκρινέ τους μεταξύ τους και θα δεις πως ο Lorenzo είναι ο καλύτερος από τους τρεις τους. Τον Pedrosa βασικά τον αφήνω απ' έξω γιατί τόσα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες που όλοι περίμεναν απ' αυτόν και πιάνουμε μόνο Lorenzo και Stoner.

Επίσης να θυμίσω, πως το 2007 που πήρε ο Στόνερ το πρωτάθλημα, δεν ήταν μόνο το ότι εκείνο το Ducati είχε πιάσει στον ύπνο τους Γιαπωνέζους και ήταν πύραυλος σε σχέση με αυτά, αλλά ήταν και το ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ θέμα με τα λάστιχα της Michelin που είχαν οι άλλοι. Όταν ο μεν Στόνερ ζωγράφιζε με τα Bridgestone και το πανίσχυρο σε σχέση με τα Γιαπωνέζικα μηχανάκι, οι δε πάλευαν με τα ανεκδιήγητα λάστιχα της Michelin που άφηναν κομμάτια μέσα στη πίστα!

Για θυμίσου όμως τι έγινε το '08 και το '09 που εξισώθηκαν τα μηχανάκια ως δύναμη και πήραν κι άλλοι τα Bridgestone :rolleyes: Που πήγε τότε ο τεράστιος Στόνερ για τρεις συνεχόμενες χρονιές? Πήγε να φτιάξει τον καρπό του! (πρώτη φορά ακούω αυτή την εκδοχή για την περίεργη ασθένεια που είχε το 2009. Επίσημα κανείς δεν είπε γιατί αποσύρθηκε για 3 αγώνες)

Α... κι επειδή στο... τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό, η ιστορία θα γράφει πάντα αυτά που κατάφερε ο καθένας τους. Τα νούμερα θα είναι στους πίνακες και θα δείχνουν πάντα ποιος ήταν ποιος.

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είδες που δεν ξέρεις τους κανονισμούς? Οι κριτές δεν μπόρεσαν να ρίξουν ποινή στο Rossi για ένα και μοναδικό λόγο. Επειδή όταν πάτησε για λίγο εκτός πίστας, ΕΙΧΕ ΗΔΗ προσπεράσει τον Stoner. ΗΤΑΝ ΗΔΗ μπροστά του. ΕΙΧΕ ΗΔΗ τελειώσει την προσπέραση.

Ο κανονισμός λέει να μην επωφεληθείς πατώντας εκτός πίστας ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ, όχι όταν έχεις ήδη προσπεράσει.

Ναι ειναι ακριβως οπως τα λες, το μονο που διαφωνω ειναι οτι ξερω τους κανονισμους απλα δεν θεωρω αρκετο το να χασεις τα φρενα και να βρεθεις μπροστα απο τον αλλο στο πουθενα για να θεωρηθει προσπεραση. Αυτο απλα το ονομαζω λαθος. Και οχι μονο εγω, και ο ιδιος ο ροσι το εχει πει οτι ηταν απλα ενα λαθος που του βγηκε, οτι ο στονερ δεν εχει δικαιωμα να διαμαρτυρεται γιατι δεν τον ακουμπησε, οτι "ντατς ρεισινγκ" κλπ. Τελος παντων ο,τι και να εγινε η ιστορια εγαψε οτι κερδισε ο ροσι τον αγωνα και το πρωταθλημα. Και καλα εκανε αν θες την αποψη μου.

Επίσης είπες... να αποσυρθεί ο Rossi για να απολαύσεις τρεις τεράστιους αναβάτες!

Nα αποσυρθεί ο άσχετος με τα 9 παγκόσμια και τις 100+ νίκες και να μείνουν οι τεράστιοι με τα 2 + 2 + 3 πρωταθλήματα :tooth:

Στην ηλικία του Στόνερ φίλε μου, ο Rossi είχε ήδη 7 παγκόσμια πρωταθλήματα σε κάθε κατηγορία με κάθε μηχανάκι.... όχι 2!

Ωπα, εδω με παρεξηγησες. Δεν ειπα οτι ο ροσι ειναι ασχετος. Για να πω κατι τετοιο θα επρεπε να ειμαι χαζος ή να εχω εμπαθεια ή να ειμαι "οπαδος". Σε διαβεβαιωνω δεν ισχυει τιποτα απο αυτα. Ο ροσι ειναι ενας τεραστιος πιλοτος ο οποιος βρεθηκε τη σωστη στιγμη στις σωστες σελες και κατεκτησε τα παντα για μεγαλο διαστημα. Μαγκια του. Αυτο που μου την δινει ειναι οι στρατιες που σερνονται πισω του που θα κανουν τα παντα να σε πεισουν πως ο στονερ ειναι απλα τυχερος που εχει τον πυραυλο ντουκατι(???????) και τον πυραυλο χοντα και κερδιζει για αυτο και οχι γιατι ειναι απλα ενα τεραστιο ταλεντο. Ναι σαν προσωπικοτητα δεν μου ειναι συμπαθητικος αλλα οπως ειπα σαν πιλοτος ειναι τεραστιος και αυτο δεν αμφισβητειται...

Κι αφού θέλεις να συγκρίνεις, μην συγκρίνεις το Rossi με τους άλλους, γιατί ο Rossi απλά δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποιον απ' αυτούς. Με αυτούς θα συγκριθεί όταν φτάσουν κι αυτοί στην ηλικία του και απλώσουν στο τραπέζι το τι κατάφεραν μέχρι αυτή την ηλικία.

Σύγκρινέ τους μεταξύ τους και θα δεις πως ο Lorenzo είναι ο καλύτερος από τους τρεις τους. Τον Pedrosa βασικά τον αφήνω απ' έξω γιατί τόσα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες που όλοι περίμεναν απ' αυτόν και πιάνουμε μόνο Lorenzo και Stoner.

Συμφωνω απολυτα με το πρωτο σκελος αν βεβαια παρουμε ως μοναδικο μετρο συγκρισης τα πρωταθληματα. Στο δευτερο εχω καποιες αμφιβολιες ομως. Πχ ο στονερ ειχε τις περισοτερες νικες στα 800 απο ολους και με 4 χρονια στο ντουκατι. Ναι αυτο που ο γιατρος δεν μπορει να οδηγησει. Για τον πεντροσα ναι δεν εχει εκπληρωσει τις προσδοκιες αλλα ξαναλεω ο ανθρωπος ειναι η προσωποποιηση της ατυχιας. Επισης κατι παραλληλο με αυτους τους τρεις και τον ροσι. Σκεψου το ποσοστο νικων του πριν την εμφανιση αυτων των τριων και το ποσοστο του μετα.

Επίσης να θυμίσω, πως το 2007 που πήρε ο Στόνερ το πρωτάθλημα, δεν ήταν μόνο το ότι εκείνο το Ducati είχε πιάσει στον ύπνο τους Γιαπωνέζους και ήταν πύραυλος σε σχέση με αυτά, αλλά ήταν και το ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ θέμα με τα λάστιχα της Michelin που είχαν οι άλλοι. Όταν ο μεν Στόνερ ζωγράφιζε με τα Bridgestone και το πανίσχυρο σε σχέση με τα Γιαπωνέζικα μηχανάκι, οι δε πάλευαν με τα ανεκδιήγητα λάστιχα της Michelin που άφηναν κομμάτια μέσα στη πίστα!

Για θυμίσου όμως τι έγινε το '08 και το '09 που εξισώθηκαν τα μηχανάκια ως δύναμη και πήραν κι άλλοι τα Bridgestone :rolleyes: Που πήγε τότε ο τεράστιος Στόνερ για τρεις συνεχόμενες χρονιές? Πήγε να φτιάξει τον καρπό του! (πρώτη φορά ακούω αυτή την εκδοχή για την περίεργη ασθένεια που είχε το 2009. Επίσημα κανείς δεν είπε γιατί αποσύρθηκε για 3 αγώνες)

Δεν λες ολη την αληθεια εδω ομως... Μπριτζεστον ναι ειχε ο στονερ, ειχε ομως και ο καπιροσι οπως και τα καβασακι και τα σουζουκι. Ο δευτερος με μπριτζεστον μετα τον στονερ αν δεν κανω λαθος ηταν ο καπιροσι στην 7η (ΕΒΔΟΜΗ) θεση*. Αυτο το γεγονος με κανει να σκεφτω πως ή ο καπιροσι ξαφνικα ξεχασε να οδηγει ή οτι τελικα ισως και να μην ηταν τοσο διαστημοπλοιο το ντουκατι. Πανισχυρο ηταν γιατι ειχε καποια αλογα περισσοτερα απο τα γιαπωνεζικα. Και τωρα πιο δυνατο ειναι απο τα γιαπωνεζικα ομως και δευτερον μονο ο στονερ καταφερε να το εκμεταλλευτει. Επισης αν παλι δεν κανω λαθος τα κοματιασμενα λαστιχα ηταν το 2006 οχι το 2007. Επισης το 2008 δεν πηραν ολοι μπριτζεστον, ο λορεντζο πχ ετρεχε με μισελεν... Μετα το 2007 λοιπον, ο στονερ ειχε 6 νικες το 08, 4 νικες το 09 και 3 νικες το 10. Σιγουρα δεν ειναι καλα αποτελεσματα αυτα αλλα αν ο ροσι εκανε μια χρονια σαν το 2010 στην ντουκατι θα τον καναμε θεο να εισαι σιγουρος. Το 2009 δεν ειχε σχεση με τον καρπο, το προβλημα με το οποιο διαγνωστηκε ηταν οτι ο οργανισμος του ηταν αδυνατο να διασπασει τη λακτοζη και αυτο του δημιουργουσε προβληματα στους μυες. Επισημα δεν ξερω τι ειπωθηκε, ανεπισημα ομως κατι γραφικες καταστασεις για ψυχολογικα που του δημιουργησε ο ροσι και αντιστοιχες αηδιες...

εντιτ: σορι η λακτοζη ηταν παραπλευρο. εδω ολη η αληθεια: http://news.bbc.co.u...kes/8135705.stm

Α... κι επειδή στο... τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό, η ιστορία θα γράφει πάντα αυτά που κατάφερε ο καθένας τους. Τα νούμερα θα είναι στους πίνακες και θα δείχνουν πάντα ποιος ήταν ποιος.

Συμφωνω. Στις καταταξεις επισης θα φαινεται οτι το 2011 δευτερος ηταν ο λορεντζο και οχι καποιος ουκαβα ή ζιμπερναου πχ. Δεν μειωνω τον ροσι με αυτο, απλα ο καθενας κρινει οπως νομιζει καλυτερα.

υγ.Επι της ουσιας δεν νομιζω να διαφωνουμε τοσο πολυ οσο νομιζεις παντως

υγ2.Να ξεκαθαρισω πως η εμπειρια του ροσι στην ντουκατι δεν τον κανει μικροτερο στα ματια μου ΟΔΗΓΙΚΑ. Δεν θεωρω οτι εχει να αποδειξει κατι και δεν θεωρω αναγκαιο να προσαρμοστει σε διαφορετικο στιλ για να τον θεωρησω μεγαλο.

*λαθος μου, ο χοπκινς ηταν τεταρτος. δεν αλλαζει και πολλα ομως επι της ουσιας, ο "συμπαικτης" του καπιροσι που ηταν και αυτος που εφτιαξε το μηχανακι ηταν 7ος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ, αν και yamahaικός, έχω να πω ότι η honda είναι η πιο πετυχημένη ομάδα όλων των εποχών στη μεγάλη κατηγορία (gp500, motogp), με μερικές αναλαμπές της yamaha επί εποχής Ρέινη και Ρόσσι, μην ξεχνάμε ότι ακόμα και η suzuki και η gagiva είχαν τις στιγμές τους στα gp500...

HRC τελικά, rullzzzzz...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
............... Ο ροσι ειναι ενας τεραστιος πιλοτος ο οποιος βρεθηκε τη σωστη στιγμη στις σωστες σελες και κατεκτησε τα παντα για μεγαλο διαστημα. Μαγκια του. ....................

E, όχι και "σωστή σέλα" η Yamaha όταν πήγε ο Ρόσσι.......... "φορτηγό" ήταν το παρατσούκλι της πριν τους δείξει πως να την κάνουν μηχανή. Το σχόλιό σου για τις "σωστές σέλες" ταιριάζει καλύτερα στους άλλους.

Τόσο ο Λορένθο όσο και ο Στόννερ (εξαιρετικοί καβαλάρηδες και οι δύο) βρήκαν έτοιμα μηχανάκια και κάνουν, ο μεν πρώτος τα τόσα χρόνια εξέλιξης του Ρόσσι, ο δε δεύτερος την κτηνώδη δύναμη της τότε Ντουκάτι με τα Bridgestone που φτιαχνόταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για αυτήν (έναν παράγοντα που οι μη γνωρίζοντες δεν λαμβάνουν υπ' όψη τους) στο πρώτο του πρωτάθλημα, και την Χόντα να ράβει και να κεντάει στο δεύτερο).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

O Spies γιατί δεν πάει ρε γ… τον είχα πιστέψει αρκετά online2long.gif

Γιατί του γμσε την ψυχολογία ο Jarvis. Άμα σου έλεγαν και σένα ή νίκες ή τον πούλο από την αρχή της χρονιάς, δεν ήταν και δύσκολο να σε πάρει από κάτω αν δεν αντέχεις και πολύ την ψυχολογική πίεση!

Κι ένα πινακάκι για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι.

MotoGP

All Time in All Classes

TISSOT

Riders____________ victories_ 2nd places_ 3rd places_ pole positions from '74 to 2012_ race fastest lap to 2012_ World Championships

AGOSTINI Giacomo___122______35________2____________________ 9___________________ 117_______________ 15

ROSSI Valentino_____ 105______ 43______ 27___________________ 59____________________ 86________________ 9

NIETO Angel_________ 90______ 35______ 14___________________ 34_____________________ 81______________ 13

HAILWOOD Mike_____ 76______ 25_______11_____________________0_____________________79________________ 9

DOOHAN Mick_______ 54______ 31______ 10____________________ 58____________________ 46________________ 5

READ Phil___________ 52______ 44______ 25_____________________ 5____________________ 36________________ 7

REDMAN Jim_________45______ 33______ 20_____________________0_____________________ 35________________ 6

BIAGGI Max__________42______ 41______ 28____________________ 56_____________________ 42________________ 4

MANG Anton_________ 42______ 25______ 17____________________ 34_____________________ 26________________ 5

STONER Casey_______ 41______16______ 24____________________ 38_____________________ 32________________ 2

LORENZO Jorge_______ 39_____ 27______ 18____________________ 46_____________________ 18_________________3

UBBIALI Carlo__________39_____ 20_______ 9_____________________0______________________ 34________________ 9

PEDROSA Dani________38______35______ 26____________________ 37______________________46________________ 3

Και ας μετρήσουμε και τα βάθρα συνολικά:

175 για τον Rossi στα 33του χρόνια σε 16 αγωνιστικά χρόνια στα GP (από το 1996) Μέσος όρος 10 βάθρα ανά χρονιά και 6,5 νίκες ανά χρονιά.

99 για τον Pedrosa στα 27του χρόνια σε 11 αγωνιστικά χρόνια στα GP (από το 2001) Μέσος όρος 9 βάθρα ανά χρονιά και 3,5 νίκες ανά χρονιά.

84 για τον Lorenzo στα 25του χρόνια σε 10 αγωνιστικά χρόνια στα GP (από το 2002) Μέσος όρος 8,4 βάθρα ανά χρονιά και 3,9 νίκες ανά χρονιά

81 για τον Stoner στα 27 του χρόνια σε 11 αγωνιστικά χρόνια στα GP (από το 2001) Μέσος όρος 7,4 βάθρα ανά χρονιά και 3,7 νίκες ανά χρονιά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

E, όχι και "σωστή σέλα" η Yamaha όταν πήγε ο Ρόσσι.......... "φορτηγό" ήταν το παρατσούκλι της πριν τους δείξει πως να την κάνουν μηχανή. Το σχόλιό σου για τις "σωστές σέλες" ταιριάζει καλύτερα στους άλλους.

Τόσο ο Λορένθο όσο και ο Στόννερ (εξαιρετικοί καβαλάρηδες και οι δύο) βρήκαν έτοιμα μηχανάκια και κάνουν, ο μεν πρώτος τα τόσα χρόνια εξέλιξης του Ρόσσι, ο δε δεύτερος την κτηνώδη δύναμη της τότε Ντουκάτι με τα Bridgestone που φτιαχνόταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για αυτήν (έναν παράγοντα που οι μη γνωρίζοντες δεν λαμβάνουν υπ' όψη τους) στο πρώτο του πρωτάθλημα, και την Χόντα να ράβει και να κεντάει στο δεύτερο).

ΔΕΝ φτιαχνονταν αποκλειστικα για αυτην. Αλλα και παλι ο καπιροσι λεμε 7ος, πως το εξηγουμε αυτο;

Για το γιαμαχα εχεις δικιο ετσι ειναι αλλα μην ξεχναμε πως πριν τον ροσι ετρεχε ακομα με καρμπυρατερ και αλυσιδες στους εκκεντροφορους. Μετα επεσε ολο το εργοστασιο στα ποδια του και της ομαδας του (πρωην χοντα). Μαγκια του παντα ξαναλεω, αλλα δεν ειναι τοσο παραμυθενια η ιστορια οσο παρουσιαζεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης να αναφέρω (χωρίς φυσικά να θέλω να μειώσω τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Τζιάκομο Αγκοστίνι), πως την εποχή του μπορούσες να τρέχεις παράλληλα σε όλα τα πρωταθλήματα. Υπήρχαν λοιπόν Κυριακές που "έγραφε" διπλές νίκες και χρονιές που έγραφε διπλά πρωταθλήματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι ένα πινακάκι για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι.

MotoGP

All Time in All Classes

TISSOT

Riders____________ victories_ 2nd places_ 3rd places_ pole positions from '74 to 2012_ race fastest lap to 2012_ World Championships

AGOSTINI Giacomo___122______35________2____________________ 9___________________ 117_______________ 15

ROSSI Valentino_____ 105______ 43______ 27___________________ 59____________________ 86________________ 9

NIETO Angel_________ 90______ 35______ 14___________________ 34_____________________ 81______________ 13

HAILWOOD Mike_____ 76______ 25_______11_____________________0_____________________79________________ 9

DOOHAN Mick_______ 54______ 31______ 10____________________ 58____________________ 46________________ 5

READ Phil___________ 52______ 44______ 25_____________________ 5____________________ 36________________ 7

REDMAN Jim_________45______ 33______ 20_____________________0_____________________ 35________________ 6

BIAGGI Max__________42______ 41______ 28____________________ 56_____________________ 42________________ 4

MANG Anton_________ 42______ 25______ 17____________________ 34_____________________ 26________________ 5

STONER Casey_______ 41______16______ 24____________________ 38_____________________ 32________________ 2

LORENZO Jorge_______ 39_____ 27______ 18____________________ 46_____________________ 18_________________3

UBBIALI Carlo__________39_____ 20_______ 9_____________________0______________________ 34________________ 9

PEDROSA Dani________38______35______ 26____________________ 37______________________46________________ 3

Και ας μετρήσουμε και τα βάθρα συνολικά:

175 για τον Rossi στα 33του χρόνια σε 16 αγωνιστικά χρόνια στα GP (από το 1996) Μέσος όρος 10 βάθρα ανά χρονιά και 6,5 νίκες ανά χρονιά.

99 για τον Pedrosa στα 27του χρόνια σε 11 αγωνιστικά χρόνια στα GP (από το 2001) Μέσος όρος 9 βάθρα ανά χρονιά και 3,5 νίκες ανά χρονιά.

84 για τον Lorenzo στα 25του χρόνια σε 10 αγωνιστικά χρόνια στα GP (από το 2002) Μέσος όρος 8,4 βάθρα ανά χρονιά και 3,9 νίκες ανά χρονιά

81 για τον Stoner στα 27 του χρόνια σε 11 αγωνιστικά χρόνια στα GP (από το 2001) Μέσος όρος 7,4 βάθρα ανά χρονιά και 3,7 νίκες ανά χρονιά.

τι νοημα εχει να πετας πινακες; τους εχουμε μαθει απ' εξω πλεον. αν σου αρεσει το σπορ ομως βαλε και αυτους με τον μπαρος, ουκαβα, ζιμπερναου, αυτους που δειχνουν τον μπιατζι με εναν τιτλο λιγοτερο απο τον ντουχαν κλπ... ή πχ τοτε που δωσαν στον μπαρος το αρσιβι ενω ετρεχε ολη τη χρονια με το διχρονο...

(και προσθεσες απο εναν χρονο στους 3 τελευταιους...)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΔΕΝ φτιαχνονταν αποκλειστικα για αυτην. Αλλα και παλι ο καπιροσι λεμε 7ος, πως το εξηγουμε αυτο;

Αποκλειστικά φίλε, αποκλειστικά.......... Όλο το input προερχόταν από την Ducati και όλο το output ήταν tailor-made για αυτήν. Ο Κάπιρεξ ήταν αυτός που έστηνε μεν την μηχανή αλλά δεν είχε την "άγνοια κινδύνου" του Στόννερ να την πάει τάπα (ή τούμπα).

Και για να σου διευκρινίσω το "αποκλειστικά", δεν εννοώ πως τα είχε μόνον η Ντουκάτι, εννοώ πως φτιαχνόταν κομμένα και ραμένα στα μέτρα της και απλά τα έπαιρναν και λίγοι ακόμα. Το ίδιο γίνεται και τώρα αλλά από την ανάποδη, φτιάχνονται κομμένα και ραμμένα για την Χόντα και την Γιαμάχα, και τα δίνουν και στους υπόλοιπους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αποκλειστικά φίλε, αποκλειστικά.......... Όλο το input προερχόταν από την Ducati και όλο το output ήταν tailor-made για αυτήν. Ο Κάπιρεξ ήταν αυτός που έστηνε μεν την μηχανή αλλά δεν είχε την "άγνοια κινδύνου" του Στόννερ να την πάει τάπα (ή τούμπα).

Και για να σου διευκρινίσω το "αποκλειστικά", δεν εννοώ πως τα είχε μόνον η Ντουκάτι, εννοώ πως φτιαχνόταν κομμένα και ραμένα στα μέτρα της και απλά τα έπαιρναν και λίγοι ακόμα. Το ίδιο γίνεται και τώρα αλλά από την ανάποδη, φτιάχνονται κομμένα και ραμμένα για την Χόντα και την Γιαμάχα, και τα δίνουν και στους υπόλοιπους.

Ενταξει παραδινομαι. Την μια λες οτι τα λαστιχα ταιριαζαν γαντι και την αλλη για αγνοια κινδυνου και τουμπες... Τωρα για το αν φτιαχνονταν "κομμενα και ραμενα" στο ντουκατι αποκλειστικα νομιζω ειναι σε θεση να το γνωριζουν ελαχιστοι ανθρωποι στον πλανητη. Εγω δεν το πιστευω παντως, δηλαδη τι λεμε; η ντουκατι ειχε περισσοτερη δυναμη να επηρεασει καταστασεις απο την σουζουκι; μου ακουγεται παραλογο.

Παντως οπως και να χει παρουσιαζεται ο ροσι στην απ' εξω. Οταν τα μπριτζεστον ηταν καλα ειχε μισελεν. Το 2008 που ειχε μπριτζεστον ηταν "κομμενα και ραμενα" για οχι-πλαισιο. Το 11 που εχει παλι μπριτζεστον τα ραβουν για τους αλλους... :blush2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.

• Create New...