Jump to content
ALX™

ΜοtoGP 2012 - Round 1 Qatar

98 ψήφοι

1. 1. Ποιος λέτε θα πάρει την πρώτη θέση?

2. 2. Ποιος τη δεύτερη θέση

3. 3. Την τρίτη θέση

Recommended Posts

βασικά Rossi-κος είμαι όποτε γύρω από αυτόν θα κινούνται τα moto-gp ενδιαφέροντα μου. ο Stoner συγνώμη φίλε μου αν και οδηγάρα, δεν με απασχολεί γιατί έχασε την 1η θέση. βασικά ξέρω τον λόγο. όπως ανέφερε και ο Παναγιώτης, ενώ έχει το καλύτερο πακέτο, νόμιζε ότι το ΣΚ θα ήταν ευκολάκι για εκείνον. μόλις προσπάθησε να ανοίξει την διαφορά, το δίδυμο ped & lor ακολουθούσαν από κοντά, ύστερα αυτός τα "έφτυσε", δεν κράτησε δυνάμεις και δεν μπόρεσε να αντέξει την πίεση τους.

τώρα λέει ο Rossi ότι δεν είναι μηχανικός... τόσο καιρό λέγαμε όμως ότι τα μοτόρια τα στήνει γαμάτα, γιατί πέρα από οδηγός ξέρει πως λειτουργεί το κάθε κομμάτι της μοτοσυκλέτας και μεταφέρει πληροφορίες στους μηχανικούς.

μήπως έχουν δίκιο τελικά αυτοί που λένε είναι το πακέτο είναι αυτό που νικάει και όχι ο οδηγός? μήπως τόσα χρόνια στη yamaha & στη honda, o Rossi είχε στηριξη από μηχανικούς που ήταν πολύ μπροστά από τους ανταγωνιστές τους?

δεν αμφισβητώ την αξία του Rossi αλλά πέρσυ λέγαμε "θα πάει στα 1000αρια που τόσα έχει στήσει και θα σπέρνει!!"... που? γιατί? μήπως πραγματικά δεν είναι ο rossi που ξέρουμε? μήπως έφυγε από την yamaha γιατί το έβλεπαν αυτό οι Ιάπωνες?

ελπίζω για κάτι καλύτερο (όχι αυτήν την σεζόν, ίσως σε μια επόμενη)... και δεν θέλω άλλο πρωτάθλημα. μια νίκη, τίποτα άλλο...

forza vale!! make me cry (που έχει ξαναγράψει ο vit)!!!!

Φιλε αυτα ακριβως ελεγα περυσι πριν καν αρχισει η σεζον και δεν περιγραφεται το κραξιμο που εφαγα εδω μεσα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

καλησπέρα σε όλους..

Δια βάζω καιρό το φόρουμ και είπα τώρα να γραφτώ και να γράψω κι εγώ την άποψη μου..

Για τον stoner με καλύπτουν αρκετά αυτά που διάβασα πιο πάνω..

Διακρίνω κάποιο κόμπλεξ στη γενικότερη συμπεριφορά του σε δοκιμαστικά δηλώσεις κτλ, ενώ πάντα κάτι άλλο φταίει όταν δεν κερδίζει..

Δε νομίζω πως περίμενε τόσο ανταγωνιστικές τις yamaha και το δείχνει και η δήλωση πως ήταν αναστατωμένος με την pole του lorenzo..

Ο lorenzo είναι πολύ έξυπνος οδηγός εκτός από γρήγορος και το έχει δείξει πολλές φορές..

Ο rossi πιστεύω πως έβλεπε πως ο lorenzo θα ήταν πιο γρήγορος από αυτόν και ήταν ένας λόγος που έφυγε από την yamaha αλλά δεν περίμενε πως η ducati θα ήταν τόσο χρέπι..

Παρόλαυτα μου κάνει εντύπωση πως η ducati ταιριάζει πιο πολύ στους άλλους κι όχι σε αυτόν, καθώς αυτός ήταν σε όλα τα επίσημα τεστ και σίγουρα η εξέλιξη έχει γίνει πάνω του..

Αυτός είναι το δυνατό χαρτί της ομάδας τόσο αγωνιστικά όσο και επικοινωνιακά..

Έπρεπε να είναι εντελώς τρόμπες οι ιταλοί για να το φτιάξουν το μηχανάκι στα μέτρα των άλλων και όχι στα δικά του..

Τέλος, για έναν οδηγό που ανέκαθεν ήταν ο δυνατότερος στα φρένα μου φαίνεται περίεργο να μην θέλει ένα πολύ καλό μπροστινό κυρίως και μετά όλα τα άλλα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπέρα σε όλους..

Δια βάζω καιρό το φόρουμ και είπα τώρα να γραφτώ και να γράψω κι εγώ την άποψη μου..

Για τον stoner με καλύπτουν αρκετά αυτά που διάβασα πιο πάνω..

Διακρίνω κάποιο κόμπλεξ στη γενικότερη συμπεριφορά του σε δοκιμαστικά δηλώσεις κτλ, ενώ πάντα κάτι άλλο φταίει όταν δεν κερδίζει..

Δε νομίζω πως περίμενε τόσο ανταγωνιστικές τις yamaha και το δείχνει και η δήλωση πως ήταν αναστατωμένος με την pole του lorenzo..

Ο lorenzo είναι πολύ έξυπνος οδηγός εκτός από γρήγορος και το έχει δείξει πολλές φορές..

Ο rossi πιστεύω πως έβλεπε πως ο lorenzo θα ήταν πιο γρήγορος από αυτόν και ήταν ένας λόγος που έφυγε από την yamaha αλλά δεν περίμενε πως η ducati θα ήταν τόσο χρέπι..

Παρόλαυτα μου κάνει εντύπωση πως η ducati ταιριάζει πιο πολύ στους άλλους κι όχι σε αυτόν, καθώς αυτός ήταν σε όλα τα επίσημα τεστ και σίγουρα η εξέλιξη έχει γίνει πάνω του..

Αυτός είναι το δυνατό χαρτί της ομάδας τόσο αγωνιστικά όσο και επικοινωνιακά..

Έπρεπε να είναι εντελώς τρόμπες οι ιταλοί για να το φτιάξουν το μηχανάκι στα μέτρα των άλλων και όχι στα δικά του..

Τέλος, για έναν οδηγό που ανέκαθεν ήταν ο δυνατότερος στα φρένα μου φαίνεται περίεργο να μην θέλει ένα πολύ καλό μπροστινό κυρίως και μετά όλα τα άλλα..

χτυπα ενα καλωσορισμα για νεα μελη, στο καταλληλο μερος ομως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όλοι ήτανε "Πάει η Γιαμάχα, έφυγαν όλοι οι μηχανικοί" , "να δείτε τι θα κάνει τώρα ο Χόρχης που δεν του εξελίσσει το μηχανάκι ο Γιατρός" και "Σε 80 δεύτερα θα το στήσουμε το Ντουκάτι"....Γουστάρω Ρόσσι αλλά λίγο κράτει ρε παιδιά, ακόμα γελάμε...

Μην τα θυμίζεις αυτά.......... Κακόοοοοοοοοοοο.........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πρόβλημα στη Ντουκάτι κατά την γνώμη μου είναι πως θα φτιάξουν για τον οδηγό τους μια γιαμαχοειδής ντουκάτι. Ο Ρόσσι δεν είναι μόνος του σε αυτήν την προσπάθεια αφού κουβάλησε μαζί του και τον αρχιμηχανικό του. Μάλλον αυτό δεν γίνεται όμως με την υπάρχουσα δομή και διάταξη του κινητήρα ότι λύση και να δοκιμάσουν σε πλαίσιο στήσιμο κλπ.

Έτσι το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να σχεδιάσουν από την αρχή και σε λευκό χαρτί μια διαφορετική μότο. Δεν οφελεί να δοκιμάσουν τίποτα άλλο πιά. Ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει μια τέτοια μότο το έχει δείξει ήδη ο Χείντεν που γουστάρει να οδηγεί σουπερμοτάρντικα. Η ντουκάτι δεν μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά στα μοτο GP και δυστυχώς δεν μπορεί να δώσει στο Ρόσσι αυτό που χρειάζεται άμεσα. Είναι αντιληπτό σε εμένα τουλάχιστον η αδυναμία της να παράγει και να δοκιμάζει μοτό με την ευχέρεια που έχουν οι τεράστιες γιαπωνέζικες εταιρείες.

Ο μεγάλος χαμένος της ιστορίας αυτής τελικά είναι οι ίδιοι οι αγώνες αφού ο Ρόσσι μας αρέσει δεν μας αρέσει είναι οι ψυχή τους προς το παρόν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενδιαφερον στατιστικο..

MOTOGP »

Qatar MotoGP rider times: 800cc v 1000cc

A comparison in race times for MotoGP riders that finished both the 2011 800cc Qatar night race and last Sunday's 1000cc Losail season opener...

Rider 2011 / 2012 Time difference*

Cal Crutchlow Yamaha (11th) / Yamaha (4th) -11.780sec

Dani Pedrosa Honda (3rd) / Honda (2nd) +1.446sec

Jorge Lorenzo Yamaha (2nd)/ Yamaha (1st) +2.205sec

Hector Barbera Ducati (12th) / Ducati (9th) +2.200sec

Nicky Hayden Ducati (9th) / Ducati (6th) +6.642sec

Casey Stoner Honda (1st) / Honda (3rd) +8.553sec

Andrea Dovizioso Honda (4th) / Yamaha (5th) +17.123sec

Valentino Rossi Ducati (7th) / Ducati (10th) +22.879sec

Colin Edwards Yamaha (8th) / Suter-BMW (12th) +37.440sec

Ben Spies Yamaha (6th) / Yamaha (11th) +52.084sec

* - means quicker in 2012, + means slower.

Όλοι πιο αργοί (έως πολύ αργοί) σε σχέση με τα 800 πέρσι και μόνο ο Crutchlow γρηγορότερος με το 1000 φέτος.

Τρομερή εντύπωση κάνουν οι διαφορές που είχαν οι Spies, Rossi, Hayden και Stoner. Oι άλλοι κυμάνθηκαν περίπου στα ίδια επίπεδα γύρω στα 2 δευτερόλεπτα πιο αργοί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τίποτα με ταχύτητες εντός στροφής και σε ευθείες?

Να δούμε αν είναι μόνο θέμα φαγωμένων ελαστικών ή προσαρμογής των 1000ριών στην συγκεκριμένη πίστα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

νούμερα-νούμερα! (που δεν λένε ψέμματα όπως είπε και ο Χέιντένης)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένα απόσπασμα συνέντευξης με πολύ ωραία τοποθέτηση για το θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά Rossi-Ducati από τον Kenny Roberts jr.

«Το ταλέντο δεν μπορεί να υπερισχύει όλων των προβλημάτων, ΟΚ? Ειδικά μετά το τέλος της εποχής των δίχρονων 500κε αυτό δεν είναι εφικτό»,

"Μοιάζει σαν να λες, "εντάξει, μπορώ να οδηγήσω αυτό το πράγμα στο 110% και στο τέλος τι? Να βγω 5ος?

Οδηγώντας όμως μια μοτοσυκλέτα στο 110% που ακόμα δεν είναι ικανή ή δεν είναι καν σε θέση να σε φέρει κοντά στους πρώτους είναι πολύ ριψοκίνδυνο για τον αναβάτη. Ο κίνδυνος πτώσης, όταν υπάρχουν σημαντικές αδυναμίες στη μοτοσυκλέτα είναι μάλλον κοντά στο 100%.

Το ποσοστό επιτυχίας μου όταν πίεζα τη μοτοσυκλέτα μου στο παρελθόν στα όριά της (κατά την περίοδο 1999-2001 ήταν μικρό)... Είχα ένα ποσοστό της τάξης του 80% να σηκώνομαι από το έδαφος θυμωμένος"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα