Jump to content
fasarias

ποσο πολυ μπορεις να ξενερωσεις,παιρνοντας μια τετοια αποφαση?

Recommended Posts

ξανα ευχαριστω παιδια για τις συμβουλες σας και το κουραγιο που μου δινεται,τουλαχιστον τοσα χρονια εδωμεσα σαν μελος ξερω πολυ καλα οτι ολων οι συμβουλες ειναι καλοπροαιρετες.

δυστυχως το ζητουμενο στην περιπτωση μου δεν ειναι μονο οι βενζινες και η ετησια συντηρηση της μηχανης που αυτα κουτσα στραβα τα εβγαζα,αλλα οτι παω να κανω μια νεα αρχη με την αρραβωνιαστικια μου και να ανοιξω σπιτι οποτε η πωληση της μηχανης θα ειναι το τιμημα για την αγορα εξοπλισμου της νεας οικιας(επιπλα-ηλεκτρικα κτλ)οποτε η φαση ειναι ψιλοαδιεξοδο.

το ξερω πως η αγορα τωρα ειναι πολυ πεσμενη και οτι πουλας τωρα παει σκοτωμενο,τα λεφτα μου δεν προκειται να τα παρω αυτο ειναι δεδομενο αλλα και το στρωματακι δεν το εχω για πεταμα θα ριξω την προσφορα μου οταν ερθει η ωρα(μολις το χωνεψω για τα καλα δηλαδη)και οτι βρεξει ας κατεβασει,ετσι οπως μας καταντησανε σε λιγο θα πουλησουμε και την μανα μας για να μπορεσουμε να τους πληρωνουμε αυτους για να τρωνε με χρυσα κουταλια που κακο ψοφο να εχουν ολοι τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

.....παω να κανω μια νεα αρχη με την αρραβωνιαστικια μου και να ανοιξω σπιτι οποτε η πωληση της μηχανης θα ειναι το τιμημα για την αγορα εξοπλισμου της νεας οικιας(επιπλα-ηλεκτρικα κτλ)οποτε η φαση ειναι ψιλοαδιεξοδο.

Μάϊκλ, μετα απο 23 χρονια πανω σε μηχανη, προτιμω να μεινω σε αντισκηνο παρά να την πουλησω.

Τροποποιήθηκε από τον nikolas fmx

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ξανα ευχαριστω παιδια για τις συμβουλες σας και το κουραγιο που μου δινεται,τουλαχιστον τοσα χρονια εδωμεσα σαν μελος ξερω πολυ καλα οτι ολων οι συμβουλες ειναι καλοπροαιρετες.

δυστυχως το ζητουμενο στην περιπτωση μου δεν ειναι μονο οι βενζινες και η ετησια συντηρηση της μηχανης που αυτα κουτσα στραβα τα εβγαζα,αλλα οτι παω να κανω μια νεα αρχη με την αρραβωνιαστικια μου και να ανοιξω σπιτι οποτε η πωληση της μηχανης θα ειναι το τιμημα για την αγορα εξοπλισμου της νεας οικιας(επιπλα-ηλεκτρικα κτλ)οποτε η φαση ειναι ψιλοαδιεξοδο.

το ξερω πως η αγορα τωρα ειναι πολυ πεσμενη και οτι πουλας τωρα παει σκοτωμενο,τα λεφτα μου δεν προκειται να τα παρω αυτο ειναι δεδομενο αλλα και το στρωματακι δεν το εχω για πεταμα θα ριξω την προσφορα μου οταν ερθει η ωρα(μολις το χωνεψω για τα καλα δηλαδη)και οτι βρεξει ας κατεβασει,ετσι οπως μας καταντησανε σε λιγο θα πουλησουμε και την μανα μας για να μπορεσουμε να τους πληρωνουμε αυτους για να τρωνε με χρυσα κουταλια που κακο ψοφο να εχουν ολοι τους.

Eπειδή βρίσκομαι σε παρόμοια κατάσταση, (αναμονή παντρειάς), αν είναι να την πουλήσεις για τα έπιπλα, σκέψου και την περίπτωση των δόσεων. Αμαρτία είναι, ειδικά αν την πήρες κούτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και γω θα ελεγα να την δωσεις. Ειναι σιγουρο οτι δεν συμφερει να πουλησεις τπτ σημερα αλλα να εχεις στο μυαλο σου πως οσο η κατασταση παραμενει δυσκολη ολο και περισσοτεροι θα σκοτωνουν τα περιουσιακα τους στοιχεια. Δυστυχως το πιο πιθανο ειναι να συνεχιστει καιρο αυτη η κατασταση οποτε οταν ερθει η ωρα να αγορασεις σιγουρα θα υπαρχουν πολλες ευκαιριες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και να την δώσεις, πόσα θα πιάσεις? 3-4κ? Αν ψωνίσεις νέα πράγματα όπως λες, για το σπίτι, θα φύγουν σε μια μέρα. Θέλω να πω, τα χρήματα όσα κ να ναι εξαφανίζονται γρήγορα. Και για μένα, κράτησέ τη. Αν βέβαια προκύψουν βιοποριστικά θέματα, εννοείται τη δίνεις χωρίς τύψεις κλπ. Το ίδιο θα έκανα κ εγώ. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η μηχανή έχει σαν στόχο να σε απελευθερώνει.

Δυστυχώς με τις σημερινές συνθήκες,πολλούς από εμάς μας σκλαβώνει.

Αν δεν την τσουλάς,αν δεν έχεις να της κάνεις service,αν τέλος πάντων

την έχεις και κάθεται,πιο το νόημα;

Εγώ Μιχάλη δεν δένομαι με σίδερα.

Πούλησα το λατρεμένο μου ΚΤΜ και πήρα ένα παλιό transalp για διεκπεραίωση

διαδρομών.

Πάντα θα το θυμάμαι το 950 και θα το αναπολώ.

Αλλά για πρώτη φορά στη ζωή μου έχω μια μοτό που δε τη γουστάρω,την αφήνω ξεκλείδωτη,

βρώμικη,χωρίς καλούδια και της πίνω το αίμα.

Είμαι ελεύθερος Μιχάλη.

Είχα καταντήσει σκλάβος μιας μοτοσυκλέτας,που δεν μπορούσα να συντηρήσω.

Άσταδιάλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ στην ίδια φάση ήμουν ρε αργηγέ. 700 παίρνω....έκανα το σκατό μου παξιμάδι πόσους μήνες κλείστηκα σπίτι μου και μάζεψα ένα 2000αρο σε 5-6 περίπου μήνες, άλλα τόσα και η κοπέλα.....4000 για έπιπλα του πούστη φτάνουν και περισσεύουν. Ασε που είμαι της άποψης (πέραν του στρώματος του κρεβατιού) να παίρνω φτηνοέπιπλα να με βγάλουν καμιά 5ετία και μετά λε πουλέτ πέταμα και ανανέωση.

Υ.Γ....μην πάτε και διακοπές....τραβάτε για ελεύθερο κάμπινγκ 1 βδομαδούλα...ορίστε το 1000-1500άρι στην άκρη.

Τρόποι υπάρχουν αν θυσιάσεις μερικές συνήθειες καθημερινές

ΥΓ2...η νηχανή είναι σαν το πουλί μου...αν το κόψω και έχω την πιο μο#$%#$να γυναίκα της γης τι να την κάνω μετά? να την κοιτάω?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγχαρητήρια για το νέο ξεκίνημα φίλε!

Αν πιστεύεις ότι σύντομα θα μπορέσεις να δεις αυτή τη θυσία μεγαλόψυχα και να φτιάξεις ένα ευτυχισμένο σπιτικό κάνε το χωρίς σκέψη. Όπως είπαν τα παιδιά, κανείς καλός δεν πάει χαμένος και μηχανή θα ξαναφτιάξεις με τα χέρια σου.

Αν πιστεύεις ότι θα μείνει μέσα σου κακία, πρέπει εσύ να προφυλάξεις την οικογένεια σου από το να πάρει τον ρόλο να σου στερήσει αυτό που αγαπάς. Είτε διασώζοντας το Στρώμα, είτε αντικαθιστώντας το με κάτι φθηνότερο.

Μηχανές, ψυγεία, καναπέδες είναι όλα υλικά αγαθά κι έρχονται μετά από τους ανθρώπους. Απλώς στην συγκεκριμένη εξίσωση είσαι κι εσύ ένας σημαντικότατος άνθρωπος που θα πρέπει επίσης να είναι ευτυχής.

Εσύ ξέρεις, εσύ θα αποφασίσεις, listen to your heart που τραγουδοούσαν και οι Roxette. [Τζήζας, που το θυμήθηκα αυτό πρωινιάτικα....]

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η μηχανή είναι δύο πράγματα, 1ον ένα τρόπος μετακίνησης και 2ον ένας τρόπος να ξεφύγεις και να κάνεις κάτι που θα σε ανανεώσει μέσω μιας βόλτας. Δυστηχώς τρώει πολλά λεφτά στη λειτουργία της.

Φυσικά και αν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα και ανάγκη για χρήμα πρέπει να πέρνει κανείς την δύσκολη απόφαση. Αλλά από την άλλη όπως είπαν και παραπάνω δεν είναι αποχή να πουλάς τίποτα, γιατί όλα ξεφτυλίζονται εν μέσω κρίσης. Εγώ έχω αρχίσει να ξεπουλάω κάποιες συλεκτικές κάρτες (magic, για όσους ξέρουν) και έχω βγάλει αρκετά χρήματα για να την παλέψω και να ξεπληρώσω χρέη. Αν δω ότι δεν βγαίνω θα αλλάξω σπίτι σε κάτι φτηνότερο, Τη μηχανή δεν θα την πουλήσω γιατί εδώ που μένω τα λεοφορία είναι πανάκριβα (1 ευρώ ανά διαδρομή), οπότε δεν έχει διαφορά με τις βενζίνες μου. Αυτοκίνητο δεν έχω.

Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι ίσως πουλώντας την δεν κερδίζεις τελικά όσο νόμιζεις. Καλό θα είναι να κάνεις έναν καλό υπολογισμό και μετά να πράξεις ανάλλογα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως αν είναι να πουλήσεις την μηχανή για να αγοράσεις έπιπλα για το νέο σπιτικό που ανοίγεις(με το καλό και με υγεία πρώτα από όλα!) θα έλεγα να την κρατήσεις, και θα σου έλεγα να στραφείς σε φθηνές λύσεις οι οποίες (λόγω εμπειρίας) είναι και οι ποιο καλές.

εγώ ακόμη κλαίω τα 1700 που έδωσα για καναπέ, πραγματικά πολύ καλό, ο οποίος έγινε π..να όταν ήρθε ο ανιψιός μου και σε ανύποπτο χρόνο τον έκανε μαρκαδορέ πάντα κι άλλη!

πηγαίνοντας σε φθηνές λύσεις εξοικονομείς τουλάχιστον 3-4 χιλιάρικα.

οπότε ίσως έτσι βρεθεί και το ποσό το οποίο υπολογίσεις πως θα ρίξεις στο σπιτικό από την πώληση της μηχανής την οποία και θα σκοτώσεις. αν πάλι πάρεις μηχανάκι τότε έχεις και ζημιά αφού καινούργιο δεν πέφτεις κάτω από 2000 και μεταχειρισμένο όχι κάτω από 500 συν τα έξοδα για συμμάζεμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είμαι σε παρόμοια φάση. Πολύ στριμωγμένος οικονομικά εννοώ, δεν ανοίγω σπίτι, αυτό είναι επιστημονική φαντασία!

Τα έβαλα κάτω. Και τι θα βγει αν σπρώξω το fazer;

Θα βγάλω δυό χιλιάρικα; Και; Θα σωθώ; Θα φαγωθούν και πάλι στην πείνα θα είμαι.

Και με τι θα κάνω την εκάστοτε βόλτα που τόσο με ανανεώνει; Πληρώνεται αυτό;

Αυτά που μου έχει δώσει και θα μου δώσει αυτό το μηχανάκι αξίζουν δυό χιλιάρικα; Τρία; Τέσσερα; Εκατό;

Κι αν δεν είχα μηχανάκι να πουλήσω, τι θα έκανα; Θα πέθαινα από την πείνα; Το μηχανάκι φταίει; Μήπως πρέπει να βρω άλλο τρόπο;

Δεν τη δίνω. Απλά καθημερινές πλέον μόνο με το παπί, γιατί fazer κάθε μέρα είναι όντως πολυτέλεια. Παπί για δουλειά, fazer μια στο τόσο για ψυχαγωγία/διασκέδαση. Βγαίνει, δεν πουλάμε έτσι τους φίλους μας στην πρώτη δύσκολη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε Fasaria πάλεψε το όσο μπορείς.

Μην τους κάνουμε το χατήρι να χαρίσουμε όσα αποκτήσαμε με αγώνα,ιδρώτα και αίμα.

Ακόμα μετανιώνω που πούλησα το Vf κι ας πέρασαν 17 χρόνια. Και δεν το πούλησα από οικονομικό πρόβλημα αλλά επειδή

κυκλοφορούσα μόνο με το αυτοκίνητο λόγω παιδιού.

Δες ψύχραιμα τα πράγματα και προσπάθησε να εξοικονομήσεις τα χρήματα από άλλη πηγή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα