Jump to content
hideto

Ενασχόληση με Πολεμικές Τέχνες

Recommended Posts

ειχα ψαχτεί και εγώ και ειχα καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα για το Aikido, αλλά και για το Wing Chun (πιστεύω θα μου ταίριαζε περισσότερο), respect και τα δυο

Το έψαχνα αρκετά το θέμα και κατέληξα οτι το Aikido ήταν κάτι που θα μου άρεσε. Είναι τρομέρα έξυπνο και εγκεφαλικό αλλά και πολύ απαιτητικό για να πείς οτι το "κατέχεις".

αλλά τελικά λέω να ξεκινήσω Krav Maga γιατί πιστεύω οτι αν χρειαστεί θα μου φανεί πιο χρήσιμο, συν του οτι φτάνεις σε ένα πολύ καλό επίπεδο σε σχετικά μικρο χρονικό διάστημα,

αυτό άλλωστε είναι είναι και ενα μέρος της φιλοσοφίας του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κοίτα, το δοκίμασα, αλλά είναι δύσκολο, τώρα στα 34 μου να προσπαθήσω να αφοσιωθώ πάλι σε καθημερινές προπονήσεις και "απαιτήσεις" που έχει και πραγματικά το λέω, ποτέ δεν θα πήγαινα σε ένα γυμναστήριο, έτσι για τη πλάκα μου...για εμένα, ή δουλεύεις εκεί που πας, ή άστο καλύτερα....

Όταν λεω δουλεύεις, δεν εννοώ να πας να σπας κόκκαλα, μη με παρεξηγήσουν οι πιτσιρικάδες, εννοώ να βελτιώνεις σταθερά τον εαυτό σου, τεχνικά, ψυχικά και σωματικά.

Υ.Γ- Τον ρώτησα τον Τσάκ, λέει κάτι θα γίνει για τη φώτο.....χαχαχα :_innocent:

Όταν GKS κάνει push-ups σπρώχνει τον Τσακ Νόρις...

Με τέτοιο βιογραφικό φίλε Γιώργο απορώ πως είμαι ακόμα ζωντανός!! :boxing::bruce_h4h:

Όσο έκανα προπόνηση μαζί σου, ήταν όλα μια χαρά. Μόνο που εγώ έμεινα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ο GKS έκανε Phd.

Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ όταν κατέβηκα στους αγώνες (shotogan karate) και έφτασα στον τελικό. Τον έχασα...από δικιά μου λαλακία.

Όμως είχα ξεφτυλίσει μερικούς μαυροζωνάδες (και ας είχα πορτοκαλί ζώνη τότε... :D )

Αχχχ... έρημά μου νιάτα και πού τσαλακωθήκατε;

Τροποποιήθηκε από τον Ducartist

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο τα 10 μεχρι τα 21

εκανα ταε κβο ντο μετα σταματησα λογω αποστασης το σπτι μου ηταν δυτικα θεσσαλονικη και το γυμναστηριο ειχε μεταφερθει στο κεντρο ...

σαν καθηγητη ειχα το στυλανιδη ωραιος τυπας αστερατος (τωρα νομιζω ειναι προεδρος της πανεληνιας ενωσης Ταε κβο ντο)

μετα ασχοληθηκα λιγο με κικ και μουταη (κανα χρονο.. δηλαδη .. και οχι ντε και καλα)

μετα εψαχνα να βρω σχολη να γινω νιντζα ... (χωρις πλακα) εψαχνα σχολη νιτζιτσου ... βαρεθηκα το αφησα ...

παντως απο τοτε που με θυμαμε ημουν μεσα στα γυμναστηρια ενοργανη πολεμικες τεχνες γυμναστηρια

αλλα οπως και να το κανω το ματι δε το γεμιζω .. αχαχχαχχα :baby:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

3 χρόνια κάνω muay thai. Κατέβηκα και σε αγώνες (win), kick box όμως αλλά έχει κανα 5μηνο που έχω τον ένα τραυματισμό πίσω από τον άλλο και δε μπόρεσα να κάνω πολλές προπονήσεις.

Και το προηγούμενο μήνα χτύπησε την πόρτα η κυρία χονδοπάθεια στο δεξί γόνατο... :thumbsdown:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχουμε ενα φορουμ με πολλους νιντζα και δεν εχουμε να φοβομαστε τιποτε αν μας την "πεσει" κανεις. :aggressive:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και εγώ έκανα πολεμικές τέχνες μικρός τώρα ξέρω μόνο το σου φέρνω στο κεφάλι ότι βρω μπροστά μου....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

έχω κάνει:

shaolin kung fu

ye saw kung fu

shotokan kai karate

kyokushin kai karate

kick box

judo

iaido

aikido

ninjutsu

με τα 2 τελευταία να είναι η κύρια ενασχόληση μου και να τα διδάσκω. (δίδασκα πιο σωστά)

σε κάποια φάση παρακολουθώντας αρκετά διεθνή σεμινάρια σε διάφορα στυλ, άρχισα να ασχολούμαι με την αυτοάμυνα καθαρά, αφήνοντας το εσωτερικό κομμάτι των πολεμικών τεχνών εκτός προπόνησης και εξασκώντας το μόνο με τη μορφή διαλογισμού. είμαι της άποψης ότι κάποιος πρέπει να περάσει μέσα από τη φωτιά (fu no kata) για να φτάσει σε "ανώτερο" επίπεδο, πνευματικό 'η/και μαχητικό.

μέσα στο στρατό ξεκίνησα να διδάσκω σε μερικά άτομα ένα σύστημα αυτοάμυνας συστηματικά. όταν απολύθηκα ξανάρχισα τα μαθήματα στην αυτοάμυνα στο Ναύπλιο κάνοντας παράλληλα σεμινάρια σε Αθήνα, Μυτιλήνη, Κρήτη και Θεσσαλονίκη.

πλέον έχω σταματήσει λόγω τραυματισμών από τα βάρη. σταδιακά επανέρχομαι.

ιδέα: αν μαζευτεί ικανοποιητικός αριθμός ατόμων οργανώνουμε μία μοτοβόλτα και κάνουμε ένα μίνι σεμινάριο δωρεάν κάπου έξω τώρα που φτιάχνει και ο καιρός. φυσικά μετά θα αναπληρώσουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά με μασαμπούκα :crazy: ζεν :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω δεν θα πω τι εκανα μικρος αλλα εδω και 6 χρονια κανω καθε μερα wing chun :)

Μαθαινω και αλλα πραγματα για να το δεσω οπως jiu και thai αλλα ειναι ζωη για εμενα.

Νinjutsu εχω δει απτον δομβρο στο ιπποκρατειο τον γνωστο Sifu versus !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ασχολείστε με πολεμικές τέχνες? Αν ναι, με ποιες.

Πείτε μας λίγα λόγια..

Επειδή έγινε η αρχή σε άσχετο topic, το μεταφέρω εδώ και κανω την αρχή.

Μικρός εκανα Shotokan Karate. Περίπου 5 χρόνια, μέχρι το Γυμνάσιο. Μετά το παράτησα λόγω διαβάσματος κι απόστασης (πήγαινα απο Αγ. Δημήτριο μέχρι Βικτωρια, στον Sensei Ootake, με συγκοινωνίες). Ομολογώ οτι και η βαρεμάρα της εφηβείας έπαιξε τον ρόλο της.. :blush2: .

Τα τελευταία 2 χρόνια κάνω Aikido στην Μεταμόρφωση στο Mushindokan.

Το έψαχνα αρκετά το θέμα και κατέληξα οτι το Aikido ήταν κάτι που θα μου άρεσε (και θα μου ταίριαζε). Προς το παρόν, δεν με έχει διαψεύσει. Είναι τρομέρα έξυπνο και εγκεφαλικό αλλά και πολύ απαιτητικό για να πείς οτι το "κατέχεις". Όπως όλες οι πολεμικές τέχνες εξάλλου, ΠΑΝΤΑ μαθαίνεις.

Πολύ σημαντικό ρόλο σε οποιαδήποτε σχολή παίζουν οι εκπαιδευτές, οι οποιοι διαμορφώνουν τη σύνθεση των μαθητών. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει καλο κλίμα σε ενα dojo. Δυστυχώς υπάρχουν κακές εξαιρέσεις..

Γαμάτο είναι το aikido. Έχω κάνει κάτι ψιλά. Δυστηχώς το σταμάτησα γιατί με το πρόγραμμα της δουλειάς δεν έχω χρόνο για τίποτα. :(

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ στα νιάτα μου, γύρω στα 16, έκανα πυγμαχία στον πανελλήνιο για 3 χρόνια, μπορώ να πω ότι ήταν το καλύτερο σπορ που έχω κάνει, και ήμουν και τυχερός γιατί έπεσα πάνω σε κορυφαίους αθλητες εκείνη την εποχή που κάναμε μαζί προπόνηση μιας και δεν υπήρχαν άλλα παιδιά στα κιλά μου...

Τι μου θυμίσατε τώρα...:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχουμε ενα φορουμ με πολλους νιντζα και δεν εχουμε να φοβομαστε τιποτε αν μας την "πεσει" κανεις. :aggressive:

Τι μου θύμισες!

Για δες εδώ....

http://www.mybike.gr...__fromsearch__1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βλέπω είμαστε πολύ μάχιμοι εδω μέσα :ph34r:

how you see me:

ninjaassassinn.jpg

how society sees me:

Zen04.jpg

how i see me:

super-hero.jpg

how i really am:

funny-motivational-posters-14.jpg

Τροποποιήθηκε από τον slaine

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο πολεμικες τεχνες warcraft 1-2-3. :crazy:

εκανα κικ μποξ κ στρητ φαητ παλαιοτερα.πλεον απλως παιζω με τον σακο μου.αν κ θα ηθελα καποια στιγμη στο μελλον να ασχοληθω με το κραβ μαγκα. :blush2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aikido για ένα χρόνο...πέρυσι. Εξαιρετική πολεμική τέχνη. Προάγει συνεργατικότητα και όχι ανταγωνισμό, μαθαίνοντας όλοι απ' όλους.

Φέτος σταμάτησα λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο που σε πρώτη διάγνωση δείχνει μάλλον ρήξη έξω μηνίσκου, αναμένω να κάνω μαγνητική για λεπτομέρειες, Μου λείπει...

Τροποποιήθηκε από τον swork21

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα. Κάνω κικ μποξινγκ και είμαι φοιτητής και θα ήθελα να μην σταματήσω το καλοκαίρι που θα κατέβω Αθήνα οπότε θα ήθελα να μου πείτε αν πάτε σε κάποια σχολή και πόσο πάει το "μαλλί"?.. Και κατά προτίμηση νότια προάστια.. Ευχαριστώ.

Καλησπέρα. Κάνω κικ μποξινγκ και είμαι φοιτητής και θα ήθελα να μην σταματήσω το καλοκαίρι που θα κατέβω Αθήνα οπότε θα ήθελα να μου πείτε αν πάτε σε κάποια σχολή και πόσο πάει το "μαλλί"?.. Δεκτό και το muay thai.Και κατά προτίμηση νότια προάστια.. Ευχαριστώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΡΕ ΤΙ ΦΟΡΟΥΜ ΕΙΝ ΑΥΤΟ???

ολες τις αδυναμιες μου εχει!!!!!!!!! μηχανακια, φωτογραφια, πολεμικες τεχνες και ποιος ξερει τι αλλο θα βρω!!!

εκανα μικρος κανα δυο χρονια ταε κβο ντο (τοσο μικρος που δεν θυμαμαι) και τα τελευταια χρονια κανω kick boxing. η τελευταια ειναι η τεχνη που με εχει γοητευσει αφανταστα! αν και εχω καποιους μηνες να πατησω στη σχολη για λογους υγειας αλλα επειδη εχω γινει κ λιγο κουραδας, θα επανελθω πολυ συντομα!

μεινετε μαχιμοι!

keep μαχιμing!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν πα να κοπανιεστε σαν τα χταποδια......................

αμα εχεις τετοιους φιλους..........

http://www.smith-wesson.com/webapp/wcs/stores/servlet/Product4_750001_750051_765661_-1_775660_775655_757896_ProductDisplayErrorView_Y

Τροποποιήθηκε από τον manosamos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα