Jump to content
ALX™

Ζώνη μέσης. Αυτό που πολλοί αγνοούν.

Recommended Posts

Να το ξαναπω ? Δεν ειναι ολες η ζωνες για προστασια κατα της πτωσης αλλα κυριος για προστασια των νεφρων ανεξαρτητου μηχανης.

πές τα μαν! εγώ π.χ πήρα ζώνη χωρίς καμιά προστασία πάνω γιατί έχει το μπουφάν μέχρι την ουρίτσα και δεν θα χωρούσε αλλιώς. σε κρατάει σφιχτό και ζεστό σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο.

καταλαβαίνω κάποιους που λένε ότι εγώ κάνω π.χ 1000 χιλιόμετρα σε μια μέρα και δεν καταλαβαίνω μιά αλλά αυτό ειναι καθαρά προσωπικό θέμα πόσες αντοχές έχει το σώμα του καθενός.

αν κάποιος νιώθει ότι την χρειάζεται τσιμπάει μια και τέλος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ωφελει η ζωνη υποστηριξης μεσης ; Ναι,αλλα μονο στην προληψη κακωσεων της περιοχης της μεσης π.χ. προφυλακτικα οταν σηκωνουμε βαρη.

Για ποσο πρεπει να εφαρμοζεται η ζωνη μεσης ; Περιστασιακα και για λιγο γιατι η πολυωρη και συχνη εφαρμογη της εχει σαν αποτελεσμα την εξασθενηση της φυσικης ζωνης του οργανισμου μας που ειναι οι ραχιαιοι και κοιλιακοι μυες.

Αρα ωφελει η ζωνη υποστηριξης μεσης στην προληψη εμφανισης πονου κατα την πολυωρη οδηγηση ;.Εαν μετα απο αρκετη ωρα οδηγησης εμφανιζεται κουραση η και ηπιος πονος στην περιοχη της κατωτερης πλατης το καταλληλοτερο φαρμακο ειναι η οδηγηση με συχνα διαλειμματα και διατασεις της περιοχης.Εαν ο πονος ειναι δυνατοτερος που να μας δημιουργει προβλημα ουσιας τοτε πιθανοτατα υπαρχει ορθοπεδικο προβλημα στην ΣΣ που απαιτει αντιμετωπιση συντηρητικη η οχι .Η συστηματικη εφαρμογη ζωνης σε τετοιες περιπτωσεις μπορει να αποφερει μακροπροθεσμα επιβαρυνση του ορθοπεδικου προβληματος με αδυνατισμα των μυων και μεγαλυτερη ασταθεια της οσφυικης περιοχης της ΣΣ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πές τα μαν! εγώ π.χ πήρα ζώνη χωρίς καμιά προστασία πάνω γιατί έχει το μπουφάν μέχρι την ουρίτσα και δεν θα χωρούσε αλλιώς. σε κρατάει σφιχτό και ζεστό σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο.

καταλαβαίνω κάποιους που λένε ότι εγώ κάνω π.χ 1000 χιλιόμετρα σε μια μέρα και δεν καταλαβαίνω μιά αλλά αυτό ειναι καθαρά προσωπικό θέμα πόσες αντοχές έχει το σώμα του καθενός.

αν κάποιος νιώθει ότι την χρειάζεται τσιμπάει μια και τέλος!

Τα νεφρα παθενουν και δεν το νοιωθεις. Στο περας του χρονου μπορει να εμφανιστουν τα προβληματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα μηχανάκια με πιο όρθια θέση, το βάρος του σώματος πέφτει κυρίως στη μέση. Στα σκυφτά μηχανάκια μοιράζεται μεταξύ μέσης και χεριών.

απλα νομιζα πως το σωμα απορροφά καλυτερα τους κραδασμους οταν ειναι ορθιο (η σπονδυλική στήλη δηλαδη).

πιστευα πως μοιράζετε καλύτερα η καταπόνηση απο οτι η σταση σωματος σε μια ss μηχανη που οι κραδασμοι περνανε στην μεση απευθείας!

αλλα για να το λες που οδηγας "ορθια" κατι θα ξερεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απλα νομιζα πως το σωμα απορροφά καλυτερα τους κραδασμους οταν ειναι ορθιο (η σπονδυλική στήλη δηλαδη).

πιστευα πως μοιράζετε καλύτερα η καταπόνηση απο οτι η σταση σωματος σε μια ss μηχανη που οι κραδασμοι περνανε στην μεση απευθείας!

αλλα για να το λες που οδηγας "ορθια" κατι θα ξερεις!

Απο την δικια μου κα8αρα εμπειρια παντως οταν ειμαι σκημενος ο κραδασμος με ποναει ακομα περισσοτερο...σε ορ8ια σταση ειναι καπως πιο υποφερτο...αποψη μου ,ισως εχει να κανει κ με μενα ομως...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα ορθια μηχανακια καταπονειται παρα πολυ η μεση απο τις λακουβες και ανωμαλιες του δρομου. Ευκολα μπορεις να την τραυματισεις.

Εαν οι αναρτησεις πχ του ΤΑ650 ηταν σκληρες οπως ενα ss τοτε θα μιλουσαμε για ενδεχομενο σοβαρων τρυματισμων.

Γιαυτο, ειναι δυσκολο να βρεις εντελως ορθιο street. Ολα τοποθετουν τον αναβατη με μια ελαφρια κλιση στον κορμο.

Εφοσον εχετε ορθια μηχανακια, να επιδιωκετε να κυρτωνετε οσο ειναι δυνατον τον κορμο.

Ειναι πολυ πιο ξεκουραστο και... υγιεινο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εσυ Γιωργαρε θα δεις κ διαφορα στην στηριξη της μεσης απο την νεα σελα στο ΤΑ.

το σηκωμα που κανει πριν την θεση του συνεπιβατη βοηθα στην μεση ξερεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια 200αρα χιλιομετρα εκανα σημερα. Κανενα πιασιμο, ειδικα τις ωρες που φορουσα την ζωνη.

Η νεα σελα ειναι απλα αψογη Γιωργη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια 200αρα χιλιομετρα εκανα σημερα. Κανενα πιασιμο, ειδικα τις ωρες που φορουσα την ζωνη.

Η νεα σελα ειναι απλα αψογη Γιωργη!

αυτα ειναι!!! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μετά απο όσα διάβασα εδώ μέσα πήρα και εγώ ζώνη μέσης και την δοκίμασα το πάσχα που κατέβηκα χωριό έφτασα εντελώς ξεκούραστος! μεγάλη διαφορά! στον γυρισμό όμως την τοποθέτησα λίγο λάθος και δεν με στήριζε πολύ καλά έσφιξα και την προφόρτιση και λίγο κουράστηκα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και γω μετα απο αυτα που διαβασα δεν ξανακανω sex στα ορθια.............. :taz:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια αυτη http://www.coloriposto.gr/web/?ProductID=151&id=8 τη ζωνουλα την εχει καποιος ?

Με ενδιαφερει πιο πολυ για προστασια απο κρυο??

Αλλες προτασεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι, την έχω εγώ. Για το καλοκαίρι με ζέσταινε, τώρα για τον χειμώνα θα είναι Ο.Κ. Πάντως νομίζω ότι κάνει, έστω και λίγο, δουλίτσα. Την φορούσα στο ταξίδι από Θεσσαλονίκη. Αν την σφίξεις λίγο, θα δεις ότι όταν την βγάλεις, θα είσαι εντάξει. Βέβαια, να πω την αλήθεια, δεν έχω δοκιμάσει άλλες ζώνες για να την συγκρίνω, αλλά προς το παρών με βόλεψε (και m@λ@ci@ μου που την ξεχνάω και στις βόλτες)...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα ορθια μηχανακια καταπονειται παρα πολυ η μεση απο τις λακουβες και ανωμαλιες του δρομου. Ευκολα μπορεις να την τραυματισεις.

Εαν οι αναρτησεις πχ του ΤΑ650 ηταν σκληρες οπως ενα ss τοτε θα μιλουσαμε για ενδεχομενο σοβαρων τρυματισμων.

Γιαυτο, ειναι δυσκολο να βρεις εντελως ορθιο street. Ολα τοποθετουν τον αναβατη με μια ελαφρια κλιση στον κορμο.

Εφοσον εχετε ορθια μηχανακια, να επιδιωκετε να κυρτωνετε οσο ειναι δυνατον τον κορμο.

Ειναι πολυ πιο ξεκουραστο και... υγιεινο!

Είσαι σίγουρος για αυτό; το έχεις διαβάσει κάπου ή είναι προσωπική εμπειρία;

Εγω απλά κάθομαι μερικές φορές λίγο ποιό πίσω ώστε να μεταφέρω περισσότερο βάρος στα χέρια και να έχω καλύτερη κάλυψη από τον αέρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tο προβλημα με τα ορθια μηχανακια ειναι διπλο.Το ενα ειναι οι κραδασμοι που επιβαρυνουν την σπονδυλικη στηλη και τους μυες της μεσης και το αλλο ειναι η αντισταση του αερα ιδιως στα πολλα χιλ.(πανω απο τα 140 ) γιατι προσπαθουμε να ισορροπίσουμε αυτην την δυναμη κυριως με τους μυες της μεσης.

Στα σκυφτα μηχανακια αυτην η δυναμη του αερα αντισταθμιζεται απο το βαρος του σωματος οποτε δεν καταπονειται καθολου η μεση.Εχουν βεβαια το αντιθετο προβλημα αν κινουνται με λιγα χιλ.γιατι το βαρος του σωματος πεφτει στους καρπους.

Ιδανικα μηχανακια για ταξιδια ειναι αυτα που βαζουν τον αναβατη με μικρη κλιση προς τα εμπρος και παραλληλα εχουν και ρυθμιζομενη ζελατινα και μπορεις να την ρυθμισεις σε τετοιο υψος ωστε να ισοροπισεις την αντισταση του αερα με το βαρος του σωματος και την υποπιεση που δημιουργειται πισω απο την ζελατινα. Στην πραγματικοτητα το σωμα του αναβατη "ξεκουραζεται" επανω σε ενα στρωμα αερα και δεν επιβαρυνει καθολου την μεση.

Τωρα, στα ορθια μηχανακια μια πολυ καλη ζελατινα που να μπορει να ρυθμιστει, θα λυσει το προβλημα της μεσης σε μεγαλο βαθμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τωρα, στα ορθια μηχανακια μια πολυ καλη ζελατινα που να μπορει να ρυθμιστει, θα λυσει το προβλημα της μεσης σε μεγαλο βαθμο.

Αυτό το έχω παρατηρήσει, στο ΧΤ του αδερφού μου, ο οποίος το έχει χωρίς ανεμοθώρακα, μόνο τον μικρό, οπότε όταν χρειαζόμουν να το πάρω για κάποιο λόγο και δεν έπαιρνα το δικό μου, έτρωγα πολύ αέρα και προσπαθούσα στα πολλά χιλιόμετρα να κρατήσω το σώμα μου όρθιο, γιατί ο αέρας μου το έσπρωχνε πίσω, με αποτέλεσμα μετά από αρκετή ώρα να σε πιάνει η μέση σου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραίο θεματάκι. Έχω και εγώ την N-Frame Back Lumbar 3 της Dainese, και την φοράω σε μεγάλες αποστάσεις, όταν βγω γενικά σε Ε.Ο. και όταν βρέχει.

dainese_33455.jpg

Πάντως λόγο προβλήματος μέσης, γνωρίζω από ιατρούς και φυσικοθεραπευτές αλλά και προσωπικό ψάξιμο ότι μόνο στην εντελώς όρθια στάση οι σπόνδυλοι δεν καταπωνούνται καθώς το βάρος κατανέμεται ομοιόμορφα. Δεν είναι όμως εύκολο να το κάνεις καθώς θέλει κάποια προσπάθεια τουλάχιστο στην αρχή, και ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση η σπονδυλική μας στήλη είναι η γυμναστική με έμφαση στους κοιλιακούς καθώς λειτουργούν υποστηρικτικά.

Ψάξτε το λίγο "Correct Body Posture"...

Αν υπάρχουν ανωμαλίες στον δρόμο τότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ανασηκωθείς ώστε τα πόδια να φάνε τους όποιους κραδασμούς. Και βοηθάς και τη μηχανή να περάσει πιο άνετα και η μέση σου δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Συνεργασία δύο αναρτήσεων ;-)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είσαι σίγουρος για αυτό; το έχεις διαβάσει κάπου ή είναι προσωπική εμπειρία;

Εγω απλά κάθομαι μερικές φορές λίγο ποιό πίσω ώστε να μεταφέρω περισσότερο βάρος στα χέρια και να έχω καλύτερη κάλυψη από τον αέρα.

Είναι υπόδειξη ενός φίλου ορθοπεδικού που τον ρώτησα σχετικά και μου είπε πως στη μοτοσυκλέτα πρέπει να έχουμε κυρτή την μέση για να μην μας τραυματίζει στις λακούβες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από τα 2 τελευταία αντικρουόμενα ποστ προτιμώ το #67

Με παρατεταμένη κύρτωση συμπιέζονται τα εσωτερικά όργανα, ακόμα και ο θώρακας (πνεύμονες), οπότε ακόμα και η αναπνοή γίνεται δύσκολη. Έτσι είναι οι σύγχρονοι συμβατικοί γιατροί, βλέπουν μόνο το όργανο που τους ενδιαφέρει (και μερικές φορές λάθος) και δεν τους νοιάζει για το υπόλοιπο σώμα, ψυχή και πνεύμα. :shoot:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε gkourmoul 1 αν σου είναι εύκολο την επόμενη φορά που θα συναντήσεις τον φίλο σου, ρώτησέ τον να γίνει λίγο πιο συγκεκριμένος και να εξηγήσει λίγο καλύτερα τι εννοεί με την κύρτωση και ποιός ο λόγος αυτής.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε gkourmoul 1 αν σου είναι εύκολο την επόμενη φορά που θα συναντήσεις τον φίλο σου, ρώτησέ τον να γίνει λίγο πιο συγκεκριμένος και να εξηγήσει λίγο καλύτερα τι εννοεί με την κύρτωση και ποιός ο λόγος αυτής.

Όταν μιλάω για κύρτωση, μιλάω για ελαφρά καμπή της σπονδυλικής στήλης και όχι για καμπούρα....

Ο φίλος γιατρός μου είχε πει ότι με την ελαφρά καμπή που θα δίδω στη μέση θα καταφέρω να αποφύγω την συμπίεση ανάμεσα στους σπόνδυλους με ταυτόχρονο τραυματισμό των ενδιάμεσων δίσκων κλπ.

Με την κύρτωση αυτή έχει ελαστικότητα η σπονδυλική στήλη και μειώνεται η επίδραση των κραδασμών από λακούβες, σαμαράκια κλπ.

Στην πράξη, το έχω παρατηρήσει ότι χρειάζεται κυρίως στα όρθια μηχανάκια διότι αυτά σε προδιαθέτουν να έχεις τεντωμένη την σπονδυλική στήλη. Και αυτά είναι που σου κοπανάνε την μέση....

Καλό θα ήταν κάποιος φίλος γνώστης του θέματος (γιατρός, φυσικοθεραπευτής κλπ) να μας δώσει μια πιο ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη άποψη για το θέμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To αντίθετο θα έλεγα! Τα όρθια μηχανάκια, σε κάνουν να καμπουριάζεις. Όσο κι αν θες να κρατήσεις κάθετη (ίσια) την σπονδυλική στήλη, μετά από λίγο το σώμα χαλαρώνει αυτόματα και καμπουριάζει. Γι' αυτό χρειάζεται κυρίως σε αυτά η ζώνη μέσης, για να κρατάει πιο ίσια τουλάχιστον την μέση.

Εγώ σε μια αξονική που έκανα προ ενός μηνός, είδαμε "θέματα" σε μεσοσπονδύλιους θωρακικούς δίσκους. Ο γιατρός μου είπε από βάρη το έχεις πάθει και κυρίως από κακή στάση του σώματος! Η αλήθεια είναι ότι ψιλοκαμπουριάζω λίγο και ειδικά πάνω στο μηχανάκι πιο πολύ (όταν χαλαρώνω σε ταξίδι εθνικής) κι όλα αυτά έκαναν κακό τόσα χρόνια :(

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε αυτό έχει δίκιο. Αν στέκεσαι σωστά και τρανταχτείς τότε η καταπώνηση θα είναι μεγάλη. Αν σκύψεις όμως οι μύες οποροφούν τους κραδασμούς. Το καλύτερο όμως είναι να χρησιμοποιήσεις τα πόδια σου. Και βοηθάς τις αναρτήσεις να δουλέψουν καλύτερα και δεν φτάνει τίποτα στην σπονδυλική στύλη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Postures.jpg

To αντίθετο θα έλεγα! Τα όρθια μηχανάκια, σε κάνουν να καμπουριάζεις. Όσο κι αν θες να κρατήσεις κάθετη (ίσια) την σπονδυλική στήλη, μετά από λίγο το σώμα χαλαρώνει αυτόματα και καμπουριάζει. Γι' αυτό χρειάζεται κυρίως σε αυτά η ζώνη μέσης, για να κρατάει πιο ίσια τουλάχιστον την μέση.

Εγώ σε μια αξονική που έκανα προ ενός μηνός, είδαμε "θέματα" σε μεσοσπονδύλιους θωρακικούς δίσκους. Ο γιατρός μου είπε από βάρη το έχεις πάθει και κυρίως από κακή στάση του σώματος! Η αλήθεια είναι ότι ψιλοκαμπουριάζω λίγο και ειδικά πάνω στο μηχανάκι πιο πολύ (όταν χαλαρώνω σε ταξίδι εθνικής) κι όλα αυτά έκαναν κακό τόσα χρόνια :(

Να συνεχίσεις να καμπουριάζεις πάνω στο μηχανάκι. Κάνει καλό...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Postures.jpg

Να συνεχίσεις να καμπουριάζεις πάνω στο μηχανάκι. Κάνει καλό...

Αν το "f" το λες καμπούριασμα εγώ το λέω ιδανικό.

Βέβαια και το "h" δεν με χαλάει... :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα