ALX™ 3.014 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Η ζώνη μέσης για τον μοτοσυκλετιστή, είναι πάρα πολύ σημαντική (και απορώ που υπάρχει τόσος κόσμος ανημέρωτος) Ξεκινώντας.... Η ζώνη κατά κύριο λόγο υπάρχει για να στηρίζει τη μέση και να την κρατάει σε όσο το δυνατόν πιο ορθοπεδική θέση. Οδηγώντας για πολύ ώρα την μοτοσυκλέτα, πολλές φορές νιώθουμε την ανάγκη να ισιώσουμε την μέση μας γιατί αρχίσαμε να την νιώθουμε κουρασμένη. Μόλις το κάνουμε, αμέσως νιώθουμε πολύ πιο καλά. Νιώθουμε μια ανακούφιση και προσπαθούμε να την κρατήσουμε σε αυτή τη θέση. Εκεί αρχίζουν όμως τα δύσκολα. Ναι μεν την έχουμε φέρει στη σωστή θέση, αλλά επειδή το έχουμε κάνει εσκεμμένα, έχουμε αναγκάσει μια ομάδα μυών να δουλεύει συνεχόμενα. Αποτέλεσμα αυτού, είναι να επέλθει μια άλλη κούραση, διαφορετική από αυτή που είχαμε νιώσει πριν και τελικά να έχουμε μια εξολοκλήρου κουρασμένη μέση που θα μας αναγκάσει να κάνουμε στάση για να την ξεκουράσουμε. Από την άλλη, συνήθως δεν μπορούμε να την κρατήσουμε εσκεμμένα για πολύ ώρα στη σωστή θέση γιατί ξεχνιόμαστε και το σώμα χαλαρώνει επαναφέροντας τη μέση στη πρώτη κατάσταση. Όλα αυτά τα δεδομένα, συμβάλλουν στην κούραση, η οποία με τη σειρά της, θα μας αναγκάσει να κάνουμε στάση. Και κάθε φορά να σταματάμε όλο και πιο συχνά γιατί η κούραση συσσωρεύεται. Αποτέλεσμα όλου αυτού, ένα κουραστικό ταξίδι. Όλα αυτά όμως, αλλάζουν εντελώς με την χρήση μιας μοτοσυκλετιστικής ζώνης. Η ζώνη θα κρατήσει τη μέση μας στη σωστή θέση χωρίς να προσπαθούμε να το κάνουμε εμείς με τους μύες μας. Έτσι, η μέση δεν κουράζεται κι έχουμε ένα πιο άνετο και ευχάριστο ταξίδι. Μερικοί ίσως να το ακούνε με δυσπιστία αυτό, αλλά μόνο όταν δοκιμάσουν να κάνουν ένα ταξίδι ή μια βόλτα με ζώνη θα καταλάβουν την διαφορά. Η σημερινή τεχνολογία στις ζώνες, έχει προχωρήσει πολύ. Υπάρχουν ζώνες με σωστά υλικά για την στήριξη της μέσης, αλλά και με προστασίες σε περίπτωση πτώσης. Εύκαμπτες προστασίες ή και με σπονδύλους για να μην περιορίζουν τις κινήσεις της μέσης. Τι πρέπει να προσέξουμε κατά την αγορά μια ζώνης. Επειδή η ζώνη δεν είναι εποχιακό αξεσουάρ αλλά πρέπει να την φοράμε σε κάθε βόλτα/ταξίδι μας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξουμε είναι ο εξαερισμός της για να μην ιδρώνει το σημείο της μέσης. Οι καλές ζώνες έχουν τεχνολογία με κυψέλες που δεν αφήνουν τον αέρα να εγκλωβιστεί μεταξύ της ζώνης και του σώματος κι έτσι δεν μας ιδρώνει. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, διότι με μια ιδρωμένη μέση, ακόμα κι αν είναι καλοκαίρι, είναι πολύ εύκολο να πάθουμε ψύξη. Επίσης, τα ελαστικά μέρη που κάνουν την σύσφιξη της ζώνης, πρέπει να είναι από καλά υλικά και να έχουν αρκετή ελαστικότητα ώστε να μην μας προκαλούν δυσφορία. Οι καλές ζώνες, έχουν συνήθως ρυθμίσεις στο πόσο θα σφίξουν με βέλκρο στα πλάγια κι όχι ένα μόνο κούμπωμα (πάλι με βέλκρο) στο μπροστινό μέρος που έχουν οι περισσότερες φτηνές ζώνες. Aυτό που πρέπει επίσης να κοιτάξουμε, είναι το ύψος της ζώνης και τι μας καλύπτει καλύτερα (ή τι θα θέλαμε να καλύπτει η ζώνη μας) Υπάρχουν ζώνες που καλύπτουν μόνο την μέση και είναι μικρές σε ύψος. Υπάρχουν ζώνες πιο ψηλές που καλύπτουν και λίγο παραπάνω από την μέση και υπάρχουν και ζώνες που εκτείνονται μέχρι σχεδόν τον αυχένα μας (οι επονομαζόμενες και "κροκόδειλοι") (δείτε φωτό πιο κάτω) H επιλογή του ύψους της ζώνης έχει να κάνει και με το ανάστημά μας. Ένας κοντός αναβάτης πχ, δεν χρειάζεται να πάρει μια ψηλή ζώνη, διότι δεν θα τον βολέψει. Το ίδιο ισχύει και για έναν ψηλό αναβάτη, ο οποίος δεν πρέπει να πάρει μια μικρή σε ύψος ζώνη γιατί δεν θα τον καλύψει σωστά. Κι επειδή μίλησα για τις ζώνες τύπου "κροκόδειλος" μην μπερδευτείτε γιατί κάποιοι κροκόδειλοι, είναι μόνο για προστασία της σπονδυλικής στήλης. Αλλά υπάρχουν και κροκόδειλοι που παίζουν και τον ρόλο της ζώνης μέσης. Οι κροκόδειλοι έχουν ένα δεύτερο δέσιμο με τιράντες που περνάμε στους ώμους μας. Οι τελευταίοι βέβαια, δεν είναι και τόσο βολικοί και άνετοι, ειδικά για τον ζεστό καιρό και ενδείκνυνται κυρίως για αγωνιστική χρήση, χωρίς αυτό βέβαια να αποτρέψει κάποιον να την αγοράσει και για τις καθημερινές του βόλτες. Όπως και να το κάνουμε, είναι μεγάλη προστασία. Παρακάτω βλέπουμε μια ζώνη μέσης νορμάλ ύψους (αυτή έχω εγώ τώρα αλλά υπάρχει και λίγο πιο χαμηλή ακόμα), και δίπλα βλέπουμε μια πιο ψηλή που καλύπτει λίγο περισσότερο την σπονδυλική στήλη. Από κάτω βλέπουμε τον επονομαζόμενο "κροκόδειλο" που εκτελεί και χρέη ζώνης. Ενώ δίπλα βλέπουμε κροκόδειλο, που δεν είναι ταυτόχρονα και ζώνη. Kαι δω βλέπουμε μια φθηνή ζώνη (Lidl στα 7€) χωρίς προστασίες και χωρίς σύστημα εξαερισμού. (το μόνο που αναφέρεται είναι ότι το ύφασμα είναι "διαπνέον", αλλά άμα την φορέσεις με λίγη ζέστη θα γίνεις μούσκεμα στον ιδρώτα αφού είναι πιθανότατα από neopren και έρχεται σε άμεση επαφή με το σώμα) Μην πέφτετε στην παγίδα του ότι και μια φτηνή ζώνη μια χαρά είναι. Σίγουρα είναι μια χαρά και θα κάνει την δουλειά που πρέπει ακόμα κι αν είναι φτηνή, αλλά το θέμα είναι... πώς την κάνει τη δουλειά της. Αν απλά σου κρατάει την μέση αλλά σε ιδρώνει, δεν είναι καλό κι ίσως να το μετανιώσεις που δεν πήρες μια πιο ακριβή. Αν απλά σου κρατάει τη μέση αλλά σου προκαλεί δυσφορία από την πίεση επειδή δεν έχει την ελαστικότητα που πρέπει, πάλι δεν είναι καλό. Επίσης, αν σου κρατάει απλά την μέση αλλά σε μια περίπτωση "στραβής" δεν σου προστατέψει την ευαίσθητη περιοχή της μέσης από ένα χτύπημα, πάλι δεν είναι καλό. Εν ολίγοις, η ζώνη δεν είναι μόνο να σου κρατάει την μέση, αλλά να κάνει σωστή κι ολοκληρωμένη δουλειά για να νιώθουμε άνετα στα ταξίδια μας. Μια καλή ζώνη, ξεκινάει από 40€ και το κόστος ανεβαίνει, αναλόγως της εταιρίας και της τεχνολογίας που φέρει. Χρησιμοποιώ ζώνη αδιάκοπα από το 1996 σε όλα μου τα ταξίδια και βόλτες. Από την πρώτη κιόλας βόλτα που φόρεσα ζώνη, ένιωσα πραγματικά το τι προσφέρει σε άνεση ταξιδίου. Τα χιλιόμετρα φεύγανε πιο γρήγορα και οι στάσεις γινόντουσαν πιο αραιές. Στο τέλος της βόλτας, δεν ένιωθα κουρασμένη τη μέση μου όσα χιλιόμετρα κι αν είχα κάνει. Τότε μόνο κατάλαβα πόσο κουραζόμουν πριν χωρίς αυτή. Η πρώτη μου ζώνη ήταν μια Clover με σκληρές σπονδυλωτές προστασίες. Θυμάμαι την είχα αγοράσει 20.000 δρχ από τον Μπαξεβάνη. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή τα σκεφτόμουν τα 20 χιλιάρικα που πήγα να δώσω, αλλά όταν είδα μετά τι δουλειά έκανε, είπα χαλάλι της! Αυτή τη στιγμή έχω την Dainese (της φωτό πιο πάνω) με σκληρές και εύκαμπτες ταυτοχρόνως προστασίες, με κυψελωτή δομή για εξαερισμό και λάστιχα με πολλές ρυθμίσεις σύσφιξης. Αν θυμάμαι καλά την είχα πάρει καμιά 60ριά € σε προσφορά από μια Dainese στην Καλλιρρόης. Η συγκεκριμένη είναι μακράν ότι καλύτερο έχω φορέσει σε ζώνη. Πέρα από την πρώτη που όπως είπα ήταν μια clover, είχα πάρει μία Spidi την οποία όμως πούλησα γιατί δεν με βόλεψε. Η τελευταία πριν την Dainese ήταν πάλι μία clover με σπονδυλωτές προστασίες που όμως ξεχείλωσαν τα λάστιχά της και δεν με έσφιγγε όσο έπρεπε από κάποια στιγμή και μετά. Το λάθος μου ήταν βέβαια ότι την πήρα σε λάθος μέγεθος αρχικά. Ήταν το Large ενώ χρειαζόμουν πιθανότατα το medium. Για όσους δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ με ζώνη, τους προτρέπω να αγοράσουν μία και να το δοκιμάσουν. Είμαι 100% σίγουρος ότι μετά θα με ευγνωμονούν γι' αυτή μου την προτροπή. Να σημειώσω μόνο πως ειδικά σε μοτοσυκλέτες που έχουν όρθια θέση οδήγησης για τον αναβάτη (on off, street all rounder) είναι εντελώς απαραίτητη. Στα sport touring και supersport μοτοσυκλέτες η μέση δεν επιβαρύνεται τόσο πολύ αλλά η ζώνη και πάλι καλό είναι να υπάρχει για την σωστή στήριξη της μέσης. Αυτά τα ολίγα κι ελπίζω να βοήθησα κάποιους. :) 23 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Maggellanos 1.548 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Μπραβο!Και για εμενα η ζωνη ειναι must εδω και πολλα χρονια.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 ... (και απορώ που υπάρχει τόσος κόσμος ανημέρωτος)... Οπως πάντα, τα γραφόμενά σου, Αλέξανδρε, είναι μοτοσυκλετιστικής ουσίας. Αλλά ο κόσμος είναι ανΕΝημέρωτος (χωρίς ενημέρωση), όχι ανημέρωτος. Αν και έτσι "ανήμερους" που μας έχουν καταντήσει, ίσως τελικά να έχει βάση και το "ανημέρωτος" :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ypopsifios 120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Αν και έτσι "ανήμερους" που μας έχουν καταντήσει, ίσως τελικά να έχει βάση και το "ανημέρωτος" :P Φούλ της εξαγρίωσης μιλάμε!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ellessar_GR 360 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Πολύ σωστός ο ALX. Μια ερώτηση μόνο, εγώ έχω κροκόδειλο που μπαίνει μέσα σε ειδική θύκη στο μπουφάν. Μπορω να συνδοιάσω και μια ζώνη με αυτόν ή θα πατάει το ένα πάνω στο άλλο? Θα μου πεις ανάλογα, λέω μήπως το έχει δοκιμάσει κανείς... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Και εγω για ζωνη ειμαι. Μαλιστα προχτες σκεφτομουν να παω Σινδο να δω τι υπαρχει. Παχυσαρκια και ον-οφ ειναι θανατηφορος συνδυασμος για τη σπονδυλικη στηλη γενικοτερα. Και εγω τα εχω και τα δυο. Ευχαριστουμε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.014 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Πολύ σωστός ο ALX. Μια ερώτηση μόνο, εγώ έχω κροκόδειλο που μπαίνει μέσα σε ειδική θύκη στο μπουφάν. Μπορω να συνδοιάσω και μια ζώνη με αυτόν ή θα πατάει το ένα πάνω στο άλλο? Θα μου πεις ανάλογα, λέω μήπως το έχει δοκιμάσει κανείς... Ναι... είναι πρόβλημα αυτό. Βρίσκει το ένα πάνω στο άλλο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Ωραίο τόπικ! Συμφωνώ φυσικά. την δικιά μου ωραιότατη ζωνούλα την έχασα στο περσινό 36ωρο κάπου πριν τα Γιάννενα πάνω στο βουνό (αν θυμάμαι καλά μέσα στην κούραση μου) όταν σε μια στάση απο την κούραση και το σκοτάδι κάπου την ξέχασα!! Παρακαλείται άμα την έχει βρει κάποιος θα λάβει αμοιβή γιατί μου έχει λείψει.. Αλλά μάλλον θα την έφαγαν τίποτα τσοπανόσκυλα εκεί επάνω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Μενιδιάτης 518 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 ΑLX πολλά συγχαρητήρια! Μια απορία (πέρα από τη γνωστή χρησιμότητα του «κροκόδειλου»): οι παρακάτω ζώνες μέσης (φωτό) φοριούνται και στο εντούρο? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Εγω εχω τις δυο δεξιες dainese που φαινονται στις φοτο. Και οι δυο ειναι εκπληκτικοι κροκοδειλοι, και ο μικρος και ο μεγαλος. Και οι δυο εκ των πραγματων, παιζουν και το ρολο ζωνης υποστηριξης, αφου ειναι αρθρωτες και δενουν και οι δυο με ελαστικους ιμαντες velcro. Κατ εμε η ζωνη ειναι απαραιτητη, και απο πλευρας υποστηριξης αλλα και απο πλευρας προστασιας. Φυσικα αυτες που συνδυαζουν και τα δυο (οπως αυτες της dainese στις φοτο αλλα και αλλες ισοτιμες αλλων εταιριων) ειναι αισθητα πιο ακριβες, ομως αξιζουν καθε σεντ. Γνωμη μου: Μη τσιγκουνευεστε τα λεφτα στον εξοπλισμο προστασιας. Προσφατως, μετα απο αρκετο καιρο οικονομιας απεκτησα και το Ακομα και ο αυτοσκοπος να ειναι η ανεση, και αυτη ειναι προστασια. Κουρασμενος αναβατης, ειναι νευρικος αναβατης, και νευρικος αναβατης ειναι επικινδυνος αναβατης Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GuRu 239 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Mια σημαντική παρατήρηση μόνο: Θεωρώ πως η λανθασμένη και "αποκλειστική" χρήση της ζώνης, δεν κάνει καλό. Η χρήση της ζώνης πρέπει ΠΑΝΤΑ να συνοδεύευται και από ασκήσεις ενδυνάμωσης της μέσης. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναπαυόμαστε στην ύπαρξη της ζώνης και να αφήνουμε τη στήριξη του σώματός μας αποκλειστικά σε αυτήν, καθώς έτσι γίνεται πολύ αδύναμη η μέση μας. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Εχω κι'εγω ζωνη μεσης την οποια την ειχα παρει απο το Μοτομαρκετ για 20€. Την θεωρω πολυ καλη μιας και στηριζει τη μεση, τη ζεσταινει και ταυτοχρονα την κραταει ξεκουραστη για περισσοτερη ωρα. ΑΛΛΑ δεν την φοραω μιας και δυσκολευει τις κινησεις της μεσης οταν παμε γρηγορες βολτες με στροφιλικια κτλ Δεν μπορεις να κανεις το κλασσικο "σπασιμο" της μεσης βγαζοντας σωμα με αποτελεσμα να σε κουραζει αμεσως (περα απο το σπασιμο νευρων οτι δεν μπορεις να στριψεις). Εν τελει κατεληξα να την φοραω μονο οταν εχω να διανυσω μεγαλες αποστασεις με μπολικες ευθειες. Αλλα εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι ενα πολυ χρησιμο αξεσουαρ και δεν πανε χαμενα τα λεφτα της. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GkS 900 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Εγώ, για να λέω την αλήθεια, δεν φόρεσα ποτέ μου ζώνη, όσα χρόνια οδηγώ μοτοσικλέτα, δεν ένιωσα ποτέ μου ούτε καν την ανάγκη. Όμως, πρέπει να πω ότι από τα 14 μου, δεν μπορώ να θυμηθώ εποχή που να μην γυμνάζω τους κοιλιακούς/ ραχιαίους μου, γενικά μεγάλωσα μια ζωή με την νοοτροπία της άσκησης και τώρα που είμαι για τα καλά στα 34 μου, βλέπω πολύ τα θετικά αυτής. Γενικά, μπορώ να έχω και σακίδιο στην πλάτη, για πολλά χιλιόμετρα φορτωμένος (θυμάστε Μέτσοβο) και δεν την ακούω καν.... Όμως! Παρ'ότι μου είχε κάνει εντύπωση η μόνιμη χρήση της ζώνης από τον ALX στο ταξίδι τότε, μπορώ να πω ότι τον κατάλαβα αμέσως, όταν οδηγώντας το σκούτερ του πατέρα μου (SYM200), όπου η θέση οδήγησης/αναρτήσεις κτλ δεν έχουν καμία σχέση με το fazer και πέρασα από τον κωλόδρομο του Ριου (οι πατρινοί γνωρίζουν), που είναι σαν τρίφτης για τυρί, σαν σεληνιακό τοπίο, σαν γαμώ το κερατό τους!, ένιωσα όλους τους κραδασμούς, την κάθε δόνηση, τον κάθε χτύπο της ρόδας, να ανεβοκατεβαίνει στην σπονδυλική μου στήλη....και φυσικά τα είδα όλα.... Τα συμπεράσματά του, ο καθένας, μπορεί άνετα να τα βγάλει νομίζω.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ironMANos® 1.794 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Η μεση μου δεν με ενωχλησε ποτέ. Παντα ειχαν θεμα τα μαλακά μορια..................................... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.875 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Η διαφορά στην χρήση ή όχι ζώνης μέσης είναι χρονική............. Το πρωι καταλαβαίνεις την διαφορά ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pit_hal 2.757 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2012 έχω μια απορία! το μπουφάν μου (dainese nector) έχει προστασία μέχρι την ουρίτσα της μέσης. στο κατάστημα που το πήρα μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να πάρω ζώνη μέσης (οκ πές απο πτώση προστατεύει) αλλά στήριξη στην μέση προσφέρει? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Red1 3.279 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2012 έχω μια απορία! το μπουφάν μου (dainese nector) έχει προστασία μέχρι την ουρίτσα της μέσης. στο κατάστημα που το πήρα μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να πάρω ζώνη μέσης (οκ πές απο πτώση προστατεύει) αλλά στήριξη στην μέση προσφέρει? Το μπουφανάκι σου Pit φέρει ολοκληρο "κροκόδειλο", σωστά ? Αν ναι, σκοπος αυτού είναι η γενικότερη προστασία της σπονδυλικής σου στήλης, ζώνη πάλι θα χρειαστείς, δεν ξέρω τώρα το κατά πόσο θα κουμπώνει βέβαια πάνω σου... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pit_hal 2.757 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2012 σωστά! απο αυχένα μέχρι κάτω! και εγώ αυτή την απορία είχα σε περίπτωση ζώνης αν θα μπορεί να μπεί χωρίς να με ενοχλεί αφού υπάρχει ήδη όλο αυτό εκεί πίσω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Red1 3.279 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2012 σωστά! απο αυχένα μέχρι κάτω! και εγώ αυτή την απορία είχα σε περίπτωση ζώνης αν θα μπορεί να μπεί χωρίς να με ενοχλεί αφού υπάρχει ήδη όλο αυτό εκεί πίσω! Kοίτα, πιστευω πως μια λεπτή μπορεί να μπει χωρίς να σε κουράσει/ενοχλήσει... Εγώ π.χ έχω αυτήν εδώ : Πίσω εμπρός τιμή : 24-25 ευρώ 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2012 έχω μια απορία! το μπουφάν μου (dainese nector) έχει προστασία μέχρι την ουρίτσα της μέσης. στο κατάστημα που το πήρα μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να πάρω ζώνη μέσης (οκ πές απο πτώση προστατεύει) αλλά στήριξη στην μέση προσφέρει? Αν ειναι μακρυ και φτανει μεχρι την ουριτσα και δενεται με ελαστικη ζωνη στη μεση, τοτε ναι προσφερει και προστασια και στηριξη Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pit_hal 2.757 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2012 thank you! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θάνος 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2012 Πανε πολλα χρονια που ειχα παρει το ''κοκκαλο'' = προστατευτικο πλατης (που περνει το μπουφαν) της Dainese. Καταλαβα την χρηση του οταν απεκτησα πριν απο δυο χρονια ενα διατριτο μπουφαν και ταξιδεψα με αυτο πολλα χλμ (ταξιδι στην Ιταλια, μεγαλες διαδρομες εδω Ελλαδα), τοτε λοιπον ειδα οτι ΔΕΝ μπορω να κανω ευκολα πανω απο 500χλμ χωρις να παιξει κουραση στο σωμα, με αποτελεσμα να οδηγω αρκετα κουρασμενος, ενω σε αντιθεση με το μπουφαν που εχει το ''κοκκαλο'' μπορω να κανω ακομη και 1000χλμ σε μια μερα...πραγματικα η διαφορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ....βοηθαει παρα παρα πολυ στην σωστη θεση του σωματος πανω στην μοτοσυκλετα...δοκιμαστε το εαν κανετε πολλα χλμ...συν βεβαια οτι ειναι πολυ πολυ μεγαλη προστασια για τον αυχενα, μιλαω για αυτα που ειναι μεγαλα και πιανουν την πλατη, οχι αυτα που ειναι μονο μεσης και χαμηλα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gregomaga 145 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2012 Πολύ χρήσιμο το ποστ!Και εγώ πάντα φοράω ζώνη οταν είμαι εκτός πόλης,αλλά για να πω την αμαρτία μου...έχω την ζώνη απο τα lidl και μέχρι στιγμής με εξυπηρετεί πολύ καλά... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
telixristos 231 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2012 μια ζώνη μέσης, κατά πόσο δυσκολεύει τις κινήσεις του σώματος εκτός μηχανής; πρέπει να βγαίνει μόλις κατεβαίνεις από την μηχανή ή στις διάφορες στάσεις μπορείς να συνεχίζεις να την φοράς χωρίς να σε περιορίζει σημαντικά; Δυσκολεύει πολύ στο περπάτημα ή κυρίως στα καθίσματα που κάνει το σώμα; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Red1 3.279 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2012 μια ζώνη μέσης, κατά πόσο δυσκολεύει τις κινήσεις του σώματος εκτός μηχανής; πρέπει να βγαίνει μόλις κατεβαίνεις από την μηχανή ή στις διάφορες στάσεις μπορείς να συνεχίζεις να την φοράς χωρίς να σε περιορίζει σημαντικά; Δυσκολεύει πολύ στο περπάτημα ή κυρίως στα καθίσματα που κάνει το σώμα; Καθόλου θα έλεγα, βέβαια, ρόλο παίζει και ο τύπος της ζώνης, το αν θα είναι μαλακή/σκληρη(με εξτρα προστασιες) κτλπ... Εγώ χωρίς ζώνη δεν οδηγώ πια, ακόμα και οταν κατεβαίνω για καφέδες/μπύρες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες