Jump to content
Sign in to follow this  
geonik

Ρύθμιση συμπλέκτη σε Transalp 400. Βοήθεια-Συμβουλές.

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά.

πριν ένα μήνα περίπου είχα πάει την μηχανή για σέρβις,

και ο μάστοράς μου πρόσεξε ότι ο συμπλέκτης έπιανε πολύ ψηλά (λίγο πριν αφήσω τα δάκτυλά μου από την μανέτα).

Έτσι λοιπόν, εκτός των άλλων ρύθμισε την μανέτα έτσι ο συμπλέκτης να πιάνει λίγο μετά την μέση της διαδρομής.

Αυτό με βόλεψε υπερβολικά πολύ, και δεν ξέρω αν ήταν η ιδέα μου, αλλά έχω την εντύπωση ότι η μηχανή έκανε λιγότερη "προσπάθεια" για να ξεκινήσει (με λιγότερο γκάζι), {ειδικά εκκίνηση από σταματημένος σε φανάρι σε μεγάλη ανηφόρα και δικάβαλος ξεκινούσε πολύ πιο άνετα, από όταν ο συμπλέκτης έπιανε ψηλά που έπρεπε να δώσω πολύ περισσότερο γκάζι}. Επίσης είδα καλύτερες επιδόσεις από 0-100, και πιο άνετη αλλαγή, ευκολότερο να κινηθώ ανάμεσα από αυτοκίνητα, και γενικά με βόλεψε πολύ. \

Μετά από δέκα μέρες όμως ο συμπλέκτης, άρχισε ξανά να πιάνει πιο ψηλά (οπως ήταν πριν δλδ), και όσο περνάει ο καιρός πιάνει όλο και πιο ψηλά με αποτέλεσμα σήμερα να μου βγάζει την πίστη στην εκκίνηση, και η αλλαγή από πρώτη σε δευτέρα και τρίτη να μην είναι άμεση.

Μερικές φορές μου δίνει την εντύπωση ότι δεν έχει διαφορά το να αφήσεις εντελώς απότομα τον συμπλέκτη, από το να τον αφήσεις σιγά-σιγά. σαν να μην κλωτσάει αρκετά δλδ σε απότομο άφημα.

Και μετά από αυτό τον πρόλογο ρωτάω:

Πως γίνεται να ρυθμίσω τον συμπλέκτη μόνος μου, έτσι ώστε να πιάνει πιο χαμηλά?

Λίγο μετά την μέση της διαδρομής της μανέτας π.χ.

Μην μου πείτε να την πάω στον μάστορά μου, καθώς μάλλον βρίσκομαι σε αναζήτηση νέου μάστορα. Όταν την πήγα και του είπα να μου την ρυθμίσει και να μου δείξει πως το κάνει, εκείνος μου έδειξε πως να φτιάχνω τα μπόσικα, να δίνω τζόγο στον συμπλέκτη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πισω απο την μανετα του συμπλεκτη θα δεις κατι σαν ροδελα..

Ειναι πολυ πιθανον να ειναι καλυμενο απο ενα πλαστικο..

Γυρνα την ροδελα και παιζε με τον συμπλεκτη και θα καταλαβεις που αφηνει...

Στα ειπα στο περιπου αλλα θα το βρεις μονος σου.. Ειναι ευκολο..

Σου βαζω και μια φωτο να δεις που ειναι η ροδελα..

honda919pazzolevers3800.jpg

Τροποποιήθηκε από τον anotherface

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ακριβως οπως περιγραφει ο φιλος απο πανω!

προσεχεις ομως ν'αφησεις μερικα χιλιοστα τζογο προς το τελος (ψηλα,επανω) ,να ειναι χαλαρη δλδ η μανετα ωστε να μην σου κρυφοτρωει τους δισκους...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η μηχανή πρέπει να είναι σβηστή ή δεν έχει σημασία?

αστειευεσαι να υποθεσω...?? :crazy: γιατι εαν σοβαρολογεις τοτε καλυτερα να πας στον μαστορα ο οποιος σωστα σου εδειξε τι να κανεις (το αναφερεις στο αρχικο ποστ)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγνώμη φίλε μου που είμαι αρχάριος και καθόλου γνώστης του θέματος,

και ναι όπως το λές, ο μάστορας σωστά μου το έδειξε όμως δεν το εφάρμοσε!!

Anyway, το έκανε με σβηστή την μηχανή.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι από τι εξαρτάται ο τζόγος του συμπλέκτη.

Υπάρχουν 2 ροδέλες, η μεγάλη και η μικρή.

Ξεσφίγγουμε πρώτα την μεγάλη, χαλαρώνουμε την μικρή, και ξανασφίγγουμε την μεγάλη.

Αν χαλαρώσουμε υπερβολικά την μικρή, τότε μειώνεται ο τζόγος?

Συγχωρήστε την ασχετοσύνη μου,

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλα το εχεις καταλαβει το θεμα,θα προτεινα ομως να ξαναπας στον μαστορα κ να το κανετε μαζι ωστε να δεις πως γινεται,

εαν παλι δεν γουσταρεις να τον ξαναδεις πες που μενεις κ ολο κ καποιος απο εμας θα σε βοηθησει.εγω πχ μενω ανατολικα κ μπορω να σου δειξω,σε βολευει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι λιγο δυσκολο να σου εξηγησουμε απο εδω...

Καντο μονος σου και θα δεις..

Πατα την μανετα με το χερι οσο γυριζεις την ροδελα..

Θα καταλαβεις τον τζογο..

Θα μεζευεις την μανετα και θα την νιωθεις πολυ χαλαρη..

Εκει που θα χρειαστεις περισσοτερη δυναμη να την μαζεψεις ειναι εκει που αφηνει ο συμπλεκτης..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω παλι λεω να μην κανεις κατι εσυ και να σου δειξει καποιος που το εχει ξανακανει, για να σου εξηγισει και 2-3 πραγματα, οπως πχ τον τροπο που μετρας τον τζογο κλπ..

Συμφωνω με ΤΡΑΝΤΕΝ, ή στον μηχανικο, ή με φιλο που το εχει ξανακανει. Οχι μονος σου.

Τροποποιήθηκε από τον HLIAS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κ κατι ακομα...

ειπες οτι 10 ημερες μετα την ρυθμιση του μηχανικου σου χαλαρωσε ξανα,αυτο ειναι κ ενα σημαδι ενδειξης φθορας της ντιζας,ισως να εχει φαει τα ψωμια της κ να θελει αλλαγη.μπορεις να δεις στα ακρα εαν εχει φθορα?

θα μου πεις τι σου λεω ενω εχεις δηλωσει αδαης...?

τραβα στο μαστορα,καλυτερα ετσι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης, είναι καλύτερο νομίζω να πιάνει ψηλά ο συμπλέκτης και όχι στην μέση της διαδρομής όπου θέλεις να τον ρυθμίσεις. Πρέπει να αποσυμπλέκει ψηλά και λίγα χιλιοστά από την κορυφή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίτα τη ντίζα του συμπλέκτη για φθορά. Συνήθως αρχίζουν και σπάνε συρματάκια στο τελείωμά της δηλ. στο κάτω μέρος εκεί που πιάνει στο μοτέρ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καταρχην μην σε ανγχωνει δεν ειναι τπτ. οταν βιδωνεις το ρεγουλατορο ( το παπαρακι με τη ροδελα που δειχνει ο φιλος απο πανω) χαλαρωνει η ντιζα αρα η μανετα πιανει πιο χαμηλα, οταν ξεβιδωνεις το ρεγουλατορο (προς τα αριστερα δηλαδη) σφιγγει η ντιζα δηλαδη πιανει πιο ψηλα. καλυτερα να ειναι προς το σφιχτο αλλα να εχει ενα τζογο 3-4 χιλιοστα , θα βγαλεις το πλαστικο καλλυμα και θα δεις ποσο τζογο εχει,. απο οτι καταλαβα εσυ πρεπει να γυρισεις το ρεγουλατορο δεξια για να σε βολευει καλυτερα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευχαριστώ παιδιά, θα το δοκιμάσω αύριο. Δεν είμαι τσουρουκάς, πίανουν τα χέρια μου, απλά είμαι νέος στο χώρο της μοτοσυκλέτας και δεν έχω γνώσεις.

Ευχαριστώ και πάλι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα