afentishonda 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2012 Μηχανόβιοι χαίρετε! Δοκίμασα τα κράνη της Arai από Quantum, Chaser V, Viper και μου έκατσε καλύτερα στο κεφάλι μου το Chaser V. Το Quantum δεν ήταν καθόλου άνετο, το ίδιο και με το Viper. Αλλά το Chaser V ...ο παράδεισος!!! Το ίδιο αφορά και με το XR1100 της SHOEI σε σχέση με άλλα μοντέλα της. Οπότε βρίσκομαι σε ένα δίλημα να επιλέξω μεταξύ XR1100 και Chaser V, όπου βρίσκονται στο ίδιο περίπου επίπεδο τιμών, λίγο ακριβότερο το κράνος της Arai. Για την ώρα έχω σαφή προτίμηση προς Arai, μόνο και μόνο για τα γραφικά της, δεδομένου αργότερα η επιλογή του κράνους να μην βασιστεί σε αυτό και να καταλήξω σε μονοχρωμία. Ποιό απο τα δύο υπερέχει σε ποιότητα, ασφάλεια, προδιαγραφές, θόρυβος κτλ. Βοηθήστε με να κάνω την καλύτερη επιλογή, SHOEI XR1100 ή ARAI CHASER V; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xampos 4.554 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2012 εχω το xr 1100 κ απλα εχω δοκιμασει το arai απο εμενα + 1 στο shoei ....φοβερο κρανος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
bestoftherest7 249 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2012 το SHOEI XR1100 ειναι καλοπουλημενο, μονο καλα ακους για αυτο. αυτο θα προτεινα χωρις να ξερω και πολλα, απλα ακουγεται πολυ καλο στη πιατσα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2012 Πολύ καλοπουλημένο το shoei όντως. Το chaser είναι κατά πολύ πιο βολικό από viper/quantum. Επίσης το καινούργιο έχει αφαιρούμενο εσωτερικό. Μήπως γνωρίζει κανείς αν έχει υποσιαγώνιο πτυσσόμενο ή έξτρα? Είναι βασικό για να κόβει το αέρα που μπαίνει από κάτω. Το παλιό chaser δεν είχε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nestro 317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2012 Για το xr-1100 υπάρχει πολύ υλικό. http://www.mybike.gr...-shoei-xr-1100/ http://www.mybike.gr...s-shoei-xr1100/ http://www.mybike.gr...s-shoei-xr1100/ http://www.mybike.gr...-shoei-xr-1100/ Σίγουρα υπάρχουν και άλλα θέματα..κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ.Άντε καλό διάβασμα!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
afentishonda 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2012 Πολύ καλοπουλημένο το shoei όντως. Το chaser είναι κατά πολύ πιο βολικό από viper/quantum. Επίσης το καινούργιο έχει αφαιρούμενο εσωτερικό. Μήπως γνωρίζει κανείς αν έχει υποσιαγώνιο πτυσσόμενο ή έξτρα? Είναι βασικό για να κόβει το αέρα που μπαίνει από κάτω. Το παλιό chaser δεν είχε. Ούτε αυτό έχει, δυστυχώς. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2012 (τροποποιήθηκε) Αν είχα δίλημμα μεταξύ 1100 και viper θα επέλεγα εύκολα (viper εννοείται), λόγω ελαφράς ανωτερότητας σε όλους του τομείς (προσωπική εκτίμηση) Μεταξύ 1100 και chaser θα επέλεγα όποιο μου καθόταν καλύτερα στο κεφάλι. Εκτιμώ πως το arai έχει καλύτερη ποιότητα και ασφάλεια, αλλά το shoei είναι πιο ολοκληρωμένη πρόταση σε χαμηλότερη τιμή (με χαλάει πολύ η έλλειψη υποσιάγωνου). Το Pinlock είναι έξτρα στο shoei? (στο arai είναι σίγουρα έξτρα). Δες και το quest που είναι πιο αθόρυβο και πιο οικονομικό από το 1100. Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 4 , 2012 από τον gkourmoul1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Vic 409 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2012 οτι και να πάρεις θα ειναι κορυφαίο! μιλάμε για τις 2 καλύτερες μάρκες και οι λοιπές συστάσεις είναι νομίζω περιττές.. αν δεν βρίσκεις κάποια σοβαρή έλλειψη του ενος απέναντι στο άλλο (πχ πιν λοκ και υποσιάγωνο το shoei εχει στο κουτί του το arai οχι απ οτι διαβάζω παραπάνω) διάλεξε αυτό που εσύ γουστάρεις περισσότερο άλλωστε εσύ είσαι που θα το φοράς! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
afentishonda 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2012 Έχω μόνο μία επιφύλαξη με τα κράνος της shoei ότι μάλλον δεν κάνει για κάθετη οδήγηση βλ. παπί. φαίνεται ότι το chaser v είναι καταλληλότερο για κάθετη οδήγηση σε σχέση με το xr1100 που έχει κάπως ποιό αγωνιστικό προφίλ, όπου η αλήθεια είναι ότι το quest της shoei είναι συγκρίσιμο με το chaser v για κάθετη οδήγηση. Με τα πολλά που διάβασα συμπέρανα: 1. Arai RX-7 - Shoei X-spitirII (καθαρόαιμα αγωνιστικού προφίλ και γρήγορη sport οδήγηση) 2. Arai Quantum - Shoei Xr1100 (sport touring προφίλ) 3. Arai Chaser v - Shoei Quest (touring προφίλ) ...υπάρχει κάποιος παπιόβιος που χρησιμοποιεί το xr1100; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikosthegar 23 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2012 μηπως το shoei ειναι too much για χρηση σε παπι ? στο λεω γιατι προσωπικα δεν με βολευει και τοσο σε χρηση πολης . αυτο που με χαλαει ειναι η υπερβολικη του ηχομονωση που με απομονωνει απο το περιβαλλον . χρησιμοποιω ενα ποιο απλο κρανος για καθημερινη χρηση και εχω το shoei μονο για μεγαλυτερες διαδρομες . οσο αφορα την ''καθετη οδηγηση'' , η αληθεια ειναι οτι σε sm μηχανη μου βγαζει εναν θορυβο καπου στα 80-90 χλμ αλλα αυτο μπορει να οφειλεται καθαρα στην αεροδυναμικη τις μοτο . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2012 αμα παρεις shoei παρε το qwest πιο βολικο (συμφωνα με τη shoei, δεν το εχω δοκιμασει) για ορθια μοτο το xr1100 παντως κατα τα γουστα μου δε θα εχει προβλημα στο παπι οπως δεν εχει στο drz και το scooter μου καλες αγορες, οτι παρεις ειναι κορυφαιο και αξιζει τα λεφτα του, καμια σχεση με υπερβολη για παπι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nestro 317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2012 Και εγώ που το είχα σε naked,δεν είχα κανένα πρόβλημα. Όσο για το too much...τίποτα δεν είναι too much. Πάντως σε καμμιά περίπτωση το xr1100 δεν έχει ηχομόνωση...και πως να έχει άλλωστε,αφού είναι γεμάτο αεραγωγούς!! Το Xr έρχεται με υποσιάγωνο.Εμένα μου είχαν κάνει δώρο και το επιρύνιο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zari 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2012 Έχω μόνο μία επιφύλαξη με τα κράνος της shoei ότι μάλλον δεν κάνει για κάθετη οδήγηση βλ. παπί. φαίνεται ότι το chaser v είναι καταλληλότερο για κάθετη οδήγηση σε σχέση με το xr1100 που έχει κάπως ποιό αγωνιστικό προφίλ, όπου η αλήθεια είναι ότι το quest της shoei είναι συγκρίσιμο με το chaser v για κάθετη οδήγηση. Με τα πολλά που διάβασα συμπέρανα: 1. Arai RX-7 - Shoei X-spitirII (καθαρόαιμα αγωνιστικού προφίλ και γρήγορη sport οδήγηση) 2. Arai Quantum - Shoei Xr1100 (sport touring προφίλ) 3. Arai Chaser v - Shoei Quest (touring προφίλ) ...υπάρχει κάποιος παπιόβιος που χρησιμοποιεί το xr1100; [ Το πιο σωστο post! Αν ελεγες για το παλιο chaser ισως να το σκεφτομουνα. Αλλα επειδη η συγκριση σου ειναι για το κατα πολυ καλυτερο και πολυ ακριβοτερο chaser V σου λεω με κλειστα ματια αν σου κανει σεο κεφαλι σου ωραια τοτε παρτο. Ολες τις ατελειες του παλιου chaser τις εχει βελτιωσει το καινουριο. Shoei xr1100 δεν ειχα ποτε οποτε και δεν μπορω να εκφερω γνωμη. Xr1000 ειχα και τωρα chaser, ανωτερο το chaser. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
afentishonda 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2012 [ Το πιο σωστο post! Αν ελεγες για το παλιο chaser ισως να το σκεφτομουνα. Αλλα επειδη η συγκριση σου ειναι για το κατα πολυ καλυτερο και πολυ ακριβοτερο chaser V σου λεω με κλειστα ματια αν σου κανει σεο κεφαλι σου ωραια τοτε παρτο. Ολες τις ατελειες του παλιου chaser τις εχει βελτιωσει το καινουριο. Shoei xr1100 δεν ειχα ποτε οποτε και δεν μπορω να εκφερω γνωμη. Xr1000 ειχα και τωρα chaser, ανωτερο το chaser. Λές ότι το chaser είναι ανώτερο απο το Xr1000 απο ποιά άποψη; Φαντάζομαι μόνο οσον αφορά για κάθετη οδήγηση. Δώσε επιχειρήματα για Xr1000 Vs chaser. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zari 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2012 Λές ότι το chaser είναι ανώτερο απο το Xr1000 απο ποιά άποψη; Φαντάζομαι μόνο οσον αφορά για κάθετη οδήγηση. Δώσε επιχειρήματα για Xr1000 Vs chaser. Λές ότι το chaser είναι ανώτερο απο το Xr1000 απο ποιά άποψη; Φαντάζομαι μόνο οσον αφορά για κάθετη οδήγηση. Δώσε επιχειρήματα για Xr1000 Vs chaser. Να δωσω επιχειρηματα! Καταρχας το πιο βασικο ειναι οτι μιλαμε για ορθια θεση οδηγησης(παπι). Το ενα κρανος ειναι καθαρα touring(chaser) ενω το αλλο sport-touring (xr1000). Αν και θεωρειται αθορυβο το xr και θορυβοδες το arai εμενα μεχρι 150-160χλμ μου εκαναν η την ιδια φασαρια η και λιγοτερη το chaser. Θεωρω πως εχει μακραν καλυτερη αεροδυναμικη το chaser. Επισης τελευταιο και πιο σημαντικο για μενα ειναι το εσωτερικο, ναι μεν καλο και στα 2 αλλα του chaser ''αγκαλιαζει'' πιο πολυ το κεφαλι-μαγουλα και δινει καλυτερη αισθηση(τουλαχιστον στο δικο μου κεφαλι). Αν και θεωρω απο την αρχη την συγκριση λαθος σου απανταω γιατι και εγω εκανα αυτη τη ''λαθος'' διαδρομη. Σε touring καταστασεις το chaser ειναι καλυτερο, γιατι γιαυτο ειναι φτιαγμενο. Συγκρινε το με το qwest, για πιο σαφη αποτελεσματα. p.s θεωρω πως σε ολες τις κατηγοριες η arai ειναι ενα κλικ πανω απο την shoei. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες