Jump to content
gmar13

ατυχημα χωρις διπλωμα και χωρις να φταιω

Recommended Posts

χθες τ μεσημερι φευγοντας απο το σχολειο με το μηχανακι πηγαινα κανονικα στον δρομο μ και σε μια διασταυρωση οπου ειχα προτεραιοτητα περναω αφου ειχα κοιταξει δεξια..αλλα απο αριστερα ερχοταν αμαξι(οπου πηγαινε αντιθετα στον δρομο)και με χτυπαει στην πισω ροδα..με σερνει το μηχανακι 10 μετρα (ευτυχως φορουσα κρανος)και εκεινος που με χτηπησε ηρθε και μου ελεγε γιατι δεν προσεχεις που πας και τετοια...αλλα προτου σηκωθω να συνελθω και ν του παρω τα στοιχεια αυτος σηκωθηκε και εφυγε(δεν μπορω να τον κατηγορησω για εγκαταλειψει ?).....ευτυχως πηραν τν πινακιδα του και πηγα στην τροχαια και τον κατηγγειλα...μετα πηγα και στο νοσοκομειο και μου βρηκαν κακωση στον αγκωνα,γονατο,κοκκυγα...αυτος τελικα δεν εχει ασφαλεια και μαλλον ουτε διπλωμα (γιατι ηταν γυρω στ 80 και δεν εωλεπε και καλα)....εγω παλι τα εχω ολα αλλα το μονο προβλημα ειναι οτι εχω διπλωμα μονο για 50cc (γιατι ειμαι 17 χρονων) και οχι για 135cc που ειναι το μηχανακι....τωρα τι θα γινει ??ποιος θα πληρωση???αν ξερει κανεις τι γινετε μετα ας στειλει ενα μηνυμα......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

πρωτα απο ολα περαστικα κ ποτε ξανα τετοια..

το τυπο αν μπορεις σκιστον κανονικα.βαλε δικηγορο κ προχωρα...

οτι αφορα εσενα καλο ειναι να καταλαβουμε πια οτι δεν μπορει να κανουμε συνεχεια το γουστο μας κ να ειμαστε μονιμα παραβατες στους νομους.τελος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ας τα πω ξανά λοιπόν, μιας και το άλλο διαγράφηκε.

γεια σου φιλε,

το ότι δεν έχεις δίπλωμα, δεν δίνει το δικαίωμα στον κάθε ένα να σε χτυπάει (ενώ πάει και ανάποδα όπως μας λες)

και να σε παρατάει.

λογικά η ασφάλεια δεν είναι στο όνομα σου αφού δεν έχεις δίπλωμα, έτσι?

δεν ξέρω αν σε καλύπτει για τις υλικές ζημιες (99,9% οχι), αλλά αυτόν λογικά μπορείς να τον κυνηγήσεις δικαστικά.

όμως δεν ξέρω κατά ποσο αξίζει η διαδικασία αν δεν έχεις πάθει κάποιον σοβαρό τραυματισμό.

ρώτα κάποιον δικόγορο καλύτερα τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

και ρε φιλε κοίτα να βγάλεις το δίπλωμα σου να είσαι καλυμμένος, και αν δεν μπορείς λόγω ηλικίας, κανε λίγο υπομονή.

φαντάσου να ήσουν εσύ στην θέση του παππου (παράνομος) και εγώ στη θέση τη δίκια σου (αλλα νόμιμος), γιατί να τραβιόμασταν τώρα?

όσο επικίνδυνος είναι ο παππούς αυτή τη στιγμή, άλλο τόσο επικίνδυνος είσαι και εσύ αφού είσαι ανασφάλιστος.

και αν αύριο-μεθαύριο εμπλακείς σε ατύχημα που φταίς και δεν έχεις ασφάλεια, ετοιμάσου για πολυυύ τρέξιμο... θα πληρώνεις κυριολεκτικά για μια ζωή, κρίμα είναι.

φιλικα.

Τροποποιήθηκε από τον Apisteftos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πρωτα απο ολα περαστικα κ ποτε ξανα τετοια..

το τυπο αν μπορεις σκιστον κανονικα.βαλε δικηγορο κ προχωρα...

οτι αφορα εσενα καλο ειναι να καταλαβουμε πια οτι δεν μπορει να κανουμε συνεχεια το γουστο μας κ να ειμαστε μονιμα παραβατες στους νομους.τελος!

πρωτον να σε καλα για τα παραστικα....δικιο εχεις για το μηχανακι αλλα πριν 5 μερες το πηρα καινουργιο ειναι.....πριν απο αυτο κυκλοφορουσα με 50αρι....σε καμια περιπτωση δεν ηθελα να εμπλακω σε ατυχημα......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πρωτον να σε καλα για τα παραστικα....δικιο εχεις για το μηχανακι αλλα πριν 5 μερες το πηρα καινουργιο ειναι.....πριν απο αυτο κυκλοφορουσα με 50αρι....σε καμια περιπτωση δεν ηθελα να εμπλακω σε ατυχημα......

Γαμισετα ... :/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε περαστικα.. θα στα πω πολυ χυμα.. αν εσυ δεν εφταιγες και εφταιγες ο αλλος σε αποζημιωνει.. πας τροχαια κανεις αστικη ποινικη διωξη και ολα καλα.. βαλτε με την οικογενεια σου εναν δικηγορο να απαιτησεις ενα ποσο.. τιμολογια και αποδειξειες απο οτιδηποτε.. εξοδα νοσοκομειου και οτι αλλο εξοδο εχει σχεση με το θεμα.. πηγαινε δικαστικως αν δεν σου δωσουν το ποσο που θες.. παντα ορθιος και καλα μυαλα την επομενη φορα (γινομαι λιγο κακος για το διπλωμα)..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε περαστικα.. θα στα πω πολυ χυμα.. αν εσυ δεν εφταιγες και εφταιγες ο αλλος σε αποζημιωνει.. πας τροχαια κανεις αστικη ποινικη διωξη και ολα καλα.. βαλτε με την οικογενεια σου εναν δικηγορο να απαιτησεις ενα ποσο.. τιμολογια και αποδειξειες απο οτιδηποτε.. εξοδα νοσοκομειου και οτι αλλο εξοδο εχει σχεση με το θεμα.. πηγαινε δικαστικως αν δεν σου δωσουν το ποσο που θες.. παντα ορθιος και καλα μυαλα την επομενη φορα (γινομαι λιγο κακος για το διπλωμα)..

φιλε να σε καλα και ευχαριστω για της πληροφοριες.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ' αρχήν περαστικά!

Τι σημαίνει το "σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να εμπλακώ σε ατύχημα"??? Υπάρχει κάποιος θα σκεφτόταν να εμπλακεί σε ατύχημα? Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία νομίζω.

Αν ήμουν στην θέση σου θα το κλείδωνα το καινούργιο μηχανάκι (θα σου έλεγα καλορίζικο και πάντα όρθιος, αλλά μάλλον θα σε γρουσούζευα) στο γκαράζ και θα οδηγούσα το 50άρι με το οποίο είμαι νόμιμος. Θα περίμενα μέχρι τα 18 για να βγάλω το δίπλωμα και παράλληλα θα προσευχόμουν και θα ευχαριστούσα τον θεό που κάτι χειρότερο δεν συνέβη. Πολύ πιθανόν να τα έψαλα και στους γονείς μου που με άφησαν να κάνω τέτοια μαλακία!! Και όταν με το καλό έπαιρνα το δίπλωμα, θα άλλαζα μια μπαταρία και λαδάκια, και θα ξεχυνόμουν στους δρόμους με όνειρα πλέον για μια μεγαλύτερου κυβισμού μηχανή. Ούτε μιζιά μέχρι τότε!

Αυτά για την απουσία διπλώματος.

Δεν γνωρίζω αν σε αποζημιώνει η ασφάλεια, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο τύπος έσφαλε χοντρά και πρέπει να πληρώσει το λάθος του. Συμβουλέψου δικηγόρο και θα βρεις την "χρυσή τομή".

Παραδειγματίσου από αυτήν σου την εμπειρία και γίνε πιο σωστός και υπεύθυνος. Δεν σε κρίνω αυτήν την στιγμή. Δεν θα μπορούσα άλλωστε. Αλλά να φανταστείς πήρα δίπλωμα πριν 3 χρόνια για 125 κυβικά και ενώ είχα την μηχανή στην κατοχή όλη την περίοδο αυτή δεν άγγιξα ούτε την μίζα. Μετά από 2 χρόνια που το δίπλωμά μου έγινε πολλών κυβικών, την επόμενη μέρα έμαθα να οδηγάω με συμπλέκτη και πρωτοοδήγησα την μπέμπα. Και τώρα είμαι ένας χαρούμενος μοτοσυκλετιστής. Όλα στην ώρα τους φίλε μου!

Πάντα φιλικά, Γιώργος

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1
  • Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οποιος δεν ξερει αν θα τον αποζημιωσει η ασφαλεια του φταιχτη να μην ποσταρει με αυτο το θεμα.. μονο παραπληροφορηση και αγχος προσφερουμε στον εμπλεκομενο οδηγο..

η ασφαλεια αποζημιωνει κανονικα τον οδηγο της μηχανης ο οποιος ειναι ο gmar13.. τον αποζημιωνει για ολα τα εξοδα που εχουν να κανουν με το ατυχημα.. ζημιες στο μηχανακι.. ζημιες στον εξοπλισμο.. διαφορα εξοδα.. απωλειες απο την δουλεια αν παει.. και το κυριοτερο και πιο βασικο να κρατιουνται οι αποδειξεις.. η τροχαια μπορει να κοψει μονο μια κληση για το δικαστηριο στον οδηγο της μηχανης που δεν εχει το διπλωμα..

Τροποποιήθηκε από τον Anixneutis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου δυστυχώς το πιο πιθανό είναι να μην βγάλεις άκρη. Ακόμα και δικαστικά να πας δεν ξέρεις αν ο παππούς θα ζει μέχρι να βγει απόφαση...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστοτατος ο Ανιχνευτης.Φιλε μου εχω τσακωθει πολλες φορες (που λεει ο λογος)με ατομα ακομα και απο δω μεσα που παραπληροφορουσαν τον κοσμο λεγοντας του οτι μην εχοντας διπλωμα φταιει οτι και αν εγινε και οτι δεν δικαιουται αποζημιωση.Φιλε μου που ειχες το ατυχημα πας σε ενα δικηγορο και κανονιζεις την γραμμη σου για το πως θα κινηθεις απο δω και περα.Θα αποζημιωθεις κανονικοτατα απο την ασφαλιστικη του απλα μαλλον θα τραβηξει λιγο η διαδικασια.Με τη σειρα μου να σου πω να πας στα γρηγορα να βγαλεις ενα διπλωματακι για να εισαι φουλ καλυμμενος.Περαστικα και σιδερενιος.

Τροποποιήθηκε από τον gkalas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε αντιστοιχη περιπτωση γειτονα που οδηγουσε παπι χωρις διπλωμα εβγαλαν συνυπαιτιοτητα οι ασφαλιστικες συν φυσικα το προστιμο που πληρωσε για το διπλωμα και το δικαστηριο, βεβαιως-βεβαιως. (εφοσον εχεις εμπλακει σε ατυχημα χλωμο να σε αθωωσουν ετσι απλα, με το να το δειξεις)

Αν εισαι σιγουρος οτι ο τυπος ειναι ανασφαλιστος, πρεπει να εχεις στη δικη σου ασφαλεια καλυψη απο ανασφαλιστο οχημα, διαφορετικα τον ηπιες. (βεβαια, εδω μπαινει κι αλλο ερωτημα, θα καλυψει η ασφαλεια σου εναν οδηγο χωρις διπλωμα?)

Δυσκολη περιπτωση, περαστικα σου και προσοχη. Το να σου πει κανεις μην οδηγεις εως οτου βγαλεις διπλωμα, ανεκδοτο ειναι και το ξερω. Καλη τυχη λοιπον... :/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε αντιστοιχη περιπτωση γειτονα που οδηγουσε παπι χωρις διπλωμα εβγαλαν συνυπαιτιοτητα οι ασφαλιστικες συν φυσικα το προστιμο που πληρωσε για το διπλωμα και το δικαστηριο, βεβαιως-βεβαιως. (εφοσον εχεις εμπλακει σε ατυχημα χλωμο να σε αθωωσουν ετσι απλα, με το να το δειξεις)

Αν εισαι σιγουρος οτι ο τυπος ειναι ανασφαλιστος, πρεπει να εχεις στη δικη σου ασφαλεια καλυψη απο ανασφαλιστο οχημα, διαφορετικα τον ηπιες. (βεβαια, εδω μπαινει κι αλλο ερωτημα, θα καλυψει η ασφαλεια σου εναν οδηγο χωρις διπλωμα?)

Δυσκολη περιπτωση, περαστικα σου και προσοχη. Το να σου πει κανεις μην οδηγεις εως οτου βγαλεις διπλωμα, ανεκδοτο ειναι και το ξερω. Καλη τυχη λοιπον... :/

Ο φίλος gmar13 έχει δίπλωμα για 50άρι. Γιατί το θεωρείς ανέκδοτο να μην οδηγάει το 135? Και αν το θεωρείς ότι είναι έτσι, καλό θα ήταν να μην το λες δημόσια. Με καταλαβαίνεις πιστεύω. Ας οδηγάει για λίγους μήνες μέχρι να κλείσει τα 18 το 50άρι.

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χρησιμο ειναι να ξερουμε οτι μπορεις να βγαλεις ασφαλεια χωρις να εχεις διπλωμα,μπορει να μην το κανουν ολες οι ασφαλιστηκες αλλα βρισκεις ακρη.τωρα διαβαζοντας διαφορα μεσα στο φορουμ και ακουγοντας ιστοριες απο παλιοτερους σε καλυπτουν.αφου πολλοι απο εδω κανουμε μισες δουλιες(χωρις διπλωμα μεγα λαθος)ας εχουμε το κεφαλι μας ησυχο σε αυτον τον τομεα(ασφαλεια)αντε αχρειαστες να ειναι.σε καμια περιπτωση δεν προσπαθω να περασω το μηνυμα οτι ειναι σωστο να οδηγας χωρις διπλωμα!

Τροποποιήθηκε από τον billis93

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χρησιμο ειναι να ξερουμε οτι μπορεις να βγαλεις ασφαλεια χωρις να εχεις διπλωμα,μπορει να μην το κανουν ολες οι ασφαλιστηκες αλλα βρισκεις ακρη.τωρα διαβαζοντας διαφορα μεσα στο φορουμ και ακουγοντας ιστοριες απο παλιοτερους σε καλυπτουν.αφου πολλοι απο εδω κανουμε μισες δουλιες(χωρις διπλωμα μεγα λαθος)ας εχουμε το κεφαλι μας ησυχο σε αυτον τον τομεα(ασφαλεια)αντε αχρειαστες να ειναι

Αυτό που λες ισχύει. Βγάζουν ασφάλεια σε κάποιον που δεν έχει δίπλωμα, αλλά με την πρώτη στραβή, φυσικά, δεν τον καλύπτουν. Νο δίπλωμα Νο κάλυψη. Απλά πληρώνει τα ασφάλιστρα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο φίλος gmar13 έχει δίπλωμα για 50άρι. Γιατί το θεωρείς ανέκδοτο να μην οδηγάει το 135? Και αν το θεωρείς ότι είναι έτσι, καλό θα ήταν να μην το λες δημόσια. Με καταλαβαίνεις πιστεύω. Ας οδηγάει για λίγους μήνες μέχρι να κλείσει τα 18 το 50άρι.

Ποσο πιθανο το βλεπεις να σταματησει να το οδηγει? Εννοειται οτι αυτο ΠΡΕΠΕΙ να γινει, αλλα απο τη στιγμη που του το επιτρεπουν αλλοι (γονεις) χλωμο να γινεται. :/ Δεν καταλαβε γιατι σε ενοχλει η αληθεια απ'την αλλη....

Τροποποιήθηκε από τον hayabusas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποσο πιθανο το βλεπεις να σταματησει να το οδηγει? Εννοειται οτι αυτο ΠΡΕΠΕΙ να γινει, αλλα απο τη στιγμη που του το επιτρεπουν αλλοι (γονεις) χλωμο να γινεται. :/ Δεν καταλαβε γιατι σε ενοχλει η αληθεια απ'την αλλη....

Η αλήθεια είναι ότι είναι απίθανο. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να είμαστε συγκαταβατικοί με την περίπτωση αυτή. Πρέπει να υποδεικνύουμε το σωστό σε τέτοια ευαίσθητα θέματα και ας πάει στράφι. Θα το διαβάσουν και άλλα παλικάρια 17 ετών αυτό το τόπικ. Πρέπει να παίρνουμε σαφείς θέσεις. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οποιος δεν ξερει αν θα τον αποζημιωσει η ασφαλεια του φταιχτη να μην ποσταρει με αυτο το θεμα.. μονο παραπληροφορηση και αγχος προσφερουμε στον εμπλεκομενο οδηγο..

η ασφαλεια αποζημιωνει κανονικα τον οδηγο της μηχανης ο οποιος ειναι ο gmar13.. τον αποζημιωνει για ολα τα εξοδα που εχουν να κανουν με το ατυχημα.. ζημιες στο μηχανακι.. ζημιες στον εξοπλισμο.. διαφορα εξοδα.. απωλειες απο την δουλεια αν παει.. και το κυριοτερο και πιο βασικο να κρατιουνται οι αποδειξεις.. η τροχαια μπορει να κοψει μονο μια κληση για το δικαστηριο στον οδηγο της μηχανης που δεν εχει το διπλωμα..

Ακριβως αυτο συμβαινει..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ' αρχήν περαστικά!

Τι σημαίνει το "σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να εμπλακώ σε ατύχημα"??? Υπάρχει κάποιος θα σκεφτόταν να εμπλακεί σε ατύχημα? Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία νομίζω.

Αν ήμουν στην θέση σου θα το κλείδωνα το καινούργιο μηχανάκι (θα σου έλεγα καλορίζικο και πάντα όρθιος, αλλά μάλλον θα σε γρουσούζευα) στο γκαράζ και θα οδηγούσα το 50άρι με το οποίο είμαι νόμιμος. Θα περίμενα μέχρι τα 18 για να βγάλω το δίπλωμα και παράλληλα θα προσευχόμουν και θα ευχαριστούσα τον θεό που κάτι χειρότερο δεν συνέβη. Πολύ πιθανόν να τα έψαλα και στους γονείς μου που με άφησαν να κάνω τέτοια μαλακία!! Και όταν με το καλό έπαιρνα το δίπλωμα, θα άλλαζα μια μπαταρία και λαδάκια, και θα ξεχυνόμουν στους δρόμους με όνειρα πλέον για μια μεγαλύτερου κυβισμού μηχανή. Ούτε μιζιά μέχρι τότε!

Δεν γνωρίζω αν σε αποζημιώνει η ασφάλεια, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο τύπος έσφαλε χοντρά και πρέπει να πληρώσει το λάθος του. Συμβουλέψου δικηγόρο και θα βρεις την "χρυσή τομή".

Παραδειγματίσου από αυτήν σου την εμπειρία και γίνε πιο σωστός και υπεύθυνος. Δεν σε κρίνω αυτήν την στιγμή. Δεν θα μπορούσα άλλωστε. Αλλά να φανταστείς πήρα δίπλωμα πριν 3 χρόνια για 125 κυβικά και ενώ είχα την μηχανή στην κατοχή όλη την περίοδο αυτή δεν άγγιξα ούτε την μίζα. Μετά από 2 χρόνια που το δίπλωμά μου έγινε πολλών κυβικών, την επόμενη μέρα έμαθα να οδηγάω με συμπλέκτη και πρωτοοδήγησα την μπέμπα. Και τώρα είμαι ένας χαρούμενος μοτοσυκλετιστής. Όλα στην ώρα τους φίλε μου!

Πάντα φιλικά, Γιώργος

δεν ειπα αυτο και δεν υπαρχει περιπτωση να κλειδωσω το καινουργιο μηχανακι...με την καμια ομως δεν θα ξαναπαρω 50αρι για εναν παπου χωρις ασφαλεια διπλωμα που δεν ακουει και δεν βλεπει ..δεν θα το λειξω το θεμα ..θα το παω δηκαστικος γιατι αυτος ο ανθρωπος αν δεν πληρωσει να καταλαβει τ λαθος του θα ξαναβγει στον δρομο και θα πατησει αλλον 17χρονο.......οσο για μενα οδηγω το συγκεκριμενω μηχανακι 1 χρονο(το οδηγουσα επειδη το ειχε ο αδερφος μου,και τωρα πηρα και ενα δικο μου) και δεν παθενα κατι επειδι ημουν εγω προσεκτικη......ογηγαω χρονια μηχανακια και δεν λεω οτι εχω μεγαλιτερη πειρα απο εσενα αλλα δεν θα σταματησω την οδηγηση για εναν παπου που ειναι με τ ενα ποδι στον ταφο!

να σε καλα και παλι αλλα το προβλημα ειναι οτι αυτος δεν εχει ασφαλεια( και τελικα ουτε διπλωμα)...οποτε πρεπει να τον παω δικαστικος για να παρω τα εξοδα ..ετσι?

Σωστοτατος ο Ανιχνευτης.Φιλε μου εχω τσακωθει πολλες φορες (που λεει ο λογος)με ατομα ακομα και απο δω μεσα που παραπληροφορουσαν τον κοσμο λεγοντας του οτι μην εχοντας διπλωμα φταιει οτι και αν εγινε και οτι δεν δικαιουται αποζημιωση.Φιλε μου που ειχες το ατυχημα πας σε ενα δικηγορο και κανονιζεις την γραμμη σου για το πως θα κινηθεις απο δω και περα.Θα αποζημιωθεις κανονικοτατα απο την ασφαλιστικη του απλα μαλλον θα τραβηξει λιγο η διαδικασια.Με τη σειρα μου να σου πω να πας στα γρηγορα να βγαλεις ενα διπλωματακι για να εισαι φουλ καλυμμενος.Περαστικα και σιδερενιος.

να σε καλα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ' αρχήν περαστικά!

Πάντα φιλικά, Γιώργος

Φίλε θα ήθελα να σε ρωτήσω, το μηχανάκι όσο είναι εντελώς κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως παράδειγμα 1 χρόνο, τι φθορές έχει; Μπαταρία σίγουρα, λάδια, φλάτζες κτλ. Τί θα χρειαστεί μετά από τόσο διάστημα κλειστό να του αλλάξω; Είμαι νέος και δε γνωρίζω και θα ήθελα να μάθω.

Αυτό που λες ισχύει. Βγάζουν ασφάλεια σε κάποιον που δεν έχει δίπλωμα, αλλά με την πρώτη στραβή, φυσικά, δεν τον καλύπτουν. Νο δίπλωμα Νο κάλυψη. Απλά πληρώνει τα ασφάλιστρα...

Δεν ξέρω για άλλες περιπτώσεις αλλά, φίλος τράκαρε με 600cc GSXR, δεν έφταιγε, δεν είχε δίπλωμα μεγάλο, μόνο μικρό, τον χτύπησε ανασφάλιστος και η ασφαλιστική του τον αποζημίωσε κανονικά, για μία ζημιά των 600€ περίπου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένας φίλος μου με το αμάξι του είχε περάσει ΣΤΟΠ (χοντρή λαλακία), τον χτύπησε άλλο αυτοκίνητο και φοβόταν μην του κόψουν κλήση και γι' αυτό ρωτήσαμε στην τροχαία και μας είπαν η τροχαία δε μπορεί να κόψει κλήση γιατί δεν ήταν παρόν στο συμβάν κάποιος αστυνόμος. Τωρά δε ξέρω εάν αλλάζει κάτι σε περίπτωση που κάποιος οδηγός δεν είναι κάτοχος διπλώματος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν ειπα αυτο και δεν υπαρχει περιπτωση να κλειδωσω το καινουργιο μηχανακι...με την καμια ομως δεν θα ξαναπαρω 50αρι για εναν παπου χωρις ασφαλεια διπλωμα που δεν ακουει και δεν βλεπει ..δεν θα το λειξω το θεμα ..θα το παω δηκαστικος γιατι αυτος ο ανθρωπος αν δεν πληρωσει να καταλαβει τ λαθος του θα ξαναβγει στον δρομο και θα πατησει αλλον 17χρονο.......οσο για μενα οδηγω το συγκεκριμενω μηχανακι 1 χρονο(το οδηγουσα επειδη το ειχε ο αδερφος μου,και τωρα πηρα και ενα δικο μου) και δεν παθενα κατι επειδι ημουν εγω προσεκτικη......ογηγαω χρονια μηχανακια και δεν λεω οτι εχω μεγαλιτερη πειρα απο εσενα αλλα δεν θα σταματησω την οδηγηση για εναν παπου που ειναι με τ ενα ποδι στον ταφο!

να σε καλα και παλι αλλα το προβλημα ειναι οτι αυτος δεν εχει ασφαλεια( και τελικα ουτε διπλωμα)...οποτε πρεπει να τον παω δικαστικος για να παρω τα εξοδα ..ετσι?

να σε καλα

Όταν σε χτυπάει ανασφάλιστος πηγαίνεις στο Επικουρικό Κεφάλαιο, με χτύπησε εμένα γέρος ανασφάλιστος, πήγα το κατέθεσα, έφτιαξα το μηχανάκι πήγα τα τιμολόγια και πήρα ΟΛΟ το ποσό του τιμολογίου πίσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω για άλλες περιπτώσεις αλλά, φίλος τράκαρε με 600cc GSXR, δεν έφταιγε, δεν είχε δίπλωμα μεγάλο, μόνο μικρό, τον χτύπησε ανασφάλιστος και η ασφαλιστική του τον αποζημίωσε κανονικά, για μία ζημιά των 600€ περίπου.

Αν είχε την υπαιτιότητα ο φίλος σου και δεν είχε δίπλωμα, η ασφάλεια δεν θα κάλυπτε τις ζημιές του άλλου που έπαθε τη ζημιά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.

• Create New...