AlexBl 12 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2011 Μεγάλη κατανάλωση καυσίμου. Έξτρα κόστος από την ανάγκη προθήκης λαδιού στο καύσιμο. Μεγάλη εκπομπή καυσαερίων και ρύπανσης του περιβάλλοντος. Μυρωδιά καμένου λαδιού στους επιβάτες. Δυσλειτουργίες κυρίως στην πρωινή εκκίνηση. Συχνά μπουκώματα. Γρήγορη πτώση της απόδοσης και φθορά του κινητήρα (κόλλημα της μηχανής). Συχνότερη ανάγκη αλλαγής κυλινδροπίστονου για να διατηρηθούν οι εκρηκτικές του επιδόσεις Ηχορύπανση. Ατυχήματα σε νεαρές ηλικίες λόγο αυξημένων επιδόσεων δυσανάλογων με τις προδιαγραφές της μοτοσυκλέτας. Κίνδυνος αν τελειώσει το λάδι ή αν πάθει ζημιά το σύστημα τροφοδοσίας να κολλήσει ο κινητήρας. διχρονα γω σ μιλαω για 50αρι σκουτερ .. οχι καμια nsr π καει 30ευρω..... ο αδερφος μου στο σκουτερ το πηρε μεταχειρισμενο 15000 χιλιομετρα και απο τοτε εχει βαλει δυο λιτρα λαδι... και τα δυο συνολικο κοστος 20ευρω... και οχι μαπ λαδια... την μια Bel Ray semi synthetic KAI THN ΑΛΛΗ Motul 2t Expert... Δεν μυριζει καθολου... μυριζει φυσιολογικα για 2χρονο και αν τ κανεις καλο ζεσταμα στη αρχη 2-3 λεπτα μετα εισαετοιμος να φυγεις... Μπροστα τωρα π εινα9 χειμωνας δεν περνει κατ ευθειαν μπροστα οπως ολα τα μηχανακια... και υπαρχουν κ φορες π αυτος το βαζει πρωτος απο μενα π εχω τετραχρονο.... Ολα αυτα π λετε για τα διχρονα μαλλον αναφερεστε σε καγκουρεικα Gilera που τα εχουν γαμη*** οι ιδιοκτητες τους και καινε το κωλο τους... ΟΣο εχει να κανει με τα σερβις καθε 4500 χιλιαδες θελει μπουζι , και μπιλιες... καθε 2500 χιλιαδες θελει λαδια ακριβως οπως το τετραχρονο.... και καθε 12000 ιμαντα.. Με σωστη λοιπον συντηρηση και τα λοιπα τα διχρονα μπορουν ν αποδεχτουν και πιο αποδοτικα απο τα τετραχρονα.. Και να ξερετε οτι επιτηδες τα εχουν αφησει τοσο ελευθερα να καινε και να ρυπαινουν γιατι δεν τους συμφερε η παραγωγη τους... Πιστευεις με τοση τεχνολογια δεν εχουν εφευρει τροπους να ειναι φιλικα στο περιβαλλον??? Οταν πας το διχρονο καθε 10000 για να αλλαξεις ιμαντα ενω στα τετραχρονα καθε 4000 για να σ ρυθμισουν βαλβιδες και μαλακιες εσυ τ λες ν τους συμφερει αυτο?? Τελος αφηστε ολες αυτες τις προκαταληψεις για τα διχρονα και μιλιστε με επιχειρηματα και παραδειγματα οπως εγω για να στηριξετε κατι και μην πετατε αερολογιες και γενικες ασχετες αποψεις.... που ολοι ειστε πικραμενοι γιατι ολο και καποιο σας εχει πατησει... τα διχρονα γενικος βγαζουν ποιο πολλες ζημιες γιατι μεσα στην μηχανη δουλευουν ολα ποιο βαρβαρα,παντος μια φορα απο τα τετραχρονα θελουν περισσοτερα ωραια απαντηση βρε.... μπραβο με τετοιο μυαλο συνεχιστε.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctorx 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2011 (τροποποιήθηκε) αντε μαθες πως λειτουργει ο 2χρονος κινητηρας και μετα μιλα Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 1 , 2011 από τον doctorx Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctorx 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2011 το μονο που λες εδω και μερες ειναι για το δικο σου παραδειγμα,το αλλο που λες οτι θελει στα τετραχρονα ρυθμησει η αλυσιδα στα διχρονα δεν θελει?ασε μας ρε φιλε αντε μαθε και μετα μιλα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctorx 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2011 με λιγα λογια Διχρονα (+) 1.Ροπες απο πολυ χαμηλα... 2.Ευκολια συντηρησεως και απλουστατη μηχανολογικη σχεδιαση... 3.Φτηνα ανταλλακτικα λογω της απλης μηχανολογικης τους σχεδιασης... (-) 1.Πολυστροφα αρα πιο επιρρεπη σε ζημιες....Και συνολικη καταπονηση των κινητων μερων της μηχανης. 2.Κακη καυση καυσιμου λογω Αρχης λειτουργιας των Διχρονων αρα πολλα ευρω βενζινης πεταμενα... 3.Εξτρα εξοδα για την συμπληρωση λαδιου μειξεως... (Δεν ειναι ακριβο αλλα ειναι κ αυτο εξοδο καθε φορα). 4.Τεινουν να εξαφανιστουν λογω της απαγορευσης τους αρα μετα απο καποιο (αρκετο) διαστημα ανταλλακτικα γιοκ... Γενικα ειναι για ποιο λογο θες μια μηχανη.... Αν θες να εχει νευρο για κανα παιχνιδακι και δεν σε νοιαζει το χρηματικο τοτε παιρνεις διχρονο.... Αν θες κατι πιο αξιοπιστο και οικονομικοτερο (κοινως να βαζεις μονο βενζινη) και να κανεις μονο την δουλεια σου παιρνεις τετραχρονο χωρις να αποκλειεις και τα παιχνιδια σε ποιο μεγαλα κυβικα.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kwstasxt 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2011 Μερικοι δεν βλεπεται σφαιρικα τα πραματα.. Για να μην επεκταθω και πολυ θα σου φερω ενα παραδειγμα εγω εχω 50αρι παπακι 4t ( τωρα ειναι 72cc) και ενας φιλος μου derbi scooter 2t Αυτος μου λεει οτι πληρωνει 20ευρω το γεμισμα βενζινη ( 13 λιτρα περνει) ενω αντιθετα εγω πληρωνο 4 ευρω περιπου για ενα γεμισμα με 3,6 ντεποζιτο ΑΥΤΟΣ βγαζει περιπου 100km με 20ευρω Εγω βγαζω 120km+ με 4 ευρω Και ναι ωραια μπορει εγω οντως να αλλαζω ολα αυτα τα πραματα ισως που εχουν αναφερει τα παιδια λογο 4t κινητηρα αλλα εγω για 1000km μονο για βενζινες πληρωνο 33 ευρω σκεψου αυτος ποσο πληρωνει.. και πραγματικα οι αποδοσεις του κινητηρα μου ειναι παρομοιες με αυτονου πλεον Μην το βλεπεις στραβα την βελτιοση στο 4χρονο μοτερ , σκεψου οτι ορισμενα μηχανακια βγενουν για παραδειγμα 72cc ηδη απο το εργοστασιο! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
AlexBl 12 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2011 σωστος φιλε μου... αλλα εγω αναφερομουν σ σκουτερ π δεν εχουν αλυσιδα αλλα ιμαντα... δεν λεω για διχρονα παπια... η μηχανες... και παλι θα μιλισω παλι με παραδειγμα... που λυνανε στο συνεργειο π πηγα για σερβις ενα διχρονο σκουτερ 50αρι απριλια και μετα απο 40000 π ειχε κανει το πιστονι και ηταν αθικτο.... ουτε ν τ ειχαν γυαλισει .. το ιδιο κ ο κυλινδρος....μου το εδειχνε εκει ο φιλος μ που δουλευε και μ λεει δες... και ειχα μεινει μαλακας... Τεσπα το θεμα ειναι οτι αμα θελει να πηγενει ανετα και παντου χωρις προβλημα και να μην ειναι ολη τη ωρα στα σερβις καλυτερα να παρει το PIAGGIO NRG H GILERA RUNNER που εχουν αποδειχτει οτι με σωστη συντηρηση δεν παθαινουν τιποτα... δεν καινε ουτε υπερβολικα αλλα ουτε και πολυ λιγα... καινε στη μεση περιπου.... Το σπριντερ μ εμενα το 50αρι π το πηγενω ολο τερμα 50+ τα καιω σ 120χιλιομετρα... τα ιδια και παραπανω χιλιομετρα θα κανειι κ το NRG π θα πηγενει για πλακα τα 50... Αν εχει τα λεφτα ας το παρει και δεν θα το μετανιωσει αν κανει σωστη συντηρηση και γενικα το προσεχει.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctorx 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2011 σωστος φιλε μου... αλλα εγω αναφερομουν σ σκουτερ π δεν εχουν αλυσιδα αλλα ιμαντα... δεν λεω για διχρονα παπια... η μηχανες... και παλι θα μιλισω παλι με παραδειγμα... που λυνανε στο συνεργειο π πηγα για σερβις ενα διχρονο σκουτερ 50αρι απριλια και μετα απο 40000 π ειχε κανει το πιστονι και ηταν αθικτο.... ουτε ν τ ειχαν γυαλισει .. το ιδιο κ ο κυλινδρος....μου το εδειχνε εκει ο φιλος μ που δουλευε και μ λεει δες... και ειχα μεινει μαλακας... Τεσπα το θεμα ειναι οτι αμα θελει να πηγενει ανετα και παντου χωρις προβλημα και να μην ειναι ολη τη ωρα στα σερβις καλυτερα να παρει το PIAGGIO NRG H GILERA RUNNER που εχουν αποδειχτει οτι με σωστη συντηρηση δεν παθαινουν τιποτα... δεν καινε ουτε υπερβολικα αλλα ουτε και πολυ λιγα... καινε στη μεση περιπου.... Το σπριντερ μ εμενα το 50αρι π το πηγενω ολο τερμα 50+ τα καιω σ 120χιλιομετρα... τα ιδια και παραπανω χιλιομετρα θα κανειι κ το NRG π θα πηγενει για πλακα τα 50... Αν εχει τα λεφτα ας το παρει και δεν θα το μετανιωσει αν κανει σωστη συντηρηση και γενικα το προσεχει.. οταν λες τερμα εννοεις το γκαζι? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
-Giorgos- 139 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2011 (τροποποιήθηκε) . Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 2 , 2011 από τον -Giorgos- Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
AlexBl 12 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2011 οταν λες τερμα εννοεις το γκαζι? το γκαζι ποτε δεν το πατας τερμα κατ ευθειαν αν εννοεις αυτο.... σιγα σιγα μεχρι να φτασει τερμα τ γκαζι.. και πηγενω παντα τερμα εννοω παντα μ οσο πιο πολλα χιλιομετρα μπορω..στα ορια... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctorx 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2011 το γκαζι ποτε δεν το πατας τερμα κατ ευθειαν αν εννοεις αυτο.... σιγα σιγα μεχρι να φτασει τερμα τ γκαζι.. και πηγενω παντα τερμα εννοω παντα μ οσο πιο πολλα χιλιομετρα μπορω..στα ορια... α οκ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nasos13 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2012 Μερικοι δεν βλεπεται σφαιρικα τα πραματα.. Για να μην επεκταθω και πολυ θα σου φερω ενα παραδειγμα εγω εχω 50αρι παπακι 4t ( τωρα ειναι 72cc) και ενας φιλος μου derbi scooter 2t Αυτος μου λεει οτι πληρωνει 20ευρω το γεμισμα βενζινη ( 13 λιτρα περνει) ενω αντιθετα εγω πληρωνο 4 ευρω περιπου για ενα γεμισμα με 3,6 ντεποζιτο ΑΥΤΟΣ βγαζει περιπου 100km με 20ευρω Εγω βγαζω 120km+ με 4 ευρω Και ναι ωραια μπορει εγω οντως να αλλαζω ολα αυτα τα πραματα ισως που εχουν αναφερει τα παιδια λογο 4t κινητηρα αλλα εγω για 1000km μονο για βενζινες πληρωνο 33 ευρω σκεψου αυτος ποσο πληρωνει.. και πραγματικα οι αποδοσεις του κινητηρα μου ειναι παρομοιες με αυτονου πλεον Μην το βλεπεις στραβα την βελτιοση στο 4χρονο μοτερ , σκεψου οτι ορισμενα μηχανακια βγενουν για παραδειγμα 72cc ηδη απο το εργοστασιο! μεγα ψεμμα φιλε μου....μπορει να ειδα το θεμα μετα απο ενα χρονο και μπορει καν να μην απαντησεις αλλα επειδη καποιοι που κοιτουν για να παρουν αποψεις οπως εγω θα το δουν....σιγα μην βγαζει με 20 ευρω 100 χλμ...μην λεμε οτι θελουμε εγω με 5 ευρω και με την τιμη της βενζινης στο 1,735 βγαζω τουλαχιστον 100 χλμ....με διχρονο και συγκεκριμενα με suzuki katana.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
telephoner 2.250 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2012 (τροποποιήθηκε) Το σπριντερ μ εμενα το 50αρι π το πηγενω ολο τερμα 50+ τα καιω σ 120χιλιομετρα... τα ιδια και παραπανω χιλιομετρα θα κανειι κ το NRG π θα πηγενει για πλακα τα 50... Αν εχει τα λεφτα ας το παρει και δεν θα το μετανιωσει αν κανει σωστη συντηρηση και γενικα το προσεχει.. Πόση βενζίνη βάζεις εσύ και πόσο το NRG όμως; Αν εννοείς ότι το 2χρονο(NRG) βγάζει ίδια ή και παραπάνω χιλιόμετρα με το 4χρονο(Sprinter) με τα ίδια λίτρα βενζίνη, απλά δεν στέκει. Δεν γνωρίζω πολλά ούτε έχω κάποιο μηχανάκι αλλά και βάσει χαρακτηριστικών να το δεις, δε γίνεται αυτό. Edit : Τώρα είδα ότι είναι παλιό το thread. Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 26 , 2012 από τον telephoner Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες