Jump to content
Sign in to follow this  
Zaman

Συντηρηση αλυσιδας

Recommended Posts

Λοιπον νεωτερα για την αλυσίδα μου:

Εφυγα για διακοπές με περιπου 18800km και επεστρεψα με 20200km

Πριν φυγω πηγα για εναν ελεγχο-σφιξιμο αλυσιδας γιατι ΔΕΝ την ακουγα

καλα οπως προανεφερα...

@NordicRavn: Ευτυχως εκανα τοσα χιλιομετρα φορτωμενος αλλα

με "γλυκια" οδηγηση (οχι αποτομα ανοιγματα κλπ) και ναι μεν χτυπαει σαν

ντενεκες αλλα αντεξε! (να η ποιότητα που λεγαμε!!!!)

Αυτην την εβδομαδα θα παω για αλλαγή αλυσιδα-γραναζια (150 εβραιόπουλα)

Επίσης θα χρεαστει και μια ρυθμισουλα βαλβιδες γιατι δεν τις ακουω καλά

@NordicRavn: από περυσι ειχουν να ρυθμιστούν (εδω και 8500km) :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Και ακουσα θα διατιθεται σε ευρωπαικα μοτο-εργοστασια ως παραδειγμα προς μιμηση!!!

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :rolleyes:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

<{POST_SNAPBACK}>

Akrivos na exoun oi anthropoi na vlepoun tin diadromi enos proistorikou kinitira!!!

kai na apofeygoun tixon omoiotites! :_w00t::_w00t:

E re kati glentia pou kanoume!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :_w00t::_w00t:

Τροποποιήθηκε από τον Sarevock

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

lipon merika pragmata mexri na sou ginoun ma8ima den ta ma8enis... :D

ti enoo?

eksigoume amesos

pote den pianoume ena pani na ka8arisoume tin alisida

ke idika konta sto granazi ke idika en kinisi pote mia to kanete afto

kindinevete apo to na xasete komati kreas apo kapio daxtilo

na xtipisete kapio nixi

i ke na kopsete kapio daxtilo

ke den prepi na ise vlakas gia na to pa8is afto mpori na sou tixi aneta

to kalitero ine na ka8arizoume tin alisida me ka8aro petreleo i lineleo i kirozini pou ine to idio pragma :D

ke ine ftino

iparxoun ke spray ka8arismou tis motorex as poume ala ine akriva periou 12 euro ka8arizis pano apo mia fora ala ke pali me 12 euro pernis pola litra ka8aro aspro petreleo

afou tin ka8arisete me ena pinelo ke ka8aro aspro petreleo xoris na pasalipsete ton kosmo i to diskofreno pou as ine apo tin ali meria olo ke kati 8a petaxti eki gia afto ine kalitero to spray...

pernete dio mpoukalakia ka8ari venzini ke ka8os girizete tin roda kseplenete tin alisida na figoun ta petrelea ke ta ipolimata tous

giati an riksete lipantiko pano sto petreleo to pio logiko ine na min piasi sto metalo ke me tin proti strofi na petaksi olo to lipantiko apo tin alisida ke na pai xameni oli i doulia

kalo lipon ine na vgalete ka8e lipantiko apo tin alisida me af8oni ka8ari venzini ego kratao to mpoukalaki katakorifa pano apo tin alisida ke to afino na reei dinata ka8os girizo tin roda

meta ena plisimo me aporipantiko me vourtsa oxi me sfougkari kseplima me nero

ke meta to pio spoudeo

stegnoma me sesouar malion na vigi ka8e igro ipolima ke paralila zesteni tin alisida pou ine to idanikotero gia na lipan8i

tin lipenoume panta zesti giati me tin 8ermotita isxori to lipantiko pantou

ke i tin zestenoume me to sesouar i tin pame mia mikri volta na zesta8i ke meta lipenoume

otan ine kria i alisida ke 70 xronia na tin afisoume me to lipantiko epano me tin proti volta ta petai ola idika an exi palia lipantika epano

ine simantiko afto na to kseroume

oti panta tin lipenoume zesti tin alisida giati ke ta palia grasa ine refsta an ke axrista ke pane stin akri me to kenourio lipantiko ke isreei pio efkola to kenourio

gia tous anetous ikonomika ke grigorous

spray ka8arismou vrite motorex ine telio ta petai ola

mia mikri volta na zesta8i i alisida

ke grasarisma pali me motorex vgeni se dio tipous gia xoma ke gia dromo

ke exete 800 xiliometra aprovlimatista

an 8elete na vrite spray pio efkola akoma ke sto praktiker exi castrol me keri poli kalo ligoteris antoxis ke gia alisides o-ring

ego pantos me ton tropo pou perigrafo

exo akoma tin mamisia alisida ke exo 42000 sto konter ke 8a kratisi gia poli akoma ke fisika exi kani pola xiliometra e8niki

episis mporo na sas vro foto me komena daxtila apo doulies stin alisida en kinisi..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πληροφοριακά, σήμερα αξιώθηκα να αλλάξω γραναζια αλυσίδα (D.I.D)

σύνολο: 150ευρώ....

και η διαφορα στον δρόμο πολύ εμφανής!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

"....πλυσιμο με καθαρο πετρελαιο (κηροζινη) καθε 1000-1500 χιλ περιπου (αναλογα και τους δρομους που πατε...αν κανετε χωμα...τοτε θελει ποιο συχνα).

Παραδόξως ο Κ. Longoni λέει ότι οι περισσότερες ομάδες αγώνων χρησιμοποιούν παχιές βαλβολίνες μέ πινέλο γιά τήν λίπανση τής αλυσίδας αλλά αυτό είναι μπελάς εάν δέν αφεθεί η μηχανή νά κάτσει ακίνητη γιά μία νύχτα."

Χρόνια τώρα ακολουθώ αυτά τα δύο βήματα.

Δηλαδή, αφού βγάλω την αλυσίδα, "πλύσιμο με καθαρό πετρέλαιο" και καλό στράγγισμα, μόνο που στη συνέχεια αντί να περάσω τη βαλβολίνη με πινέλο, βουτάω μεσα στη βαλβολίνη την αλυσίδα την αφήνω περίπου 7-8 ώρες και στη συνέχεια την κρεμάω κάπου για να στραγγίξει η περιτή βαλβολίνη και κατόπιν την ξανατοποθετώ.

Μπελαλίδικη δουλαιά αλλά κρατάει !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Δεν μπορει GN_AZ ... Κατι θα εχουν να φοβουνται και οι "αξοναδες" ... μπορει να μην βγαινει ή κοβεται, αλλα ολο και κατι αλλο θα παθαινει ... <_<

Να μας απαντησουν οι γνωστες, και εχοντες ...

<{POST_SNAPBACK}>

Οχι...οι αξοναδες δεν εχουν τιποτα να φοβουνται.Το μονο μειων ειναι οτι πρεπει να αποφευγονται οι σουζες.Αν δεν τις κανεις δεν εχεις κανενα προβλημα.

Φιλος με R1100GS εκοψε τον αξονα στα 140000χιλ κι αυτο γιατι το παλικαρι του επινε το αιμα του GS.

O αξονας στοιχισε 300 ευρω αγορα.Αν υποθεσουμε τωρα οτι ο μεσος ορος ζωης της αλυσιδας ειναι 30000χιλ(με καλη εννοειται συντηρηση) τοτε στα 140000χιλ θα επρεπε να ειχε αλλαξει σχεδον 5 σετ αλυσιδογραναζα!!! τα οποια σε μια μοτοσυκλετα 1100κυβικων κοστιζουν πανω κατω 200 ευρω το σετ!!! Επι 5 αλλαγες = 1000 ?....εεεε εχει μια διαφορα με τα 300 που εδωσε ο φιλος :whistling: (και να σκεφτεις οτι στα 140000χιλ δεν εχεις ασχοληθει ποτε με συντηρηση του εξαρτηματος κινησης!!!

Ομως σε αλλους δεν εχει ακουστει κομμενος αξονας...οποτε πιθανοτατα δεν θα χρειαστει να τον αλλαξεις ποτε σου!!!

pernete dio mpoukalakia ka8ari venzini ke ka8os girizete tin roda kseplenete tin alisida na figoun ta petrelea ke ta ipolimata tous

giati an riksete lipantiko pano sto petreleo to pio logiko ine na min piasi sto metalo ke me tin proti strofi na petaksi olo to lipantiko apo tin alisida ke na pai xameni oli i doulia

kalo lipon ine na vgalete ka8e lipantiko apo tin alisida me af8oni ka8ari venzini ego kratao to mpoukalaki katakorifa pano apo tin alisida ke to afino na reei dinata ka8os girizo tin roda

meta ena plisimo me aporipantiko me vourtsa oxi me sfougkari kseplima me nero

ke meta to pio spoudeo

ego pantos me ton tropo pou perigrafo

exo akoma tin mamisia alisida ke exo 42000 sto konter ke 8a kratisi gia poli akoma ke fisika exi kani pola xiliometra e8niki

<{POST_SNAPBACK}>

Βενζινη (οποιοδηποτε ειδος...καθαρη η βρωμερη :P )δεν συμβαδιζει με τα O-ring.Δεν το λεω εγω...το λενε ολοι οι κατασκευαστες αλυσιδων :whistling:

Αν ριξεις το λιπαντικο πανω στο πετρελαιο σαφως και θα φυγει.Γι αυτο εξηγω πως μετα απο το πλυσιμο με το καθαρο πετρελαιο πλενουμε καλα την αλυσιδα με σαπουνονερο,ωστε να φυγει εντελως το πετρελαιο.

Σκουπιζουμε ή στεγνωνουμε προσεκτικα την αλυσιδα και μετα λιπαινουμε,οπως ειπες παντα οταν η αλυσιδα ειναι ζεστη.Σωστος ο τροπος με το πιστολακι :winking:

Φιλος μου εχει οντως χασει ενα κομματι απο τον δεικτη του δεξιου του χεριου απο την αλυσιδα.Την λιπαινε βουτωντας ενα στουπι μεσα σε βαλβολινη εχοντας την μοτο στο διπλο και με αναμμενο μοτερ και 1η στο σαζμαν για να μην κουραζεται το παλικαρι να γυριζει με το χερι την ροδα :shock::wacko: ....κι ετσι τοχασε το δαχτυλακι του!!! :(

Το οτι εχεις την αλυσιδα σου τοσα χιλιομετρα,παει να πει πως μαλλον δεν χρησιμοποιουσες ολο αυτο το διαστημα καθαρη βενζινη :whistling: ,ή η αλυσιδα σου ειναι για πεταμα εδω και καιρο και δεν το λες :P ,ή μας λες ψεματα :P

Χωρις παρεξηγηση....γιατι ηξερα ανθρωπο (γνωστο) που καθαριζε την αλυσιδα του με καθαρη βενζινη (κι ελεγε μαλιστα "κοιτα ρε πως καθαριζει...πολυ ευκολα!!!"..κι οταν του ελεγα πως ειναι λαθος,μου ελεγε.."καλα μαλακιες τωρα"...).και αλλαζε αλυσογραναζα καθε 10000χιλ το πολυ (σε bandit 600)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πινελάκι :winking: ,πετρέλαιο :winking: και μετά λαδάκι :winking: ...

(άν και δεν είμαι σίγουρη για το πετρέλαιο :blush: αν χαλάει τα τσιμουχάκια..τα χαλάει? :blush:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Πινελάκι :winking: ,πετρέλαιο :winking: και μετά λαδάκι :winking: ...

(άν και δεν είμαι σίγουρη για το πετρέλαιο :blush: αν χαλάει τα τσιμουχάκια..τα χαλάει? :blush:

<{POST_SNAPBACK}>

Μιλάμε πάντα για καθαρό (φωτιστικό) πετρέλαιο έτσι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αν υποθεσουμε τωρα οτι ο μεσος ορος ζωης της αλυσιδας ειναι 30000χιλ(με καλη εννοειται συντηρηση) τοτε στα 140000χιλ θα επρεπε να ειχε αλλαξει σχεδον 5 σετ αλυσιδογραναζα!!!

Διαφωνώ.Τουλάχιστον η δικιά μου χαλαρά θα αντέξει πάνω από 50.000.Απλά πολλοί δεν το παίρνουν ''ζεστά'' το θέμα της συντήρησή της ή απλά δεν γνωρίζουν...και το βλέπω καθημερινά αυτό και δεν σου λεω για τους ''άσχετους'' που πήραν μηχανή μόνο για σπίτι-δουλειά ξέρω γω(καλά μερικοί απ'αυτούς μπορεί να μην την έχουν λαδώσει και ποτέ)..αλλά και στις βόλτες με παρέες άμα πας από τα 10 μηχανάκια θα δεις 2-3 που δεν έχουν σταγόνα πάνω παρόλο που θα γράψουν χιλιόμετρα εκείνη την μέρα. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χρήστο τι αλυσίδα φοράς?

πόσα χμ έχεις κάνει μέχρι τ5ώρα ?

μου φίνεται πολυ αισιόδοξο project τα 50000χμ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
χρήστο τι αλυσίδα φοράς?

πόσα χμ έχεις κάνει μέχρι τ5ώρα ?

μου φίνεται πολυ αισιόδοξο project τα  50000χμ

<{POST_SNAPBACK}>

την μαμά της έχω.Τι να πω έχω 26.000 και είναι λες και δεν έχει κάνει χιλιόμετρο.

Και αυτό γιατί πριν ακόμα ''στεγνώσει'',την έχω ήδη ξαναπεράσει με λαδάκι κινητήρα(δεν εμπιστεύομαι τα σπρέϊ,άσε που κοστίζουν).Σχεδόν κάθε 300-400 χιλιόμετρα είμαι με το λαδωτήρι στο χέρι.

Το γρανάζι φαίνεται λίγο ταλαιπωρημένο(ε κάποιο εξάρτημα πρέπει να υποστεί τις μ@λ@κίες μου :D ) αλλά έτσι κι αλλιώς θα το αλλάξω σύντομα για άλλο λόγο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα