Jump to content
gkourmoul1

Φωτογραφικές ανησυχίες

Recommended Posts

Οι τελευταίες 9 φωτογραφίες είναι από την Παλιά Πόλη της Ρόδου και το Καστέλο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Χθες.STAR BEACH.Xερσονησσος.

dsc01542ps.jpg

(Η θ'αλλαξω παρεες η θ'αλλαξω συκωθια.Που να παρει η ευχη να παρει :nuke: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκτός από τις φωτογραφίες, που είναι εντυπωσιακές, πάντα κάνεις μ@μάτες επιλογές soundtrack :_thumbsup:

PS

gkourmoul, πήρα καινούργιο παιχνίδι :whistling:

Τροποποιήθηκε από τον gilles

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από το ebay... :spiteful:

(θα ανεβάσω φωτό μετά γιατί θα σκάσει ο βίκινγκ στο γραφείο, και θα αρχίσει να παίρνει κεφάλια)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν...νέο παιχνιδάκι, μία Panasonic GH2.

Πρωταρχικός σκοπός της είναι το βίντεο, και φυσικά η φωτογραφία. Μια και σκοπεύουμε με ένα φίλο να γυρίσουμε μερικές μικρού μήκους, αλλά με όσο το δυνατόν πιο κοντά σε κινηματογραφικό αποτέλεσμα. Αυτός έχει Canon.Πήγαμε κόντρα στο ρεύμα λοιπόν, αν και ήμουν πολύ κοντά σε Canon 5D Mark II. Μερικοί λόγοι είναι οι παρακάτω:

1. Με το hack του φίλτατου ρώσου χάκερ Vitaliy, έχει τρομερές επιδόσεις στο βίντεο. AVCHD Intra (i-frame codec) 1080/30/25p/24p, 88 Mbit (!) variable bitrate, AVCHD 720p/60/50p at 88Mbit, Maximum ISO to 12,800 και MJPEG Anamorphic 2x 4:3 at 70Mbit 1920×720/30p. (με class10, 90Mb/s κάρτα).Καθαρή νίκη απέναντι στο κατεστημένο-επιλογή, καθώς με τα λεφτά που θα έδινα για τις ίδιες επιδόσεις αγοράζω μια R1...
  2. Είναι mirrorless. Που σημαίνει, ότι αυτό που τραβάς και βλέπεις, είναι ακριβώς αυτό που θα δεις και στον υπολογιστή σου. Επίσης, τοHollywood standard για ταινίες είναι Super 35mm. Επειδή το φιλμ τρέχει πλαγίως στις κινηματογραφικές κάμερες, το Super 35mm μετριέται 24mm αντί για 36mm όπως το φωτογραφικό 35mm φίλμ. Το μέγεθος του αισθητήρα της GH2 όταν γυρίζει βίντεο είναι 19 x 10.5mm - πολύ κοντά στο Super 35mm (24 x 10mm). Αν και η GH2 βασίζεται στο Micro Four Thirds format όπως οι Olympus, αντιθέτως, είναι φαρδύτερος από το στάνταρ 17 x 13mm για να μπορεί να γράψει με διαφορετικά aspect ratios χωρίς cropping σε 3:2 or 4:3 όπως οι άλλες DSLR.
  3. Ακριβώς επειδή δεν έχει καθρέπτη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι φακό θέλεις. Nikon, Canon, Zeiss, Samyang, Voiglander,etc. Όσοι γνωρίζουν τι διαφορά μπορεί να κάνει ένας φακός καταλαβαίνουν. Δυστυχώς όμως μόνο full manual. Περισσότερη προσπάθεια, καλύτερο αποτέλεσμα.
  4. Γαμάτη τιμή, για αυτά που προσφέρει.

panasonic-gh2-lumix.jpg

panasonic-gh2new1.jpg

Πρώτες εντυπώσεις:

• Πολύ μικρή λόγω φουλ ψηφιακού αισθητήρα. Περίεργη αίσθηση στην αρχή.
  • Γ@ματο βίντεο.
  • Καλές φωτογραφίες. Τίποτα το εξαιρετικό εδώ. (σε σχέση με 5D)
  • Δύσκολο να τους δουλέψεις. Τα πάντα όλα χειροκίνητα, έχω τώρα έναν Nikon 35mm f/2, Lumix pancake 14mm f2.5 και έναν Nikon 70-300mm f 5.6. Ο τελευταίος άχρηστος καθώς λόγω μέγεθος αισθητήρα (σε σχέση με μία full frame) τα 14 γίνονται 28, τα 35-70 και τα 300-600....τηλεσκόπιο. O Nikon 35 χιλ δεκαετίας '70, αστέρι. Σίγουρα θα ψάξω και για άλλους.
  • Λόγω των συχνών αλλαγών φακών στις λήψεις και λόγω έλλειψη διαφράγματος, θέλει προσοχή και καθαρισμό ο αισθητήρας.
  • Αρχή είναι ακόμα, θα δούμε :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φωτό από Σαββατοκύριακο με καλό καιρό στο βασίλειο της Δανιμαρκίας....

P1000078.jpg

P1000094.jpg

P1000109.jpg

P1000141.jpg

P1000153.jpg

P1000174.jpg

P1000175.jpg

P1000178.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλοριζικο το νεο εργαλειο!!!

Ηξερες τι ηθελες και το απεκτησες. Σε συγχαιρω γιαυτο.

Με το καλο η πρωτη σας ταιξια. Αναμενουμε νεοτερα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τιμη δεν εγραψες....

Ebay 510 ευρωπουλα, δευτερο χερι, με ελαχιστα κλικ και 2 χρονια εγγυηση ακομα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α εχει παρει τα πανω του αυτο το θεμα . Πολυ ωραια !

Καλοριζικη και μπραβο για ολους τους φωτογραφους της προηγουμενης σελιδας :thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α εχει παρει τα πανω του αυτο το θεμα . Πολυ ωραια !

Καλοριζικη και μπραβο για ολους τους φωτογραφους της προηγουμενης σελιδας :thumbsup:

Στεφ, εγω γιατι δεν μπορω να τραβηξω φωτο σαν του gilles? Για πες εσυ που με ξερεις...

@gilles. Στι φωτο εκανες καποια επεξεργασια ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι, σε ολες :mB_kalo_e:

Ηλια μπορεις :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον Alarm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στεφ, εγω γιατι δεν μπορω να τραβηξω φωτο σαν του gilles? Για πες εσυ που με ξερεις...

Σε ποια συγκεκριμένα Ηλία?

Η τρίτη έχει λίγο saturation και η τέταρτη color corection με προσανατολισμό στα πιο "γήινα" χρώματα κίτρινο και καφέ. Κάτι σαν σέπια, χωρίς να αποκλείει και τα άλλα χρώματα όμως.

Κατά τ' άλλα οι άλλες είναι παρθένες και μάλιστα MA & MF. Όταν έχει ήλιο εδώ είναι απίστευτα πράσινα τα τοπία, το ίδιο και τα χρώματα της θάλασσας. Επίσης στην πέμπτη φωτό είναι φως από ηλιοβασίλεμα + αγαπημένος Nikon φακός, που και κουράδες να τραβήξεις, πάλι ωραίες θα βγουν. Μην εκνευρίζεστε γατάκια της Canon... :lol:

ναι, σε ολες :mB_kalo_e:

Χο Χο Χο, δυστυχώς, όχι σε όλες... :peep:

Τροποποιήθηκε από τον gilles

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελα ας το παραδεχτουμε, ειμαι κουλαδι και στις φωτοο...Α στα διαλα πια, θα την πεταξω την ριμαδα... παλι καλα που την πηρα και παρα πολυ φθηνα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χο Χο Χο, δυστυχώς, όχι σε όλες... :peep:

Τοτε ειναι επεξεργασια μεσα απο την φωτογραφικη, εφε , φιλτρο . Σωστα ?

Ελα ας το παραδεχτουμε, ειμαι κουλαδι και στις φωτοο...Α στα διαλα πια, θα την πεταξω την ριμαδα... παλι καλα που την πηρα και παρα πολυ φθηνα...

Aπλα δεν ασχολισε ρε κοπριτη, αυτο ειναι ολο.

Τροποποιήθηκε από τον Alarm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τοτε ειναι επεξεργασια μεσα απο την φωτογραφικη, εφε , φιλτρο . Σωστα ?

Όχι ρε, το custom color correction που έχω κάνει σετ εγώ.Ένα, κλίκ πιο "ψυχρό είναι, τίποτα το τρομερό. Τα φίλτρα είναι πολύ έντονα, και δεν έχω παίξει μαζί τους ακόμη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι ρε, το custom color correction που έχω κάνει σετ εγώ.Ένα, κλίκ πιο "ψυχρό είναι, τίποτα το τρομερό. Τα φίλτρα είναι πολύ έντονα, και δεν έχω παίξει μαζί τους ακόμη...

gilles αν εχεις πειραξει μονο το custom color, τοτε η μηχανη σου εχει θεμα με το white balance! Τουλαχιστον στην δικια μου οθονη οι φωτο σου ειναι πρασινες και οχι ψυχρες οπως λες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα