Jump to content
Sign in to follow this  
takisC50

Yamaha Crypton T110

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, όπως λέει και ο τίτλος θέλω να προχωρήσω στην αγορά του Yamaha Crypton T110. Είναι αυτό εδώ: http://www.mrbike.gr/website/Scooter-%E2%80%93-papia-125aria/Yamaha-Crypton-T110.html

Θέλω να μου πείτε τις γνώμες σας για αυτό το μηχανάκι. Τι έχετε ακούσει για αυτό? Εμένα στην περιοχή μου το λένε αρκετά ανθεκτικό και το έχω δει να το χρησιμοποιούν και πολλοί Deliverαδες. Γράφω για να ακούσω και τις δικές σας γνώμες. Ακόμα άμα το πάρω με το καλό, μετά το στρώσιμο κτλπ. Τι μπορώ να του βάλω σε εξάτμιση, καρμπυρατερ κτλπ.

Ευχαριστώ όσους ασχοληθούν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλησπέρα! Είμαι κάτοχος του συγκεκριμμένου. Αγορά τον 1ο/ 2011 και σήμερα έχει κοντά 1900 χιλιόμετρα. Εντυπώσεις? Καλό θα είναι να πω ότι ο πρότερος βίος μου στο δίτροχο κόσμο αφορά 10.000 χλμ με κινέζικο 125αρι σκούτερ. Αγοράστηκε καινούριο, μέχρι σήμερα δεν τρίζει τίποτα από τα πλαστικά του και σημειωτέον ότι κινείται σε... κανονικούς δρόμους με σαμαράκια, λακκούβες κ.λ.π., δεν έχει δει ποτέ εθνική ή αττική οδό. Ποιότητα μακράν καλύτερη σε σχέση με το κινέζικο που είχα αλλά δεν ξέρω για τους ανταγωνιστές του. Ήμουν ανάμεσα σ' αυτό και το kawasaki joy-r που ήταν (και είναι) στην ίδια τιμή αλλά κατέληξα στο yamaha μιας και δεν είχα κοντά μου αντιπροσωπεία της kawasaki και πολύ σημαντικό για εμένα ήταν το ότι το συγκεκριμμένο μηχανάκι για την kawasaki δεν υφίσταται στην ιστοσελίδα της και αυτό κάπου με χάλασε, μία εταιρεία να μην προβάλλει καν το ίδιο της προιόν που δείχνει μάλιστα σημαντικά ανώτερο του άμεσου ανταγωνιστη του (σε τεχνικούς τομείς). Επιδόσεις? Είμαι μάλλον μπερδεμένος μιας και οι επιταχύνσεις του ειναι σπιρτόζικες λόγω κοντών σχέσεων αλλά τελική δεν έχω μετρήσει, μου φαίνεται απίθανο να περνάει τα 100 χλμ. Προσωπικά τα 80 είναι το όριο μου και αυτό γιατί παράγει τόσο θόρυβο που το λυπάμαι. Άνετη ταχύτητα θεωρώ τα 60. Κατανάλωση? Η εταιρεία λέει αν δεν κάνω λάθος τα 2,9 λίτρα στα 100χλμ και πρέπει να το επιβεβαιώσω. Να έχεις ομως υπόψη σου ότι το μηχανάκι θα το ζορίζεις (110 κυβικά γαρ) οπότε μάλλον αυτή θα είναι η καλύτερη δυνατή κατανάλωση σου. Δεν αποκλείω το να πέσει λίγο ακόμη με προσεκτικη οδήγηση αλλά εγώ τουλάχιστον για να κρατιέμαι σε δρόμους τύπου Μεσογείων ή Κηφισίας το ζορίζω. Καθρέπτες ικανοποιητικοί. Προβλήματα? Στάνταρ "δακρύζει" λάδι από την τάπα πλήρωσης (και αυτό ΔΕΝ διορθώνεται) και στο δικό μου, το καρμπυρατέρ μπερδεύει σε συγκεκριμμένες στροφές, συγκεκριμμένα με 3η στα 60 ή 4η στα 80. Πρόβλημα άλυτο (η απάντηση του εξουσιοδοτημένου στο 1ο σέρβις των 1000 χλμ. είναι πως το έχουν εμφανίσει και άλλα αυτού του τύπου, δεν τους εχει έρθει απάντηση από την yamaha τι να κάνουν, θα το δούμε στο επόμενο και ίσως χρειαστεί αλλαγή καρμπυρατέρ). Θεωρώ ότι είναι τίμια αγορά για κάποιον που θέλει 1 μεταφορικό μέσο για να πηγαίνει από το σημείο Α στο Β αρκεί ο δρόμος ανάμεσα σε αυτά τα 2 σημεία να μην περιλαμβάνει δρόμους υψηλής κυκλοφορίας ( είναι αδύναμο παρά την καλή επιτάχυνση και αυτό το καταλαβαίνεις μετά τα 50 χλμ.). Αν θέλεις διευκρινισεις ή κάτι άλλο ρώτησε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδη και εγω σκευτωμαι να προβω στην αγορα του 110, εχω αλαχει ολη τη γκαμα των crypton αλλα για να ξαναπαρω το χ δεν θα μου φτασει το budget ελεγα το μικρο, εχω ενα θεμα ομως...αν θα μας τραβαει εμενα και την κοπελια που ημαστε κοντα στα 200κιλα μαζι και μενω Καβαλα που εχει ολο ανηφορες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα