Jump to content
irakliszs

Τι ακριβώς κάνει η προφόρτιση?

Recommended Posts

Γεια σας!

το μηχανάκι μου μετά απο κανενα σαμαράκι στο δρόμο κουνιέται πάνω-κάτω 4-5 φορές μέχρι να αποσβέσει...

το μανιουαλ λέει οτι η πίσω ανάρτηση έχει ρυθμιζόμενη προφόρτιση 7 θέσεων.

έχω την εντύπωση πως δεν έχει να κάνει, γιατί άλλο προφόρτιση, άλλο απόσβεση, μπορεί όμως η ...πρακτική να λέει άλλα απο τη θεωρία.

Γενικά τί νόημα έχει η προφόρτιση στα μηχανάκια? Τι μας προσφέρει?

Επίσης υπάρχει λέτε κανένας τρόπος να κάνω το ΚΛΕ λίγο πιο σταθερό, ή πάμε για αναρτηση πίσω?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Η προφόρτιση των ελατηρίων χρησιμοποιείται για να 'κάτσει' το μηχανάκι στο σωστό ύψος ανάλογα με το βάρος του αναβάτη/ών και αποσκευών.

Οι αναρτήσεις είναι σχεδιασμένες ωστέ ένα δεδομένο μέρος της διαδρομής τους να αναλώνεται από αυτό το βάρος. Αυτό είναι απαραίτητο ώατε η ανάρτηση να μπορεί και να εκταθεί εκτός από το να συμπιεστεί. Με την προφόρτιση πετυχαίνεις αυτό το σημείο βύθισης για διαφορετικά βάρη αναβατών.

Η προφόρτιση δεν σκληραίνει την ανάρτηση, ούτε επηρεάζει τις αποσβέσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η λυση στην ιστορια σου λεγεται αποσβεση επαναφορας την οποια προφανως δεν εχεις. Η δουλεια αυτης ειναι να σβηνει την εκτονωση του ελατηριου. Χωρις αυτη εχεις τα αποτελεσματα που λες. Αρα εχεις προβλημα με αυτη. Παλια/ταλαιπωρημενα λαδια? Λιγοτερα απο οτι πρεπει λαδια? Καθολου λαδια?

Για να γινει πιο σταθερο το KLE πρεπει να ρυθμισεις την προφορτιση αναλογα με τα κιλα σου (ειναι και η μονη αν δε κανω λαθος ρυθμιση που μπορεις να κανεις) μπροστα, και να αντικατασταθει (ή να επισκευαστει το αμορτισερ αν γινεται) αν ειναι τοσο χαλια οσο λες και να ρυθμιστει και εκει η προφορτιση

Τροποποιήθηκε από τον Messer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστός ο Messer!

Η προφόρτιση των ελατηρίων χρησιμοποιείται για να 'κάτσει' το μηχανάκι στο σωστό ύψος ανάλογα με το βάρος του αναβάτη/ών και αποσκευών.

Οι αναρτήσεις είναι σχεδιασμένες ωστέ ένα δεδομένο μέρος της διαδρομής τους να αναλώνεται από αυτό το βάρος. Αυτό είναι απαραίτητο ώατε η ανάρτηση να μπορεί και να εκταθεί εκτός από το να συμπιεστεί. Με την προφόρτιση πετυχαίνεις αυτό το σημείο βύθισης για διαφορετικά βάρη αναβατών.

Η προφόρτιση δεν σκληραίνει την ανάρτηση, ούτε επηρεάζει τις αποσβέσεις.

Να προσθέσω στα παραπάνω ότι το αποτέλεσμα της σωστής προφόρτισης μπρος-πίσω είναι η σωστή [προβλεπόμενη] γεωμετρία της μοτό.

Ερχεται η γωνία κάστερ εκεί που πρέπει όπως και το ζύγισμα βάρους μπρος-πίσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δες αν η αναρτηση σου στο κατω μερος εχει μια μικρη βιδιτσα....(που για να ειμαι ειλικρινης...δεν φανταζομαι :/ )

(Οπως στην sachs αναρτηση με το μπλε ελατηριο..)

s6luog.jpg

ΑΝ εχει...γυρισε δεξιοστροφα σιγα-σιγα.

Ισως νιωσεις τα "κλικ" στο γυρισμα.

Αν ειναι τοσο χαλια οσο λες και υπαρχει περιπτωση να ρυθμιζει, 3 κλικ για αρχη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σας!

το μηχανάκι μου μετά απο κανενα σαμαράκι στο δρόμο κουνιέται πάνω-κάτω 4-5 φορές μέχρι να αποσβέσει...

το μανιουαλ λέει οτι η πίσω ανάρτηση έχει ρυθμιζόμενη προφόρτιση 7 θέσεων.

έχω την εντύπωση πως δεν έχει να κάνει, γιατί άλλο προφόρτιση, άλλο απόσβεση, μπορεί όμως η ...πρακτική να λέει άλλα απο τη θεωρία.

Γενικά τί νόημα έχει η προφόρτιση στα μηχανάκια? Τι μας προσφέρει?

Επίσης υπάρχει λέτε κανένας τρόπος να κάνω το ΚΛΕ λίγο πιο σταθερό, ή πάμε για αναρτηση πίσω?

Τα παιδιά μίλησαν σωστά!! :_thumbsup:

Αν η ανάρτηση είναι πλέον για επισκευή (ή πέταμα) κάνε μια βόλτα στο K-shock που θα στην επισκευάσει (και μπορείς να ζητήσεις να γίνει σκληρότερη κοκ).

Αναλαμβάνει επισκευή σφραγισμένου αμορτισέρ KLE (αλλά αν θέλεις τη συμβουλή μου, ρώτησε πόσο θα κοστίσει και ένα σετ ελατηρίων και εμπρός και πίσω για το μηχανάκι που απλά, μετά, θα μεταμορφωθεί!!)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστά τα παραπάνω αλλά η οικονομικότερη λύση μιας και η μοτο είναι παλιά είναι να βρεις ένα μεταχειρισμένο. Αλλιώς αντί να δώσεις κανά 100αρικο επισκευή + άλλο ένα για ελατήριο πάρε μια hagon Ο σύνδεσμός μου η οποία στοιχίζει κανά 300αρι και είναι κλάσεις ανώτερη από την εργοστασιακή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα